Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

çok kötüler değilmi :KK61:
ağlayacam resmen Zeynep yaa , ne kadar aptalım yaa, ne diye koyuyorsun oraya, dursun işte yerinde.. tam filiz verecek kıvama geldiler , ne demeye kurcalıyorsun aptal gazel aptal :cry:
gazel cim cnm arkadaşım üzme kendini bu kadar tatlımmmmmmmm
menekşe yaprakların varsa yine köklendir tekrar yaparsın üzülmee

Toprak dedin de aklıma geldi :KK70:
Bir keresinde aklıma koydum saksı değiştirmeyi. Gittim bir dükkana, saksıyı seçtim toprak sordum. Yokmuş, kalmamış.
Mecbur döndüm eve. Evin yanında da boş bir arsa var sağdan soldan toprak getirip yığmışlar ot bitmiş üzerlerinde hep.
Dedim ki bu toprak verimli herhalde :KK70: Yeni aldığım saksıyı çıkardım poşetten, arsadaki yığıntıdan doldurdum toprakla :KK70:
Öyle diktim çiçeğimi :)
İnşallah bonzainiz de uzun ömürlü olur o güzelliğe biraz da nazı olsun değil mi ama :)
bende geçen yıl balkona sahte çiçekler koydum hep, onları saksıya dikmek için arka arsadan birsürü toprak almıştım senin gibi o geldi şimdi aklıma :)))) senle benzer yanlarımız çok sanırım :KK3:

o ufak yapraklı ağaç dalını çok seviyorum ben, bende hem sadece yeşil yapraklı olanı, hemde yeşil beyaz olanı var. yeşil yapraklıyı bir hastanenin koridorundan kırıp getirmiştim eve direk toprağa diktim tuttu maşallah, son halini bi görsen varya yeni yeni açıkk yeşil yapraklar verdi birsürü, ona bayılıyorum. unutmazsam resmini çekerim akşam. ondan kesin al çok güzel bir çiçek hatta kaçırma derim ben direk hemen git al.

bugün satışa çıktı mı acaba?
hani geçenlerde bişey anlatmıştım, bi eczanede arapsaçı çiçeği görmştüm, ama istemeye çekindim diye :)
utanmıştım... :)
bugün eşim ilaç almaya gitmişti, istemiş :)
eczacı kadın sağolsun vermiş...:) gelir gelmez ektim saksıya fotoğraflarını çekip koyayım inşallah....
birde grap'cım sende yaprak güzeli vardı değilmi? ben de sonunda buldum.. bi arkadaşım bulmuş dal kırıp getirmiş sağolsun ama sanırım tutmayacak yaa, çok cansız duruyor.. iki gün önce ektim, su verdim ama çok cansız yıkılıyor dik durmuyor... tutmadı mı sence ?? onunda resmini çekeyim..

Toprak dedin de aklıma geldi :KK70:
Bir keresinde aklıma koydum saksı değiştirmeyi. Gittim bir dükkana, saksıyı seçtim toprak sordum. Yokmuş, kalmamış.
Mecbur döndüm eve. Evin yanında da boş bir arsa var sağdan soldan toprak getirip yığmışlar ot bitmiş üzerlerinde hep.
Dedim ki bu toprak verimli herhalde :KK70: Yeni aldığım saksıyı çıkardım poşetten, arsadaki yığıntıdan doldurdum toprakla :KK70:
Öyle diktim çiçeğimi :)
İnşallah bonzainiz de uzun ömürlü olur o güzelliğe biraz da nazı olsun değil mi ama :)
güzel çözüm ne para vericen Allahın toprağına :KK70:

çok şükür nilaycım topik canlandı, havalar güzelleştikçe insanların çiçeklerede eğilimi artıyor, gerçi burdaki arkadaşlar eskiden beri çiçek sevenler. şu a101 dekileri şimdi internet sitesinden bi bakim belki resimleri vardır çok merak ettim yaa 10 lira süper fiyat.
o dev menekşeni inanılmaz merak ettim en kısa zamanda resim paylaş canım mutlaka. bizde maşallahlarımızı ileterek bakalım :KK66:
bu arada yeni çiçek almaktansa aslında bende hani böyle başka bir çiçeğin dalından kırıp kendim yetiştirdiğim çiçekleri çok ayrı seviyorum, onların en ufak gelişimini bile takip edip heyecanlanıyorum muhteşem bir duygu.
bende yaprak güzelinden resmen seri üretime geçtim, birsürü koparttım suya koydum, köklenenleri saksılara alıyorum, artık gittiğim misafirlik yerlere hep çiçek götüreceğim öyle karar aldım.

aynen cnm bahar yaklaşınca topiğimiz canlandı öğlen yazdım çıktım işim vardı sonra bakarım dedim anaaaaaaa dolmuş taşmış yetişemiyom valla :)
paylaşırım cnm gerçekten harika bi menekşe birazdan eşimle hallederiz

canımsınnnnnn çok severek alıp, itina ile saksılara koyuyorum çok mutlu oluyorum, sizlerle paylaşmak mutluluğuma mutluluk katıyor varya iyiki varsınız, iyiki tanışmışız burda nilayım :KK36:
cnm bnm sende iyiki varsın iyiki var burası ve kızlar bzm gibi çiçek meraklıları

zeynepcim canım okudum cevabını merak etme :KK66: dualarım seninle olacak inşallah yine bizi haberdar et gitmeden önce istanbula.

Öncelikle çiçeklerine bayıldım 41 kere maşallah diyorum süper canlı ve sağlıklılar :nazar:
seni gerçekten bu topiğin menekşe kraliçesi ilan ediyorum yaa süper bilgilisin bu konuda, ah birde farklı renk üretimi filan yapıyorsun yani bu işin pirisin maşallah sana.
MENEKŞE = benlacivert :KK66:

zeyneppp oyyy çok tatlıymış yaaa, ben okadar çiçek aldım da bi kalanşo almadım hakkaten benim için büyük eksiko_O
güle güle büyüt canım hayırlı olsun çok şirin hep çiçekli ne güzel bir çiçektir kalanşo.

o ufak yapraklı ağaç dalını çok seviyorum ben, bende hem sadece yeşil yapraklı olanı, hemde yeşil beyaz olanı var. yeşil yapraklıyı bir hastanenin koridorundan kırıp getirmiştim eve direk toprağa diktim tuttu maşallah, son halini bi görsen varya yeni yeni açıkk yeşil yapraklar verdi birsürü, ona bayılıyorum. unutmazsam resmini çekerim akşam. ondan kesin al çok güzel bir çiçek hatta kaçırma derim ben direk hemen git al.
bende ondan alıcam canım

Yarın bir arkadaşım mum çiçeği kırıp getirecek çok zor tutuyormuş .Bakalım her çeşitini bulsam dikerim.Tutarsa yeni hevesim olur epeydir arıyordum .

Yarın bir arkadaşım mum çiçeği kırıp getirecek çok zor tutuyormuş .Bakalım her çeşitini bulsam dikerim.Tutarsa yeni hevesim olur epeydir arıyordum .
aaa ne tesadüf aynı anda aynı çiçeği yazdık kız mum çiçeği bi açsa çok güzel kokuyormuş görünüşüde çok güzel bakın resmini çekiyim

ya resimlerim yamuk çıkıyo sizde dosya yükleye tıklamıyormusunuz

Eklentiler

• 20150304_164336.webp
    20150304_164336.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 75
  • 20150304_164341.webp
    20150304_164341.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 75
  • 20150304_164343.webp
    20150304_164343.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 64
Back