Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

hoş buldum canım :) çok seviyorum çiçekleri, 2 yıldır yetiştiriyorum, becerebildiğim kadarıyla tabi :) evet altta delik yok, metal saksı, çok şirinler ama. menekşe çok var evde canım, sırf saksıları beğendim aldım ama çiçek bulamadım. sardunyalarım büyük saksıda, dediğin kalanşo yu bi araştırayım. hiç bilmiyorum o nedir. begonya geldi şimdi aklıma. koçtaşta rengarenkler ama, ne veriyorlar bu çiçeklere bilmem. ben eve alınca bazen ölüyorlar :)
o zm kısa zmnda sende de foto bekliyoz new cim ;)
evet çok şirinler ona göre çiçek alırsın sende kalanşolara mutlaka bi göz at derim :)

Bu da bugün aldığım küpeli çiçeğim ve saksılar ve 2 dal kalanşo.yılbaşı çiçeği 1kö

1426106489842.webp

hoş buldum canım :) çok seviyorum çiçekleri, 2 yıldır yetiştiriyorum, becerebildiğim kadarıyla tabi :) evet altta delik yok, metal saksı, çok şirinler ama. menekşe çok var evde canım, sırf saksıları beğendim aldım ama çiçek bulamadım. sardunyalarım büyük saksıda, dediğin kalanşo yu bi araştırayım. hiç bilmiyorum o nedir. begonya geldi şimdi aklıma. koçtaşta rengarenkler ama, ne veriyorlar bu çiçeklere bilmem. ben eve alınca bazen ölüyorlar :)
Metalleri delme içine uygun plastik saksı al su kabı gibi kullan menekşeler suya kök salmayı seviyo.

Gazelcim süper profesyonel bir görüntü olmuş cam önü çiçeklerin ve gölgeleme sistemin. Inşallah coşarlar burda.
ayy senin yaprak güzelinin yaprakları negüzel miş tırtıklı tırtıklı. Benimkiler daha düz ovalimsi .
Yeni aldığın begonya bence sende coşacak süper olacak paylaşırsın resimlerini ozaman birdaha. Çünkü baya diri ve canlı görünüyor.

Zeynep süper bir haber bu a101 tam bir çiçek sever market yaaa.

New smile hoşgeldin canım aramıza saksıların çokkkkk şirinn. Tedi diye bir mağza var burda orda görmüştüm sen nerden aldın. Bence onların içine kaktüs tarzı bitkiler çok yakışır. Yada google dan sukulent diye yaz arat bak o cinsler süper gider.

Nilayım ayyy sen yarın pazarda coşarsın eminim. Bakalım hangi güzellikler ile Döneceksin aramıza merakla bekliyorum

Bakin iyice budadim kökü iyi galiba sert

Eklentiler

• 20150311_224523.webp
    20150311_224523.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 138
  • 20150311_224453.webp
    20150311_224453.webp
    77 KB · Görüntüleme: 132
  • 20150311_224450.webp
    20150311_224450.webp
    71,2 KB · Görüntüleme: 129
  • 20150311_224434.webp
    20150311_224434.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 128
  • 20150311_224502.webp
    20150311_224502.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 134
Lacivert ayy ben dün gördüm bu saksılardan çokkkk hoşuma gitmişti ama koyacak yerim kalmadı diye alamadım. Ayyy iyi bari sen alnışsın. Kendim gibi sevindim inşallah tutar yeni miniklerin

IMG_0320.webp menekşelerim daha fazla aslında ama bir süreliğine anneme verdim. onunkiler öyle müthiş ki. biraz o baksın bana geri verecek. benim evde nedense onunkiler gibi olmuyor.

Eklentiler

• IMG_0321.webp
    IMG_0321.webp
    35 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_0322.webp
    IMG_0322.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_0323.webp
    IMG_0323.webp
    53,9 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_0324.webp
    IMG_0324.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 93
Menekselerin çok güzel maşallah canim diğerlerini de cok beğendim gule Güle büyüt
malesef ben çiçek büyütme özürlüyüm canım :) sardunyalarıma 2 yıldır kar yağdı. ve çok kötü oldular. orkidem kurudu gitti. il dışı fazla oluyor malesef, bırakacak komşum da yok. çok seviyorum ama hep bozuluyorlar.

o zm kısa zmnda sende de foto bekliyoz new cim :KK66:
evet çok şirinler ona göre çiçek alırsın sende kalanşolara mutlaka bi göz at derim :)
kalanşolara baktım şimdi canım. hatırladım koçtaşta var bunlardan. güzelmiş gerçekten. ben bi gideyim bakalım, mevsimlik değilse ondan alayım :)

Gazelcim süper profesyonel bir görüntü olmuş cam önü çiçeklerin ve gölgeleme sistemin. Inşallah coşarlar burda.
ayy senin yaprak güzelinin yaprakları negüzel miş tırtıklı tırtıklı. Benimkiler daha düz ovalimsi .
Yeni aldığın begonya bence sende coşacak süper olacak paylaşırsın resimlerini ozaman birdaha. Çünkü baya diri ve canlı görünüyor.

New smile hoşgeldin canım aramıza saksıların çokkkkk şirinn. Tedi diye bir mağza var burda orda görmüştüm sen nerden aldın. Bence onların içine kaktüs tarzı bitkiler çok yakışır. Yada google dan sukulent diye yaz arat bak o cinsler süper gider.

Nilayım ayyy sen yarın pazarda coşarsın eminim. Bakalım hangi güzellikler ile Döneceksin aramıza merakla bekliyorum
bnde yrn olsunda pazara çıksam diye sabırsızlanıyom grap cnm bnm :KK66:
geçen hafta kaktüs aldım liraya çuha ve hercai menekşe vardı bolca bklım yrn neler gelicek.
bu hafta 101 de çoşucaz arkadaşım tohumlar laleler neler var neler
zeynepcim çok iyi yapmışın yaprakları budamakla :)

gazelcim menekşelerin yeri iyi olmuş arada kontrol et mutlaka yaprakları yanmasın tek yaprak menekşlerin yeri orda iyi değil galiba az daha gölgeye alsan yaprak güzeli grap cım doğru sölemiş güneşi çok sever yaprakları kızarır gölgede yaprağı soluk olur suyuda çok sever bnmki kocaman oldu maşallah son bişey tatlım kılıç güneşi sevmez bide seninki çok yeni cam altına felan koysan :)

nilaycım sorma bugün kırk sefer kontrol ettim :)
güneş yukardayken birazcık değdi yapraklara, bende ikişer kağıt daha ekledim kağıtların yarısı kadar...
şimdi tam denk geliyor.. güneş cama her yönden vursa bile hiç değmiyor yapraklara.. güneşin ışığını alacaklar ama güneş değmeyecek, inşallah coşarlar bol bol çiçek açarlar.. :)
çocuk gibi ilgilendim bugün onlarla gözüm hep camdaydı, şimdi içim rahat :)
bu arada kılıç güneşi çok severmiş canım herkes öyle diyor.. ne kadar güneş alırsa okadar uzar ve filiz verirmiş.. bende duyduklarıma istinaden koymuştum, şimdilik gayet canlı duruyor ama bi sıkıntı hissedersem alırım hemen diğer cama :)
yaprak güzeli evet çok haklısınız güneşe koyunca rengi döndü birden, bende şaşırdım :)
ismini güneş güzeli diye değiştirsek hiç fena olmaz :D

grap'cım teşekkür ederim beğenmene sevindim.. bugün epey vaktimi aldılar.. ama olsun yerlerini everler inşallah... çelikleri de poşet geçirdim. onlar ne olacak bakalım :)
yaprak güzeli evet çok değişik geldi bana da ilk gördüğümde tırtıklı...
ben sendeki gibi bilirdim hep öyle görmüştüm bu baya ilginç :)
inşallah birsürü dal verirler de bende sevdiklerime dağıtırım :)
begonyayı bende merak ediyorum.. bi tanecik tomurcuk var, inşallah solmaz açar da görürüz hep beraber rengini :) heyecanlıyım :)

Bakin iyice budadim kökü iyi galiba sert

zeynepcim sen kötü dedin ama kalanşon gayet iyi durumda... budaman iyi olmuş...frahlamış biraz.. ama bak nette okudum aynen şöyle yazıyor.. kalanşo çiçeksiz zamanlarında yaprakları diri ve sağlamdır.. parlaktır ...
çiçeklendiğinde ise gücü çiçeğe verdiği için yapraklar hafif pörsür...
eğer yapraklar canlansın istiyorsanız çiçeklerden bir iki dal kırın.. ama çiçekli olmasını tercih ederseniz yaprakları hiç ellemeyin... bende bunu okuyunca mantığıma yattı...
bu aralar benim de kalanşom pek nazlandı, çiçek açmıyor artık, döküldü...
ve yaprakları yumuşadı.. benimki iyice bir tuhaf...
bende fazla takmadım kafaya.. sanırım çelik kopardım diye küstü bana :)
arkadaşım çelik istemişti bir tane ona verdim, bir tane de ben çelik aldım, tutmadı gerçi o :) oğlum yere düşürdü bardağı kökü hareket edince tutmadı..
sanırım fazla çelik aldım diye toparlanmaya çalışıyor bu aralar çiçeğim :)

çok güzel gazelcim bende dün alacaktım begonya nasıl yetişir nerde durur bilemediğim için almadım aklımda açelya var aslında

güle güle büyüt

sağol canım :)
açelyanın sezonu geçiyor tavsiye etmem... kışı sever açelya...
begonyanın bakımı menekşe gibi, kayınvalidemde çok var ondan bliyorum, güneşi çok sevmez hemen yanar ama hafif sabah güneşini sever.. ışık alan yerde coşar da coşar.. :)
sürekli çiçeklidir, tavsiye ederim begonyanın bakımı açelyadan kolaydır...

Ohh sayfa cosmus, darisi acmayan ciceklere ins:) graphicdesigner graphicdesigner Laydgaga11 Laydgaga11 tesekkur ederim hosbuldum :)

Cok saskinim begonyam hala yasiyo evet:D arada begonya celikleyen arkadas olmus ben bi kere denemistim begonya aldigimda buda fazla yasamaz diye hemen bi dal koparip suya koymustum folyolamistim ama inanilmaz gec koklenmisti oda bi kokcuktu sevincten aglicaktim nerdeyse :) takipteyim simdi ona gore bende neslini surdurmek icin :D

Bide Laydgaga11 Laydgaga11 baya uc dort ay durdurdum menekse celiklerini sonra hic kivilcim gormeyince cope koydum:( onlarin uc tanede anneleri vardi birisi guzel ciceklenmisti ama ne naz ne naz bu kadarmi zor acar bi cicek. Hos digerleri buna bile tenezzul etmedi :D birisi tomurcuktaydi asabim bozuldu bunlarida celikleriyle beraber cope bastim:(

Lacivert arkadasim menekse
Konusunda onunde egiliyorum, ben boyle zor, inatci bir cicek gormedim. Yada beni sevmiyolar:)

Back
X