- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Evvet pazarda 35 40 demişlerdi .Bu hafta bu neki.
aynıdır canım değişmez.. çünkü yaz kış görüyorum ben bu çiçeği
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evvet pazarda 35 40 demişlerdi .Bu hafta bu neki.
Begonya ile ilgili bir denemem var amma tutarsa paylaşırım .Bide 4 gün yollarda gezinen menekşe yaprakları varpatlarsa onlarıda çekerim size.
bende begonya alıcam
Buda bugün açmış .Bir düz beyaz vede uçuk pembe var ama daha açmadılar.Eki Görüntüle 1452920
Çok severim limon ağacınıewet bende yapıciym.hadi kızlar topikçe hepimiz limon çekirdeği ekelim ne dersiniz??
bugün videolarını izledim, ekmesi çok kolay.. üstelik hemen filizleniyormuş.. evimizin bir köşesinde minik bir limon çiçeğinizin olmasını istemezmisiniz??? :)
portakal, greyfurt, yada mandalina da olabilir.. evinizde hangi narenciye varsa...
emin olun bir tohum ekip onun minicik filizlendğini büyüdüğünü görmek, çelik ekmek, yada çarşıdan saksıda çiçek alıp gelmekten daha heyecanlı ve gurur verici...
sadece birkaç dakikanızı alır...
sizin içn kendi ektiğim limon çekirdeklerimin ekiliş aşamasını resimledim...
herhangi bir limonu çekirdeklere zarar vermeyecek şekilde bıçakla hafifçe kesiyoruz... sonra bir çay bardağına ıslatıp yaklaşık 10-15 dakika suda bekletiyoruz...
sonra bir pet bardağa toprak koyuyoruz.. parmağımızda çok hafif bir delik açıyoruz toprağa, ve tohumu içine atıp üzerine bir cm kalınlığında toprakla kapatıyoruz... çok az cansuyu verip güneş alan bir pencereye koyuyoruz.. ben bir bardağa 6 tane çekirdek koydum.. bakalım kaç tanesi çıkacak? işte bu kadar :) :)
ben ektim, pencereme koydum... inşallah küçük filizleri görmek de nasip olur.. benim de bir dikili limon çiçeğim olur inşallah...:)
sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.. bunlar tutarsa inşallah portakal ve mandalina da ekeceğim....
Eki Görüntüle 1452925 Eki Görüntüle 1452926 Eki Görüntüle 1452927
Çok severim limon ağacınıewet bende yapıciym.![]()
Sizden özendim kızlar ben de begonya ve arapsaçı bulacağım
Bir de limon çekirdeğini öyle yapınca filizleniyor mu gerçekten
Hemen denemem lazım![]()
Çiçekçi eleman arıyomuş .Giriym bari maaşımıda çiçek olarak alırım![]()