- 13 Ekim 2011
- 2.994
- 3.598
- 448
Yaprakları değerlendirrr o bir sukulentttkıslar kalanşomu tüm kıedım çeliklerden suya koydum inşallah köklenirde dikerim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaprakları değerlendirrr o bir sukulentttkıslar kalanşomu tüm kıedım çeliklerden suya koydum inşallah köklenirde dikerim
yaptım canım inşallah tutarYaprakları değerlendirrr o bir sukulentttbıkmıycam söylemekten
ya da alttaki yaprakları daldan kes kalıntı bırakmadan. Ana bitkiyi suya koy. Yaprakların kesildiği yerden kök salabilir.
tatlımmm sizinkilerle aynı cins yaprak güzeli sadece geçen seneden çok ufak çelimsizdi camın önüne koya koya bu kadar uzadı bide çok hediye verdim sana bile gelicek inşallah :)Nilayyyy ayy yaprak güzelin harika maşallah. Seninki uzayan cins demekkki hakkaten. Ayy ngüzelne güzeller ya hepsi yerinden memnun maşallah belli. Benjamin coşmuş karanfil süper. 11 ay zaten yaprakları yukarı yukarı bakıyor maşallah. Fesleğen çok şirin. Küpeli bi açarsa bakmaya doyaamayız. Hepsine maşallah süperler.
ah ah nedir bu klanşolar çektiğimiz bnm bi tanesi nanay oldu bi tanesi yapraksız kaldı ayıklamaktan biri diri duruyokıslar acilll kalanşomun kökleri yanmış
napıcam şimdi nasıl kurtarabilirimEki Görüntüle 1458662 Eki Görüntüle 1458663
tşk ederim gazelim bnmöncelikle hoşbuldum yasminim :) hepinizi çok özlemiştim.. beni şımartıyorsun
çok geçmiş olsun evet herkes hasta etrafta, bol limon portakal suyuna dayan :)
nilaycım çok güzeller hepsi yaprak güzelin güzelliğinde ötesine geçmiş maşallah
rengi çok hoş.. benimkide böyle olurmu acep, henüz yavru ama olur inşallah :)
küpeli bende de var aynı seninkinin boyu kadar... bakalım nasıl açacaklar çok merak ediyorum
11 ayın da gayet canlı maşallah, bende akşama eklerim resimleri.. 11 aydan bir tane kök ayırıp ektim başka saksıya, ama akşama doğru yaprakları solmuş gibi ollmuş.. yeni ekildiği için sanırım değilmi, toparlarmı nedersin??
yasminim onun limon olduğuna eminmisin, belki saksı kenarlarında çıkan otlardan olabilir canım benim hayal kırıklığına uğrama
bu kadar erken çıkması pek mümkün değil gibi, ama inşallah çıkmıştır...
canım kök çürümüş... pek kurtarma şansın yok...çürümüş kök tekrar canlanmaz, hücreleri ölüdür..
iki seçeneğin var, ya kenarlarındaki dal çeliklerinden başka saksılara çoğaltacaksın, ya da bu haliyle baya bir derine ekeceksin tekrar farklı yerlerinden kök salacak...
ikisinde de şansın yüzde 50.. tutabilir de tutmayabilir de.. kısmet artık..
kıslar kalanşomu tüm kıedım çeliklerden suya koydum inşallah köklenirde dikerim
Yaprakları değerlendirrr o bir sukulentttbıkmıycam söylemekten
ya da alttaki yaprakları daldan kes kalıntı bırakmadan. Ana bitkiyi suya koy. Yaprakların kesildiği yerden kök salabilir.
tşk ederim gazelim bnm
sende yaprak güzelini bol güneş alan cama koy ve bol su inan hmn büyüyolar bnmki her tarafından sağdan soldan dal verdı suya koyup verdim hediye
küpeli genelde pembe ve beyaz oluyo galiba artık şansımıza
keşke 11 aydan kök almasaydın o yüzden buruşmuştur cnm inşallah tutmuştur
sanırım bnde menekşeleri gözden çıkarıcam bakımı zor geliyo bana yawwwwwww severek alıyom sonra zahmetli geliyo bklım napcam
Canım ikisini de yapan var denemesi bedava :) ben kendim denemedim ama internette örneği bol. Yaparsam yatırmayı deneyeceğim tırtıklı kenarlardan yavru verdiğini görmüştüm internette. Tercih senin :) toprak hafif nemli olsa yeter. Yaprak çürümesin sonra.çok bekleme köklenmesini canım, kalanşo suda pek köklenmez.. toprakta daha iyi köklenir... bir iki gün falan suda dursun sonra hemen ek toprağa... ilk ektiğin zamanlar biraz solar gibi olur, yapraklar yumuşar.. ama sakın soldu öldü diye atma..
bir süre sonra canlanır...
flores'cim.. şu yaprağı toprağa yatırma işlemini bana anlatırmısın?
nasıl yatıracağım, sadece toprağın üzerine öylece koyacakmıyım, azcık gömecekmiyim napıcam?
ben dal çeliğinden çoğaltırdım genelde, ama yapraktan bile çoğalıyorsa daha iyi.. yaprağın bir tanesini koparıp sap kısmını eksem tutmaz mı, illa ki yatacak mı? ve yatacaksa nasıl yatacak ???
yok gazelcim bu sefer pes ettim valla koca menekşemi yollucam valideme birazda o uğraşsınmenekşe bir tutku nilayım.. kolay kolay sevilmiyor, ama sevilince de vazgeçilmiyor...
bende mesela sinirden geberecek duruma geliyorum tutturamıyorum çelikleri diye, ama yine de ekmekten vazgeçemiyorum
dün akşam iki tane daha menekşe aldım, hemde tanesi iki buçuk lira
çiçekleri biraz zayıflamış diye çiçekçi bana ucuza verdi biraz.. ama olsun çiçekleri bugün solar sonra ilerde yine açar.. önemli olan kökü bende olması
birazdan hepsinin resimlerini eklicem.. bugün saksı alacaktım, çat kapı misafirim geldi gidemedim çarşıya.. şimdilik kendi saksılarında duruyorlar, öylece çekeyim yinede resimlerini...
ben dicektim grap cnm o galiba ot boşuna sevinme diye bugun hep acele yazıp çıkmak zorunda kaldım arada kaynadı gittiKızlar o ot galiba yabani ot dedipiniz gibi. Boşa sevindim ama şunu anladım ki demek ki sera etkisi yapmışım gerçekten. Görün bakın o mandalinalar çıkacak çok umutluyum....
zeynebim vay anasını ya köke bak ilk defa gördüm böle bişey. Benimde kalanşom haşa aldığım günkü gibi tomurcuklu dıruyor. Açmıyor bitürlü ölecekmi acaba yoksa tomurcuklar geç mi açar böyle. 7martta almıştım 10 gündür aynı duruyor. Acaba güneşi sevmezmi. Evin iöinde cam önünde duruyor. Acaba soğuk balkonamı koysam kızlar bu kalanşo neyi sever. Pek sık su vermiyorum acaba su mu istiyor biraz ama toprağı kupkuru değil galiba.
Gazelim şu menekşe aşkına hayranım. Bende menekşe yi tam sevemedim. Nazlı çiçekler beni zorluyor. Benim menekşelerin üzerinde bisürü tomurcuk vardı ama hiçbşri açmadı. Açık olan çiçek lerde dökülüyor zamanla bakalım nolacak.
nilayımın arapsaçı gelsin de hepsi kıskansın:)) saksı toprak hazır bekliyorum. Çok heyecanlıyım kızlar yaa
Kızlar o ot galiba yabani ot dedipiniz gibi. Boşa sevindim ama şunu anladım ki demek ki sera etkisi yapmışım gerçekten. Görün bakın o mandalinalar çıkacak çok umutluyum....
zeynebim vay anasını ya köke bak ilk defa gördüm böle bişey. Benimde kalanşom haşa aldığım günkü gibi tomurcuklu dıruyor. Açmıyor bitürlü ölecekmi acaba yoksa tomurcuklar geç mi açar böyle. 7martta almıştım 10 gündür aynı duruyor. Acaba güneşi sevmezmi. Evin iöinde cam önünde duruyor. Acaba soğuk balkonamı koysam kızlar bu kalanşo neyi sever. Pek sık su vermiyorum acaba su mu istiyor biraz ama toprağı kupkuru değil galiba.
Gazelim şu menekşe aşkına hayranım. Bende menekşe yi tam sevemedim. Nazlı çiçekler beni zorluyor. Benim menekşelerin üzerinde bisürü tomurcuk vardı ama hiçbşri açmadı. Açık olan çiçek lerde dökülüyor zamanla bakalım nolacak.
nilayımın arapsaçı gelsin de hepsi kıskansın:)) saksı toprak hazır bekliyorum. Çok heyecanlıyım kızlar yaa
kargom geldi çiçeğim geldi ayyvağlıycam şimdi ayyyyyyyy durun açayımmm