Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kıslar kalanşomu tüm kıedım çeliklerden suya koydum inşallah köklenirde dikerim
Yaprakları değerlendirrr o bir sukulenttt :KK49: bıkmıycam söylemekten :KK48: ya da alttaki yaprakları daldan kes kalıntı bırakmadan. Ana bitkiyi suya koy. Yaprakların kesildiği yerden kök salabilir.

Nilayyyy ayy yaprak güzelin harika maşallah. Seninki uzayan cins demekkki hakkaten. Ayy ngüzelne güzeller ya hepsi yerinden memnun maşallah belli. Benjamin coşmuş karanfil süper. 11 ay zaten yaprakları yukarı yukarı bakıyor maşallah. Fesleğen çok şirin. Küpeli bi açarsa bakmaya doyaamayız. Hepsine maşallah süperler.
tatlımmm sizinkilerle aynı cins yaprak güzeli sadece geçen seneden çok ufak çelimsizdi camın önüne koya koya bu kadar uzadı bide çok hediye verdim sana bile gelicek inşallah :)
çoğunu dün ektim çok yeniler tutmuş olmalı biraz da boy atsalar hepsi yavrucuk daha

öncelikle hoşbuldum yasminim :) hepinizi çok özlemiştim.. beni şımartıyorsun :KK60::KK60:
çok geçmiş olsun evet herkes hasta etrafta, bol limon portakal suyuna dayan :)

nilaycım çok güzeller hepsi yaprak güzelin güzelliğinde ötesine geçmiş maşallah :nazar:
rengi çok hoş.. benimkide böyle olurmu acep, henüz yavru ama olur inşallah :)
küpeli bende de var aynı seninkinin boyu kadar... bakalım nasıl açacaklar çok merak ediyorum :KK66:
11 ayın da gayet canlı maşallah, bende akşama eklerim resimleri.. 11 aydan bir tane kök ayırıp ektim başka saksıya, ama akşama doğru yaprakları solmuş gibi ollmuş.. yeni ekildiği için sanırım değilmi, toparlarmı nedersin??

yasminim onun limon olduğuna eminmisin, belki saksı kenarlarında çıkan otlardan olabilir canım benim hayal kırıklığına uğrama :KK66:
bu kadar erken çıkması pek mümkün değil gibi, ama inşallah çıkmıştır...

canım kök çürümüş... pek kurtarma şansın yok...çürümüş kök tekrar canlanmaz, hücreleri ölüdür..
iki seçeneğin var, ya kenarlarındaki dal çeliklerinden başka saksılara çoğaltacaksın, ya da bu haliyle baya bir derine ekeceksin tekrar farklı yerlerinden kök salacak...
ikisinde de şansın yüzde 50.. tutabilir de tutmayabilir de.. kısmet artık..
tşk ederim gazelim bnm ;)
sende yaprak güzelini bol güneş alan cama koy ve bol su inan hmn büyüyolar bnmki her tarafından sağdan soldan dal verdı suya koyup verdim hediye ;)
küpeli genelde pembe ve beyaz oluyo galiba artık şansımıza
keşke 11 aydan kök almasaydın o yüzden buruşmuştur cnm inşallah tutmuştur
sanırım bnde menekşeleri gözden çıkarıcam bakımı zor geliyo bana yawwwwwww severek alıyom sonra zahmetli geliyo bklım napcam

kıslar kalanşomu tüm kıedım çeliklerden suya koydum inşallah köklenirde dikerim

çok bekleme köklenmesini canım, kalanşo suda pek köklenmez.. toprakta daha iyi köklenir... bir iki gün falan suda dursun sonra hemen ek toprağa... ilk ektiğin zamanlar biraz solar gibi olur, yapraklar yumuşar.. ama sakın soldu öldü diye atma..
bir süre sonra canlanır...

Yaprakları değerlendirrr o bir sukulenttt :KK49: bıkmıycam söylemekten :KK48: ya da alttaki yaprakları daldan kes kalıntı bırakmadan. Ana bitkiyi suya koy. Yaprakların kesildiği yerden kök salabilir.

flores'cim.. şu yaprağı toprağa yatırma işlemini bana anlatırmısın?
nasıl yatıracağım, sadece toprağın üzerine öylece koyacakmıyım, azcık gömecekmiyim napıcam?
ben dal çeliğinden çoğaltırdım genelde, ama yapraktan bile çoğalıyorsa daha iyi.. yaprağın bir tanesini koparıp sap kısmını eksem tutmaz mı, illa ki yatacak mı? ve yatacaksa nasıl yatacak ???

tşk ederim gazelim bnm :KK66:
sende yaprak güzelini bol güneş alan cama koy ve bol su inan hmn büyüyolar bnmki her tarafından sağdan soldan dal verdı suya koyup verdim hediye :KK66:
küpeli genelde pembe ve beyaz oluyo galiba artık şansımıza
keşke 11 aydan kök almasaydın o yüzden buruşmuştur cnm inşallah tutmuştur
sanırım bnde menekşeleri gözden çıkarıcam bakımı zor geliyo bana yawwwwwww severek alıyom sonra zahmetli geliyo bklım napcam

menekşe bir tutku nilayım.. kolay kolay sevilmiyor, ama sevilince de vazgeçilmiyor...
bende mesela sinirden geberecek duruma geliyorum tutturamıyorum çelikleri diye, ama yine de ekmekten vazgeçemiyorum :D
dün akşam iki tane daha menekşe aldım, hemde tanesi iki buçuk lira :rolleyes:
çiçekleri biraz zayıflamış diye çiçekçi bana ucuza verdi biraz.. ama olsun çiçekleri bugün solar sonra ilerde yine açar.. önemli olan kökü bende olması :KK70:
birazdan hepsinin resimlerini eklicem.. bugün saksı alacaktım, çat kapı misafirim geldi gidemedim çarşıya.. şimdilik kendi saksılarında duruyorlar, öylece çekeyim yinede resimlerini...

çok bekleme köklenmesini canım, kalanşo suda pek köklenmez.. toprakta daha iyi köklenir... bir iki gün falan suda dursun sonra hemen ek toprağa... ilk ektiğin zamanlar biraz solar gibi olur, yapraklar yumuşar.. ama sakın soldu öldü diye atma..
bir süre sonra canlanır...

flores'cim.. şu yaprağı toprağa yatırma işlemini bana anlatırmısın?
nasıl yatıracağım, sadece toprağın üzerine öylece koyacakmıyım, azcık gömecekmiyim napıcam?
ben dal çeliğinden çoğaltırdım genelde, ama yapraktan bile çoğalıyorsa daha iyi.. yaprağın bir tanesini koparıp sap kısmını eksem tutmaz mı, illa ki yatacak mı? ve yatacaksa nasıl yatacak ???
Canım ikisini de yapan var denemesi bedava :) ben kendim denemedim ama internette örneği bol. Yaparsam yatırmayı deneyeceğim tırtıklı kenarlardan yavru verdiğini görmüştüm internette. Tercih senin :) toprak hafif nemli olsa yeter. Yaprak çürümesin sonra.

Kızlar o ot galiba yabani ot dedipiniz gibi. Boşa sevindim ama şunu anladım ki demek ki sera etkisi yapmışım gerçekten. Görün bakın o mandalinalar çıkacak çok umutluyum....
zeynebim vay anasını ya köke bak ilk defa gördüm böle bişey. Benimde kalanşom haşa aldığım günkü gibi tomurcuklu dıruyor. Açmıyor bitürlü ölecekmi acaba yoksa tomurcuklar geç mi açar böyle. 7martta almıştım 10 gündür aynı duruyor. Acaba güneşi sevmezmi. Evin iöinde cam önünde duruyor. Acaba soğuk balkonamı koysam kızlar bu kalanşo neyi sever. Pek sık su vermiyorum acaba su mu istiyor biraz ama toprağı kupkuru değil galiba.
Gazelim şu menekşe aşkına hayranım. Bende menekşe yi tam sevemedim. Nazlı çiçekler beni zorluyor. Benim menekşelerin üzerinde bisürü tomurcuk vardı ama hiçbşri açmadı. Açık olan çiçek lerde dökülüyor zamanla bakalım nolacak.
nilayımın arapsaçı gelsin de hepsi kıskansın:)) saksı toprak hazır bekliyorum. Çok heyecanlıyım kızlar yaa

menekşe bir tutku nilayım.. kolay kolay sevilmiyor, ama sevilince de vazgeçilmiyor...
bende mesela sinirden geberecek duruma geliyorum tutturamıyorum çelikleri diye, ama yine de ekmekten vazgeçemiyorum :KK70:
dün akşam iki tane daha menekşe aldım, hemde tanesi iki buçuk lira :rolleyes:
çiçekleri biraz zayıflamış diye çiçekçi bana ucuza verdi biraz.. ama olsun çiçekleri bugün solar sonra ilerde yine açar.. önemli olan kökü bende olması :KK70:
birazdan hepsinin resimlerini eklicem.. bugün saksı alacaktım, çat kapı misafirim geldi gidemedim çarşıya.. şimdilik kendi saksılarında duruyorlar, öylece çekeyim yinede resimlerini...
yok gazelcim bu sefer pes ettim valla koca menekşemi yollucam valideme birazda o uğraşsın ;) annemde çok sever menekşeyi camına dizer sonra çürür zavallılar ama oda vazgeçmez bakmaktan
hadi baklım seninde güzelleri bekliyoz saksıları fark etmez bzm için bnde kafama göre saksı bulamıyom
Kızlar o ot galiba yabani ot dedipiniz gibi. Boşa sevindim ama şunu anladım ki demek ki sera etkisi yapmışım gerçekten. Görün bakın o mandalinalar çıkacak çok umutluyum....
zeynebim vay anasını ya köke bak ilk defa gördüm böle bişey. Benimde kalanşom haşa aldığım günkü gibi tomurcuklu dıruyor. Açmıyor bitürlü ölecekmi acaba yoksa tomurcuklar geç mi açar böyle. 7martta almıştım 10 gündür aynı duruyor. Acaba güneşi sevmezmi. Evin iöinde cam önünde duruyor. Acaba soğuk balkonamı koysam kızlar bu kalanşo neyi sever. Pek sık su vermiyorum acaba su mu istiyor biraz ama toprağı kupkuru değil galiba.
Gazelim şu menekşe aşkına hayranım. Bende menekşe yi tam sevemedim. Nazlı çiçekler beni zorluyor. Benim menekşelerin üzerinde bisürü tomurcuk vardı ama hiçbşri açmadı. Açık olan çiçek lerde dökülüyor zamanla bakalım nolacak.
nilayımın arapsaçı gelsin de hepsi kıskansın:)) saksı toprak hazır bekliyorum. Çok heyecanlıyım kızlar yaa
ben dicektim grap cnm o galiba ot boşuna sevinme diye bugun hep acele yazıp çıkmak zorunda kaldım arada kaynadı gitti
neyse az bekle bklım çıkar cıkmasınada büyümüyo çekirdekten fidanlar ben henüz ekmedim
menekşe konusunda hem fikiriz galiba
he he kıskansınlar :)

yok hayatım sakın gneşe koyma kalanşonu aman haa... kalanşo ışık sever ama güneşte hemen yanar...
biraz nazlıdır ama dayanıklıdır... su çok verme... toprağı nemli olması yeterli.. çabucak çürür çok verince..
çiçek açma işi birkaç ayı bulur.. tomurcuklar olsa bile geç açarlar.. dört ayı bile bulan varmış, ağaçlar.net'i devamlı takipteyim ordan okuyorum...
soğuğa da koyma, çok sıcak da olmasın... ılık olması yeterli. ama sakın güneşe koyma, sabah güneşi olabilir ama en fazla okadar yani...
benim kalanşo da bu aralar yumuşama var, çiçeklerde döküldü, sebebini araştırıyorum, sanırım fazla çleik aldım, zayıf düştü çiçeğim :( arkadaş istemişti ona verdim, kendime kırdım bir de annem istedi derken zayıfladı yavrucağızım :(
inşallah toparlar, küstü bana...:(
bendeki mnekşe aşkı pek kolay geçmez gibi canım, çünkü menekşe beni anlatıyor, nazlı kaprisli tripli :D
bende öyleyim azcık :D
A4 kağıdı ile gölgeleme yaptığım pencerede biraz daha canlandılar gibi sanki... çiçek henüz yok ama umutluyum.. bakalım ne olacak...?

Gazelcim kalanşo ile ilgili verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. görüntü olarak formu iyi maşallah ama çiçekleri açılmıyor diye üzülüyordum demekki normalmiş. ben onu alırken özellikle tomurcuklu olanı seçtim ki daha uzun süre göreyim çiçiekleri diye:)) ama hiç göremiyorum o başka.
vay anasını demek nazlı kaprisli triplisin :))))) recep ivedik gibi saydın yaa o geldi aklıma, "perdelerini kaldırıncada kedi gibi bir insansındır" ozaman :))
bence A4 kağıdı bu menekşelerin ilacı kesin iyi gelecektir bende umutluyum senin için.

Nilayım bende aynen dün çabuk çabuk yazıp çıktım hep, hem hastaydım hem yoğundum hem dışardaydım iş için ...
"arapsaçına döndüüüüüüüm, çöz beniiii arapsaçııııı" ayyy heyecan dorukta bakalım ne durumda gelecek inşallah tam arapsaçına döndürmemiştir kargocular :) ama ne yapar ne eder hertürlü imkanımı seferber edip onu tutturmam lazım inşallah. onun diğer ismi gibi gözbebeğim olacak bakalım.

Flores hakkaten sende hareket yok bu sıralar alımları durdurdun galiba ;)

Ben menekşe sulamasını yaprakları aşağı doğru inmeye başlayınca yapıyorum. lacivert sen mi söylemiştin bu bilgiyi???

ayy kızlar sabah 07,30 da işyerindeydim öyle bir dalmışımki arapsaçına bir baktım saat 9 olmuş ben hala forumlarda arapsaçına bakıyorum nasıl yaşatılıyor nasıl bakım yapılıyor, hangi ortamı sever, nasıl sulamak gerekir.... vs vs. ayyy deli oldum bu çiçeğe ben Allahım inşallah yaşar ve inşallah yerini çok sever ve inşallah büyüyüp saksıdan sarkacak görüntüye kısa zamanda gelir. ayy öyle hevesliyimki öyle heyecanlıyım ki anlatamam. böyle arkadaştan gelen bir çiçek çok daha farklı bir heyecan oluyor, birşey olmaz inşallah öyle üzülürümki anlatamam. oyy yerim ben onu nasıl gelecek kimbilir mini mini ayyy minik kuşum benim sabırsızlıkla bekliyorum. Nilayımmmmmmmmm seni çok seviyorum :KK19:

Gözün aydın Grap'cığımmm neşe ile sağlık ile büyüsün inşallah :)
Ben kv'nin gitmesini bekledim o da şükür evine ulaştı rahatım artık :)
Saksıları falan değiştireceğim. Yenilikler ile geleceğim aranıza :) Belki 1 sukulent daha alabilirim bu arada cuma günü :)

ayyy sevinçten ayaklarım yere basmıyor, ama kargo çok fena alabora etmiş, saksının içinden toprağı ile birlikte çıkmış ters dönmüş çiçek, yani bi baktım toprak vardı saksıda bi baktım aşağılarda arapsaçı görünüyor bi döktüm ki saksıya arapsaçları dibe girmiş ters dönmüş takla atmış resmen. ama durumu iyi görünüyor maşallah canlı. ayy yanında köklenmiş yaprak güzeli, biber tohumu ve çiçek soğanları var sevinçten ne yapacağımı şaşarıdım resmen işi gücü bıraktım kafayı yedim sevinçten.. arapsaçının 1 -2 yaprağı kopmuş onları cımbız ile topladım hemen burdaki bir saksıya cımbız ile ataç yardımı ile iğne ile kuyu kazar gibi nazikçe diktim Allahım hepsi inşallah tutar. dokunmaya kıyamıyorum nasıl ince nasıl nazik ayy.
resimlerini çektim birazdan bilgisayar aktarım tamamlanır hemen göndericem bekleyin

Back
X