• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden ayrılmaya karar verdim

Boşanma davası açacağım için beni yıkıcı taraf ilan ediyor.dinlen tekrar konuşalım diyor
Evet Çok yorgun ve kırgınsın ama biraz dinle kendini. Tekrar bir konuşun. Tabi o kararlı olduğunu düşünsün ve neden boşanmak istediğini de anlasın. Hala peşinden geliyor ise farkına varmaya başlamıştır. Biraz ayrı kalın bakalım o nasıl davranacak bundan sonra. Hemen dava açma derim. Eşin aklını başına alır inşallah. Şahsen barışıp ilişkinizdeki pürüzlerin yok olmasını isterim.

biz kadinlarda hata bidost degilmi yillarin yorgunlugunu yarim saatlik bi kafe koselerinde gorusmeyi iki damla gozyasini don evine diye acindirmayi bisey saniyoruz kaniveriyoruz..kisilikler zor degisir..
Bu saatten sonra ben senin için küçük parmağımı kıpırdatmam demek vardı
Ayaklarımı yorup o cafe gelmem deseydi
Adam fazla emin hala gel diyo, sen gitsene erkeklerin yüz karası. Annenin dizinin dibine gidersin kendin..

Arkadaşlar iyyim buluştuk, konuştuk.
Klasik olarak eşim son kez deneyelim diyor.ama kararlı oldugum takdirde para.konusunda şüphe etmemem gerektiğini hakkım olanı hesabıma geçeceğini söyledi. Ama su an boyle bir surece girmememiz gerekirmis sinirlendigi an ağzından çıkanlara hakim olamiyormus. Sonra pişman olmuyormuş .....
Beni yıkıcı taraf ilan etti.
Son bi çabayı hakediyormusuz
Ben yorgunluklarını uzntulerimi anlattım.ayri kal kafani dinle diyor ben masadan olumsuz ayrildim.ailem karari tamamen bana birakiyor her koşulda arkamdalar.ben üç günlüğüne şehir dışına cikacagim rahatlamaya ihtiyacim var.sonra da harekete gecicem bi arkadasim var.anlasmali olarak bosandi avukatina danisip halledicem

Ben hayatimda bu.kadar pişkinlik görmedim. Özür dileyecegi yerde.ayrı kal kafani dinle ne demek.insan sevdiği insanı hep ynnda olsun ister.kendini affetirmeye falan çalışır.bu ne yaa allah aşkına.Sen bu adamın neresini sevdinde evlendin bacım.insallah en yakın zamanda daha fazla üzülmeden kurtulursun.

Evet kayinvalidem tam da böyle bi kadın hobisi yok arkadaş çevresi kısıtlı zamanında hep evde kısıtlanmış kocasından değer görmemiş şimdi de kendini çok özgür hissediyor kocasının iplerinden kurtulduğu için
Bende teyzemin başindan geçen bir olayi anlatmak istiyorum..Yıllarca k.v ve k.p ile birlikte yaşadı ve resmen sesini çıkarmadan köle gibi hizmet ediyordu.Ev onlarin oldugu için istedigi gibi de laflarini ediyolardi,kocasida klasik ailesine hak veriyordu.Uzun yıllar sonra artik dayanamadi ve teyzem 2 cocugunuda alip annesinin evine gitti,eşinede asla dönmeyecegini 1 hafta icinde kendisine ve bu duruma çözüm bulmazsa boşanacagini söyledi.Enistem öncr davranislarini degistirdi sonra hemen ev tuttu,kiraya çıktılar tabi gelirleri yıllardır ucu ucuna yetiyor ama mutlular,eniştem teyzeme iyiki gitmişsin ve biz ordan ayrilip aile olabilmişiz diye her zaman söyler.

Yani demek istedigim bazen dogru şeyi bulabilmek için olumsuzluk yaratan şeylerden uzaklaşma gerekiyor.Acaba sizi etkileyen faktörlerden uzak kalsaniz daha mutlu olabilirmiydiniz.
Sizce sonuç yine mutsuz olurduk ise bu hayat sizinde hayatiniz,mutsuzlukla geçirmeyin asla...
Üslubuna dikkat etsin ozaman.bilmiyosa yorum da yapmasın.ben kayinvalidemin bana o kadar şey yapmasına rağmen gittim yine elini öptüm.en son bana kocam dan uzak dur dedi ben o zaman çıldırdım.hayatımda kimseye karşı kin beslemedim.ama o kadının adı geçtiğinde saclarim diken diken oluyo.bide benim bî ara telefonum bozuktu onn eski telefonunu kullaniyodum.kocam yeni telefon alınca bana geri verdim.numaralar hep o telefonda kalmis.benim arkadaslarimi ariyo diyoki kocamı bastan cikariyo ne yapmam lazim bana akıl verin demiş.bi arkadaşım da gülhan öyle bisey yapmaz nasıl annesin sen demiş ona.sonuçta Bni bilen biliyo kendini rezil etmiş.kalmis bana diyoki biri simdi seninki anne babada kocaninki ne diy OYLE ANNE OLMAZ OLSUN.BİRAK ANNEYİ GECTİM OYLE İNSAN OLMAZ OLSUN.!.
Cidden ağzım açık kaldı Bizde de benzer bir hala var şizofren midir anlamadım ama senin kv maşallahı var bizimkine 10 basar bence de bırak kV yi böyle insan olmaz olsun eve sokmamak ta haklısın keşke bende senin gibi yapsaymışim diyorum zira şuan boşaniyorum ve kendilerinin de katkısı büyük

Dünkü tartismamizdan sonra ne desem ne yapsam boş diye düşünüyorum evden ayrılmaya karar verdim.beş sene mücadele verdim. emek verdik sevdik sekiz sene boyunca birbirimizi bekledik. evlendik yuvamiz yikilmasin dedim ama olmuyor.Eşim hep ben hep annem diyor başka birşey yok buraya cok konu açtım bilen bilir artık yapamıyorum.
Onun için tek önemli insan annesi ben yokum ailem yok.
Dün evde sakin sakin oturup kahve iciyorduk anneler günü önümüzdeki hafta dedi.bende evet dedim konuşmanın devamında annesi ile beraber anneler gününü planladıklarını anladim.kötü niyetli bi plan değil planları fakat eşimle k.v herşeyi Ben yokmusum gibi planladıkları için tepem attı buna rağmen alçak bi ses tonuyla beraber planlamamiz gerekmez miydi dedim.sadece bunu söyledim sen kimsin sana iyilik yaramıyor sana mi soracam annem seni insan evladı sanıyor o melek gibi kadın senin ne olduğunu bilmiyor v.s v.s bu ve bunun gibi bir çok laf söyledi.bunca lafa rağmen tamam yaparız planı ama ben belki başka birşey düşünmüştüm benim fikrimi biliyor musun dedim.sen kimsinki demeye devam etti.annesinin bize yaptiklari fedakarliklari gormuyormusum (oturduğumuz ev k.v nin)
Benim ailem ne fedakarlık yapıyormuş....annesi olmasa çadırda bile oturamazmisim. .cumartesi günü annemle kiz kardesim gelecekti ben cuma gunu çeker giderim dedi (kavga ettiğimiz icin) Bende beni bunlarla tehdit edemezsin git ama ben millet gelince böyle yapmıyorum surat asmiyorum evden ayrılmiyorum saygı gösteriyorum dedim (annesi sık gelir hatta burdan çıkmak istemez)
Annemi kastediyosan tabi gelecek ev onun ister gece dörtte gelir ister sabah gelir o ev sahibi senin ailen de gelir ama misafir statüsünde dedi.daha bir çok laf kalabalığı var ama fazla uzatmak istemiyorum.
Son olarakta ben babama küfür etmiş adamım istersem senin yedi sülalene küfür ederim dedi ben çok sinirlendim üstüne yürüdüm hadi etsene diye yakasından tuttum o da beni hirpaladi. Çantamı aldım çıktım evden saatlerce bi parkta oturdum .mesaj atmaya başladı nerdesin diye.Eve döndüm
Şu an uyuyor uyanınca konuşup gitcem çünkü dilekçe vermeyi düşünüyorum dün akşam akşam annemlerin üzülmesini istemedim .hemde konusmadan da evden ayrılmak istemedim bi kere daha gidip geri dönmüştüm bu seferde öyle anmasinlar. konuşup cikcam .
Annem daha bisey bilmiyor.Onun annesi de şu an sebebi bilmiyor ama kavga ettiğimizi boşanmaya karar verdiğimi söyledim uyanınca beni ara diye mesaj atmış .....paylaşmak istedim umarım doğru karar almismdir

Arkadaşım sakin ol önce... boşanmak bu yuzden care degil. Bence zamanla konusularak asilabilen mevzular bunlar. Her evlilikte sorunlar var. En mutlu gorunen ciftlerde bile. Yuvani dagitma. Erkeklerin cogunda evlenince anneye bi duskunluk olur. Buda senin imtihanin öyle düşün...

Minnie kp yok mu?nl Nacizane fikrim lütfen geri adım atma.

Cidden ağzım açık kaldı Bizde de benzer bir hala var şizofren midir anlamadım ama senin kv maşallahı var bizimkine 10 basar bence de bırak kV yi böyle insan olmaz olsun eve sokmamak ta haklısın keşke bende senin gibi yapsaymışim diyorum zira şuan boşaniyorum ve kendilerinin de katkısı büyük

Boşan gitsin yaa allah allah.anamiz bizi adamın biri gelsin aşağılasın diye doğurmadı.büyütmedi.neymiş annesiymiş.bu iste adamda bitiyo.anasinin yerini bilicek.karisinin yerini bilicek.orta yolu bulamiyosa hala annemde annem diyosa.o adamdan hayır bekleme.esim geldi geçen gün bana dediki annem tunayi görmek istiyomus dedi.(tuna bizim oğlan 4 yaşında.)Hyr izin vermiyorm gidemez ddm.niye izin.vermedigimide anlatiyim.biz kayınvalidemde 1 hafta kaldik.ve o süre içinde bnm kocam onun kocasi ise gittiğinde kahvaltidan sonra yatak odasına giriyo kapiyi kilitliyo aksama kadar orda.smdi ben niye izin veriyim.e ben kendi evimdede tek başıma oturuyodum.niye geldim o zaman.sırf tunayla vakit gecirsin diye gittim.anladimki tunada onemli değil onun icin.kendi evladına değer vermeyen insan torununami değer vericek.BİRAKİN BU İSLERİ ARKADASLAR KİZ BOSANMAK İSTİYOSA BOSANSİN.KİMSE BOSANMA DUZELİR BELKİ DEMESİN.DUZELMEZ CUNKU.İLERDE COCUK OLDUGUNDA DAHA COK KOTU OLUCAK.YOL YAKİNKEN DON SEN BACİM.

Ve sadece sevgi karin doyurmuyo.bunun yanına saygıda gerek.saygı yoksa zaten o işten hayır gelmez.seviyorum deyipte kendini kandırma.herkes sever kocasini.sevdigi için evlenir zaten.ama saygı istee..o yoksa bi anlamı kalmiyo evliligin.düşün Smdi yarın obur gün çocuk olcak.yine aynı sorunla karşı karsiya gelirsen?gözünü karartin bosandin diyelim.e çocuk?kocan çocuğu görmek isticek.yine yüzyüze geliceksiniz.yok.laf atmalar tartismalar vs vs yine olcak.karar senin.

Canim hakkında hayırlısı olsun inşallah....
Hayat çok kısa her fedakarlığı biz kadınlar yapıyoruz üzülme mevla neyler neylerse güzel eyler. ..

İyidir inşallah...
Ben iyi olacağına inanıyorum...
Haklı olarak şu an belki hiç kimseyle konuşmak istemiyordur.
Olsun.
Yalnız kalsın.
Aklını toplasın.
Gerekirse ağlasın.
Ama sonunda doğru kararı alacağına inanıyorum,hayırlısıyla inşallah...

İyidir inşallah...
Ben iyi olacağına inanıyorum...
Haklı olarak şu an belki hiç kimseyle konuşmak istemiyordur.
Olsun.
Yalnız kalsın.
Aklını toplasın.
Gerekirse ağlasın.
Ama sonunda doğru kararı alacağına inanıyorum,hayırlısıyla inşallah...
Dedigin gibi olabilir, kafasini toparlama asamasinda insan kimseyi gormek bile istemiyor bazen..
Benim cekincem; acaba esiyle baristi ve tepki almaktan cekindigi icin buraya yazmiyor mu?

Back
X