• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden ayrılmaya karar verdim

Ikide bir senin ailen ne fedakarlık yaptı diyor fedakarlıkta imkan dahilinde yapılır annemler su an bana ev yardımında bulunamazlar

Bulunmak zorunda da değiller
Evlenmiş iki insan çalışıp kendi evini alır
Eşiniz tineti olan bir adam olsa bunu söz konusu bile etmez, hatta annesinin evine el koymaktan ar eder

Ailenin 'a' sı yokmuş ki zaten minnie minnie senle eşin arasında
O ve annesi olmuş hep
Annesinin doğum günü, annesinin anneler günü filan
Senin benim olayına girmiş
Benim annem ev verdi baaak gibi olmuş çocuklar yapar ya o misal
He senin annen ev vermiş gerisini koyvermiş deseydin
Cidden öyle, gerisini koyvermiş gelinler uğraşsın diye
Para çalışılır kazanılır ama bu yaştan sonra adam olunmaz
Ailen sana terbiye vermiş mesela, o evlilikte bu edepten kibarlıktan sürdü.
Keşke annesi ev değil de ona da biraz edep öğretseydi, belki böyle olmazdı.

Babama küfretmiş adamım diye böbürlenen birinden ne sana ne başkasına hayır gelmez
Kış uykusunda terk et o ayıyı..

bel altı vurmaktan nefret etsem de bu sinirle şöyle laf da edilebilir sanki;

- anam belli babam belli istersen onlara soralım, ama senin kim olduğunu ben de merak ediyorum, babam dediğin adama küfrettiğine göre başka adaylar var sanırsam...
Buna herşey müstehak

ya anlamazlar annesi sorunun asıl kaynağı kendisi olduğunu ANLAMAZ diyorum size
mesela benım kaynana eltimle karşılıklı dairlerde oturuyor
sürekli orda çıkmaz bütün gün sabah kahvaltıyı orda yapar bi daha gece yatmaya gider

bazen mesela konusurken der ki '' bugun karşıya geçmedim yalnız kalsınlar dedim'' der bide bunu övüne övüne söyler
yani kendini oğluyla eltımı yalnız bıraktı dıye anlayışlı oldugunu lutufta bulundugunu zannedıyor
zaten olması gereken bu

boylelerıne beş kuruşluk laf anlatamazsınız dilinizde tüy biter ama anlatamazsınız
anlayacak vizyon yok
komple kafayı atıp yerine yenisini koymanız lazım
kafasını kesip atamaz ya adam değiştiremezsiniz
Benim k.v de kendini çok anlayışlı sanıyor tıpkı sizinki gibi ama bu tipler amca yuva dağıtmaya yararlar

Benim k.v de kendini çok anlayışlı sanıyor tıpkı sizinki gibi ama bu tipler amca yuva dağıtmaya yararlar
işte diyorum ya size söyleyecekleri şu hatta; yazıklar olsun ev verdik yaranamadık

fazlası olur eksiği olmaz siz suçlu olursunuz anlamazlar kesinlikle

Neden bu erkekler anneleri ve eşleri arasında bir köprü kuramıyorlar anlamıyorum. Bende evliyken eşim ve kayıınvalidem birlikte plan yapar uygularlardı buda benim gücüme giderdi . Gerçekten 5 yıl buş boşuna üzülmüşüm . Eski eşim annesiz yapamadığını söyler hemen hemen hergün giderdik . Benim el olduğumuı sürekli yüzüme çarpar ; karı bulunur ana bulunmaz vs sözler sarfederdi.
Evlenmeden önce annesiyle anlaşamadığını onun kötü bi anne olduğunu söyleyip benim daha tanımadığım (kayınvalidem ) insandan nefret etmeme sebep olmuştu. Ama evlendikten sonra herşey değişti ; annedir atılmaz baştacı edilmelidir . Kısacası 2 yıl önce ayrıldım 1 ay annesiyle yaşamış daha sonra kiraya çık tek başına.

İyi ki ayrılmışım diyorum biz bayanlar duygusal davranıyoruz . Keşke o kadar uzatmasaydım evliliğimi . Karar senin , hayat senin ; şunuda unutma hayata bir kere geliyoruz . Doğru karar vermen dileğimle.

Eşimi tanıyan biri yazmış sanki bu yazıyı.Ben o lafları duyunca kendime olan güvenimi saygi mi kaybetmekten korkuyorum kararım kesin

Benzer durumları yaşayan biri olarak okuyup yorumluyorum konunu ..
İçinde bulunduğun psikolojinin ruhunda ve bedeninde tesirini, ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum ..
Allah yardımcın olsun ..

Eşyalarınızı toplamaya başladınız mı?
Ben böyle büyük bi karar versem valizimi hazırlamış kapının önüne koymuştum bile.
Hala edilgen davranıyorsunuz uyandıramıyosunuz bile adamı bakın artık etken olma zamanı.
Hayır evden gitme kararı alınmış boşanma lafları dönüyor adam hala camış gibi yatıyor siz de onun keyfini bekliyorsunuz.
Bence siz de özür dilesin affedeyim diye bekliyorsunuz.
Eğer geri dönecekseniz hiç gitmeyin derim ben her şey daha kötü olur.

anlayamıyorum eşiniz nekdar basit düşüniyor.ailecı eşlerden hiç bir sey olmaz. hepimizn eşinde var malesef birz bu ailecilik. malsef yanlış ama dengeli olmalı. eşiniz annem annem diyor ya siz neyisiniz. ev anneminmiş. neyi bekliyor sizn ailenzin mi ev vermesini. boşanın demiyorum ama gözünü baya bi korkutmakta fayda var

Aslında aynı şekilde yaralamak lazım. Erkek olsaydın da sen bir ev alsaydın o zaman, anasının evinde değil de kocamın evinde oturuyorum deseydim keşke...falan denmeli.
He seninle evlenmeden önce de çadırda değildim, ama demek senin çapında o kadarmış. Anan olmasa beraber çadırda yaşıyor olacakmışız, vs gibi
yaralarsan şiddete başvurur edepsiz adam :KK67:
al ondan sonra bi kadın cinayeti haberini daha.

anasının malıyla ezmeye çalışıo. fakir nolcek :KK53:

anlayamıyorum eşiniz nekdar basit düşüniyor.ailecı eşlerden hiç bir sey olmaz. hepimizn eşinde var malesef birz bu ailecilik. malsef yanlış ama dengeli olmalı. eşiniz annem annem diyor ya siz neyisiniz. ev anneminmiş. neyi bekliyor sizn ailenzin mi ev vermesini. boşanın demiyorum ama gözünü baya bi korkutmakta fayda var
Benim ailem fedakarlık yapıyormuş inanin ailemin imkanı su an bu durma evlerde yaparlar ama zor bi dönemden geciyorlar

Ailenin 'a' sı yokmuş ki zaten minnie minnie senle eşin arasında
O ve annesi olmuş hep
Annesinin doğum günü, annesinin anneler günü filan
Senin benim olayına girmiş
Benim annem ev verdi baaak gibi olmuş çocuklar yapar ya o misal
He senin annen ev vermiş gerisini koyvermiş deseydin
Cidden öyle, gerisini koyvermiş gelinler uğraşsın diye
Para çalışılır kazanılır ama bu yaştan sonra adam olunmaz
Ailen sana terbiye vermiş mesela, o evlilikte bu edepten kibarlıktan sürdü.
Keşke annesi ev değil de ona da biraz edep öğretseydi, belki böyle olmazdı.

Babama küfretmiş adamım diye böbürlenen birinden ne sana ne başkasına hayır gelmez
Kış uykusunda terk et o ayıyı..
annesi hep aramızda oldu maddi destek verdi eve oturttu belki ama huzurunuzda çok kaçtı onlar bu durumun farkında degiller

Yerinde olsam muhattap olmazdım.. toplanırdım ve giderdim.. illa bi şeyler demek istiyosan bi kağıda yaz ya da rujla aynaya yaz tükettin beni benden bu kadar diye.. aslında çok acayip laflar sokmak isterim de rujuna yazık :D bi de bu adam 5 sene de konuşsan anlamaz bencillik hat safhada.. anlamayıp yine dik dik konuşucak ve sen yıpranıcaksın yine.. çocuk da yok bağlayan bi sebebin yok.. çalışıp yeni bi hayat kurmak en güzeli.. dışarda kadir kıymet bilen adamlar da var yıllarını feda etme bu yaban öküzüne.. annesine sarılıp koklaya koklaya uyusun.. elele tutuşup gezsinler.. senin yüzünden hasret kalmışlardır birbirlerine niye bu kadar zaman aralarına kara kedi gibi girdin minnie minnie ? çıkmadın mı hala?

Dünkü tartismamizdan sonra ne desem ne yapsam boş diye düşünüyorum evden ayrılmaya karar verdim.beş sene mücadele verdim. emek verdik sevdik sekiz sene boyunca birbirimizi bekledik. evlendik yuvamiz yikilmasin dedim ama olmuyor.Eşim hep ben hep annem diyor başka birşey yok buraya cok konu açtım bilen bilir artık yapamıyorum.
Onun için tek önemli insan annesi ben yokum ailem yok.
Dün evde sakin sakin oturup kahve iciyorduk anneler günü önümüzdeki hafta dedi.bende evet dedim konuşmanın devamında annesi ile beraber anneler gününü planladıklarını anladim.kötü niyetli bi plan değil planları fakat eşimle k.v herşeyi Ben yokmusum gibi planladıkları için tepem attı buna rağmen alçak bi ses tonuyla beraber planlamamiz gerekmez miydi dedim.sadece bunu söyledim sen kimsin sana iyilik yaramıyor sana mi soracam annem seni insan evladı sanıyor o melek gibi kadın senin ne olduğunu bilmiyor v.s v.s bu ve bunun gibi bir çok laf söyledi.bunca lafa rağmen tamam yaparız planı ama ben belki başka birşey düşünmüştüm benim fikrimi biliyor musun dedim.sen kimsinki demeye devam etti.annesinin bize yaptiklari fedakarliklari gormuyormusum (oturduğumuz ev k.v nin)
Benim ailem ne fedakarlık yapıyormuş....annesi olmasa çadırda bile oturamazmisim. .cumartesi günü annemle kiz kardesim gelecekti ben cuma gunu çeker giderim dedi (kavga ettiğimiz icin) Bende beni bunlarla tehdit edemezsin git ama ben millet gelince böyle yapmıyorum surat asmiyorum evden ayrılmiyorum saygı gösteriyorum dedim (annesi sık gelir hatta burdan çıkmak istemez)
Annemi kastediyosan tabi gelecek ev onun ister gece dörtte gelir ister sabah gelir o ev sahibi senin ailen de gelir ama misafir statüsünde dedi.daha bir çok laf kalabalığı var ama fazla uzatmak istemiyorum.
Son olarakta ben babama küfür etmiş adamım istersem senin yedi sülalene küfür ederim dedi ben çok sinirlendim üstüne yürüdüm hadi etsene diye yakasından tuttum o da beni hirpaladi. Çantamı aldım çıktım evden saatlerce bi parkta oturdum .mesaj atmaya başladı nerdesin diye.Eve döndüm
Şu an uyuyor uyanınca konuşup gitcem çünkü dilekçe vermeyi düşünüyorum dün akşam akşam annemlerin üzülmesini istemedim .hemde konusmadan da evden ayrılmak istemedim bi kere daha gidip geri dönmüştüm bu seferde öyle anmasinlar. konuşup cikcam .
Annem daha bisey bilmiyor.Onun annesi de şu an sebebi bilmiyor ama kavga ettiğimizi boşanmaya karar verdiğimi söyledim uyanınca beni ara diye mesaj atmış .....paylaşmak istedim umarım doğru karar almismdir
eve geri dönmeniz bile hata olmuş ayrılır mısınız bilmem ayrılırsanız tebrik ederim.

Yerinde olsam muhattap olmazdım.. toplanırdım ve giderdim.. illa bi şeyler demek istiyosan bi kağıda yaz ya da rujla aynaya yaz tükettin beni benden bu kadar diye.. aslında çok acayip laflar sokmak isterim de rujuna yazık :KK70: bi de bu adam 5 sene de konuşsan anlamaz bencillik hat safhada.. anlamayıp yine dik dik konuşucak ve sen yıpranıcaksın yine.. çocuk da yok bağlayan bi sebebin yok.. çalışıp yeni bi hayat kurmak en güzeli.. dışarda kadir kıymet bilen adamlar da var yıllarını feda etme bu yaban öküzüne.. annesine sarılıp koklaya koklaya uyusun.. elele tutuşup gezsinler.. senin yüzünden hasret kalmışlardır birbirlerine niye bu kadar zaman aralarına kara kedi gibi girdin minnie minnie ? çıkmadın mı hala?
Dün bende böyle düşündüm sanirim aralarina girmisim sanirim oglunu k.v nin elinden almışım beraber çok mesutlar halbuki biz evlemeden evvel yapmadıkları şeyleri yapiyorlar ben aslında onları Y akinlastirdim allah mesut etsin benden bu kadar

Back
X