- 23 Mart 2015
- 5.715
- 12.056
- 448
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
ne kadar güzel konuşmuşsun öyle. üç kere okudum mesajı. bende senin gibi olurum inssallah.. ama bide şunu düşünüyorum. üniversitem zaten 2 yıllık bankacılık. bütün üniversite hayatım iki sene ve ben onların istedikleri gibi yaşamak istemiyorum.. ama zorundayım lanet olsun.. evet çok çok güzel bir kızım ve begenilmeyide seviyorum. ailemde bunun farkında. ama zaten yollu felan olsam coktan kocaya kaçmış, okulu bırakmış yada içki uyuşturucu icmiş biri olurdum. bunun farkına varmıyolar.
Detayları şimdi okudum.Buraya nasıl yazıyorsunuz?
ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm
Canım seninle benzer seyler yasamisiz. Ben de universitede okurken bir gece babamdan telefon aldim. Okulu birakiyosun ve hemen buraya geliyorsun diye. Eski erkek arkadasimla olan bir resim yanlislikla babamin pc sine yuklenmis. Babam da bunu gormus. Resimde sadece yanyana duruyoruz ve ben basimi onun omsuna koymusum. Babam aynen sunu dedi. Elin adamiyla yatarken foto cekmissin. Dedim baba ne diyosun sen?? O zaman da eşimle flort zamanimiz o da yanimdaydi. Bunu soyleyince dumur oldu o da. Neyse ben gittim babamin yanina aglaya aglaya. Okulu birakacaksin vs vs annem yoktu tabi benim. Bir de benim babM uni okumus sozde modern. Bana hayati zindan etti. Okula geri döndüm tabi ama hep tetikteydi ve guvensizdi. Sonuc ne oldu: esimi kabul etmedi ben de evden ayrildim. Evlendim. Sana kaç diyemem ama boyun egme. Sen egdikce tepene binerler. Merak etme herkes herseyi kabullenir zamanla. Yeterki sen dik dur. Yeri gelir dayak da yersin ama pısma seni kimsenin sindirmesine izin verme. Okulunu da asla birakma..babam dün instagram twitter askfm tumblr gibi sayfalarımı bulmuş fotograflarıma yazışmalarıma bakmış, kendiside çok kapalı ve dogma bir insandır. ben üniversitede okuyorum şehir dışında, geldi yurduma beni aldı eve götürdü. dün eve geldiğim gibi telefonumu elimden aldı ve kurcalamaya başladı. bugünde telefonumu anneme vermiş bütün gün o karıştırdı, o da içinde gördüklerine kızdı. bugün beni çığlık atarak annem uyandırdı, seni eğer okula yollarsam bilmem neyim diye bağırdı bende çıktım cama tam atlayacaktım tuttu, 1 saniye geçikseydi ölmüştüm. okuldan almak kelimesini duyunca çıldırdım. hala telefonumu vermiyorlar ve okula yollucaklarmı bilmiyorum. bana ağzı alınmıcak kelimeler laflar hakaretler yakıştırmalar neler neler söylüyorlar.. eğer üniversiteye yollamazlarsa kaçıcam, nereye nasıl kaçıcam bilmiyorum ama bu evden gitmem lazım artık dayanamıyorum bu kadar küfüre. telefonda internette ne gördü diyecekseniz, bikini bir tane fotografım ve gögüs dekolteli elbiseyle de bir fotografım vardı düğünden çekildiğim, bunlar ve benzeri fotograflarım.. telefonumda daha çok vardı kendim çektiğim bunlarıda görmüş annem neler neler söyledi..ve annem bütün makyaj malzemelerimi taytlarımı atletlerimi gecelik sortlarımı çöpe attı. birdaha makyaj yapmayacaksın tayt giymeyeceksin dedi. bu üniversiteye giden bir kıza yapılır mı? napacağım?
ne kadar güzel konuşmuşsun öyle. üç kere okudum mesajı. bende senin gibi olurum inssallah.. ama bide şunu düşünüyorum. üniversitem zaten 2 yıllık bankacılık. bütün üniversite hayatım iki sene ve ben onların istedikleri gibi yaşamak istemiyorum.. ama zorundayım lanet olsun.. evet çok çok güzel bir kızım ve begenilmeyide seviyorum. ailemde bunun farkında. ama zaten yollu felan olsam coktan kocaya kaçmış, okulu bırakmış yada içki uyuşturucu icmiş biri olurdum. bunun farkına varmıyolar.
Canım seninle benzer seyler yasamisiz. Ben de universitede okurken bir gece babamdan telefon aldim. Okulu birakiyosun ve hemen buraya geliyorsun diye. Eski erkek arkadasimla olan bir resim yanlislikla babamin pc sine yuklenmis. Babam da bunu gormus. Resimde sadece yanyana duruyoruz ve ben basimi onun omsuna koymusum. Babam aynen sunu dedi. Elin adamiyla yatarken foto cekmissin. Dedim baba ne diyosun sen?? O zaman da eşimle flort zamanimiz o da yanimdaydi. Bunu soyleyince dumur oldu o da. Neyse ben gittim babamin yanina aglaya aglaya. Okulu birakacaksin vs vs annem yoktu tabi benim. Bir de benim babM uni okumus sozde modern. Bana hayati zindan etti. Okula geri döndüm tabi ama hep tetikteydi ve guvensizdi. Sonuc ne oldu: esimi kabul etmedi ben de evden ayrildim. Evlendim. Sana kaç diyemem ama boyun egme. Sen egdikce tepene binerler. Merak etme herkes herseyi kabullenir zamanla. Yeterki sen dik dur. Yeri gelir dayak da yersin ama pısma seni kimsenin sindirmesine izin verme. Okulunu da asla birakma..
Olursun tabiki inşallah ben olduysam herkes olabilir bence çünkü ben maddi sıkıntılarda çok çektim aynı zamanda.Yani evet seni anlıyorum birdaha bu yaşlarda olamıcaksın bu zamanlar birdaha geri gelmicek haklısın ama işte bazı sınırlar koyman gerek kendine.Hafta içi okuldan sonra sinema konser falan böyle etkinliklere katıl bi bara falan gitmektense.(belki gitmiyorsundur bilmiyorum)Tamamen içe kapan demiyorum sana ama daha makul aktivitelere katılırsan çokta ailenin gözüne batmaz yani.Bir de beni seven bi çocuk var demişsin bana bir şeyler alıyor falan diye.Bence çocuktan tiksiniyorsan iletişimini tamamen koparmalısın.Biri sana bu şekilde davransa sen nasıl hissederdin?O çocuktan gelen hiçbir hediyeyi de kabul etme bence.Sadece kendine güven sevmediğin halde arkadaş olarak bile olsa kimseyi yanında yörende tutma bence hem ona hem sana haksızlık.ne kadar güzel konuşmuşsun öyle. üç kere okudum mesajı. bende senin gibi olurum inssallah.. ama bide şunu düşünüyorum. üniversitem zaten 2 yıllık bankacılık. bütün üniversite hayatım iki sene ve ben onların istedikleri gibi yaşamak istemiyorum.. ama zorundayım lanet olsun.. evet çok çok güzel bir kızım ve begenilmeyide seviyorum. ailemde bunun farkında. ama zaten yollu felan olsam coktan kocaya kaçmış, okulu bırakmış yada içki uyuşturucu icmiş biri olurdum. bunun farkına varmıyolar.
Canım üniversite hayatı dediğin şeyi çok abartmışsın kafanda, bütün hayatını karartmaya değecek birşey değil üniversitede gezip tozmak. Çoğu insan üniversitesini öyle güle oynaya okuyamıyor zaten, atıyorum çalışarak okumaya çalışanlar falan, okuldan yurda gidecek kadar parayı anca kazanıp yan sokağa bile çıkamadan üniversite okuyanlar falan dolu ortalık. Yani sebebi ne olursa olsun, herkesin üniversite hayatı öyle güllük gülistanlık geçmek zorunda değil, fazla takma bunu. Benimki de öyle geçmedi. Aman ne kaybettim? Mezun olduktan sonra istediğim gibi bi hayat kurdum kendime, hiç de eksik kalmadım yani.
Üniversite hayatı üniversite hayatı diye takma kısacası. Okul yurt arası okulunu bitir, mesleğin olunca istediğin hayatı yaşarsın. Di mi?
O zaman soyle yapacaksin.dik durmaya çalışıyorum abla, ama okula yollamazlarsa naparım, nasıl ikna ederim bilmiyorum. okula rezil olmakta var, okulu bıraktı sosyal hesaplarıda kapalı napıyo bu kız diye.. kaçmak, alnıma leke sürmek istemiyorum. kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim mertebeye ulaşsam, ayrı eve çıkarım ama. şu üniversiteyi bitirmem lazım.. oda çok zor
Olursun tabiki inşallah ben olduysam herkes olabilir bence çünkü ben maddi sıkıntılarda çok çektim aynı zamanda.Yani evet seni anlıyorum birdaha bu yaşlarda olamıcaksın bu zamanlar birdaha geri gelmicek haklısın ama işte bazı sınırlar koyman gerek kendine.Hafta içi okuldan sonra sinema konser falan böyle etkinliklere katıl bi bara falan gitmektense.(belki gitmiyorsundur bilmiyorum)Tamamen içe kapan demiyorum sana ama daha makul aktivitelere katılırsan çokta ailenin gözüne batmaz yani.Bir de beni seven bi çocuk var demişsin bana bir şeyler alıyor falan diye.Bence çocuktan tiksiniyorsan iletişimini tamamen koparmalısın.Biri sana bu şekilde davransa sen nasıl hissederdin?O çocuktan gelen hiçbir hediyeyi de kabul etme bence.Sadece kendine güven sevmediğin halde arkadaş olarak bile olsa kimseyi yanında yörende tutma bence hem ona hem sana haksızlık.
Yollu kelimesine gelince bu biraz ağır eminim öyle bi kız değilsin elbette.Ama işte bize göre normal olan şeyler onlara göre çok aykırı.Sen dekolteli fotoğraf seviyorsun evet insanların beğenmesi de hoşuna gidiyor.Ama işte ailen bunu farklı algılıyor biraz da onlar açısından bak olaya onların aldığı eğitim geçtiği yollar hayata bakışı vs. seninkinden o kadar farklı ki.Aileni kabullen ve didişmeyi bırak böylece iç huzurun artar kendini derslerine verirsin.O yüzden ya tüm sosyal medya hesaplarını kapat ya da kendini gizle yani illa kullanmak istiyorum diyorsan.Çünkü artık göze batmışsın -ki güzel kızlar her zaman göze batar- insanlar senin açığını arıcaklar sürekli onlara bu fırsatı verme.Ve lütfen çok ders çalış çok başarılı ol tek başına dimdik dur sonra insanların karşısında kimseye ihtiyaç duymadan.
kesinlikleAnlayamadigim bir nokta var: ailen telefonunu elinden aliyor,okula gondermiyor ama interneti yasaklamiyor oyle mi? Celişki yok mu sizce de kizlar burda?
hani bikiniliydi göğüs dekolteliydi fotolarınEki Görüntüle 1653436 Eki Görüntüle 1653437 7
benim fotograflarım abla.. gerçekten söylediklerin cok mantıklı geliyor bana. sadece sabretmem lazım ama nasıl olcak bilmiyorum. bugün cama cıktıgım anı hiç unutmuycam
ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm
dik durmaya çalışıyorum abla, ama okula yollamazlarsa naparım, nasıl ikna ederim bilmiyorum. okula rezil olmakta var, okulu bıraktı sosyal hesaplarıda kapalı napıyo bu kız diye.. kaçmak, alnıma leke sürmek istemiyorum. kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim mertebeye ulaşsam, ayrı eve çıkarım ama. şu üniversiteyi bitirmem lazım.. oda çok zor
kesinlikle
sen atarlı ergenlerdensin Allah ailene sabır versinyüz kere aynı şeyimi açıklayacagım. ailem telefonumu baskalarıyla iletisime gecmemem icin elimden almadı. mesajlarımı okumak ve fotograflarıma bakmak icin aldı merak ettiklerinden yani. ben silmiyim diyede vermiyolar. bu anlattıklarım 24 saat icerisinde olan şeyler.bilgisayara da annem gelip gidip laf sokuyor ama elimden almıyor bende bişlmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?