Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

Buraya nasıl yazıyorsunuz?
Detayları şimdi okudum.
Annen baban senin kötülüğünu istemezler. Evden kaçma.
Yalvar yakar ikna et bence.
Lisede bir arkadaşım vardi. Anne babasi gece tirnaklarini uykuda kesip, çantasını karistirirlardi falan o geldi.
Simdi nerde dersen. Evden kaçmadı. Harika bir bolum kazandi. Yurt dışına yerlesti.
Insallah normale dönerler

ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm

Ne yazik ki türkiyede doğunca o özgürlük çoğu kişide çöpe gidiyor..keşke avrupada doğsaymışsın gerçektende..sonuç olarak şuan o ailenin yanındasın ve sakın sakın seni okuldan alıp evde oturtmalarına izin verme.Ne yapıp edip o okulu bitir ve sonra onlardan uzak kendi hayatını kur,onlarda kendilerine bir kukla alıp oynasınlar.

Reşit bir insan nasıl evden kaçacak? Ancak ayrılabilirsin.ama paran pulun yokken,gidecek yerin yokken bunu yapmak çok tehlikeli ve saçma olur.Sakın o çocuğa gidip kalma sakın..

Ya biraz sabredip okulunu bitirceksin ya da kendine iş bulup biraz para biriktirip hem okuyup hem çalışacaksın.ben ilkini tavsiye ederim

Canım seninle benzer seyler yasamisiz. Ben de universitede okurken bir gece babamdan telefon aldim. Okulu birakiyosun ve hemen buraya geliyorsun diye. Eski erkek arkadasimla olan bir resim yanlislikla babamin pc sine yuklenmis. Babam da bunu gormus. Resimde sadece yanyana duruyoruz ve ben basimi onun omsuna koymusum. Babam aynen sunu dedi. Elin adamiyla yatarken foto cekmissin. Dedim baba ne diyosun sen?? O zaman da eşimle flort zamanimiz o da yanimdaydi. Bunu soyleyince dumur oldu o da. Neyse ben gittim babamin yanina aglaya aglaya. Okulu birakacaksin vs vs annem yoktu tabi benim. Bir de benim babM uni okumus sozde modern. Bana hayati zindan etti. Okula geri döndüm tabi ama hep tetikteydi ve guvensizdi. Sonuc ne oldu: esimi kabul etmedi ben de evden ayrildim. Evlendim. Sana kaç diyemem ama boyun egme. Sen egdikce tepene binerler. Merak etme herkes herseyi kabullenir zamanla. Yeterki sen dik dur. Yeri gelir dayak da yersin ama pısma seni kimsenin sindirmesine izin verme. Okulunu da asla birakma..

Hiç muhafazakar bir aileden gelmiyorum,gayet açık giyiniyorum ama sosyal medyaya 1 tane bikinili foto koyduğumu hatırlamam.o gerizekalı aileler çocuklarına bu şekilde baskı yaparak işte buna yol açıyorlar.

Canım üniversite hayatı dediğin şeyi çok abartmışsın kafanda, bütün hayatını karartmaya değecek birşey değil üniversitede gezip tozmak. Çoğu insan üniversitesini öyle güle oynaya okuyamıyor zaten, atıyorum çalışarak okumaya çalışanlar falan, okuldan yurda gidecek kadar parayı anca kazanıp yan sokağa bile çıkamadan üniversite okuyanlar falan dolu ortalık. Yani sebebi ne olursa olsun, herkesin üniversite hayatı öyle güllük gülistanlık geçmek zorunda değil, fazla takma bunu. Benimki de öyle geçmedi. Aman ne kaybettim? Mezun olduktan sonra istediğim gibi bi hayat kurdum kendime, hiç de eksik kalmadım yani.
Üniversite hayatı üniversite hayatı diye takma kısacası. Okul yurt arası okulunu bitir, mesleğin olunca istediğin hayatı yaşarsın. Di mi?

Yorumları okumadım
Kaçma.sakınnn.kocana karşı da zayıf olursun hayata karşı da.Annen ve babana korkuları bunları yaptırıyor.Çok daha ağırlarını yaşadım.Ne kaçtım ne evliliğe sığındım.Kafama yatan birini bulup evlendim.

dik durmaya çalışıyorum abla, ama okula yollamazlarsa naparım, nasıl ikna ederim bilmiyorum. okula rezil olmakta var, okulu bıraktı sosyal hesaplarıda kapalı napıyo bu kız diye.. kaçmak, alnıma leke sürmek istemiyorum. kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim mertebeye ulaşsam, ayrı eve çıkarım ama. şu üniversiteyi bitirmem lazım.. oda çok zor

Olursun tabiki inşallah ben olduysam herkes olabilir bence çünkü ben maddi sıkıntılarda çok çektim aynı zamanda.Yani evet seni anlıyorum birdaha bu yaşlarda olamıcaksın bu zamanlar birdaha geri gelmicek haklısın ama işte bazı sınırlar koyman gerek kendine.Hafta içi okuldan sonra sinema konser falan böyle etkinliklere katıl bi bara falan gitmektense.(belki gitmiyorsundur bilmiyorum)Tamamen içe kapan demiyorum sana ama daha makul aktivitelere katılırsan çokta ailenin gözüne batmaz yani.Bir de beni seven bi çocuk var demişsin bana bir şeyler alıyor falan diye.Bence çocuktan tiksiniyorsan iletişimini tamamen koparmalısın.Biri sana bu şekilde davransa sen nasıl hissederdin?O çocuktan gelen hiçbir hediyeyi de kabul etme bence.Sadece kendine güven sevmediğin halde arkadaş olarak bile olsa kimseyi yanında yörende tutma bence hem ona hem sana haksızlık.
Yollu kelimesine gelince bu biraz ağır eminim öyle bi kız değilsin elbette.Ama işte bize göre normal olan şeyler onlara göre çok aykırı.Sen dekolteli fotoğraf seviyorsun evet insanların beğenmesi de hoşuna gidiyor.Ama işte ailen bunu farklı algılıyor biraz da onlar açısından bak olaya onların aldığı eğitim geçtiği yollar hayata bakışı vs. seninkinden o kadar farklı ki.Aileni kabullen ve didişmeyi bırak böylece iç huzurun artar kendini derslerine verirsin.O yüzden ya tüm sosyal medya hesaplarını kapat ya da kendini gizle yani illa kullanmak istiyorum diyorsan.Çünkü artık göze batmışsın -ki güzel kızlar her zaman göze batar- insanlar senin açığını arıcaklar sürekli onlara bu fırsatı verme.Ve lütfen çok ders çalış çok başarılı ol tek başına dimdik dur sonra insanların karşısında kimseye ihtiyaç duymadan.

evet doğru. sen ne okudun ve suan ne mesleği yapıyorsun abla?

O zaman soyle yapacaksin.
Bir kere kaçma fikrini aklindan çikar. Maddi imkanlarin elverse bile kaçmak bir çozum olmamali. Yani katlanilmicek bir durum degil bence. Hani bir laf var ya. Sık disini verme canini. Tatli dil yilani deliginden cikarir. Ailenle akilli usli bir sekilde konus. Bundan sonra sizin istediginiz gibi olucam. Tekrar sizin guveninizi kazanicam. Artik ben degistim cok dusundum vs.. Emin ol kazanan sen olacaksin.

Canim benim sakin kaçma .
Bak bende okul okuyorum. Böyle abartma gözünde.
Amacın bi an once bitirmek olsun sonra hayatını kur

7

benim fotograflarım abla.. gerçekten söylediklerin cok mantıklı geliyor bana. sadece sabretmem lazım ama nasıl olcak bilmiyorum. bugün cama cıktıgım anı hiç unutmuycam

ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm

Bu kafayla seni universiteye gonderdiklerine sukret bence ben cok serbest buyudum ama boyle 15 yasindaki kiz gibi dusuncelerim yoktu.Özentilik akıyor
Senin dedigin dar kafali insanlar tee bilmem nereye kizini okumaya yollamiyor canim bence kendine ceki duzen ver hala evden kacmak diyorsun valla 20 yasinda filan demez saglam elden gecirirdim senin gibi cocugum olsa.

zor filan degil..sen simdi sakinligini koru..sorunlar aninda duzelmez,bikac gun belki hafta sIk disini evdekiler sakinlessin..tatli dille yola getirirsin merak etme.. gelismeleri de buraya yaz,takipteyim..

yüz kere aynı şeyimi açıklayacagım. ailem telefonumu baskalarıyla iletisime gecmemem icin elimden almadı. mesajlarımı okumak ve fotograflarıma bakmak icin aldı merak ettiklerinden yani. ben silmiyim diyede vermiyolar. bu anlattıklarım 24 saat icerisinde olan şeyler.bilgisayara da annem gelip gidip laf sokuyor ama elimden almıyor bende bişlmiyorum

sen atarlı ergenlerdensin Allah ailene sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…