- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
yok şaka değil gerçek , kızına güvenmiyor demek kiŞaka mı bu ?
Nerede olduğunu değil ne haltlar karıştırdığını bilmek istiyor
Kızının okul dışı bir yerde olduğunu görürse o..ou diye küfretmem için istiyor
Yani tamam ailesi ama kölesi de değil
Bu kadar sıkmaya gerek var mı
Konu sahibi bu arada sakın evden kaçma
Birazcık sabret
Resmini gördüm çok güzel bir kızsın
Mazallah başına kötü bir şey değil
Öyle yerlere düşersin ki aileni mumla ararsın
Ortalık çakal kaynıyor inan.sakın böyle Bi şey düşünme..evden kaçma..Ben şimdi ailemden ayrı yalnızım.neler çektim bir bilsen..Hiç onların yanından ayrılmamak isterdim.babam dövse bile..dışarıdaki insanların açtığı yaralar daha çok kanatıyor beni..Bir de evlilik disi cocuk yaparsiniz tam olur.
Babanin kati davranisini onaylamasam da, inan bana baskasindan cok daha iyidir. Bunu deneyimleyerek anlama. Ailenin sozunu dinle ve uyumlu olmaya calis.
Veee kesinlikle evden kacma.
bence de.. daha fazla şey var ortada aile bukadar tepki verdiğine göre eksik anlatıyor..Ailen bu kadarcık şeylere tepki gösterecek yapıda olan insanlar olsaydı seni şehir dışına okumaya yollar mıydı
emin misin bu anlattıkların kadar şeyler olduğuna
Evet canım korkmakta haklısın ve korkta..Sakın evden kaçayım deme benzer durumlar eksiğiyle fazlasıyla hepimizin başından geçiyor.İnan ki herşey düzeliyor sonra bu günler aklına gelince tebessüm edeceksin çünkü olgunlaşacaksın.İnan ki ailen seni çok seviyor şu an sana öyle gelmiyor ama gerçekten seviyorlar ama onlara da hak ver herşeyin ilkini sende yaşıyorlar ve napacaklarını,nasıl davranacaklarını bilemiyorlardır.Onlarda hata yapabilirler ama onlar annen - baban senin iyliğin için herşey yapabilirler.Biraz sakinleşsin ortalık inan ki düzelir ama sabret, pes etme onları dinle,kıyafet,fotoğraflar konusunda sende kendini biraz toparla ve onlara söz ver inanıyorum ki okul konusunda tekrar düşünürldr onlarda evlatlarının okumasını,meslek sahibi olmasını ister. Ve burda bazı ergenlerin yazdığı gibi ailene köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyerek işin bittikten sonra sırtını dönme onlar senin Ailen sen onların Kıymetlisisin bunu yıllar geçince daha iyi anlarsın.Ama Lütfen Sakın Kaçma yağmurdan kaçayım dersin doluya tutulursun. Allah Anneni- Babanı başından eksik etmesinsürekli ağlıyorum biliyomusun abla.. birine aşıktım onun acısını cekiyordum onu bilee unuttum.. bu cok farklı bir acı. şuanla ailemle olduğum konum durum okadar igrencki.. zaten şimdi kaçarsam, bir erkeğin yanında kalmak zorunda kalırım ve herkes kocaya kaçtı der. bütün sülalem herkesin gözünde düşerim, dedikodular çıkar. ve eger birini seversem aşık oolursam o benimle evlenmez diye korkuyorum. geleceğimide düsünüyorum. en cok hakkımda konusulcaklara, dedikodulardan ve akrabaları kaybetmekten korkuyorum
Canım sabırlı ol. okurken bunları yapamıyorsun diye hiç yapamazsın anlamına gelmiyor mesleğini eline alınca da yapabilirsin.Çevremde ki birçok arkadasım ailesinin yanında okudu meslekleri oluncada diledikleri gibi geziyorlar bütün aktiviteleri yapıyorlar yurtdışına gezilere gidiyorlar.İnan ki Mesleğini eline alınca Ailenin yanında saygınlığında artacaktır.üniversite okumak, gezmek, kesfetmek, tecrübe edinmek, hayatının en güzel ve en kötü zamalarını yaşadığın, özgürlüğün tadına vardıgında dozunu kaçırdıgın ama sonradan olgunlaşıp kendini toparladıgın dönemdir. sadece okula gidip yurda girmekle sınırlanamaz.
yaptıkların doğru diyemem ama ailenin sana yaptıkları ve tepkileri doğrumu dersek oda doğru değil yada küfürle terbiye etmeye çalışmak buldukları-tepki aynı seviyeye çekmiyor mu ? hepsi tartışılır...babam dün instagram twitter askfm tumblr gibi sayfalarımı bulmuş fotograflarıma yazışmalarıma bakmış, kendiside çok kapalı ve dogma bir insandır. ben üniversitede okuyorum şehir dışında, geldi yurduma beni aldı eve götürdü. dün eve geldiğim gibi telefonumu elimden aldı ve kurcalamaya başladı. bugünde telefonumu anneme vermiş bütün gün o karıştırdı, o da içinde gördüklerine kızdı. bugün beni çığlık atarak annem uyandırdı, seni eğer okula yollarsam bilmem neyim diye bağırdı bende çıktım cama tam atlayacaktım tuttu, 1 saniye geçikseydi ölmüştüm. okuldan almak kelimesini duyunca çıldırdım. hala telefonumu vermiyorlar ve okula yollucaklarmı bilmiyorum. bana ağzı alınmıcak kelimeler laflar hakaretler yakıştırmalar neler neler söylüyorlar.. eğer üniversiteye yollamazlarsa kaçıcam, nereye nasıl kaçıcam bilmiyorum ama bu evden gitmem lazım artık dayanamıyorum bu kadar küfüre. telefonda internette ne gördü diyecekseniz, bikini bir tane fotografım ve gögüs dekolteli elbiseyle de bir fotografım vardı düğünden çekildiğim, bunlar ve benzeri fotograflarım.. telefonumda daha çok vardı kendim çektiğim bunlarıda görmüş annem neler neler söyledi..ve annem bütün makyaj malzemelerimi taytlarımı atletlerimi gecelik sortlarımı çöpe attı. birdaha makyaj yapmayacaksın tayt giymeyeceksin dedi. bu üniversiteye giden bir kıza yapılır mı? napacağım?
Ağzınıza sağlıkInanamiyorum ya... kac diye akil verenler var bi de.
Kacmak o kadar kolaydiysa sen kacsaydin @oykum786
Senin de konu sahibinden bir farkin yok anladigim kadariyla hemen hemen de ayni yaslardasiniz.
Ben izmirliyim izmir gibi bir postmodern sehirde hukuk fakuktesini okudum. Avukat oldum. Sirf ailemin yaninda okumak icin disarisinin pisliginden haberdardim cunku. Ve emin ol ben de 18 yaslarindaydim uni.yi kazandigimda. Benim ailem bu denli muhafazakar degillerdi lakin ben de onlari cildirtacak birseyi yapmadim. Sonra evlendim, esim muhafazakar bir yapida. Ailesi de oyle. Sevdigim insan icin biraz daha hal hareket ve giyim tarzima dikkat ettim. Mini etek giymedim mesela. Saclarimk platin sarı yapmiyordum eskisi gibi. Facebooktaki erkek arkadas sayimi neredeyse 0'a indirdim. Bunlar karsilikli saygi ve sevgi ile olan seyler...
Ama amcamin kizi uni.de okurken annesinden ve ablasindan muhafazakar gorusleri yuzunden siddet gordugu icin evden kacti. Aradan 10 yil gecti. Kuzenim yok. En son bir barda calistigini duyduk
Almak cikarmak icin ugrastik ama gelemem artik mecburum dedi bize. Bunun ne demek oldugunu biliyormusun sen. Sadece dizilerde filmlerdemi oluyor bu seyler saniyorsun. Senaryodan ibretmi oldugunu dusunuyorsun???
Konu sahibi ben 11 yillik meslek hayatimda suna sahit oldumki ( ki iddia ediyorum hic biriniz benim kadar bu olaylarin, davalarin icinde olmamissinizdir) ailen senin derini de yüzse o evden kactigin an değil ailenin hic kimsenin yuzune bakamazsin. Aklini nasina al. Seni belki doverler soverler ama asla satmazlar... cunku onlar senin bu dunyaya gelme sebebin. Mimarların...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?