Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

serbest büyüdüğün için böyle diyorsun işte. anlayamazsın oyüzden sen çekil şurdan yardım edecek insanlar gelsin

serbest büyüdüğün için böyle diyorsun işte. anlayamazsın oyüzden sen çekil şurdan yardım edecek insanlar gelsin

Senin gibi 20 yasinda olup beyin yasim 15 olsa ve oyle hareketler yapsam benim ailemde beni kisitlardi :)) Hala suçu sadece ailende ariyorsun. Senin gibi tipleri serbest biraksalar neler olacagini goruyolar cunku. Haydee

Sizi okuldan alamazlar, veliniz kendinizsiniz, üniversite diğer orta öğretimler gibi değil.
Ailenizin tepkisini çok sert buldum ancak bu biraz da kültür ile alakalı bir şey. Kültür derken, psikolojik yaklaşımdan bahsediyorum. Ne yazık ki bizim toplumumuzda "korku" nedeniyle, iyi niyet tabanlı çok sert tepkiler verebiliyor ebeveynler. Ama sonradan kötü bir şey olacağına, bu şekilde tepki vermenin sizi yeterince sindireceğini düşünüyorlar.

Resimlerinize gelince. Bikinili bir resmin internet ortamında paylaşılması konusunda açıkçası ben de hoş görüşler paylaşmıyorum. Modern görüşlü bir insanım ve böyle bir ailede yetiştim. Ancak bazı şeyleri bana özel ve saklı tutmak, benim kendime öz saygımı arttırıyor. Vücudum da bunların içerisinde. Bunun dışında da bazı nedenler var elbette. İnternet sanıldığı kadar kapalı bir mecra değil, tüm önlemleri alınmış ve "özel" hesap yapılmış dahi olsa. Daima kötü amaçlara hizmet edebilmesi açısından erişilebilirliği kolay bir mecra.. İnanın çok fazla kötülük var yaşadığımız çağda. Çok fazla "iyi niyete bürünmüş, kötü niyet" var.. Ben yerinizde olsam ailemle konuşmadan önce kendimle bir konuşurum. Paylaştığım fotoğraflarda beni rahatsız etmese bile, erişebilen kişileri dürtecek resimler var mı? Her anlamda.. Varsa eğer, buna gerek var mı? Kendimle bir konuşurum eni konu..

Bu evden kaçılacak bir mesele değil. Artık üniversite öğrencisi olan bir yetişkinden benim beklediğim "olgun" davranabilmesi ve hayatına, aile müdahale etmeden ve fakat "doğru" kararlar alarak devam edebilmesi.. Vücudunu, varlığını, ruhunu artık kendisinin koruyabilmesi.. Sizin bikinili fotoğrafınız sizin özgürlüğünüz iken, başka bir göz için başka şeyler ifade edebilir. Bence gizli bahçeleri koruyarak ve öz saygıyı yitirmeden bazı paylaşımları özgürce yapmak, daha doğru sanki.. Ne kadar çabuk olgunlaşırsanız, ailenizi o kadar kolay ikna edebilir ve güven uyandırabilirsiniz.

Aileniz iyiliğinizi biraz farklı bir yoldan istiyor.. Buna korku diyelim.. Bir sürü haber dinliyor, tuhaf şeylerle karşılaşıyoruz.. Kendinizi bunlardan her anlamda ve her koşulda korumanızı bekliyor olabilirler.. Daha olgun bakın olaylara.. Belki kendilerinden bir özür dileyip, bir daha bu kadar özgür paylaşımlar yapmayacağınız konusunda onları ikna edebilirsiniz. Dünya iyi bir yer olsaydı dahi, özgürlüğün yine de bir sınırı olurdu, inanın.. Kulağımı çok tersten tutmuş olabilirim.. Ailenin tutumu hatalı ama tepki vermekte haklılar.. Tepki çok fazla olmuş..

Sevgili güzel kız:) lütfen bu fotoğrafları da burdan kaldır.Kendini ifşa etmemelisin bence her an her yerden tanıdık çıkabilir Bir de hergün öldürülen kadınlar tecavüze uğrayanlar özgecan vakası vs. gibi çok acı olaylar var ülkemizde.E sen de dikkat çekiyorsun ailen bundan da çok endişe duyuyor olabilir.Sadece bunu ifade ediş biçimleri sana yanlış geliyor.

O kadar çok alkışlamak istemek ki avuçları patlatmak pahasına :)Ne güzel bir ifade ediş biçimi ne kadar makul ne kadar açıklayıcı ve yalın.

beni ciddiye alıp bukadar şeyi yazdıgınız icin öncelikle tesekkür ederim. bende kendi ic muhasebemi yapıyorum elbet, bencede koymamam gerekirdi cünkü bir iki tane de olsa koyduğum fotograflar asırı seksi ve dürtücü fotograflardı. ama bu küfürler, bu sözler. bunları babam söylemiyor ona lafım yok. babam beni yurttan aldıgında iki saat arabada yolculuk ettik ve benimle konuştu sakin sakin. gercekten üzüldüğüne inandım, ağzından tek kötü bir söz cıkmadı. okadar pisman oldumki... ama anneme gelince. ortalıgı öyle bir karıstırdı öyle bir konuma getirdiki. oyüzden tepkilerini kınamaya basladım. bukadar küfür ve saygısızlık fazla. Artık cocuk degilim bir seker aldıklarında affedeyim. herseyi kaydediyorum her söylediklerini aklıma kazıyorum. ben bişeyleri toparlamaya calısırken annem böyle yapınca ölmek sistiyorum düzeltmeme toparlamama izin vermiyor sadece ortalıgı karıstıyor baska bir halt yok. bu yüzden ölmek istiyorum. babam bikini fotografıma karısmasaydı iyiydi ama istemiyorsa olmaz. bu konuda haklı. askfm de bana yazılanları görmus bu konudada haklı. cünkü o bana kufur etmedı konuyu izah etti ve okadar üzüldümki. annem karısınca ortalık degisti işte, seviye düştü, cirkinleşildi. birazdan babam eve glecek ve nolcağını kestiremiyorum belkide bu son konuşmalarım olabilir

Ailen bu kadarcık şeylere tepki gösterecek yapıda olan insanlar olsaydı seni şehir dışına okumaya yollar mıydı

emin misin bu anlattıkların kadar şeyler olduğuna
Benim kuzenim sehir disinda okuyor. Eve geldigi zamanlar dayim tayt giydirmez sokaga cikarmaz odada tek basina oturmasina izin vermez telefonla mi konusuyosub diye salonda oturtur. Ust kattaki komsusu ( akrabamiz) yarim saatligine zorla cikartir yarim saat sonra kapidan gider kizi alir. Makyaj mumkun degil yaptirmaz. Yani o kadar dengesiz insanlar varki bilemezsiniz..

Kaçmak yerine ennnn kötüsünü söylüyorum, bir yıl evde durursun ne kadar pişman olduğunu değiştiğini gösterirsin, bir şekilde tekrar okula gidersin. Atlayıp hayatını kaybedeceğine, evden kaçıp aileni kaybedeceğine 1 sene ugraşır ailenin de desteğiyle okula gidersin.

Kaçma . . .

Helal

ne var bunda yapsın adam kızının nerede olduğunu bilmek istiyor

Şaka mı bu ?
Nerede olduğunu değil ne haltlar karıştırdığını bilmek istiyor
Kızının okul dışı bir yerde olduğunu görürse o..ou diye küfretmem için istiyor
Yani tamam ailesi ama kölesi de değil
Bu kadar sıkmaya gerek var mı

Konu sahibi bu arada sakın evden kaçma
Birazcık sabret
Resmini gördüm çok güzel bir kızsın
Mazallah başına kötü bir şey değil
Öyle yerlere düşersin ki aileni mumla ararsın

Son düzenleme:

Ne tür yazışmalar bilmiyorum tabi ama sırf makyaj içinse okuldan filan almazlar merak etme.Kaçıp ne yapıcaksın okuluna devam edebilecek misin?Üniversiteye gidiyorum diyorsun ama üniversiteye giden kız bu mantıkla düşünmemeli.

Tamam istediginiz gbi olaCm deyip inandir bir dahada yakalanma sana inansinlarki göndersinler.unutma sosyal hesaba akraba eklenmez canikom.bunda kaçacak bir sey yok.

Aileler çocuklarını kendi istedikleri gibi yaşamalarını istiyorlar kendi hayatları gibi hayatları olsun kendi doğrularıyla yaşasın istiyorlar.. Yazık

Konuyu açan arkadaşın hesabı geçici olarak pasiftir yazıyor ne oluyor o banlandı mı isteğiyle mi kapattı ne oluyor o fransızım bu konulara?

Tipik vaka... Aileler kendi evinde kızı baskı içinde büyütürler sonra kız üniversiteye vs gider kabak çicegi gibi açılır her şeyi bir anda yapmaya başlar sonrası bu işte... malesef dünya da tek başımıza degılız akrabalar elalem şu bu ,, agzı durmaz , baban iyi bir insan bence ama oda laf söz geldi mi kaldıramaz kızın şöyle böyle diye kötü konuşurlar , sosyal medyayı kapat ailenin tekrar güvenini kazan okuluna devam et, sosyal medyada iki begeniliceksin popi olacaksın diye gelecegınle oynama okulun daha önemli, annen de agzı bozuk olabilir ama emin ne beter anneler var kızına fuhuş yaptıran vs. yuvalar senın yaşında evden kaçmış perişan kızlarla dolu , çogu ailesi tarafından iğrenç işlerde kullanılmış kızlar, kendine gel toparlan artık dünya hayalini kurdugun gibi eglence gunune gün katma yeri değil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…