- 5 Ocak 2015
- 141
- 132
- 33
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
Başkalarını da bunları yaşamaya teşvik etmen doğru mu?Feleğin çemberinden geçtim evet daha 15 yaşında gece vakti sokaklarda yalnızdım ben ama ne oldu bilşyormusun sonra daha güçlü oldum!
Aman ne güzel. Aferin sana!Ben 19 yaşında evden ayrıldım erkeklerle aynı evde kaldım ne kesildim ne tecavüze uğradım
küfürler filan iğrenç içim sıkıldı. Keşke aileniz size bu eğitimi önceden verseydi şuan ağırınıza gitmesi normal.
Klasiktürk annesi işte bişeyler yaşadım da oldu anladın mı!Başkalarını da bunları yaşamaya teşvik etmen doğru mu?
15 yaşında sokaklarda tek başına ne işin vardı
yok anlayamadımKlasiktürk annesi işte bişeyler yaşadım da oldu anladın mı!
Aman ne güzel. Aferin sana!
Yavrum evladım sakın ama sakın ne intiharı ne de kaçmayı düşün. Kaçıp gitsen nereye gideceksin bi bunu düşün? Kapının önü bile temkinli değilken sokaklarda bi başına ne yapacaksın? Hele hele o erkek arkadaş olayına hiç girmiyorum bile. İti var kopuğu var. Şurada daha millet kırk yıllık kocasına güvenemiyor, anne babasına güvenemiyor. Yarın bir gün başına bi iş gelmeyeceği ne malum? Mazallah. Çok annevari konuştum ama durum böyle yani. Ben de evde çok sıkıntı yaşamaya başladım şu yaşımda bazen ben de okul bitsin kaçıp gidicem diye düşünüyorum ama gidecek KİMSEM YOK. O yüzden kır dizini otur evinde durumlar düzelir umarım.
Yalnız bide şu var. Emin misin olayın bu kadar olduğuna? Bi sevgilin falan olup da babanın kulağına gitmiş olmasın??
O dönemin verdigi asilikyok anlayamadım
normaldede seviyesizce. son 2 senedir böyle. daha neler neler aklıms gelmiyor. ben zaten son iki senedir odamda kendi halimde yaşıyorum. karısmasınlar ya çok mu zor, ailem olarak ben kendi ayaklarımın üstünde durana kadar maddi destek versinler, hayatıma mudahele etmesinler cok mu zor?
eğitim hakkının kısıtlanması doğru değil tabii ki..
ama onlarda anne-baba olarak belli ki senin için kaygı içersindeler..
bu memlekette tayt giyene dekolteli gezene potansiyel tecavüz edilecek gözüyle bakılıyor maalesef..
bence anne babana kızma.. onların yanı şu dünyada sığınabileceğin en güvenli yer..
ben senin yerinde olsam anne babamdan özür dilerim.. kızdıkları şeyleri yapmayacağıma dair söz veririm( gerçektende yapmam) ve sadece eğitimimi tamamlamak için mücadele ederim..
sana sülalenin şanslısısın demek ki bu şansı değerlendirben hiç bir zaman kabullenmedim. bizim sulale gereği de bu böyle, sülalede şimdiye kadar gelmiş geçmiş tek okuyan kisi benim. bütün akrabalarrımız bu duruma karsı dayımlar, teyzelerim yani anne tarafım.. sürekli beni internette arastırıp babama yolluyolar.. ve evde sürekli de bu durum oluyor bi kaç ayda bir. ve babam dogulu olduğundan dolayı dar görüşlü.
bak guzelim..hakli oldugun yerler var..eger az once yazdigin gibi cumleleri gercekten kuruyorsa sana karsi cok cirkin cok alcakca konusmalar bunlar..
yasin onlardan cok cok kucuk ama uyma onlara..annende terbiyesizlikte dibe vura vura ilerlesin..
ne yap et okulunu bitir meslegini eline al,ondan sonra daha az gorusursun eyvallahin olmaz.
sakin evden mevden kacayim deme..
suan icin suskun kal,sen sus ki o cirkefce konusmalarini kendi kulaklari duysun da azcik utansin o annen.
babanla arani iyi tutmaya bak..madem annen boyle dusmanca tavir sergiliyor,ortalik sakinlesince babanin safina gec.varsin senin nerde oldugunu bilsin navigasyondan ama okuluna git..
eline meslegini aldigin gibi kendi hayatini kurarsin,hadi ondan sonra sIkiyorsa laf etsinler..
ama ofkeyle kalkip zararla oturma.
Tüm yazdıklarını okudum. İlk başta ailenin sakinleşmesini beklemen lazım. Okulunu bitir güzelce sonra işini eline al çalış. Zamanla zaten onlarda normale döner. Belki kpss ile atanır başka şehirde fln çalışırsın.ama onların kızdıkları şeyler benim isteediğim ve yapmak istediğim. bu adilmi? ben onların istediği gibi yaşamak zorundamıyım? buyüzden kacmak istiyorum işte. özgürlük nedir bilmiyorum, kelime tanımını bile yapamaz durumdayım
Çoçuğun yanına kaç ille evlilik gerekmiyor
Yalniz ... üniversite ; okumak için degilmiydi ya ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?