Universitede hem devlet yurdunda hem evde hem ozel yurtrak kalmis biri olaram soyluyorum ki asla eve cikma. Maddi manevi sorumlulugu cok fazladir. Kalacak kisiler ayri dert. Bulabilirsen uygun bir ozel yurt bul. Evle ayni maddi degrde olur.
Yazin acik olanlari da vardir. Staj yapan yaz ojuluna gidenler falan oluyor.Onu da düşündüm ama işte yazın kalınmıyor özel yurtlarda da
Yazin acik olanlari da vardir. Staj yapan yaz ojuluna gidenler falan oluyor.
Bu koşullarda eve çıkmanız sadece mutsuzluk getirir. Tabi başka burslar edinir, ya da part time çalışırsanız durum değişebilir. Yine de yorucu ve stresli olur.
Ben olsam bu hamle için iş hayatına atılmayı beklerdim. Derslerime odaklanırdım.
Ev zor arkadaşım yurt araştır oluyorsa da sık dişini , aileni biliyorsun en azından. Ailenin yanında calissan para kazansan
Yazın açık olan kyk’lar da var, bi araştırın olmazsa?
Ev masrafının altından tek başına kalkmanız çok zor, 1/2 anlaşabildiğiniz arkadaşınız olsa keşke hem maddi hem manevi olarak rahat edersiniz.
Part time işlere başvurabilirsiniz, sizi biraz idare edebilir o tarz işler.
Part time işlere bir bakayım, arkadaş konusunda eve çıkmayı bırakın normal görüşüp konuştuğum arkadaşım bile yok
Şu aşamada eve çıkmanız çok zor görünüyor elinizde en az 5-6 binlira toplu para olması gerek hatta daha fazla da olabilir,ev sahipleri 2 kira bedeli yada 3 kira bedeline kadar depozito talep eder ilk ay kirası + depozito hadi evi sahibinden bulduğunu farz et, emlakçı parası vermezsin o zaman,faturaları üzerine almak için onada para lazım,elinizde toplu para yoksa ev işine hiç girmeyin.Arkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
Evet o ZEKİCE kisma bende takildim. Tamam biz zekice yorumlar yapmahalim ama konu sahibi sen biraz zekica dusun. Hicbirimizin etrafinkai insanlar mukemmel degil biz de degiliz. Herkea birbirini idare ediyorAilenle aran bozuk,
1 tane bile eve çıkabileceğin samimi arkadaşım yok, hatta doğru düzgün konustugun kimse yok,
Yurtta sürekli idare ve arkadaşlarınla sorun yaşıyorsun,
Paran yok..
Ek olarak ailenle arandaki sorunları çöz gibi ZEKICE cevaplara karşısın!
Eee bizden ne bekliyorsun?
Sana bir abla tavsiyesi biraz çuvaldızı kendine batır!
Ailenle aran bozuk,
1 tane bile eve çıkabileceğin samimi arkadaşım yok, hatta doğru düzgün konustugun kimse yok,
Yurtta sürekli idare ve arkadaşlarınla sorun yaşıyorsun,
Paran yok..
Ek olarak ailenle arandaki sorunları çöz gibi ZEKICE cevaplara karşısın!
Eee bizden ne bekliyorsun?
Sana bir abla tavsiyesi biraz çuvaldızı kendine batır!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?