- 8 Ocak 2018
- 365
- 810
- 18
- 32
Merhaba, size en olurunu soyleyeyim. Yurttan cikmayin okul zamani yurt en buyuk sansiniz maddi bir geliriniz yoksa. Yaz icin memlekete gidenler sadece yaz doneminde odalarini kiraya verir, okulun iletisim gruplarinda ilanlar olur. Yazi da bu sekilde gecirirsiniz. Esyali eve bavulunuzu alir gidersiniz. Okul baslayinca yurda geri donersiniz.
Is icin diliniz varsa ceviri yapabilirsiniz ben yapardim lisans ogrencisiyken. Stand hostesligi, tanitimlarda gorev alabilirsiniz. Gunluk ort.100tl alirsiniz. Duzenli ise giremezseniz akmasa da damlar.
Bu yoruma katılıyorum.. bende çok zorlandim yurtlarda ama bir şekilde okul bitip gidiyor.. disinizi sıkmaya calisinUniversitede hem devlet yurdunda hem evde hem ozel yurtrak kalmis biri olaram soyluyorum ki asla eve cikma. Maddi manevi sorumlulugu cok fazladir. Kalacak kisiler ayri dert. Bulabilirsen uygun bir ozel yurt bul. Evle ayni maddi degrde olur.
Aşkım aklımdan geçenleri yazmışsın , ama ne yalan söyleyim ben üşendim bunları yazmaya.Ailenle aran bozuk,
1 tane bile eve çıkabileceğin samimi arkadaşım yok, hatta doğru düzgün konustugun kimse yok,
Yurtta sürekli idare ve arkadaşlarınla sorun yaşıyorsun,
Paran yok..
Ek olarak ailenle arandaki sorunları çöz gibi ZEKICE cevaplara karşısın!
Eee bizden ne bekliyorsun?
Sana bir abla tavsiyesi biraz çuvaldızı kendine batır!
Okullar açıldığı zaman. Kendi bünyesinde öğrenci asistanlığı yaptırıyor okullar. Mesela küttphanede vs. Görev veriyor. Parası cüzi birşeyArkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
Aşkım aklımdan geçenleri yazmışsın , ama ne yalan söyleyim ben üşendim bunları yazmaya.
Yurt ortamında derslerime de odaklanamıyorum çünkü çalışma şartları bölümüme uygun değil, yurttaki insanlarla da anlaşmıyorum hep sorun yaşıyorum
Valla ben evde kaldım böyle tek başına altından kalkmaak zor olur ev arkadaşı bulsan iki üç kişiyle çok rahat gecinirsi n ise bile gerek kalmaz yaz şimdi doğalgaz falan da gelmez. Sizin uniyi bilmem ama bizim okulun itiraf sayfalarinda hep Ev ilanları İşilanları ev arkadaşı ilanları yayinlanirdi ben ordan bulmuştum. Part time bi işte çalışabillrsin ben cafe ve markette calismistim yazın anca bu kadar olurArkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?