- Emoji Skoru
- 5.685
- Puanlar
- 158
- Konu Sahibi sabirli ol
-
Anne olmanin insani bencillestirmesi değil olayBenim anlamadığım burda yorum yazan çoğu üye arkadaşım anne ve anne olmak çocuklarına duydukları bağımlılığı arttırıp bencilleştirmiş onun da bir çocuk olduğunu fark bile edememişler belki o sizin çocuğunuz olabilirdi kimse ailesini seçmiyor maalesef. Sert elestilerde bulunan suçlayıcı konuşan bireyler psikolojide bile sevgisiz bir ortama sahip olmalarından ya da hayatlarında psikolojilerini etkileyen ciddi problemlerden kaynaklı saldırgan davranışlar gösterdiğini savunur. Evet çok fazla art niyetli insanlar var ve sürekli gözetim şüphecilik bilinç altını yoruyor kişiyi agresif yapıor olabilir ama sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlıklı anne baba olmak zorundayız. Bu kişilerin bu kadar çok olması tamamen hukuk sistemi ile alakalı insanlar artık kötü düşünmekten insan olmanın gerekliligini unuttu oysa iyilik yapmayan birini mutlu etmeyen bi insanın duygusal olarak bencilleşmesine sebep olur ve birine bi su almış olmak çok büyük iyilik yaptığı hissiyatını oluşturur oysa birini mutlu etmek kişiyide mutlu eder. Bu kadar pislik insanların olması olay adaletsiz bir ülke olması ve bu insanların psikolojilerini etkiliyor artık
Bakın bazı şeyler anlatılmaz ama gözlem hissiyat ve tecrübe yeterlidir. Siz güvenmeyip almazsınız ama ben o çocuğun o parkta tek başına oynamasından tutunda başka bi çocuğun peşinden takılıp evime kadar gelebilmesine kadar zihnimde bi bilinç oluşur bu çocuk bu kadar rahatsa ki yaşıda çok küçük değil 8 yaşında ogretileni anlayabilecek bi yasta demekki bu cocuga yabancilarin evine gitmemesi gerektiği öğretilmemis çocuk parka tek salınmış demek ki ailesi sorumsuz ayrıca çıkıp anası saatlerce arayacağı çocuğa sahip çıksın bi zahmet biraz aklı başına gelir belki vallahi surda hanım efendi hanım efendi takılmaktan çok yoruldum anası gelse onunlada kavga ederim sahip çıksın çocuğuna yemin ederim evlatlık alabilsem çocuğu yanıma alacam. Sorumsuz aileler var birde vicdanlı insanlar suç vicdanlı olmak mı yani Allah aşkına bu kadar negatif düşünce ile çocuk yetistirmeyin yaa sonra yolda düşen birine yardım edince sahibi olmadığı paranın sahibini falan bulunca bi insan o insana süper kahramanmış gibi bakılıyor ama bunlar iyilik değil insan olmanın gereklilikleri tıpkı konu sahibin yaptığı davranış gibi
Siz halen neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Resit olmayan bir cocugu ailesinden habersiz eve almak bir suctur. SUC. Hoplasanda ziplasanda bu boyledir. Eger konu sahibi gercekten bukadar merhametli ise. O cocugu alir evine gider ailesiyle tanisir. Anne umursamiyor olsa bile sormak zorundadir bize gelmesi uygunmu degilmi diye. Karsi tarafin hatali davranasilari bIzi ilgilendirmez ama bizim yaptiklarimiz bizi ilgilendirir. Bu bir sorumluluktur. Konusahibinn oglu ise ne anlamis olurdu bu durumdan? 1. Eve rastgele biri alinmaz. 2. Muhtac insanlar gozetilir 3. Dogru hareket etmek/usul ogrenmek.
Ama anladigim kadariyla konu sahibi biraz sikilmis gibi cocugun sik sik gelmesinden. Dedigim gibi yoksa gider tanisirdi zaten aileyle. O kapiya bu kapiya gitmismi gitmemismi umursamiyorda. Bumu duyarlilik, merhametlik?. Nasil bir ortamda buyuyor cocuk? Neden ev ev geziyor? Neden ac? Belki annesi calisiyor cocuga bakan kisi saliyor disari. BeLki annesi yok uvey annesi var. Aileyi kibar bir dille tembihlemek gerek. Olsbileceklerden bahsetmek gerek vs vs. Duyarlilik budur
Allah aşkına parkta oynayan bir çocuk oğlunuz ile eve geldiğinde ilk ailesi ile mı tanışıyorsunuz yani çocuğun ilgiye ve şefkate ihtiyacı olduğunu zaten konu sahibi sonradan anlamış. Gidip çocuğun ailesini bulup ondan sonra mı eve alıyorsunuz ayrıca burda konu sahibi konuyu açan kişi olmuş olabilir ama asıl atlatılan nokta o çocuk hepimiz burda konu sahibini eleştiriyor akıl veriyor ama aslolan o çocuk bi çocuğun bu şekilde büyümemesi gerek bence o çocuk için ne yapılmalı onu konuşmalıyız
Yanlis anlamayin lutfen ama sizin cocugunuz var mi? Sizi anliyorum yorumlarinizi okudum basindan beri ama siz karsi tarafin ne dedigini anlamaya calismiyorsunuz gibi geldi , o yuzden soruyorum cocugunuz var mi diye
ben de merak ettim
oğlum 10 yaşında parkta oynadığı kimse şimdiye kadar bize gelmedi
zaten böyle bir mesafe hiç olmadı
bir kere parkta bir çocuk oğlumla arkadaş olmuştu o gün ben yalnız yürüyüşe gittim o çocuk beni durdurup sordu oğlumu sadece
ilk yorumumda da yazdım alt komşunun çocuğunu dahi annesine sormadan evime çağırmam diye
hatta bir keresinde kediyi sev diye çağırdım ama kızı eve almadan kediyi kapıdan sevdik
ne olur ne olmaz kedi bu çizer kaçarken bir şey olur vs vs
belki biz paronayağız ama kim olduğunu bilmediğim çocuğun eve alınmasını normal görmek de değişik geldi
Siz halen neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Resit olmayan bir cocugu ailesinden habersiz eve almak bir suctur. SUC. Hoplasanda ziplasanda bu boyledir. Eger konu sahibi gercekten bukadar merhametli ise. O cocugu alir evine gider ailesiyle tanisir. Anne umursamiyor olsa bile sormak zorundadir bize gelmesi uygunmu degilmi diye. Karsi tarafin hatali davranasilari bIzi ilgilendirmez ama bizim yaptiklarimiz bizi ilgilendirir. Bu bir sorumluluktur. Konusahibinn oglu ise ne anlamis olurdu bu durumdan? 1. Eve rastgele biri alinmaz. 2. Muhtac insanlar gozetilir 3. Dogru hareket etmek/usul ogrenmek.
Ama anladigim kadariyla konu sahibi biraz sikilmis gibi cocugun sik sik gelmesinden. Dedigim gibi yoksa gider tanisirdi zaten aileyle. O kapiya bu kapiya gitmismi gitmemismi umursamiyorda. Bumu duyarlilik, merhametlik?. Nasil bir ortamda buyuyor cocuk? Neden ev ev geziyor? Neden ac? Belki annesi calisiyor cocuga bakan kisi saliyor disari. BeLki annesi yok uvey annesi var. Aileyi kibar bir dille tembihlemek gerek. Olsbileceklerden bahsetmek gerek vs vs. Duyarlilik budur
Ayrıca annesiyle konuşmanın hiç bişeyi değiştireceğini düşünmüyorum.çocuğunun sürekli başka evlere gittiğini biliyormuş zaten.
Dün 2 yaşındaki bebeğini parka bırakmış yanında sadece 7 yaşındaki abisi var ve kadın ortalarda yok.Böyle bir kadına ne kadar anlatsanız boş.
Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?