• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden tanımadığınız, kimin nesi olduğunu bilmediğiniz bir çocuğu evinize alıyorsunuz ki?Yarın birgun bu çocuk bu kadın yada bu adam beni taciz etti, orami burami elledi diye size iftira atarsa ne yapacaksınız, kendinizi nasıl aklayacaksiniz. Kendi çocuğunuzu yollamiyorsaniz başkasının evine kimsenin çocuğunu da özellikle ailesinden habersiz evinize alamazsinizzz.Ya çocuğa söyleyip ailesine gidin beraber yada çocuğu takip edip kimin nesi olduğunu öğrenin ve ailesi ile konuşun. Bence bir daha da ne olursa olsun almayın, dışarıda yedirin, icirin ama eve kesinlikle almayin

8yaş aslında kucuk degıl.Gayet farkındadır herseyın.Oglunuzu tembıhleyın oynatmayın kapıyı tekrar caldıgında da eşiniz açsın sert şekılde gondersın.Annesı nasıl farkında olmaz sızde okadar yıyor tum gun nerde ne yıyor merak edıp sormuyor mu??Annesıde sorumsuz demek.Benımde yegenım 8yasında ben teyzesı oldugum halde bu cocuk kadar rahat davranmaz evımde.Başkasının yatak odasına gırmek ne demek?Diş fırcasını kullanmaya calısmak??Cocuk her bakımdan yetersız bır yerde yetıstırılıyor siz evınızı kontrol ettınızmı eşyalarınızı??Degerlı ya da degersız bıkac parca bısey alıyor olabılır oglunuz kucuk oglunuzu bıle bu konuda kullanıyor olabılır.Böyle gamlı baykuş gıbı sıraladım ama lutfen evınıze almayın bırdaha.Annesını bulup konussasınızda degısmez bence .Nasıl bir anneyse artık ya da başkası bakıyor belkide

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Cevap yazmaniz sarttt......gercekten tanimadiginiz bir kisinin cocugunu ve kim oldugunu bilmediginiz bir cocugu nasil eve aldinizz...herkes meeak ediyorr...

Asla evinize almayın bir daha.
Çocuk bu, sizin evinizde düşer başını vurur kafası yarılır ya da yediği yemekte birşeye alerjisi vardır birşey olur başınıza kalır.
Anne de ne rahat anneymiş dikkat edin o annenin rahatlığı sizin başınıza bela açmasın.

Yerinizde olsam tek yapacagim sey, cocugun ailesine gitmek olurdu.
Bende 2 erkek cocuga sahibim, ama demekki cocugun ailesel bir SIKINTISI mevcut ve bu yuzden de sizde rahat ettigi icin surekli size geliyor.
Hic bunu arastirmak akliniza gelmedi mi?

Benim durumdan anladigim, cocugun ailesinde ilgisizlik sorunu var ve bunun ardinda da kimbilir neler yatiyor.
Hadi siz normal, hayatlari duzende, gelir duzeyi olan bir ailesiniz.
Ancak bu size geldigi gibi, yanlis yollara surukleyecek, yanlis aliskanliklara sebebiyet verecek insanlar ile de iletisime gecebilirdi.
Bunu hic dusundunuz mu?

Ailesinin yerini bir sekilde ogrenin, ne gibi bir sorun icerisindeler bir bakin derim.
Kimse kimsenin melegi olamaz, ancak belki yapacaginiz bir iyilik cocugun gercekten hayatinda onemli bir degisiklige sebebiyet verebilir.

Ben cocuk icin uzuldum gercekten.
Sevgiye, ilgiye, anne sevkatine ac belli ki.
Sizin evinizde gordugu huzuru kendi hayatinda bulamadigindan surekli kapinizi caliyor.
Umarim bunu da anlamissinizdir.

Ben olsam cocuk kaybolmus annesini tanimiyorum diye polisi arardim. Annesi korkardi belki o zaman cocugunu sokaga salmaya
kkdan her gün bi şey öğreniyorum hayatta aklımaz gelmezdi bu

çocuk yatağın yanında kalkıp kahvaltı hazırlıyorsunuz
ben olsam kalpten giderdim o anda

herkes her seyi soylemistir herhalde. benim soylemek istedigim hirsizlik da yapabilir, basina bir is de gelebilir sizin evde.. degerli bir seye zarar da verebilir. her sey gulluk gulistanlik degil. basa bela da olabilir.

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Ne anneler var yahu... ya da annesi yok mu acaba. Kesinlikle annesiyle gorusmeniz gerekli diye dusunuyorum siz iyinbir ailesiniz ama ortalik kötü niyetli insanlarla kaynıyor. Bu yuzden ailesini bu noktada uyarmalisiniz...

ANnesini tanımadın çocugu eve niye alıyosun gelince müsait değiliz dışarı çıkacaz de alma eve her gelmesinde bi bahaneyle alma gecede kapıyı kilitleyip anahtarı al yanına oğlun açamasın kapıyı

Sizden çok çocuğa üzüldüm .. akşama kadar sokakta annesi sormuyo bile bu ne ya bakmayacak olan çocuk yapmasın. Annesini bulup onunla konussaniz. Çocuğu kacirsalar organlarını alsalar kimsenin haberi olmayacak. Biz tek başına 1 dk yalnız birakamiyoruz biri alır götürür diye kiymetlimizi..
Sizi de takdir ettim çocuğu hiç kirmamissiniz onun suçu değil ki böyle olması evde yemek bile yokmuş kıyamam ya

Bu arada oglunuzla da konuşmanız lazım izniniz olmadan kimseyi eve almasın. Yarın o çocuk yanında babam diye büyük biri ile gelse siz uyurken kapıyı açar eve alır? Sonra sizi kesseler haberiniz olmaz Allah korusun

Bence ne olursa olsun annesiz bir çocugu evinize alamazsınız hata polisi arayıp çocugu teslim edebilirsiniz. Ayrıca corona var ailenizi riske atmışsınız. Bazen iyilikten maraz doğar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X