• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada çocuk fiziksel ihmal altında. Çok büyük olasılıkla peşinden duygusal ihmal de gelecektir veya çoktan deneyimlemiştir. İhmal genelde istismarı da doğurur. Fiziksel ve duygusal istismada uğramadığı bilemeyiz.

Çocukların hayal dünyaları geniş olur. Eve almadınız diye aklınca sizi cezalandırmak isteyebilir, amca bana vurdu vs şeklinde hayal dünyasını aktarabilir.

Çok benzeri stajdayken başıma gelmişti. Mezun olmama az kaldı, sırf oynamadım diye 5 yaşındaki kız akşam annesine onu yerlerde sürüklediğimi anlatmıştı. Mezuniyetim yanabilirdi. Yani böyle şeyler çocuklardan beklenebilir.

Çocuğa çok üzüldüm ama onun için doğrusu sizin evinize gelmemek değil kimsenin evine gitmemek gerektiğini öğrenmesi. Bunu ona aşılayabilirsiniz.

Ve mutlaka sosyal hizmetlere haber verin

Nasıl ispatladiniz yalan olduğunu ?

Neden aklınızı kaybedecek gibi oluyorsunuz??
Zor olmuyor mu bu şekilde yaşamak
Zor oluyo valla haklısınız, sizin gibi salıversem geleni geçeni eve alsam kafa daha rahat olurdu eminim. Hatta böyle bi pandemi ortamında üstelik. Arkadan da başıma bişi geldi mi tanımadığım çocuğu eve aldığıma değil diş fırçamı kullanmasına dövünürdüm işte tam idealimdeki yaşam ve zeka seviyesi.

Şöyle yorumları okudum herkes konu sahibini suçlama peşinde. Bir kişi de dememiş ki bu çocuk neden sürekli yemek için geliyor, annesi niye umursamıyor.
Konu sahibi iyi birisine benziyorsunuz arkadaşın da yazdığı gibi evine gidip bakmanızı öneriyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz, belki kötü bir durumdadır.
Size gelmesinin nedeni de aile ortamını hissetmesi, sevilmesi, karnının doymasıdır diye düşünüyorum.
Hani eskiden komşuya gider salçalı ekmek yerdik ya o misal niyetli çok iyi niyetli biri hiç de kötü birşey yapmamış o çocuk 3 gün de olsa çok güzel bikaç gün geçirdi yıllar sonra o bugünleri hatırlayacak ve diyecek ki ya şöyle şöyle biri vardı da bana evinde böyle davranmıştı iyiliğin ne demek olduğunu yıllar sonra farkedecek belki de büyük çok büyük insan olacak ve keşke beni evinde bikaç gün misafir eden o insana ulaşabilsem diyecek benim anladığım kadarıyla çocuk zeki bir çocuk öyle saf bişeye benzemiyor yemek yedikten sonra gel dişlerimizi fırçalayalım diyor evin çocuğuna evet belki başkasının diş fırçasını kullanması evet hata ama sonuçta bu çocuk bişey öğrenmiş ve yarım öğrenmiş öğretecek olan olsa başkasının fırçasını kullanmayacağını da öğrenecekti çok duyguluyum keşke yakınımda olsa konu sahibine de bişey diyemiyorum bu devirde de iyilik yapanları gördük bi delikanlı vardı adı aklıma gelmiyor şuan hapiste parkta şiddet gören bir kadını kurtarmak istemişti ama ben konu sahibi yerinde olsam kapılarına gider durumu öğrenmek isterdim bilmiyorum yapım bu başıma tehlike gelecek olsa dahi doğru bulduğum şeyleri yapma taraftarı olan biriyim geçen evimin köşesinde bi delikanlıyı araçtan indirip dövmeye başladılar arkasından öyle kovaladılar ki belki de öldüreceklerdi gecenin 1 i bağrış çağrış polisi aradım hatta bunun için eşimden azar da işittim

Almayın evinize yarın birgün kocanıza size iftira filan atarlar belli olmaz. Anlatamazsınızda ne işi var elin çocuğunun evinde derler. Kapıyı açın ,biz uygun değiliz biz gelip seni çağırırız diyip kapatın yüzüne kapıyı.
Biz gelip seni çağırırız deyip çocuğu boşuna umutlandirmanin anlamı yok. Annen olmadan seni kabul edemeyiz, daha çok küçüksün demek gerekir. Bizim burda da sitede çocuklar hep dışarda 7-8 yaşında. Anneleri arayıp sormuyor ben hayret ediyorum. Ben saniye ayrılmıyorum oğlumun peşinden. Evet diğer çocuklar kadar çok girişken değil ama tek başına da bırakamam. Bu insanlar birde güya aklı başında tipler, o yaşta çocuğu bir anne o kadar saat nasıl yalnız bırakabilir aklım asla almıyor

Ay niye herkes konu sahibine yüklenmiş papağan gibi aynı şeyler tekrarlanmış evet corona vad evet yaptığının yanlış olduğunun farkında ama vicdan sahibi insanlarız bir cocuk size gelip açım dese kovabilmek cok zor. Ki zaten anladigim kadarıyla çocuk kapıya dayanıyor, peşlerine takılıyor konu sahibi özellikle hel demiyor.
Konu sahibi coxugun annesiyle konusmak cözüm olmaz. İlgisiz bir aile olduğu belli konusursaniz annenin yapacağı tek sey cocugu dövmek. Yapabileceğiniz şeyler sırasıyla şunlar
1-) önce kendi oğlunuzla konuşacaksınız
2-) vazgeçmezse diğer cocujla konusacaksiniz
3-) cocugun özbakiminda eksiklikler gözlemliyorsanız sosyal hizmetleri arayacaksınız.

Rica ediyorum bu tarz yorumları dikkate almayın biz sizdeki iyi niyeti anladık efenim👍
Teşekkür ediyorum😊
Ortada bişey yokken kafasından senaryo yazıp paranayokça aklını filan kaçırıyormuş tedavi olması şart...

Dedim.ağlayarak gitti asansöre bindi.ben de bi daha gelmez artık diye sevinmiştim ama ertesi gün yine geldi
Ya çocuk belliki annelik görmüyor, sizin evinizde o sıcaklığı bulmuş, yemek yemiş karnını doyurmus sayenizde. Size hak veriyorum ama ağlayarak giden çocuğun arkasından sevindim deyince de ne bileyim üzücü. Bence de annesiyle konuşun, insanlık namına bir gidip görün yerlerinde.

Teşekkür ediyorum😊
Ortada bişey yokken kafasından senaryo yazıp paranayokça aklını filan kaçırıyormuş tedavi olması şart...
Çocugun ismini okulunu öğrenip rehberlik öğretmeni duruma göre de sosyal hizmetlerle görüşün ciddi bir ihmal söz konusu. Sürekli ay corona ay tanimadigin cocuk ay söyle ay böyle diyenleri ciddiye almayın. Zaten siz de her seyin farkındasınızdır dün doğmadınız ya. Burada olayı aç bif cocuk kapıma geldi eve almadım deseydiniz ne vicdansizliginiz kalırdı ne anneliğiniz. Olayları yaşarken eminim bunlar çok daha farklı oluyordur. K

Evet geldi az önce.
Bir daha gelmemesi gerektiğini eve bundan sonra alamayacağımı istiyorsan oğlumla dışarda oynayabileceğini söyledim.Kimsenin evine bir daha gitme diye tembihde bulundum.Tamam dedi.
İnşallah anlamıştır bi daha gelmez

Teşekkür ediyorum😊

çocuk belki evdeki bıçak cekme olayinda yalan soyledi.
oglunuz ile arkadasliga devam ederse birlikte başka ev yada baska bi yere gitmeyi teklif edebilir.
cocuklarin arkadaşlığını bozun dışlayın demiyorum.
yalnız annesi ile konusmama kararinizi tekrar bi düşünün bence..
ya da o bloktaki birilerine danisin cocugu sorun.
Evinde huzursuz bir ortamda büyüyor ise de insan olarak bi kadin olarak bi anne olarak müdehale etmek gerekebilir.
Tek basiniza yapamazsanizda bloktaki insanlardan ne olup bittigini öğrenin bence..Cunku oglunuz kiminle arkadaslik kuruyor ben olsam bunu bilmek isterdim..

Ya çocuk belliki annelik görmüyor, sizin evinizde o sıcaklığı bulmuş, yemek yemiş karnını doyurmus sayenizde. Size hak veriyorum ama ağlayarak giden çocuğun arkasından sevindim deyince de ne bileyim üzücü. Bence de annesiyle konuşun, insanlık namına bir gidip görün yerlerinde.
Yanlış anlaşıldı sevindim derken ağladığına değil tabiki onun için çok üzüldüm..üstelik tatlı dille söylediğim halde.ben sadece bir daha gelmez belki diye düşünerek sevindim dedim

Gerçekten terbiyesizlik bu 8 yaşında çocuk ta salak değil yani bizde çocuk olduk ben olsam çok sinirlenirdim siz ne yaptınız sonra kızmadınız mi
Valla 8 yaşında ki çocuk çocuktur. Anne sahip çıkmıyor ki, o yaşta çocuk ne öğretilirse onu öğrenir. Annesi rahatça salarsa çocuğu, başkalarının evine girmeyi normal sanar o çocukta. Benim.cocugum asla girmez mesela çağırılsa da başka bir eve ama böyle öğrendi ki tek başına öyle site bahçesine çıkamaz bensiz.

Oğlum parktan eve ailesini ve kendini tanımadığım ilk defa gördüğüm biriyle gelse sorumsuzluk edip eve almam tabi ki. Belki annesi saatlerce arayacak, kaçırıldo diyecek.

Siz çocuğunuz elinden tutup getirdiği yabancı birini direkt eve mi alıyorsunuz? Sizce bu anormal değil mi?
Bakın bazı şeyler anlatılmaz ama gözlem hissiyat ve tecrübe yeterlidir. Siz güvenmeyip almazsınız ama ben o çocuğun o parkta tek başına oynamasından tutunda başka bi çocuğun peşinden takılıp evime kadar gelebilmesine kadar zihnimde bi bilinç oluşur bu çocuk bu kadar rahatsa ki yaşıda çok küçük değil 8 yaşında ogretileni anlayabilecek bi yasta demekki bu cocuga yabancilarin evine gitmemesi gerektiği öğretilmemis çocuk parka tek salınmış demek ki ailesi sorumsuz ayrıca çıkıp anası saatlerce arayacağı çocuğa sahip çıksın bi zahmet biraz aklı başına gelir belki vallahi surda hanım efendi hanım efendi takılmaktan çok yoruldum anası gelse onunlada kavga ederim sahip çıksın çocuğuna yemin ederim evlatlık alabilsem çocuğu yanıma alacam. Sorumsuz aileler var birde vicdanlı insanlar suç vicdanlı olmak mı yani Allah aşkına bu kadar negatif düşünce ile çocuk yetistirmeyin yaa sonra yolda düşen birine yardım edince sahibi olmadığı paranın sahibini falan bulunca bi insan o insana süper kahramanmış gibi bakılıyor ama bunlar iyilik değil insan olmanın gereklilikleri tıpkı konu sahibin yaptığı davranış gibi

Valla ben kadın halimle parkta oğlumun oynadığı çocuk grubunun başında oğlum için beklerken bile biri yanlış falan anlar, bişey der es kaza beş dakka biri çocuğunu görmez de o sırada çocuğun başına bişey gelirse falan diye aklımı kaybedecek gibi oluyorum. Annesi veya babası yanında değilken bir çocuğun ben ve oğlumla yalnız kalmasından bile rahatsız oluyorum. Yani siz hiç tanımadığınız bir çocuğu eve alıp üstüne diş fırçası diyosunuz ağzım açık kaldı.
Kullansın efenim kullansın gelsin benimkini de kullansın bugün kullanır yarın kullanılmayacağını öğrenir hatta ben ona diş fırçası alırım 😁

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
bencede annesiyle konuş tabi annesi varmı cok metak ettim.benimde oglumun yanina gelen bi arkadaşı var aynı yaştalar bende rahatsız oluyorum 1.koronadan 2.kazayla filan bişey olsa emanet sonuçta ben oglumu kimsenin evine yanliz göndermem büyük cesaret valla.

Yanlış anlaşıldı sevindim derken ağladığına değil tabiki onun için çok üzüldüm..üstelik tatlı dille söylediğim halde.ben sadece bir daha gelmez belki diye düşünerek sevindim dedim
Çocuğun ağlamasına uzuleceginizi düşünmedim zaten , çocuk açısından üzüldüm. Benim de 8 yaşında oğlum var. Onu aç bir şekilde başka evlerin kapılarında düşünemem, bunlar nasıl insanlar 😔 Tabii bir anne olarak çok üzüldüm çocuk icin. Keşke her anne annelik yapabilse. Biz bu kadar üzülüyoruz başkasının çocuğuna o annenin nasıl vicdanı rahat ediyor bilemiyorum

Bakın bazı şeyler anlatılmaz ama gözlem hissiyat ve tecrübe yeterlidir. Siz güvenmeyip almazsınız ama ben o çocuğun o parkta tek başına oynamasından tutunda başka bi çocuğun peşinden takılıp evime kadar gelebilmesine kadar zihnimde bi bilinç oluşur bu çocuk bu kadar rahatsa ki yaşıda çok küçük değil 8 yaşında ogretileni anlayabilecek bi yasta demekki bu cocuga yabancilarin evine gitmemesi gerektiği öğretilmemis çocuk parka tek salınmış demek ki ailesi sorumsuz ayrıca çıkıp anası saatlerce arayacağı çocuğa sahip çıksın bi zahmet biraz aklı başına gelir belki vallahi surda hanım efendi hanım efendi takılmaktan çok yoruldum anası gelse onunlada kavga ederim sahip çıksın çocuğuna yemin ederim evlatlık alabilsem çocuğu yanıma alacam. Sorumsuz aileler var birde vicdanlı insanlar suç vicdanlı olmak mı yani Allah aşkına bu kadar negatif düşünce ile çocuk yetistirmeyin yaa sonra yolda düşen birine yardım edince sahibi olmadığı paranın sahibini falan bulunca bi insan o insana süper kahramanmış gibi bakılıyor ama bunlar iyilik değil insan olmanın gereklilikleri tıpkı konu sahibin yaptığı davranış gibi
O kadar haklısınız ki hislerine tercüman oldunuz teşekkür ediyorum
Hanımefendi gibi takılmayacaksınız onların seviyesine düşüp ağzınıza ne geliyorsa söyleyeceksiniz...
Fikir almaya gelmiştim ama karşılaştığım tepkilere bak..
Anneliğimi sorgulayan kar mı dersiniz
Üç kuruşluk aklıyla zekamı sorgulayanlar mı dersiniz...
Utanmasalar çocuğun ağzını burnunu kır gönder diyecekler çok yazık...

Çocuğun ağlamasına uzuleceginizi düşünmedim zaten , çocuk açısından üzüldüm. Benim de 8 yaşında oğlum var. Onu aç bir şekilde başka evlerin kapılarında düşünemem, bunlar nasıl insanlar 😔 Tabii bir anne olarak çok üzüldüm çocuk icin. Keşke her anne annelik yapabilse. Biz bu kadar üzülüyoruz başkasının çocuğuna o annenin nasıl vicdanı rahat ediyor bilemiyorum
Daha önce oğlum bahçede oynarken bir komşuya (adamı uzaktan taniyoruz adını dahi bilmeyiz )yardım etmiş posetlerine
Adamın apartman kapısına kadar götürmüş poşetleri ...

Daha önce adamin mahalledeki çocuklara olan ilgisi yakınlığı dikkatimi çekiyordu !

Oğlumun poşetleri ona yardım için evine kadar igttigini duyduğumda bişey yokmuş gibi davranıp eşime anlattım durumu ..

Adam normal birine benzemiyor dedim ...eşim bayağı anlattı çocuklara ...

İşte ayağın takilir düşersin adam da korkar ne yapacağını bilemez...yada evin bir uerinde kilitli kalırsın başına bir iş gelir falan diye böyle biseyler anlattı ....

Benim o zaman bile aklım basimdan gitti ya çocuğa bişey yaptıysa diye ...

Kadın ya umursamaz yada o çocuğa bakamauacak kadar başka bir çocukla meşgul kesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X