• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelmek istemiyormuşmuş

onun çoraplarından siyah pamuk gibi iplikler dökülüyor halıya nedense
giydiği tüm çoraplardan bu da evi kirli gösteriyor
yatak odası dağılıyor
durumumuzdan dolayı montumuzu asacak bir şey alamadık
sandalye üstünde kalıyor
dağınık duruyor
eşyalar dolaplara sığmıyor
yeni dolapta alamıyorum maalesef.
çıldırmama az kaldı

Kayınvalidenizden boşuna nefret ediyorsunuz. Siz de ondan farklı değilsiniz ki. Siz de işlerin eşit yapılması fikrini icsellestirememişsiniz. Doğal olarak eşinizden talep edemiyorsunuz. Konuyu da zaten "işleri nasıl yetistirebilirim" ve "ne yaparsam kocam mutlu olur" sorularına yanıt bulmak için açmışsınız.

Ayrıca nişanlılıkta ailenin düşünce yapısını görünce nişanlınız ile hiç konusmadınız mı bu konuları?

Eşinize kızdım ama size daha fazla kızdım.

Ya kadınlar olarak fazla fedakarsınız. Eşit iş bölümü yaparken bile erkeklere en hafif işleri veriyorsunuz ya. :KK70:

Ben yapmıyorum vallahi. Süpürme gibi güç gerektiren, ütü gibi sevmediğim, bulaşık makinesi doldurup boşaltmak gibi uğraştırıcı işler hep onda:KK53:. Kendisi de "yine pis işleri bana iteledin gibi hissediyorum" der zaten hep.

Ki ben eşimi gerçekten çok severim ve bunları yapmadığım için fedakar bir eş olmadığımı da düşünmedim hiç.

Ben sırf yetişemediğim için evlendikten 1 yıl sonra işten ayrıldım. Seni çok iyi anlıyorum Fakat benim eşim sağ olsun çalıştığım dönemler benden fazla beklentisi olmazdı. Hatta kızardı bana yapma bırak nolcak sanki diye. 4-5 ay evde durduktan sonra şimdi eşimin kendi işi ve birlikte çalısıyoruz. Sabah onunla gidip, akşam 4te çıkıp eve gelip yemek yapıyorum. Sağolsun eşim yorulduğumu anlıyor, fazla beklenti içine girmiyor. Eşini karşına al konus derim. Evi tek başına idare edebilecekse sen çalışma. Ama yok olmaz diyorsa bütün bunlara da laf etmeyecek. Sen onun hizmetçisi değilsin

Yapma, alıştırma.
Çok rahatsızsa yardım etsin ya da parayla alsın yardımcı.
Meyve soyup o yedirsin sana bir zahmet.
Ohh be paşa beydeki keyif kimsede yok.
Bir de afedersin kafa şey ediyor..
Tövbe tövbe!

Ya işi bırakacaksın bırak baksın sana ... Yada sana yardım edecek ... Kahve meyve isteyecegine bi işin ucundan tutsun... Bazen diyorum keşke Ataerkil bi toplumda yetişmeseydik

Offf gelmezse gelmesin siz de kafanızı dinleyin.O sizden kas gücü olarak daha güçlü ama sizi çalıştırıp duruyor.Ayıp yahu , şu kadar fırsat vermeyin bu eşlerinize.Empati yoksunu , bencil insanlar.

Bir çok seçenek var

● Ayda yada onbeş gunde bir temizlikçi tutabilirsin.
● İşten geldiğinde bir gün süpürge, bir gün yer silme, bir gün toz alma gibi ev işlerini hafifletebilirsin.
● Dağınık ev her zaman pis görünür göze derli toplu olmaya çalışabilirsin.
● Eşine resti çekip gelmezsen gelme ben bu kadarına yetiyorum beğenmiyosan ananın evine gidebilirsin diyebilirsin.
● Eşinden ufak tefek işleri yapmasını güzellikle yada kavgayla artık hangi dilden anlıyosa yapmasını isteyebilirsin.

Sen de çalışıyorsun o da çalışıyor. Şartlarınız eşit. Kendisi prens miymiş de bir de hizmet edecekmişsiniz. Ev işleri sizin göreviniz değil. O ev pisse eşinizin pisliğinden. Üzerinize alınmayın böyle şeyleri, yoksa iyice ev işlerini göreviniz gibi görmeye alışacak. Ya herkes kendi işini yapsın ya da siz belirleyin kimin ne iş yapacağını. Asla geri adım atmayın böyle bir adam karşısında. Kendi meyvesini hazırlamaktan aciz.

İşten gelince bi yemek yapın bulaşığı falan halledin.ama genel temizliği haftada 1 bi bayan çağırın o çok gelirse 2 haftada 1 de olur. Haftasonu da süpürge tutarsınız ütüyü de çok biriktirmeyin gerisi zor gelmez .

calıstıgın parayı kendın yemıyrsun snucta sen evın gecımıne katkıda bulunuyrsan o da eve katkıda bulunacak... O zaman ben evde oturayım sen gecındır bızı de! az yesınde ısak tutsun ayı! Oooh ne guzel ya kadın hem eve para getrsın hem hıc calısmamıs gıbı dıp kose temızlık yapsın arta kalan zamanlarda adama karılık yapsın bakımlı olsun bu bırde hızmet etsın adam meyvesını bıle kadından ıstesın cunku yazık ellerı yok alamaz kendı! ne ala memleket

Evi süpürme silme gorevini esine vermen gerek bence ve bazende ütüyü...ben calisirken oyle yapmistim tabiki itiraz ediyordu ama birsekilde alisti bende cok rahatlamistim

evet batar

siz de yatın uzanın

bir hafta öyle geçsin

hafta sonu da iş yapılacaksa birlikte yapın

ya da giidn gezin

ortalık iyice karman çorman olunca da oturup konuşun

lakin işleri abartmayın

zaten sabah 7-akşam 7 evde yoksunuz gece 12 de yattınız diyelim

o 5 saatte ev ne kadar kirlenebilir ki

her akşam ev silen kadınlardan olmayın

sizin eviniz bir hafta hatta 15 gün bile kirlenmez

kirletiyorsanız bu durum garip olur

bir de dağınıklığa çözüm az eşya ama yeni gelin evinde bu pek mümkün değil galiba
Haha yeni gelin evi demek herseyden 2 ser 3 er takim olmasi demek!:KK53:

Boyle pis diyen bir kocanın ağzı pis tir boyle iğrenç kelime kullanmak için hiçbirşey yapmayın Zaten yaptığınız için boyle hadlerini bilmiyorlar. Size değer vermeye ne değer vermeyin ve o evliliğe birde çocuk yapmayın işler daha beter olur benden tavsiye ;)

Back
X