Eve hakim olamıyorum Eşim her şeye müdahil

Kocan haklı, sen haksızsın. Evin hanımı olmakla evin hizmetçisi olmanın aynı şey olmadığını anlarsınız umarım.
Ben geçen gün gözümü açtım sese, sabah işe gitmeden gömleğini ütüleyecekmiş eşim. Ütü masasını açamamış sarsıyor masayı. Hemen geri kapattım gözümü içimden de aferin aşkım çalış ne tertipli adam ya dedim, uyudum.

Bacım ne güzel işte, ver eline yapsın daha ne istiyorsun

Buldun da buluyorsun valla.

Ya, annesi de yapsın yemekleri mutlu mesut geçin işte.

Evinin işini yapmak düzeni kurmak neden kölelik oluyor ben onu anlayamıyorum. .
Böyle böyle kadınları esas evinden uzaklaştırıp erkekleştiren bi fikir var ki buda iyice aile kurumunu yozlastirmak da..

Evin eşyalarını seçerken perdesini çöpünü vs beğenirKen kadın için kullanımı kolay olsun denmiyor mu..Bende sectigim esyalarimi kullanmak istiyorum işin özünde..hep bu..

Bacım ne güzel işte, ver eline yapsın daha ne istiyorsun

Buldun da buluyorsun valla.

Ya, annesi de yapsın yemekleri mutlu mesut geçin işte.

Benim annem hep der ki..

Erkek evin içinde evin işlerine çok karismayacak..
Burası benim hakimiyet alanım canımın istediğini yapar canımın istediğini alırım. .

Bende öyle düşünüyorum

Ataerkillikten kadın için kullanımı kolay diyorlar. Biz evlenirken ütüyü eşim seçti, bu daha rahat diye çünkü benim ütü isteyen kıyafetim yok.
Ayrıca aynı ataerkillik ev işi kadınındır mantığı anneler gününde annelere hediye olarak küçük ev aletleri almamızı söylüyor. Niye ki? Belki kadın kıyafet istiyor, masaja gitmek istiyor. Neden yani katı meyve sıkacağı baskısı?
Ayrıca kimse size evin işini yapmayın demedi. Hepsini yapmaya çalışmayın diyorlar. Nevresimi eşin değiştiriyorsa sende çamaşırı at. Eşin evi süpürüyosa arkasından git toz al. Adam iş yaparken sende başka bir işin ucundan tut. Tamam işte.

Temizlik kadin isimi? Kadin ayaklarini uzattiginda erkekmi oluyor? Ben kaç yillik evliyim hiç paspas yapmadim. Esim onu daha iyi beceriyor diye esim yapiyor. Esim simdi kadinmi?

Dünyada artik kadin erkek rolleri bu kadar degisken, bu kadar tartisilirken. Böyle fii tarihinden bakis açisina yazik degil mi?

Ben ev esyalarimi esim ile seçtim. Perdeyi bile esim ile seçtik. Tabiki baze seyleri kendimde aldim. Ancak bu ev, esiminde evi. Onunda rahat etmesi gerekiyor. Ancak bakiyorum bu yeni gelin evlere,her yer pembe. Orasi iki kisinin evi degilde, kadinin barbie ev rüyasi gibi olmus.

Düzen beraber kurulur. Hafta içi mesela esim ev islerini yapar. Hafta sonu ben yaparim. Bir kadinin tek vazfi, ev temizlemesi, yemek yapmasi degil. Bir erkekte sadece totosunu yaymak ve yemek yemek için yaratilmadi.

Biz eşyalarımızı alırken eşimle beğendik herşeyi. Ortak karar aldık. Sehpasından perdesine kadar. Çünkü ev benim olduğu kadar eşimin de evi. Eşim alışverişe gittiğinde tabak alan bir adam. Kışlık yapılacak şeylere bile fikir verir, haftasonu gider alır vs. Hayatın her alanına dahil olması benim işimi çok kolaylaştırıyor. Evlilikte kadın işi erkek işi ayrımı yapmayı da doğru bulmuyorum.

Sizin rahatsızlığınız esinizin sizin fikirlerinizi önemsememesi mi? Öyleyse rahatsız olmakta haklisinız. Ama değilse yaptığı işlerden rahatsız olmak yerine, keyfini çıkarın bu durumun.

bence saçmalıyorsunuz ne güzel size yardım ediyor. çamaşırı o asıyor diye dertlenir mi insan?

çoraplarını kanepe altlarından topladığınız adam mı olsun isterdiniz ben anlamıyorum ki

ütüsünü kendi yapıyor diye dertlenilir mi ya cidden ne içiyorsunuz bu kafaya erişmek için?

şu ataerkil kafadan çıksanız biraz. olmuş adamı bozacaksınız yeminle

Süper yorum

bence evin işlerini yapmasından ziyade tek başına hayat yaşıyor olmasına sıkıdı canınız onu ev işlerinden soğutmayacak sekılde konuşmalısınız...

Yorum super ama insanlarin ailesinden gordugu ve degistirmek istemedigi şeyleri bir yorumla degistiremiyoruz. ☺
Herkes kendimi gelistireyim, belki şu bakiş acisi da vardir demiyor. Anneden ne gorduyse o.
Doğru ama kadının hem dışarda hem evde iki kat çalıştığını düşünürsek en azından yeni nesil anneler olarak özellikle erkek çocuklarımıza hatta kız çocuklarımıza kadının köle olarak algılandığı bu durumu degistirmeliyiz ya da değiştirmeye baslamaliyiz.Yani iş yine bizde bitiyor.Öyleydi,öyle devam edecek demek kendimize yaptığımız en büyük zulüm olur.Bence farkına varmak bile birseydir.Konuyu açan arkadaşımız eski düzen devam etsin istiyor bu bizim elimizde,başta nasıl giriş yaparsak öyle devam eder.Tabii karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde.

Konu sahibi gibi ben annemden boyle gordum, annem de şöyle derdi diyip ayni dusunceyle devam edenler cocuklarini da, ogullarini da bu sekilde yetistirecek ona yapacak birsey yok zorla karisamiyoruz sonucta.
Tek yapilacak şey kendine deger veren kizlarimiz bu dusuncedeki annelerin ogullariyla evlenmesin. :)

Evimin işini yapmak bana kendimi köle hissettirmiyor.
Benim düzenim benim emeğim bilakis mutlu eder..
Sizin mantığınız ile yola çıkarsak eşim baya baya köle.. :))
Hayır canım evin işini yapmadığın için kendini yetersiz hissetmenle alakalı bi durum. Buraya yazıosan farklı yorumlara da açık olman gerekir. Herkes evinin işini yapıo ama köle gibi hissetmio. Ama yapmadığı yada yapamadığı durumlarda da yetersiz hissetmesi sağlıklı bi durum değil (bana göre)

Yorum super ama insanlarin ailesinden gordugu ve degistirmek istemedigi şeyleri bir yorumla degistiremiyoruz. ☺
Herkes kendimi gelistireyim, belki şu bakiş acisi da vardir demiyor. Anneden ne gorduyse o.

Sizin gibi düşünmüyorum diye benim bakış acımı eleştiren daha da ileri gidip kendini geliştirmek istemiyor gibi densiz ve de hadsiz bir yorum yapmak mı doğru olan?
Ben kendimce benim için önemli bi konuya degindim sizden beni degistirmenizi mi istedim pardon?
Esas farklı fikir ve görüşlere hatta yaşantılara siz saygılı olmayı öğrenin..
Çok şükür Rabbime ki bundan başka derdim yok haa belkide şımarıklık yapıyorum ve ben size kendinizi geliştirin hadsizliginde bulunma hakkı vermiyorum.
Eleştiri eyvallah dibine kadar ama üslubunuza dikkat edin..

Sizin gibi düşünmüyorum diye benim bakış acımı eleştiren daha da ileri gidip kendini geliştirmek istemiyor gibi densiz ve de hadsiz bir yorum yapmak mı doğru olan?
Ben kendimce benim için önemli bi konuya degindim sizden beni degistirmenizi mi istedim pardon?
Esas farklı fikir ve görüşlere hatta yaşantılara siz saygılı olmayı öğrenin..
Çok şükür Rabbime ki bundan başka derdim yok haa belkide şımarıklık yapıyorum ve ben size kendinizi geliştirin hadsizliginde bulunma hakkı vermiyorum.
Eleştiri eyvallah dibine kadar ama üslubunuza dikkat edin..

Bence dolaplara karışmak epey sıkıcı. Babam da böyleydi. Baharatlığa kadar yerine o karar verirdi evde. Bence kadının da erkeğin de çizgileri olmalı. Ortak kullanım alanı ise bana sorulmadan bir şey alınsın istemem. Çiçek getirsin e yarın köpek getirir ben belki sevmiyorum ? Belki seviyorum ama evde bakmak istemiyorum. Belki çiçek de görmek istemiyorum. Eşiniz size saygı duymalı.

Ben kadınım eksik hissediyorum demenize katılmıyorum. Kendi ütüsünü yapsın işte ne güzel. Olması gereken zaten bu.

"Benim yapmam gerekenler" derken?
Bunları sizin yapmanız gerektiği nerede yazıyor?
Doğarken kullanım kılavuzuyla mı doğdunuz?
Nikah için imza atarken çamaşırı bulaşığı üzerinize mi zimmetlediler ne yaptılar?

30 yıllık hayatımda, bir başkasının donunu yıkamadığım için yetersiz hissettiğim tek bir an bile yaşamadım.
Sizin için de aynı gönül rahatlığını dilerim.
Bir kadın olarak bu cümleleri kurmanız çok acıklı duruyor.

Evi ortak olarak sahiplenebilmek, sorumlulukları beraber sırtlanmak, ortak kararlar almak vs gibi konularda haklısınız.

"Biz artık eşiz ve aynı evde yaşıyoruz, benim de burayı sahiplenmem lazım. Ortak bir hayatı paylaşıyoruz ve ortak hareket etmeliyiz" şeklinde bir konuşma yapmanız lazım.

Ama sakın "sen çarşaf değiştiriyorsun ve ben yetersiz hissediyorum" falan demeyin.
Ben böyle bir cümle duysam hem inanılmaz soğurum hem de bütün saygımı kaybederim.

1- eşiniz işsiz mi, yoksa emekli filan mı? Sizden önce camasır yıkatacak kadar nasıl evde durabiliyor?
2-niçin 1ay sonra kv ile yasayacaksınız?
3-ev işi kadın işi değildir, neden size yardımcı olmasına memnun olmuyorsunuz, sikayetci oluyorsunuz?
4-eşinizin bekar evinde ve eski eşyaları ile mi yasıyorsunuz hala?
5-elinizin yavaş olmasından şikayetçi oldugundan kendisi yapıyor olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…