Eve hakim olamıyorum Eşim her şeye müdahil

Sanırım siz tam anlaşılmadınız. Aslında sizin sorununuz ev işlerini yapmaktan ziyade ilişkiniz üzerinde söz sahibi olamamak gibi. Sanki eşiniz herşeyi yönetiyor ve siz müdahil olmaya çalışıyorsunuz gibi. Tabi ilişkinizin dinamiklerini bilemem ancak evde sigara içmesi, size sormadan evi çiçekle doldurması ki alerjik biri iseniz ikisi de sizin için zararlı mesela, sizde söz sahibi olmama hissini oluşturuyor olabilir. Üzerine bir de annesi gelecek, o da hayatınıza ve düzeninize müdahil olacak. Belki de kendinizi kenarda hissedeceksiniz. Bilemiyorum, yazdıklarınızdan öyle hissettim. Sizi neyin rahatsız ettiğini daha iyi çözümlemeli ve belki eşinize o şekilde izah etmelisiniz. Size alan açmıyor ise bunu bu şekilde izah etmelisiniz aksi takdirde buradaki bir sürü insanın sizi suçladığı gibi daha ne istiyorsun diyebilir.
Tabi ki kimse kendine biçtiği değeri nevresim değiştirmek ile ölçmüyordur, hemen insanları yazdıklarından aşağılamak yerine daha çok anlamaya çalışmak gerektiğini düşünüyorum.

Kendinize ev dışında uğraş bulun.

Evin hanımı benim naralarini oldum olası anlamıyorum , anlayamayacağım.

Esyalarimin yerinin değiştirmesine gıcık olurum, uyuz olurum, ayar olurum.
Onun harici hakikaten abartıyorsun.

Sorun is yapamamak degil anladigim kadariyla. Evde kendinizi mesafir gibi hissetmek. Bunu konusmalisiniz. Nasil hissettiginizi soyleyip is bolumu yapmalisiniz. Ne hissettiginizi anlattiginizda sizi anlayacaktir.

Çamaşırları asıp,nevresimleri değiştiriyor he vay terbiyesiz neler yapıyormuş :) lütfen keyfinize bakın tadını çıkartın ilerde zaten rahata alışacak tüm işler size kalacak.Bugünleri mumla ararsınız söyliyim :)

konuyu kahkahayla okudum kusura bakmayın.. yeni evliydim, kayınvalidemler sabah erkenden gelip yemek filan yapmışlardı. geleceklerinden de uyandığımda haberim oldu :)
o zaman çok dert etmiştim. henüz çok çeşit yemek bilmiyordum. genel olarak hızlı bir insan olmama rağmen yemek konusunda o el çabukluğuna pratikliğe henüz kavuşmamıştım. bana kendimi kötü hisettirmişti kayınvalidem.
"sen hele bir çekil, malzemeyi de ben getirdim sen bilmezsin bunu" diyerek girdiği için mutfağa :)
açıkçası planlamadığım için "ne oluyoruz yahu? ne yemek yapayım ben şimdi en iyisi et kavurayım bir de pilav yaparım salata vs" derken kayınvalidem zaten "oğluşu"nun sevdiği yemekleri yapmaya başlamıştı bile.
evimin hanımı olamıyorum kafası :)

çocuk düşünüyorsanız eğer, bu bir nimet..
tadını çıkarın..
gerekli yerlerde sizin sınırlarınızın ihlal edildiğini düşündüğünüz zamanlarda müdahale edin.
ama ev dışında çalıştığınız halde üstelik, neden "ütüsünü bile kendisi yapıyor" kafasındasınız onu anlamadım.
gayet doğal değil mi?

Keske benim esimde böyle olsa hiiiic sorun etmem cekilirim bir köseye keyifini sürerim

Son cümlenize kadar aman bırakın yapsın titizlikten kaynaklanıyor diyecektim.
E sigarayı odanın her bir köşesnde tüttürüyor bu nasıl titizlik tartışılır.
Bence siz gene bir konuşun.kIZARSA KIZSIN neticede 2 nizin ortak yaşama alanı .
Mutfak değiştirmesi tabak çanak ile oynaması tuhaf ,ütüsü için sevinin onda sıkıntı yok bırakın yapsın.Üstünüze çalışan kadın için tamamen bir yük.

Biz de ilk evlendiğimizde ortak yapardık işleri. Sonra ben doğum iznindeyken kötü alıştırdım eşimi. Kıyamadım çalışıyo diye. Evdeyim nasılsa dedim. Her işi ben yaptım. İşe başlayınca baktım esim unutmuş ev işi yapmayı. Bi süre hangi akla hizmetse her işe yetişmeye çalıştım. Ama öyle ki bir saniye bile oturmuyordum. İşten geliyorum. Yemek yap bulaşık. Çocuklar. Sil süpür yatma vakti geliyo. 6 ay böyle gitti. Sonra bi hasta oldum
Bir hafta yataktan kalkamadım. Eşim hatırladı ev işlerini. O psikolojiyi biliyorum. Sanki herkes hem işe hem eve yetişebiliyomuş da ben henüz olayı çözememişim gibi geliyodu. Ama kendime ettim yani. Gerek yok zorlamaya. Siz de bi hobi edinin bence bol bol onunla vakit geçirin canınız sıkılıyorsa.

Keşke kocam evin bütün işini yapsa bende sadece yemeklerı yapsam. İlerde cocugunuz olunca bunu cok seveceksınız. Yada cok rahstsızsanız yıldırma polıtıkası uygulayın. Mesela eve o hakımse sureklı camasırları kırlılıge atın sureklı bıyer dagılsın alakasız dolaplara kase falan yerlestırın sürekli bıyerlerı kırletın baska turlu yıldıramazsınız bırde bırken ıkı olacaklarmıs ıttıfak kuvvetleri aman yarabbi

har kadının hayalini bulmuşsunuz.)

Şuan en çok ihtiyacım olan şey
Çalışıyorum, yetişemiyorum, eşimin mesaisi gece başlıyor.
Çocukla gündüzleri evde, eve bir geliyorum koltukların biri sağa, biri sola bakıyor. Perde kaymış bir tarafa, yerlerde oyuncaklar, çocuğun kıyafetleri, tezgahta kirli bulaşıklar, yani ne ararsanız. Benim ki çıkardığını ortada bırakmasa razıyım, çamaşır asması şöyle dursun..

benim kocam işsiz ama senin koca gibi müdahil degildir.
benim yapamadığım yapmak istemediğimi eşim yapar ev işlerime yardim eder.
arada bi yemek yapar...
kızıma iyi bakar. yemegi yapar altini alir uyutur. gece nöbeti ona ait:)
nabiyim ben elime kumanda alip ayaklarimi uzatip tv izlerim daha iyi:) çok şükür...
yapsın sen hayatini yaşa...

Benim kocamda böyle :) şuan seni çok iyi anlıyorum yeni evlendin heves ediyorsun bende çok üzülüyordum her yapacağım işi elimden alırdı tadını çıkararak birşey yapamazdım. Zamanla alıştım o da alıştı. Çocuktan sonra ne büyük nimetmiş dedim ev işi yapan çocuk bakan koca. İleride unutma bu dediğimi :) hele birde çalışan bir anne olunca tadından yenmiyor yıkanan bulaşık asılan çamaşır kurulan toplanan sofra :) şuan bebeği doyurdu bulaşık yıkıyor işe gidecek asla şikayet etme zamanla çok işine gelecek seninde :)

Benim eşim sizinkinin daha hafif bir versiyonu. Babamdan öyle görmediğim için değişik geliyordu ama akışına bıraktım. Sadece mutfak gibi sorumluluğun ağırlıklı bende olduğu alanlarda karışmasına izin vermiyorum. Ben kullanıyorum, ben düzenlerim diyorum. Ama mesela çamaşır yıkamak, gardrop çekmece düzenlemek gibi konularda bırakırım. Ya da bakar evi süpürür gibi şeyler. Sonuçta bu evin hanımı benim olayına ben çok sıcak bakmıyorum. Ev hepimizin ortak alanı. 3 yaşındaki oğluma bile çöpünü çöpe, kirlisini kirli sepetine atmayı öğretiyorum. Mesela oğluma hadi pilav yapalım dediğimde pirinci, süzgeci, tencereyi getirir ve boyu yetmediği için anne tereyağını ver der :)

Siz de alan belirleyin. Burası benim, ben yapacağım bana karışma deyin mesela. İş bölümü olarak ayırın. Belki o şekilde biraz daha rahat edersiniz.

Sevgili kk üyeleri, eğer konu sahibi gibi eşinin ev işleri yapmasından rahatsız okuyorsanız lütfen bizim eve gönderin. Siz sıkıntıya düşmeyin. Konum atın, biz gelir alırız, ulaşım masrafları bize ait. Yeter ki siz üzülmeyin, biz çaresini buluruz.

Mesajların hepsini okuyamadım ama ilginize teşekkürler..
Kendimce son durumdan bahsedeyim..
Eşime beni bu kontrol delisi haline beni alistirmamasini yoksa elimi hiç birşeye sürmek istemeyeceğimi hem şifayen hem de bilfiil göstermiş oldum..ki kendisi de bana eve alışma süremde yardımci olmak istediğini, birlikte daha çok zaman geçirelim diye yaptığını söyledi..
Bende çok takilmamakla birlikte itiraf ediyorum ki bu duruma alıştım yapmazsa niye yapmamış ki diyorum kendime ,
Alıştırma beni demiştim ben ama.. :))

Bunun haricinde bir kadın yok çalışıyorum yorgunum yok hayat müşterek vs deyip evinin işlerini yapmaktan gocunmamali..diyorum ben..
Hayat müşterek, kadınlar sizin köleniz değil diye diye kadınları iyice erkekleştiren kafa yapısını daha tehlikeli buluyorum..
Evimin duzenini tabiki de ben sağlayacağım ben duzenleyecegim..üst komşu mu , yapacak..
Dediğim gibi yorumların hepsini okumadım gülen olmuştur kızan hak veren olmuştur bilmiyorum lakin dışaridan biri evi gorse x hanımın evi der x beyin değil.. :)

Ayrica beyefendi şunu da itiraf etti. .
Beni onun düzenine alıştırmak için böyle davranıyormuş..
(Eşyaların yerine varıncaya kadar..)
Bana hem bu evin hanımı merkezi sensin deyip kendi dogrusunu dayatamazsın düzeni ben kuracağım benim düzenim olacak yoksa sürekli sen yaparsın ben bakarım demiş bulundum..
Kontrolü ele aldım gibi :)

boşver yapsın düzeni bi süre sonra sıkılır sana birakir sen keyfine bak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…