Eve hakim olamıyorum Eşim her şeye müdahil

Normalde eşlerin yardımcı olmasi güzel ama
Anladığım kadarıyla siz yardimci olmuşsunuz
benim eşim de hic bir seye karışmıyor. Memlekete gittim bir süre, telefonda 1 saat çamaşır makinesini tarif ediyorum. Böyle de iyi değil tabi hastalik vs durumlarda evdeki sistem hakkaten çöküyor.

Ama sizin durumda iyi degil tabaklarin yerine de bir zahmet karışmasınlar yahu

Ortasi yokmu bunun ortası iyi ortası

Hahaha arayıp da bulamadığım. Ben şimdi işten gelmesini bekliyorum. Hafta sonu temiz bıraktığım evi 1 gün evde yoktum iş seyahati için hallaç pamuğuna çevirmiş. Aradım çabuk eve gel diye, parçalayacağım

Çok garip ya karisilmasindan hoşlanmıyor demek ki olamaz mı
Ben de hiç ütü yapmam herkes kendi utusunu kendi yapar evde
Kahvaltıyı yemegi beraber hazırlarız
Arkadaş demek ki kendine görev saymış bunu kendi secimi kendi tercihi. Bu da mı yasak?

Evin hanımı benim,kendimi yetersiz hissettiriyor ne demek? Ne güzel işte sizi evinin işini,yemeğini, çamaşırını yıkaması gereken,ütüsünü yapması gereken bir hizmetci gibi görmüyor. Ben zaten erkeklerin çoğunluğunun bir nevi evin bedava hizmetçisi olsun diye evlendiğini düşünüyorum ve çok kızıyorum.bence sorun edecek birşey yok o evin adamı olsun siz de işinizle ilgilenin .ev işini hep kadın yapmalı diye çocuk büyüyen zihniyetlerin sonucu bu maalesef.

Kesinlikle katiliyorum. Sadece evde çiçek sevmiyorsam eve bisey alirken bana da sorsun isterdim ve evde sigara icmesini sorun ederdim. Onun disinda bi sorun goremedim orasi onun da evi tabiki de utusunu yapacak isleri paylaşacak. Benim kocam gibi ev isine elini surmeyip oturdugu yerden mudahil olsa daha mi iyi. Benimki asla elini surmez ben erkeğim der ama herseye de karisir yorum yapar

Kendinizi yetersiz mi hissediyorsunuz? Nevresim değiştirmek, temizlik filan mı sizi daha yeterli hissettirecek? Ya kocanız o kadar olması gerektiği gibi ki, bir de patlayacağım filan demişsiniz. Bence toplumun size kabullendirdiği cinsiyetçi rollerden sıyrılmak için terapi filan alın. Dalga geçmek ya da küçümsemek için söylemiyorum inanın. Ama adam o kadar normal ki ve bu eril toplum kadınları ve erkekleri öyle keskin çizgilerle birbirinden ayırmış ki, sorunun kendinizde olduğunu göremiyorsunuz. Terapi alın ve eşitliğin tadını çıkarın.

İkiniz de çalışıyorsunuz, siz de maddi olarak eve katkı sagliyosunuz ve buna rağmen ev işini kendi asli goreviniz olarak görüp eşiniz yaptığında kendinizi yetersiz hissediyorsunuz öyle mi? O evde sizin yaşadığınız kadar Eşiniz de yaşıyor, siz kendi duzeninizi kursaydiniz Eşiniz sizin düzeninize gore yasiycakti ve bundan şikayetini olmycakti, ama siz esinizin düzeniyle yaşıyorsunuz diye şikayet ediyorsunuz. Niye çünkü bi kadın çalışsa bile evinin isini yapmalıdır çünkü ev isi kadınım görevidir, ev işini de yapmiyosa bi kadın ne işe yarar çünkü bi kadının ise yaradığı tek konu budur. Kendinize bundan daha fazla değer biçin lütfen ve eşit paylaşmanızı gereken sorumlulukları Eşiniz seve seve tek başına yaptığı için keyif alin. Ne demek benim yapmam gereken işleri o yapıyo neden o isleri sizin yapmanız gerekiyo ki? O evin sorumluluğunu tek başına aliyosa siz de başka bi konuda sorumluluk ustlenin ne var?

Krizi fırsata çevirmenizi tavsiye ederim. Bırakın yapsın ev işlerini istediği gibi. Sizde kendinize göre başka meşguliyetler edinin.İllaki bende bir şeyler yapmalıyım diyorsanız, iş bölümü yapmayı teklif edin.Ben olsam çok çok memnun olurdum bu halden. Ama, siz pek değilsiniz sanırım.

Ev işlerinin sizin goreviniz olduğunu kim söyledi ki. Ikiniz de çalışıyor, aynı evde yaşıyorsunuz. Elbette ortak yapacaksınız. Ne merakliymissiniz hizmet edip t3mizlik yapmaya.

Kadınlara öyle bir dayatılmış ki bu erkeğe hizmet etmek, ikinci sınıflık ve yıllarca öylesine başka herşeyden uzaklaştırılmış ki var olma amaçlarını anne ve eş olmak üzerine kurmuşlar. Dolayısıyla hizmet edemeyince eksik hissediyorlar. Yazık. Daha çok yol almamız lazım.

Sizin konunuzdaki sorun kv ile yasamayi kabul etmek ve evin icinde sigara icilmesi. 4 yil yanlizliktan sonra oda tum duzenini bir anda degistiremez bu zamanla olacaktir birakin yapsin daha ne istiyorsunuz sizde keyfinize bakin yemek yapin cesit cesit eger size laf etmiyorsa daha ne istiyorsunuz anlamadim

Keşke ben de böyle birini bulsaydım hayat çok acımasızsın. Ben de yavaş ve dağınığımdır, eşim hiç destek olmadığı için evim hiçbir zaman düzenli olmuyor. Madem böyle ev işlerine yardımcıymış, özel değilse ilk eşinden neden ayrılmış kocanız ?

Karı-koca çalışıyoruz ev işlerini de birlikte yapıyoruz.
Dün ben domates konservesi yaptım,eşim buzluğa koyacağımız domatesleri doğrayıp paketledi.
Sabah eşim kahvaltı hazırladı ben iki parça kıyafet ütüledim.
Akşam eşim benden erken geldiği için dünden yıkayıp kuruttuğum semizotunu pişirmiş mesela.
Yemekten sonra o çamaşırları topladı askılıktan ben sofrayı toplayıp çayı demledim.
Hiç de kendimi yetersiz hissetmiyorum doğrusu.
Kvme gelince bizi her ziyarete geldiklerinde mutfak dolaplarını boşaltır,siler,yeniden yerleştirir akşam da bana 'böyle daha kullanışlı oldu kızım' der,sağolsun,var olsun.
Onlar gidince eski haline getiriyoruz.

Nasıl yani yahu hepsini okuyamadım ama adam ne güzel yardım ediyormuş. Siz de biraz keyfini sürün yetersiz hissedeceğinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…