Eve sivil polis(ler)in gelmesi

arainbow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2016
17
6
86
28
Kızlar iyi akşamlar,
Evime son iki haftadır üç kere sivil polis geldi, bir şahıs ismi söylediler tanıyor musunuz kaç senedir burda oturuyorsunuz diyip bir dilekçe imzalattılar (dilekçe tanımadığıma ve bir daha gelinmeyeceğine dair). O şahıs bizim evin adresini vermiş olmalı, dilekçeyi imzalamama rağmen neden bu kadar fazla geldiler sizce? Dolandırma olabilir mi huylandım doğrusu. yardımınız için şimdiden teşekkürler :)
Edit: Dilekçe olayı oluyormuş, gelenler gerçek polis memurudur.

Son düzenleme:
Bulınduğunuz binada biri memuriyet e başvurmuş olabilir mi? Onun güvenlik soruşturması için soruyorlar çünkü. Benim eşim başvurmuş ve yedek olarak kazanmıştı apartmana sormuşlar bizi tanıyan çıkmamış
Siz kimseyle komşuluk etmez misiniz diye çıkışmıştı polis bize.

Kağıt falan imzalatmış mı onlara açıkçası bir fikrim yok bu arada

Haberlerde sürekli dolandırma haberleri çıktığı için imzayı atmaktan çok korkardım açıkçası. Böyle bir durum başıma gelseydi karakola gidip,iyice emin olup öyle atardım imzayı. Prosedürü bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır, bende merak ettim şimdi.

Bizim komşulara geldi eşim memuriyet kazanmıştı soruşturma yapmaya gelmişler güvenlik soruşturması. Komşumuz da iyi insanlar demiş. Çocuğu var mı demişler bilmiyoruz demiş. Yahu bi de gider gelirdik bu komşuyla nasıl bilmiyorsun
Ama bişey imzalatmamışlar
Bişey olacağını sanmam ama böyle durumlarda hangi karakoldan geliyorsunuz ben gelip orada imzalayayım derdim sanırım

Apartmanda da öyle birini tanımıyoruz açıkcası benim memuriyet durumum var ama onla da alakalı değildir sanırım Polis kartını da gösterdi dilekçeyi de okudum ama şüphelendim gerçekten. Olmadı yarın bir karakola uğrayayım

Polis olduklarını nerden anladınız ben olsam imzalamazdim

Polis kartını gösterdiler gösterince ikna oldum, bu arada komşulara da gitmediler sadece bize geldiler, o tanımadığımız şahıs bizim adresi verdiği için. Çok garip gerçekten, keşke ikinci kez geldiklerinde imzalamayıp direkt karakola gitseydim

İmza kısmı olmasa ben yazdım diyecektim. Geçen cumartesi mi pazar mı ne iki polis geldi kapıma. Kimlik sordum gösterdiler. Onlar da benimkine baktılar hatta. Sonra birini arıyorlarmış, isim vermeden sordular soruşturdular falan kendilerince. Sonra baktılar ki aile oturuyor, merkezden birini arayıp ‘adresi yanlış mı verdin, burada aile oturuyor’ dediler gittiler. Eşim de bugün karakola ve jandarmaya uğradı ama sonuç çıkmadı. Kimin geldiği niye geldiği belli değil. Sabahın köründe (6.45) geldikleriyle kaldı yani. Ama ben bir şey imzalamadım, uzatsalardı boşluğuma gelir de imzalar mıydım bilmiyorum.

Sahte kimlik olabilirdi yahu nasıl inandın hemen?
Yarın hemen karakola git derim

Eşim polis ona sordum

Böyle böyle olmuş diye
dediki eğer adres yanlışsa 3 kere gelip bişey imzalatmazlar dedi

İlk geldiklerinde yanlış adres olduğu anlaşılır
İfade vermeye karakola çağarırlar ve biter dedi

Bence siz bir an önce en yakın karakola gidip anlatın bu durumu

Bana da bugün akşam 7 civarı geldiler aman imzalamayın bir daha gelip imza isterlerse filan, bana da ders oldu daha da kim olursa olsun imzalamam

Teşekkürler bilgilendirmeniz için babama da okudum yorumunuzu, yarın ilk iş olarak karakola gitmeye karar verdik.

Gözaltına alınacak biri vardır büyük ihtimalle.

İmzaladığınız tek kağıt mıydı?

abime sordum simdi adam o adreste gorunuyor olabilir nufusa baktirsin eger kayit gorunuyosa dusurtsunler dedi birde 155 ten yada karakoldan teyit alsinlar dedi

İnşaallah gerçekten polistirler de içiniz rahatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…