Eve sivil polis(ler)in gelmesi

abime sordum simdi adam o adreste gorunuyor olabilir nufusa baktirsin eger kayit gorunuyosa dusurtsunler dedi birde 155 ten yada karakoldan teyit alsinlar dedi
Doğru, olabilir. Yarın karakola gideceğiz inşallah, olmadı nüfustan da baktıralım içimiz rahatlasın

Bir daha gelirlerse kapıyı açmayın. 155 i arayıp durumu anlatın ve resmi ekşp isteyin. Ekip geldipinde kapıyı açın. Eğer ekip gelmeden kapıdakiler “kaçarsa” hemen karakola gidip durumu bildirin.

Gözaltına alınacak biri vardır büyük ihtimalle.

Biz de öyle düşündük ama bölgeden sorumlu memurlar öyle bir durum olmadığını söylemiş. Ya polisler adresi karıştırmış (başka açıklaması yok, polis bakmıyor çünkü buraya) ya da sahte kimlik, sahte polis. Bilemedim ama bir daha gelmezler umarım.

Ailenizle mi yaşıyorsunuz? Şu yaşlı insanları dolandıran tiplerden olmasınlar. Evde anneniz yada babanızın yalnız olup olmadıklarını kontrol ediyor olabilirler mi acaba?

Ben evde bir şey imzalatacaklarını sanmıyorum. İfadenizi isterlerse karakola çağırıp ifadenizi alıp imzalatmaları gerekir. Öyle önceden yazılmış bir şey imzalatmaları çok saçma. Hiç sormadınız mı ne oluyor, olay nedir, bilmeden imzalamam diye? Bence güvenliğiniz için karakola gidip sorun durumu.

Son düzenleme:
Aklıma gelen şey 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi nedeniyle; adreslere itiraz eden siyasi partilerin vermiş olduğu listeye göre adres tahkikat yaptırdık. Merkezi emniyet köylerinde Jandarma yapıyor Şuan bile köye giden jandarma var bizim doğrultumuzda biliyorsunuz kı muhtarlık için adres taşıyan taşıyana köy sakini veye mahalle sakinlerine sorup imza alıyor bilginize gerçekten beyan edildiği gibi Orda mi yaşıyor yoksa oy taşımak için mi adresini oraya aldı onun tahkikatini yapıyor.

Son düzenleme:
En yakın karakola sorun derim ben.

Halam da imza attım diyordu binasında kaçak mı ne varmış polis geldik bulamadık diye imza almış geceydi kimse atmamış benden aldılar diyordu ben sahte imza atardım kendi imzamı atmam kargoya bile

Yan komsu kredi kartini mi ne odemiyormus izbandut gibi 2 sivil geldi .Kimlik filan sordumda isim okuyamiyorsunki gosterip cekiyor ..Sordular bilmiyorum tasindi gittiler dedim .Imza filan almadilar .

Merhaba cesaretinize hayran kaldım.Ben değil imzalamak kapıyı bile açmazdım.Bir sürü seçenek olabilir.Hırsızlık için,doladırıcılık için,taciz için.Kimlik dediğiniz günümüz şartlarında bilgisayardan biraz anlayan biri gayet başarılı bir sahte kimlik yapabilir.Bence karakola bir uğrayın.Birde birdaha gelirlerse açıkça söyleyebilirsiniz.Güvenlik açısından endişelerim var.Ben karakola gelip orada imzalamak istiyorum diyebilirsiniz.Kesinlikle zorlayamazlar.

Halam da imza attım diyordu binasında kaçak mı ne varmış polis geldik bulamadık diye imza almış geceydi kimse atmamış benden aldılar diyordu ben sahte imza atardım kendi imzamı atmam kargoya bile
Sahte imza sizin adiniza baskasinin attığı imzadir. Imzanin sekli onemli degildir sizin elinizden cikmis olmasi sizin imzaniz olmasi icin yeterlidir. Kargo vs basit seyler ama onemli bir durumda sizin bu benim imzam degil demeniz sizi kurtarmaz. Kriminal incelemede sizin elinizden cikip cikmadigi her halukarda belirlenir.

Bu kişiyi tanımadığınızı belirtirsiniz ve bir daha rahatsız edilmezsiniz diyerek imzalattılar, kartı görünce gerçekten öyle sanıp işlerini zorlaştırmayayım diye düşünürek yanıldım imzalamış bulundum artık yapacak bir şey yok. Yarın inşallah gittiğimizde öğreneceğim durumu, umarım gerçekten polistir ve bir arkadaşın dediği gibi tahkikat gibi bir şeydir.

İşin ayrıntısına girmeyim de polisse zaten inkar edilmez ama kötü niyetliyse sıkıyorsa kriminale götürsün benim attığım abuk sabuk şekli he he Belirler belirler

Aynisi bana ve bi tanidigima oldu onlar gercek polis..Yanlis adres vereb kacaklar icin..

Hicbir polis hiçbir kâğıda imza artırmaz. Benimde evime eski kaçan kadın için geldiler sadece kimligimi gösterdim ve tanimadigimi söyledim gittiler. Bi dahada ne gelen oldu ne giden.

Yeni kanuna göre yeni taşınanlara geliyor kaçak tespiti için bizde de aynısı olmuştu sıkıntı olmuyor yani rahat olun korkmayın

İşin ayrıntısına girmeyim de polisse zaten inkar edilmez ama kötü niyetliyse sıkıyorsa kriminale götürsün benim attığım abuk sabuk şekli he he Belirler belirler
Kötüniyetli kisiyi zaten kanun korumaz. Siz beni yanlis anladiniz. Tutup da dolandiricinin size imza incelemesi yaptirmasini kastetmedim tabi ki ama siz ne anladiysaniz he he.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…