• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve tıkıldım ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Merhaba hanımlar :KK76:
•Eski konularımdan belki biliyorsunuzdur .
•Ben normalde İstanbul da oturuyordum eşimin işyerinden ayrılmasıyla durumumuz kötüye gitti ve eşimin ailesinden kimse destek çıkmadığı için ailemin yanına geldik (bursa) eşim babamın yanında işe başladı .
•Sonrasında doğum yaptım vs .
•Okulu İstanbul da okudum isyerim istanbuldaydı ( bütün arkadaşlarım orda )
• Annem çalışıyor kardeşim okuyor Abim başka şehirde . Ailedeki diğer insanlarla da kafam fazla uyuşmuyor Yengem amcam vs ..
• Bebeğim 5 aylık çok yanlız kaldım gibi hissediyorum arkadaş yok cevre yok apartman sakinlerinden Zaten fazla haz etmedim ..
• Annem her iş çıkışı sorar kızım gel bize geçelim gel alışverişede gidelim kardeşimde öyle .
• Ama hiç yapacağım bir uğraş yok ..
• Bebeğim çok neşeli bir çocuk toplum içine girdiğinde birisi onu sevdiğinde hemen gülüyor canımız gerçekten çok sıkılıyor evde . ( Bebeğimi kendim büyütmek istediğim için çalışmayı düşünmüyorum )
• Kurslara bakıyorum ama bebekle katılabiliceğim bir kurs yok kimseye de bırakamam anlıcağınız eve tıkıldım kaldım ( Çoğu gün artık yapacak bişey olmadığından bebeğimle alışverişe çıkıyorum ama sadece o yeterli gelmiyor ):anne:
Siz neler yaptınız böyle dönemlerde ..
Annemlere gecen bir kursa başlamak istediğimi söyledim ( Annem karda kışta kursa bebekle gidemezsin ) dedi zaten bakındım bu belediyenin kurslarında bebeğimi götürebiliceğim bir ortam yok .:emir_bebek:
Normalde çalışan bir kadındım tatilerimde hep arkadaşlarımla buluşurdum ( Onlarında çoğu ya evlendi ya çocukları oldu görüşme sıklığımız en son doğumuma geldiler )
Eşimle gezeriz dolaşırız bebeğimle ama ben alıştığım hayata bakıyorum hep bir koşuşturma içindeymişim şimdi çok yadırgıyorum yaşadığım durumu tavsiyeniz varmı aceba
Siz neler yapıyordunuz ..
Evde birşeyler yapmak istedim ama Malesef cesaretli olamadım bebek süslemeleri gibi elim fazla yatkın değildir.
Bide kış geliyor iyice eve bağlanıcam gibime geliyor:emir_bebek:sizlereden fikir istiyorum ne yapabilirim ?:KK16:

Benim bebeğim de 3 aylik .Üstelik annemler uzak .Bebeğim cok huysuz .Eve tıkılı kalıyorum.
Ama pozitif dusunmeye calisiyorum. Bu günler bir daha geri gelmeyecek .Biraz toparlaninca gezmeye de çıkacağım, misafir de alacağım.
Aileniz varmış ne guzel .Belki baska sehire adapte olmak sizi yormustur.Arkadaslarinizdan ayrıldınız. Ustune anne oldunuz .Ben de is arkadaslarimi cok özlüyorum .Ama hepsi gelip geçici seyler .Ani yasamak ve keyif almak lazim.

Benim bebeğim de 3 aylik .Üstelik annemler uzak .Bebeğim cok huysuz .Eve tıkılı kalıyorum.
Ama pozitif dusunmeye calisiyorum. Bu günler bir daha geri gelmeyecek .Biraz toparlaninca gezmeye de çıkacağım, misafir de alacağım.
Aileniz varmış ne guzel .Belki baska sehire adapte olmak sizi yormustur.Arkadaslarinizdan ayrıldınız. Ustune anne oldunuz .Ben de is arkadaslarimi cok özlüyorum .Ama hepsi gelip geçici seyler .Ani yasamak ve keyif almak lazim.
Bebeğim çok sakin ve sanırım hamilelikte neyaparsan o olur derler ya gezmeyi ve muhabbeti çok seviyor annemle sohbet ederken bizi dinleyerek uyuyor ..
Misal biyere çıkıyoruz birisi sevince gülücük saçmaya başlıyor sorun bebeğim değilki.
Bebeğimle herşeyi yapabiliyorum mutfakta yemek yaparken hareketlerimi izliyor birşeyler söylemeye çalışıyor sesler çıkartıyor .:emir_bebek:
Sorun aktivite arıyorum aslında kendime ve bebeğime ne yapabilirim diye düşünüyorum ama yok ..:anne:

Gurbette oturdum uç sene iki çocuğum ard arda oldu hic biyeri bilmediğim için uç yıl nerdeyse hep evdeydim hafta sonu olacak da esinle tartismicaz hava güzel olacak çocukları dışarı cikarcaz ölme esegim ölme...
Daha yeni yeni kendime vakit ayırmaya başladım
Dikisi merak ediyordum gecen sene kursuna yazildm ama istediğim verimi alamadım açıkçası şuan videolarla evmde viseyler yapmaya çalışıyorum insani üretmek mutlu ediyor içinden ne geliyorsa onu yap neyi merak ediyorsan onunla uğraş bence..
Büyüdüğünde bebisin hic bu günleri yaşamamış gbi olacaksın sadece bi hatıra olarak kalacak hafizanda

Bebeğim çok sakin ve sanırım hamilelikte neyaparsan o olur derler ya gezmeyi ve muhabbeti çok seviyor annemle sohbet ederken bizi dinleyerek uyuyor ..
Misal biyere çıkıyoruz birisi sevince gülücük saçmaya başlıyor sorun bebeğim değilki.
Bebeğimle herşeyi yapabiliyorum mutfakta yemek yaparken hareketlerimi izliyor birşeyler söylemeye çalışıyor sesler çıkartıyor .:emir_bebek:
Sorun aktivite arıyorum aslında kendime ve bebeğime ne yapabilirim diye düşünüyorum ama yok ..:anne:
Biraz dusunurseniz aktivite bulursunuz .Madem bebeginiz engel degil bunu fırsata cevirin .

Gurbette oturdum uç sene iki çocuğum ard arda oldu hic biyeri bilmediğim için uç yıl nerdeyse hep evdeydim hafta sonu olacak da esinle tartismicaz hava güzel olacak çocukları dışarı cikarcaz ölme esegim ölme...
Daha yeni yeni kendime vakit ayırmaya başladım
Dikisi merak ediyordum gecen sene kursuna yazildm ama istediğim verimi alamadım açıkçası şuan videolarla evmde viseyler yapmaya çalışıyorum insani üretmek mutlu ediyor içinden ne geliyorsa onu yap neyi merak ediyorsan onunla uğraş bence..
Büyüdüğünde bebisin hic bu günleri yaşamamış gbi olacaksın sadece bi hatıra olarak kalacak hafizanda
Ayyy inşallah :anne:
Bende yapmak istiyorum birşeyler kursa gitmek istiyorum ama bebeğim küçük etkinliklere katılmak istiyorum ama bize uygun yok ama dikiş makinası alıp birşeyler dikebilirim aslında bende ama elimin fazla yatkın olduğunu düşünmüyorum bakalım en azından bazı marketlere uygun dikiş makinaları geliyor alıp deneyebilirim aslında neden olmasın ( bebek süsleri çok düşündüm ) kısmet olmadı ..:KK51:

Ayyy inşallah :anne:
Bende yapmak istiyorum birşeyler kursa gitmek istiyorum ama bebeğim küçük etkinliklere katılmak istiyorum ama bize uygun yok ama dikiş makinası alıp birşeyler dikebilirim aslında bende ama elimin fazla yatkın olduğunu düşünmüyorum bakalım en azından bazı marketlere uygun dikiş makinaları geliyor alıp deneyebilirim aslında neden olmasın ( bebek süsleri çok düşündüm ) kısmet olmadı ..:KK51:
Ben dikisin d sini bilmiyordum inan hala daha çok ince detaylarını bilmiyirm izleyerek yaparak cabalayarak yapmaya çalışıyorum sadece birşeyler yaptıkça mutlu olursun şuan bebegin de küçük kurs kurs gezip hasta da edebilirsin bi sure kendini keşfet ne yapabilirim ne yapmaknistiyorm hangisi ilgmi çekiyor diye bak düşün bnce (:

Ben dikisin d sini bilmiyordum inan hala daha çok ince detaylarını bilmiyirm izleyerek yaparak cabalayarak yapmaya çalışıyorum sadece birşeyler yaptıkça mutlu olursun şuan bebegin de küçük kurs kurs gezip hasta da edebilirsin bi sure kendini keşfet ne yapabilirim ne yapmaknistiyorm hangisi ilgmi çekiyor diye bak düşün bnce :-)
Heveslendim şimdi :KK76:
Aaaay bakıyım ben bir dikiş makinalarına:anne:

Ya acaba gazlı çocuk bir bende mi var
Gece gündüz birbirine girdi
Ev dandini fıstık
Fırsat bulsamda uyusam diye dört dönüyorum
siz aktivite arıyorsunuz:110:
Yok bizde 1 ay gaz sorunu çektik 1 ay boyunca bir saate bir emiyordu tek yaptığım şey 2 aya kadar bebek emzirnekti okul tatildi annem iş yerinden izin almıştı herşeyi ailem yapıyordu .
Bebeğim alıştı o ortama hobbidi hobbidi teyze kucağında dans ederek gaz çıkarmaya gece zaten en az 4.5 saat uyuyor 3 aylık olduğundan beri uykuyla fazla aram yok zaten ..
Sabah 5.6 gibi ayaktayız saat 9 olduğunda bütün iş güç bitiyor bizimde canımız skılıyor
Hamileliği rahat gecen çoğu arkadaşım böyle diyor benimde hamileliğim çok zordu Allah kolaylık versin .

Önce bebegine birşeyler yapmaya çalış sonra sonra heveslenir daha güzel şeyler yaparsın :-)
Bebeğime bir kutu dolusu minnoş oyuncaklar aldım sabah bir başlıyorum hikayeler anlatmaya videoya çekip anneme atıyorum rahat bırak torunumu diyor çocukta sıkıldı artık oyun hikaye derken pat yıkılıyor uyuya kalıyor o uyansada az mıncıklasam birşeyler yapsak diye bakıyorum ama bizim oğlan uykusundan ödün vermiyor ..
Bu arada 5.6 gibi kalkıyoruz ev işi 9 gibi bitiyor geriye kalan zamanda da zaten akşama kadar koyun koyunayız çocuk artık bana beni bırak git diye bakıyor bana :emir_bebek:

Bebeğime bir kutu dolusu minnoş oyuncaklar aldım sabah bir başlıyorum hikayeler anlatmaya videoya çekip anneme atıyorum rahat bırak torunumu diyor çocukta sıkıldı artık oyun hikaye derken pat yıkılıyor uyuya kalıyor o uyansada az mıncıklasam birşeyler yapsak diye bakıyorum ama bizim oğlan uykusundan ödün vermiyor ..
Bu arada 5.6 gibi kalkıyoruz ev işi 9 gibi bitiyor geriye kalan zamanda da zaten akşama kadar koyun koyunayız çocuk artık bana beni bırak git diye bakıyor bana :emir_bebek:
Yok ben dikiş anlamında ilk bebeğine birşeyler yaparsın dikersn demek istedm :D

Yok bizde 1 ay gaz sorunu çektik 1 ay boyunca bir saate bir emiyordu tek yaptığım şey 2 aya kadar bebek emzirnekti okul tatildi annem iş yerinden izin almıştı herşeyi ailem yapıyordu .
Bebeğim alıştı o ortama hobbidi hobbidi teyze kucağında dans ederek gaz çıkarmaya gece zaten en az 4.5 saat uyuyor 3 aylık olduğundan beri uykuyla fazla aram yok zaten ..
Sabah 5.6 gibi ayaktayız saat 9 olduğunda bütün iş güç bitiyor bizimde canımız skılıyor
Hamileliği rahat gecen çoğu arkadaşım böyle diyor benimde hamileliğim çok zordu Allah kolaylık versin .
Valla hamileligimde zordu kızımda çok zor 4 aylık olmasına sayılı gün kaldı gram ilerleme yok. 1 ay gaz sorununu öpüp başıma koyardım heralde, sosyallikten ziyade çığlıkları kesilsin istiyorum. Birde ben ev hayatını sevdim is arkadaşı yada çalışma hayatını hiç özlemedim. Keske dönmeme şansım olsaydı

Ben ilk oglum bir yasindayken kayinvalideye bırakıp haftada bir gun igne oyası kursuna gıtmıstım. Liseden de bolumum hazır gıyımdı dıkisıde biliyorum ama benimde 1.5 aylık bebısım var hıc fırsatım yok isleri bile zor yapıyorum ama ben seviyorum evde durmayı abisi sabah okula gider esım de ise biz bebegimle yatarız gece uyanıyor. Uykumu alamıyorum bende sadece bu ara uyumak cok ıstıyorum. Ve evde vakit geçirmeyi seviyorum bebegimle ilgilenmek cok kutlu edıyo beni:) biraz buyusun bırakabılecegınjz biri varsa bırakıp kurslara gidersiniz

Ya acaba gazlı çocuk bir bende mi var
Gece gündüz birbirine girdi
Ev dandini fıstık
Fırsat bulsamda uyusam diye dört dönüyorum
siz aktivite arıyorsunuz:110:

Merak etme ben de varim :sampiyon:
Uzman bir eve tikilanim.Yaklasik bes sene olacak ve ben üc senesinde emzirdim, birini bir sene digerini iki sene olmak üzere.
Ün bucuk sene büyüg yatti benimle, kücügü hala benimle. Agrisiz bir günüm yok, uykumu asla alamam, geceleri dört bes kez kalkarim, ilk zamanlar daha cok bu iyi halim.
Esim gezdirir firsat buldukca, o da calisiyor yoruluyor. Ikimiz de cok yorgunuz.
Ama geciyor yavas yavas, bir iki senem daha kaldi zor.
Beni birak bir ay dinlene dinlene uyurum. Cogu zaman alisverisi bile yapamiyorum yorgunluktan, doktora bile gidecek halim olmuyor. Gezmek falan baska dünya simdilik :süslü: Ha cocuklari gezdiriyorum o sayiliyor mu peslerinde :anne:

Back
X