Evet arkadaşlar benim bir derdim var-İzmir Çiğli

Sen binbir zorlukla dogur, buyut emek ver sevgini herseyini ver. Kendini bilmez biri unutsun cocugun kemeri bile takili sicak otobuste havasizliktan ölsün. Allah sabir versin ailesine zor bir imtihandan geciyorlar. Sebep olanlar en agir sekilde cezalandirilmali!!

Bir de çocuğun yokluğunu geç farkedip, servis arabasından alıp kreşte yatağa yatırıyorlar 1 saat kadar yatakta duruyor çocuk.Uyudu da öldü süsü verilmek istenmiş galiba.Hemen hastahaneye götürseler belki bi ihtimal kurtulurdu.1 saat sonra kreşe yakın hastahaneye değil uzağındaki özel bir hastahaneye götürüyorlar.İhmalkarlıklar silsilesi.Allah ailesine sabır versin çok üzüldüm.Bu çocukları nasıl koruyacağız ya taciz,tecavüz ya kreşte serviste ölüme terkediyorlar ya da okulda üstlerine lavabo düşüyor ölüyorlar.Ya komşu kaçırıp öldürüyor.Bekarım ama şimdiden düşünüyorum çocuğumu nasıl korumam gerektiğini.Allah yardım etsin hepimize, çocuklara.İşini sevmeyen, bilmeyen yapmasın lütfen.

Valla ogrenciyi aramak ogretmenin gorevi olmayabir ama siniftaki yoklugunu bilnek ogretmenin gorevi.. bunu idareye bildirmesi gerekir..ogretmen bildirmediyse idare nasil bilsin? Sonraki yapilan oyunlar ise icler acisi, tum okul kapatilmali

Delil karartma da var. Yalan ifade veren herkes hapse atılmalı.

O servis şoförü ve hostesi İzmir sıcağında koyacaksın araca kapılarını kitleyeceksin bakın bakalım ne oluyor. Allah cezasını öbür dünyaya bırakmasın.

Allah aileye sabır versin.

Oğlum kreşte marka sayılan bir okula gidiyordu 2 hafta önce aldım başka yere başlattım ve bana dün eski kreşteki öğretmenlerin ellerinde hep telefonu vardı burdaki öğretmenlerim ellerine telefon almıyorlar dedi
Oradaki öğretmenlerin yüzü hiç gülmüyordu bu öğretmenlerim bize güleryüzle davranıyorlar dedi
Bir sürü ilde marka ol tavırlara bak heryer ticarethane olmuş...
Yazık minicik çocuğa akşam 4:30a kadar getirdikleri çocuğu nasıl aramazlar yokluğunu nasıl anlamazlar sorumsuzluk falan değil bu!

Bende okul öncesi ogretmeniyim .. öğrencilerimi bahçeye cikarttigimda bile sürekli gözümle sayıyorum .. işimiz çok zor ihmalkarliga yer olmamalı ..
ü

heh kast ettiğim tam olarak bu ya gerçekten bırak bahçeyi bazen sınıfta gözümden kayboluyor masanın altına oyuncak gitti diye onu almaya giriyor o an bile korkuyorum halbuki kapı kapalı çıkaacağı bir yer yok ama endişleniyor nihayetinde minicik bedenler emanet sana

Suçu ne olursa olsun sabıkası olan bir insanın asla ve asla toplu taşıma yapmasına izin verilmemeli. Taksi de dahil. Adamı kadına tacizden ceza veriyorlar. Adam çıkıyor otobüs şoförlügü yapıyor. Üstüne ankaranin göbeğinde kadına tecavüz ediyor. Bu ne ya.

İzmir'de MEB şimdi bütün anaokullarına denetim düzenler.

Kesinlikle hep söylerim okul öncesi öğretmenliği gerçekten zor branşım diye demiyorum sinfia girip masada oturan öğrenci yok bizde geçip tahtaya ders anlatalım . Aman birine bişe olmasın aman düşmesin vs diye diye günüm geçiyor vala ..

Bugün kahvaltı yaparken izledim haberi. Boğazım düğümlendi , nefes alamadım. 3 yaşında oğlum herseyden habersiz bana bişeyler anlatmaya çalışıyordu. Ciğerim sizladi. Allah o ana babaya sabırlar versin. Kimseyi evladıyla sınamasın. Bir kaç saat sonra kresten aradılar. 3 ay içinde 6 kez viral enfeksiyon geçirdiği için kresten almıştım. Ne tesadüftür ki okula dönmesini eylülde kayıt yaptırmamızı istediler ama surekli hastalıktan perişan olduk. Gece çiş için uyanan çocuk hergün elinde bi poşetle kakali çamaşırları geldi. Hala daha uyaninca okul tatil gitmiycem diyor. Olumlu tek bişey yaşamadım. Son olay korkunç . Artık göndermeyi düşünmüyorum.

Valla ogrenciyi aramak ogretmenin gorevi olmayabir ama siniftaki yoklugunu bilnek ogretmenin gorevi.. bunu idareye bildirmesi gerekir..ogretmen bildirmediyse idare nasil bilsin? Sonraki yapilan oyunlar ise icler acisi, tum okul kapatilmali

Tontrikocuğum bende farklı birşey söylemedim ki? Çocuğun öğretmenini de savunmadım. Mevzuata göre okulöncesi öğretmenlerinin arası olmaz, etkinlik aralarını çocuklara nöbetçilik yaparak geçirirler, öğlen aralarında oturup çocuklarla yemek yerler vs. Konu sahibinin bahsettiği şekilde hem veliler/servisçilerle iletişim kurmayı hem sınıfa göz kulak olmayı nasıl yapacağımızı sorguladım yeni yetişen bir okul öncesi öğretmeni olarak. Neden senden tepkili bir karşılık aldım bu son iki mesajında tam anlamış değilim. Hamilelik duygusallığıyla olaya olan öfkeni bana yansıtıyorsun bence.

Bu postunu hatirlatayim tatlim.. ogretmen degilmis en suclu servis gozetmenininmis suc .. ben ogretmeni suclu buluyorum.. olay kimin aradigi degil ailesini.. cocugun yoklugunu farketmesi gereken ilk insan ogretmenidir.. bu postuna tepki gosterdim ben ki hakli olarak..

Buarada bu kk dada moda oldu gebe olmayanlar gebelere duygusalliktan dem viruyolar? Yahu gelmisim 30 haftaya duygusallikmi kalir bu haftada? Anlasilan hamilelik hakkinda cokta bi fikriniz yok sirf bana kisisel saldiri yapmak icin ugrasma olur mu :)

İnsanlar kaybedecek birseyleri olmadigi icin bu kadar rahat. Ceza aldi ama is bulma korkusu, ac kalma korkusu yok adamda. Halbuki boyle adamlari ise almasalar, toplumsal hayattan soyutlansalar, bas ustune konmasalar belki otokontrollerini saglayacaklar.

Yani, tek görevi çocukları servis kapısından alıp koltuğa oturtmak, koltuktan alıp servisten indirmek olan bir insan, koltukta kemeri bağlı oturan çocuğu unutmuşsa en büyük suç onundur tabiki. Gelmeyen çocuğu merak edip veliyi aramamakla, yoklamayı geç almakla kıyaslanabilecek birşey değil ki bu.

Siz yine en büyük suçun öğretmende olduğunu düşünebilirsiniz, aynı fikirde olmamak haklı veya haksız tepki göstermeyi gerektirecek ya da kişisel saldırı yapmayı gerektirecek bir durum değil benim için. Hamilelik hakkında gerçekten pek bir fikrim yok ama fevriliğinizin sebebini hamilelik hormonlarına bağlamaya çabalamam kişisel açıklarınızı kollamaya çalışmamdan değil iyi niyetimden kaynaklanıyor.

O gormemis olabilir o kadar cocuk bi tanesi gozden kacmis demekki( kaldiki bu da cok normal degil) ama ne dersen de ogretmen ilk kisidir burda cocugun gelip gelmedigini kontrol etmesi gereken! Neden ogretmeni aklamaya calisiyosunki?

Fevri oldugumu nerden cikariyosun? Oyle olsa senin gibi kisisel olarak saldirida bulunurdum - ki gayet ontopic ilerliyorum postlarimda (;

Öğretmenliğin özü "benimseme" dir;bi yıl öncesine kadar hiç tanımadığınız çocuklar için yeri geldiğinde ağlamak,sevinmek hatta gelecekleri için sınav günü dua etmektir...Öğrenciyi kan bağınız varmışçasına sahiplenmez sadece para gözüyle bakarsanız ne kendinize ne de o çocuğa faydanız olmaz aksine bu şekilde maalesef ki zararı olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…