Evet, bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Teşekkür ederim şu an travma evresine geçiş dönemine doğru gidiyorum inşallah güçlü bir şekilde çıkabilirim

Zor bir surec degil.gozunde buyuttugun nasil olacak diye evham yaptigimiz her konu zor gorunur zaten gozumuzde.
Bosanmayi o sekilde gorüp bakmazsan evlenmekten milyon defa daha kolay sonucta.
Yani bende ole oldu en azindan

Zor bir surec degil.gozunde buyuttugun nasil olacak diye evham yaptigimiz her konu zor gorunur zaten gozumuzde.
Bosanmayi o sekilde gorüp bakmazsan evlenmekten milyon defa daha kolay sonucta.
Yani bende ole oldu en azindan

Bunun bedelini bir tek ben ödesem altından çok rahat kalkarım.. ailem, çevremiz.
Sonra her ağızdan çıkan o sesler .. şu anda bile duyar gibiyim. Baba sözü dinlemezseler.. biz sana demiştikler. Off şiştim resmen şiştim

Kim diyor bunlari?
Ailen mi
Ben unv kazandigim yil dikildim karsilarima evlencem diye.yapma etme dediler banada ama evlendim.
Uzun sürede evli kaldim 6 yil falan iste.
Sonra bosaniyorum ben dedim.
Kizim 2 yasina girmemisti daha.
Konusan olamadi en basiti dayim bi yuva vs adet vs diye girecek oldu.hayat benim istersem 5 defa evlenir bosanirim dedim.
Barsima imkanim yok dedigin icin yaziyorum.
Bosanmak ne zor ne kasvetli ne karamasar bir olay.
Gayet normal.ve karar o meshur elalemi ilginedirmiyor.afedersinizde siz evlenirken ayrilirken cocuk yaparken bana mi soruyorsunuzda benim kararıma karisma hakki buluyorsunuz de gec.

Evlenirken bile o kadar laf soyledilerki o zaman mutluydim kulaklarimi tikadım.
Şimdi bu psikoloji ile nasıl tıkayacağım bilmiyorum.. her kafadan bir ses olacak kesin.
Ne yaptim ben adam mi oldurdum.. hirsizlik mi yaptim ne yaptim çok sevdim bu yuzden de yillarca ailemi ikna etmek icin savastim.. kacip gitmedim bile!
Sabahtan beri o kadar kotuyum ki anlatamam şu an bisanmaktan cok insanlari dusunuyorum. ağlamaktan helak oldum yemin ederim psikolojimi bozdular ..
Daha suan cevre bilmiyor ama onlarin o konudma ihtimallerini gözlerindeki bak biz demistik.. laflarini duyucugamin korkusunu yasiyorum suan

Yahu konu sahibi ne demiş bakınız;

Evlilik, fedakarlık, yuva yorumlarına değil çok daha güçlü yorumlara şu an o kadar ihtiyacım var ki.
Bu süreci atlatabilmem için

Millet hala boşanma, boşanma... Köstek oluyor aksi yorumlar. Bir kadın kesinlikle boşanmak istiyorsa vardır bir sebebi tabi ki. Niye durduk yere boşansın.

Bu aralar ilk yapacağın şey yalnız kalmamak olmalı ve bol bol çıkıp dolaşmak yani evde tek kalmamaya çalış. Bi de slow hüzünlü şarlılardan uzak durmak. Basit gibi görünüyor ama boyle boyle kendimiz daha çok bozuyoruz psikolojimizi.

Sonrası içinde kkda açılmıs cokkonu var aslında onları okuyabilirsin. Kkda boşandığını bildiğin kişilerin konularına bakabilirsin boşanmadan sonraki psikolojisini, hayatına nasıl devam ettiğini gorursun

Madem bu kadar mutsuzsunuz en doğru kararı verdim diye daha rahat olmanız gerekmez mi. Her ağızdan çıkan sesi duymayın dünyaya bir kere geliyorsunuz ve hiç kimse anne baba da dahil size mutluluğu tepside sunmuyor siz çaba gösterip bulacaksınız.

Çok teşekkür ederim beni anladığınız için
Dün gece çok okudum boşanmış kadınları hayat hikayelerini.. biraz da olsa güç veriyor bana

Diyecekleri garanti zaten de artık onlara söyleyeceklerini onceden hazırla. Herinsan gata yapar sonucta, mutsuz bir sekilde mi ömrümü gecirseydim ya da 2 3 çocukla mı geri dönseydim dersin

Evet kendim doğru bir karar verdigimi dusunuyorum.. fakat düşününce sizin dediginiz gibi ama pratikte hiçte öyle olmuyormuş

Eşiniz ne dedi boşanma konusuna ,kabul etti mi ? onun kabul edip etmemesi bir şeyi değiştirmiyor tabi merak ettim

Hakkında herşeyin hayırlısı olsun.Bu önemli bi karar.Aslında bi süre ayri da kalbilirsiniz nacizane

Sen madem bu süreci nasıl atlatırım diye daha şimdiden kara kara düşünmeye başladın kusura bakma ama boşanmak sana göre bişey degil. Bir kadın boşanmayı zevkle ve şevkle yapar. Çünkü çok zor şeyler yaşar. Dayak yer, aldatılır, aşağılanır, psikolojik baskı altında ezilir. İşte bu durmlarda eğer onurlu bir duruşu varsa seve isteye boşanır ve zerre düşünmez ben boşanınca nasıl atlatırım ne yaparım ne ederim diye. Çünkü yıpranmıştır, bitmiştir, dayanacak gücü kalmamıştır. Üstelik kocasından nefret ediyordur. Artık gözünde hiçbir degeri olmayan bir adami boşamak ćok kolaydır işte. Ne bir üzüntü duyarsın ne vicdan azabı. Kurtulusundur çünkü acılardan nefes aldıģını hissedersin tekrardan.Ama sende durum böyle degil. 5 yılını verdiğin bir adama sadece annesi yüzünden arkanı dönüp gitmek bu kadar kolay mı ya. Bende 6 aylık evliyim. Bizde çok kavgalar ediyoruz eşimle. Şu an yine kavgalıyız. Sürekli fikir ve görüş ayrılığı yaşıyoruz.Birbirimizi yeni yeni tanıyoruz sanki. Bende soruyorum sürekli kendime nasıl yapıcam nasıl aşıcam nasıl düzelicem acaba boşanır miyım diye. Boşanmak kolay olan ama benim hayatım hiç kolay olmadı. Benim düşüncem bana yukarda saydığım boşanma gerekçelerinden birini yapmadığı sürece boşanmak çok dogru degil. Empati yap biraz bu hayatta ne kadınlar nasıl kocalar var ve dua et ben öyle yapıyorum. Bide herşeyi bu kadar abartıp kendini doldurma herşyi bu kadar kafana takmana gerek yok. Bu hayata bir kere geliyosun. Boşanmak istiyorsan boşanırsın ki bu dünyanın sonu degil istemiyorsan da 3. Kisileri kapının ardında bırakıp yoluna devam edersin. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…