Evi annemin üstüne devretmek istiyorum ama...

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Kızlar benim üstüme ev var. Ama şimdi annemin üstüne vermek istiyorum. Annemin üstüne verirsem bosandigimda eşim sahtekarliga giriyor diye dava acarmi bana. Inanin çok bunaldım artık bi emlakçı akrabamız var once annemin halasına vericekmisim daha sonra hala annemin üstüne verecekmiş daha garanti olurmuş ama ben 4 bin lira masraf yaptırmak istemiyorum direk annemin üstüne vermek istiyorum. Bir sorun yaşarmiyim

Son düzenleme:
Evi ne zaman almistiniz? Evlenmeden once mi sonra mi?

Evlenmeden önceyse senindir yoksa ikinizin ortak payı var sen de annene değil direk başkasına sat parayi da annene ver

Evlenmeden önceyse senindir yoksa ikinizin ortak payı var sen de annene değil direk başkasına sat parayi da annene ver
Para yokki Bende ben üstüme olan tapuyu annemin üstüne yapıcam ve hiçbir bilgim yok. Ailemde pek bilmiyor. Akrabamiza güveniyor. Emlakçı yarın randevumu ne alacakmış çarşamba halledicez.

Size sahtekarlik mi ogretmemizi istiyorsunuz anlamadim? Mune yine konu basligi konuyla ilgisiz...

Evi evlendikten sonra aldıysan birinci derece akrabana verdiğinde eşin bunu tek bir dilekçe ile bozdurabiliyor
Önce başkasına satış verip bir süre sonra annenin üzerine geçirmen gerekiyor

Evi evlendikten sonra aldıysan birinci derece akrabana verdiğinde eşin bunu tek bir dilekçe ile bozdurabiliyor
Önce başkasına satış verip bir süre sonra annenin üzerine geçirmen gerekiyor
Emlakci akrabada öyle demiş babama. Amcamın kızıda şuan boşanma dilekçesi vermedin miras parasıyla alındığı için hiçbirşey yapamaz o kadar masraf yapmayin direk annenin üstüne ver dedi kafam karıştı.

Yok kuzenin yanlış biliyor canım evet biraz masraflı ama tek garanti yol bu

Eşin miras parasıyla alınan evde hak iddia edecek mi cidden? O da ilginçmiş. Benim de miras parasıyla alınan bir evim var ama eşim lafı açıldığında hep der ki o senin evin, babanın emeği, ben onunla ilgili hiçbirşey düşünmem der( Bazen sıkışınca ben evi mi satsak acaba diyorum da onun üstüne söylüyor)

Avukatlar doğru cevabı vereceklerdir ama MİRAS yolu ile aldığınızı ispatlayabilirseniz annenizin üzerine devretmenize bile gerek yok, boşuna tapu harcı ödemeyin, eşiniz herhangi bir hak iddia edemez.

Hediye, miras bunlar boşanırken paylaşılmaz.

Miras parasiyla alindigini kanitlarsan, esinin bes kurusu yonsa o evde zaten hak sahibi degil ki bosa yorulursun. Ama esinin de parasi varsa zaten adamin hakkini yemis oluyorsun su durumda aynisi sana yapilsa hosuna gider mi?

Annemler canımı yedi. Yeni kanunlara göre borç falan yaparsa evlenince ev alındığı için ne olursa olsun ortak oluyormuş. Evi satabilirmis ben anlatamıyorum kendimi korkuyorlar çünkü

Isi bilen bi avukata sorsaniz?Daha kesin ve net cevap alabilirsiniz:)

Annemler canımı yedi. Yeni kanunlara göre borç falan yaparsa evlenince ev alındığı için ne olursa olsun ortak oluyormuş. Evi satabilirmis ben anlatamıyorum kendimi korkuyorlar çünkü

mirasla alınan evde esinizin hakkı yok o sizin kişisel maliniz oluyor
bu yüzden devretmeniz gerekmez

Yok canim emlakci akrabana bakma benim basimada geldi aynisi istersen 5 kisiye sat sonra annene sat mali kacirmak icin yaptigin ortaya cikiyor ben bi akrabamla yasadim bunu ida emlakciydi ve oda 4 kisiye satmis benden kacirmak icin en son kardesine satmis davayi ben kazandim hakim bunu bilerek yaptiginiz cok belli dedi yemedi yani bide bosuna masraf yapmis olursun bencede evi sat parayi annene ver

Malesef aileme söz geciremedim dün evi annemin halasının üzerine yaptık. Eve geldik kadının telefonuna icra mesajları gelmezmi borcundan dolayı falan iyice delirdim. Akraba emlakcida çarptı galiba bizi 3000 e yakın para gitti. Bütün harç paralari yatirilirken ne beni ne babami istedi kendi yanındakini gönderdi her yere babamdan sadece para istedi zaten sülalede en gıcık olduğum adam babam ona iş yaptırdı. Neyse işlemler bitti bütün dekontlari vericez dedi akşam oldu hala bişey yok sistem yokmuş emlakcinin ne sistemi olabilirki kızlar çok moralim bozuk durduk yere bir sürü para gitti şimdi biraz durcak annem üstüne alicak yine 3000 mi gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…