ben de arada makarna paketinin içinde minik toz gbi şeyler görüyorum ama hareketsiz.. makarna kırıntısı olduğunu tahmin ediyodum. sen öyle diyince huylandım:18:Bende aynı sorunu yaşıyorum birkaç aydır.Kurtulmaya çalışıyorum bunlardan.Biraz araştırınca öğprendimki bunlara güve deniyormuş .2 tür oluyorlarmış.Bakliyat güvesi ve elbise -kumaş ..güvesi.
bizim evdeki pirinçten kaynaklandı.pirinç böceklenip kurtlanmaya başladı.başkasına sorduğumda nemlenmiştir bişeye ser kurut dedi.mutfakta bir örtü üzerine serip kurutmaya çalışınca tüm mutfağa dağıldı.kilolarca bakliyat çöpe attım.temizledim heryeri. aldığım bir pişirimlik bakliyattan artanlarıda buzdolabında saklıyorum yine olmuyor.üzerinden 3-4 ay geçti yine tek tük kelebek var ortalarda .araştırınca kapaklı cam kavanozlardaki nane -kekik gibi baharatların içine girmişler.yine dolaşıyorlar.bu öyle kötü durumki kapalı paket makarnaların bile birşekilde poşetini delip yavruluyorlarönce beyaz nokta gibi yavruluyorlar,sonra bakliyat içinde topaklanarak içinde kurtlanma oluşturuyor sonrada kelebekleşiyor.bir büyük marketler zincirinde ince bulgur bakarken paketin içinde bunları görünce market görevlisinide çağırdım uyardım.kurtulamadım birtürlü,sinirlerim bozuldu..
Çok zor canım birde kurt daha da tiksindiricidir işe başlayacağın zaman kısmet işte çok zor olmuştur Allah bir daha göstermesin inşaallah. Bizimkinin en kötü yanı kimse ne olduğunu neden olduğunu söyleyemiyor bu nasıl ürer nasıl yayılır nedir sebebi bilse insan ona göre hareket eder beni rahatsız eden bu zaten.
Günaydın kızlar ben yeni evli sayılırım bii süre önce kabuklu ceviz ve fındık almıştık mutfakta masamın altında poşette duruyordu ben tabi tecrübesiz olduğumdan aklıma böcekleneceği gelmedi dün akşam poşeti alıp cevizleri kırmak istedim ancak bir batım ki bütün poşeti beyaz kepek büyüklüğünde böcekler sarmış ceviz fındık beyaz o böceklerin içinde görünmüyor etrafı incelemeye başladım bütün mutfağı sarmış meğerse ama küçük ve beyaz olduklarından zor görünüyor akşam bi şeyler yaptım temziledim olmadı şimdi eşim işe gitti arkasında etrafı inceledim bütün holde kapılarda banyoda varlar dikkatli inceleyince görünüyormuş oturdum ağlıyorum ne olur yardım edin bunlar nedir bilen var mı ne yapsam bilemiyorum
4 yıllık konu yaa.
Biraz dikktli baksanız tarihe falan
Konu eski ama anlatmadan geçemeyeceğim hayatımda iz bırakan böceklerimden.
Yıl 2011 temmuz. Evimden çok uzakta başka bir şehire atandım, giriş katı bir daire tuttum. O sıra nişanlıyım 3 ay sonra düğünüm var ama eşimle 14 saat mesafemiz olacak evlenince. Psikolojim bozuk yani.Bir tane bile insan tanımadığım hiç bilmediğim bir şehirde evimi kalorifer böcekleri bastı. Ama öyle böyle değil. Muftağın ışığını açtığımda ortada en az 15 tane fırıl fırıl gezen böcek görüyorum. Buzdolabıma giriyorlar, çatal kaşıkların, tokalarımın, kitaplarımın, çantamın içinden heryerden kocaman sarı iğrenç böcekler fışkırıyor. Yatağımın içinde bile varlardı. taşınayım dedim eşyalarla fayda etmez dediler, ilaçlatıyorum evi ama apartmanda olduğu için fayda etmiyor. Yönetime söylüyorum apartman sakinleri para vermemek için bizde böcek yok diyorlar. Orası rutubetli ve insanlar böyle şeylere aldırmıyorlar.
Ztn psikolojim bozukken bu böcekler beni duman etti. Gece rüyalarımda kafam boyunda böcekler üstüme saldırıyordu. Yazın sıcağında kafama kadar pike çekerdim. Çünkü üstümde yürüdükleri olmuştu. Yalnızdım birde çok yalnız. Başucumda raidle yatıyordum, hergün ağlıyordum. Gidecek bir yerim yoktu, yardım edecek kimsemde yoktu. İnternetten bi ton ilaç siparişi vermiştim. harcadığım paranın haddi hesabı yok. Korkmuyordum tiksiniyordum. Bir bardak su içmek için önce temiz bardağı yıkamam gerekiyordu. Bacaklarımı kaşımaktan yara olmuştu. Dışardan yemeye başladım. eylüle kadar böyle geçti. Sonra düğün için izne çıktım, ekimde döndüğümde ne ölüsü ne dirisi vardı hiçbirinin. O kdr böceğe noldu bilmiyorum. Sonraki sene yeşil çekirge türedi evde, onlara duacı oldum kalorifer böceğinden sonra. Apartmanda 3 tane fare gezdi, 2 ay kimse sallamadı. Kapının altına bezler seriyodum, rüyamda fareler evi basıyordu. Diğer yaz salonda hemen yanı başımda akrep buldum. Allahtan o sıra eşim yanımdaydı. salonda kendi başına takılıyodu akrepcağız. Bi arada kara fatmalar balkonumda gezdi, ama allahtan içeri gelmediler. Yine kaşınmaya başladım. Evimin arkasında çay bahçesi vardı, yani ham çayların yetiştirildiği araz, ondan dolayı bu kadar haşere vardı. Tabi nem, apartmanın pisliği falan. Tayinim çıktı kurtuldum. Şuan evimde minicik bir böcek görsem 1 hafta huylanıyorum ya evimi basarsa diye. Yine kaşınmaya başladım.
4 yıllık konu yaa.
Biraz dikktli baksanız tarihe falan
Dikkat ederseniz konu 2010 da açılmış ama 2013 e kadar devam etmiş !... eminim yazan herkes tarihin farkındadır!...
tarihe dikkat etsenize yazısı çok gereksiz oldu, sonuçta insanlar deneyimlerini paylaşıyor... yıllar geçmiş olabilir ama sorun aynı sorun... bu konuda yazacak bir şeyiniz varsa cevaplayın lütfen.... aksi takdirde insanları dikkatsiz ve sizden daha az zeki yerine koymanın bir anlamı yok .... kendi güdülerinizi tatmin etmiyorsanız tabi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?