Evi cekip ceviremiyorum!!!

Mıssplayful arkadasım,sen bı temızlıkcı tut dıp bucak temızlesın tamamen hıjyen olsun heryer. Sonrasında utulerı bırıktırme,bulasıkları bırıktırme, o zaman hersey yolunda olmaya devam eder.
Benım de dogumuma bır hafta kaldı ya da her an gelebılır muzur kızım :) Salı gunu oyle bır gecer zamankı yı ızlerken esımın butun t-shırt sweetshırt gunluk kıyafetlerını utuledım uc raf kıyafet, esım de yanımda oturdu oyun oynadı muhabbet ettık cay ıctık. Dedım dogum zamanı temz olsun.Bız evde ıkı kısıyız o kadar temızlıyorum ıcersını hergun cekıyorum ama gene de dagılıyor ıste. ısın ucundan tuttum tuttum bırkac gun salıyım hurra gene bırsuru ıs. Sabah mesela esıme corba ısıttım. Ama sevgılı esım benden once mutfaga gıdıp halley yemıs,buzdolabında durdugu ıcın ısırdıgı anda yerler kırık ıcınde hem de cıkolatalı gezdıgı yerler hanselle gratelın ekmek kırıkları gıbı. sıgara ıcerken elını savura savura gezdıgı ıcın heryer ucuk kul rengı.Kayınpederım de dıyo her gun ev ısın var senın de dıyor.Sankı evde hababam sınıfı yasıyor dıyor

merhaba hastalığınız dip köşe temizlik olmadığından olabilir... aslına bakarsanız tembel ama temizlikten hoşlanan biri olarak söyleyeceğim şuydu dip köşe temizlik için yardım alın. tek başınıza baştan düzen kurmak çok daha zor olur, bir kez düzen kulurduktan sonra temiz ve düzenli tutmak çok daha kolay...yardımcım olmadığı dönemlerde ben haftalık liste yaparım, kendimi yormadan her gün evin bir kısmını temizlerim artı gündelik yemekti bulaşıktı vs yaparım. mutlaka yazarım ve yanına check atarım ki her işaretle daha fazla gaza geleyim zaten sizin eviniz büyük olmadığı için her gün 1 oda artı günlük işleri yapsanız arada sadece günlük işleri yapacağınız (=dinleneceğiniz) zaman bile kalır. bir de eşinizin yabancı olmasının avantajını iyi kullanın malum bizim erkeklerimizin iş yaptığında incileri dökülüyor

bence sizin hastalığınız ve halsizliğiniz biraz da işinizden kaynaklanıyor. sonuçta zor bi işiniz var allah kolaylık versin bu tarz halsizlikler dağınıklıklar çok normal. ama şöyle bir şey düşünün ki bundan da zaten şikayetçi olduğunuz için burada derdinizi paylaşıyosunuz. zaten işiniz dağınık ve gürültülü bir de eve gelip de dağınık mutfak ve dağınık çamaşırlar görmek psikolojinizi iyice bozar ve işin içinden çıkılmaz bir hale gelirsiniz.
öncelikle diyeceğim ama ben zaten topiğe gelene kadar siz baya bir yol kat etmişsiniz.
makyaj malzemlerinizi kutulara koymak ve dağınık duran her türlü küçük şeyleri herhangi bir organizerın içine koymak gerçekten en büyük başlangıçtı zaten. bir de giymediklerinizi vermek en büyük rahatlıktır, hiç tutmayın!!! çorapları iç çamaşırlarınızı bile ayraçlı bölmelere koyarsanız bile çok büyük bir yol katetmiş olursunuz. bunun için illa ikeaya koşmaya da gerek yok. çekmecenizin içine kartonlardan da ayraçlar yapabilirsiniz. mesela ütü yapmak sürekli zor geliyorsa bile dolabınızın içinde ya da bi sepette katlı tutun işinize yaradıkça ütütlersiniz, en azından gözünüze batmaz.
ben mesela hafta içi çalışıyorum ve akşam gerçekten yorgun geliyorum onun için yemek ve bulaşık türü haricinde iş yapmam ama ne olursa olsun bankomu asla kirli ve dağınık bırakmam buna sen de dikkat et, bir süre sora için açılmaya başlar zaten.
cuma günleri de çamaşırımı yıkar, cmt süpürge vileda toz lavabomu ovar, pazar da ütü yaparım. bunları düzenli olarak yaparsan zaten hiç yorulmassın, evin işi de birikmez. zaten birikmediği için de bunları ypmak birkaç saatini alır, mutlu olursun.
ama tabi köpek biraz işini uzatabilir! bir de eşini mutlaka eğitmen lazım. mesela ben o tv karşısında otururken " hadi bakalım eşini bul oynayalım senle" diye gelirim yanına bu demektir ki çorap katlayacağız:82: sen de işi bu tarz eğlenceye dönüştürebilirsin.
ya da ben eşimin en çok portmantoya attığı kredi kartı fişlerinden ve faturalardan şikayetçiydim, bir gün hepsni bir torbaya koyup "bir hafta içinde bunları düzenlemessen hepsini çöpe atacağım" diye tehtid ettim bir daha yapamadı ya da ondan sora ben düzenli olarak peşinden koştum anında topladım arkasını, böylece de yorulmamış oldum
benden de tavsiyeler bunlar umarm işine yarar... kolay gelsin...

Bence hemen yatak odanıza kirli sepetini götürün.Yerdeki Bütün çamaşırları içine atın. Kıtafet dolabınıza şöyle bir göz atıp begenmediğiniz herşeyi koyun poşete.Yere falan atmayın yanınıza poşet alın onun içine doldurun dolap bayağı boşalır snaırım. .Gözünzde büyütmezsnz enazından.Yanınza bi kova alın cam bezi kullanırsanız rahat toz alırsınız.Güzel kokulu deterjan koyun suyunza . komidin ayna yatağın başlığı heryeri silin . . Siz çalışkan kadınsınz yaparsınız . . Sürekli kendize ben evimi mis gibi yapıcam diyin. . Yapnlardan eksiğim yok diyin Gaz Verin ayol kendinize azcık

kesinlikle katılıyorum, atılcakları atıp da güzel kokulu temizleyiciler de kullanırsanız yorgunluktan çok sonucunda görmüş olduğunuz temizlik ve ferahlığı hissediceksiniz. (üstelik boş gününüz de var. )temiz evi görüp çok huzurlu olacaksınız ve eşiniz-misafirlerinizle güzel vakit geçirebileceksiniz. bunları düşünerek yapın. ve ardından da bir duş ve küçücük bir bakımla...
ve inanın bunları yaptıktan sonra da kendinizi daha da güzel ve bakımlı hissedeceksiniz. temiz ev temiz bakımlı bir bayannnn oh ohhhh:))

Son düzenleme:
ben temizlik hastasıyım vallahi dağınıklığa toza kire hiç tahamülüm yok yanında olsam 1 günde o evi bal dök yala yaptırırdım sana

bu konuyu çok seviyorum,hep güncel kalsın.konu sahibi arkadaşa da çoook teşekkür ediyorum.canım ne zaman iş yapmak istemese,ortalık dağınık olsa bu sayfayı açar oldum.arkadaşların yorumları o kadar hoş ki,her şeyi o kadar güzel ve basit hale getirerek anlatıyorlar ki iş gözümde büyümeden yapaıveriyorum okuyuncakısacası gaza gelmeye ihtiyacım olduğunda açıp burdaki yorumları okuyorum,çok hoŞUMA GİDİYOR

Ben akillanmam yok akillanmam.... Simsi burda sukran gununden sonra cok acayip indirim oldu bir gun boyunca yilda bir kez oluyor gittim gene kazati,cantaydi ayakkabiydi doldurdum. Bu yeni aldiklarimi nereye koyacagim bilmiyorum.Yemek konusunu bayagi toparladim artik kolaya kaciyorum etleri kavurdum valla bir arkadasin dedigi gibi. Esimde tavuk haslamisti o tavugun suyunu aticakti hemen kapip buzluga attim ondan guzel pilav veya corba olur dimi kizlar???

OFFF bu arada bulasigi rutine bagladim ama her allhin gunu var ya nolucak bu boyle bitmek bilmiyor. Camasir deseniz oyle ...Cam hala silmedim hastaligim duzeldi cok sukur.Yarindan itibaren banyolari temizleyip katlama isine giriseyim cam silecek cesareti bulamadim kendimde...ins silerim bir gun...Ama hala makyaj malzemelerim her yana saciliyor banyoda napicam ya... cokda kucuk banyo nereye koyacagim o makyak kutusunu bilmem. Bir cozum bulmali daginik lavaboya... heryere dagiliyor o malzemeler...

Esracim ben cok yol katetttim foruma iyi niyetle emek verip fikir veren yardima kosan herkese cok tsk ediyorum.Belkide dile getiremeyen utanan ayni dertten muzdarip baska ev hanimlarida vardir. Onlar yazmiyor olabilir ama okuyarak faydalansalar bile hepimiz cok guzel bir is yapmsi oluyoruz.BEN cok ilerlettim kendimide bu konuyu actigimdan beri gaza getiriyorum. Hersey bitince bir kac kare fotosunu cekecegim ki ins o gunlerede gelecegiz:)

Evi duzenledim camasir yikayip katladim,suourgeyi actim,bulasik yikadim ama hala cami silemedim bu arada banyolarda temizlenicek

bence camlar için falan birini tut,yarım günlük falan,ben öyle yapıyorum,hem uğraşamıyorum,hem evim yüksekte korkuyorum hem de hamileyim

canım şu makyaj malzemelerini bi kutuyamı koyuyorsun.öyle değilse öyle yap.mesela göz kalemi rimel dudak fırçası türü kalemli şeyleri bi kutuya far allık pudra gibi bulaşan şeyleri başka bi kutuya koy.bunun için şu küçük çikolata kutuları çok işe yarıyor.ayrıca şu çamaşır katlama işini neden hala gözünde bu kadar büyütüyorsun?sen bi anlat bakıyım nasıl ve nerde katlıyorsun şu çamaşırları.bu arada yemek işindeki pratikliğinden dolayı tebrik ederim seni

işte annelerin en büyük hatası ve tipik sonucu "ay kızım yorulma,ay kızım sen beceremezsin yapma,ay ben kızıma hiç iş yaptırmam,benim kızım okuyor iş yapmasa da olur,mesleği var yemek yapmasına ne gerek var" derler sonra da kızları böyle zorluklar çeker.tabi kızlarında da hata var.annesi yaptırmasa bile kendi içinden gelip yapmalıdır.
bu konuyu okuyuınca aklıma yazın yaşadığım bir şey geldi
bir akrabamızın kızı tıpta okuyor. mevlüt okunacak, yemek verilecek.o yüzden herkes et doğruyor.o oturuyo."gel sen de doğra ben yoruldum kalkiym yerime sen otur" dedim.
başkaları da otur doğra dedi. ben kalktım kız oturdu.annesi başladı "benim kızım yapamaz o bilmez,bak doğrayamıyor nasıl doğrasın,iyi doğrayamaz o" demeye .
ben de dedim ki kıza "belki cerrah olursun biraz alıştırma yap işte" dedim.annesi öyle kaldı bi şey diyemedi.
benim annem de bana "ne güzel söyledin kızım" dedi.
yani haklıydım da.kim olursa olsun isterse oxford da profesör olsun bir kızın oturup ta annesinin ona hizmet etmesi ya da herhangi bir iş yapıldığında annesine yardım etmemesi,annesinin de onu öyle alıştırması çok abes.
yaşlılar hizmet ediyor,gençler oturuyor

Yok ama annemin sucu degil ben gencken unv den once hep beni uyardi .. Ya bagirip kalbini kirdim yada agir sozler soyleyip reddettim. Olmadi yani benim sucum o cok denedi. Unv de yurtta kaldim 2 yil sonra ev tutum , ev tutuktan sonrada arkadasimdan utandigimdan ve o duzenli biri oldugundan yapiyordum ama yemek islerinde daha yetenekliydim evimiz boyle degildi.

Ustelik ben yemek islerini yapabiliyorum hayatim elimden cok yemek geliyor pratik degilim elim cabuk degil o ayri mesele. AMA su anda Turk-Cin yemegi, meksika yemegi, Amerikan yemekleri zorlanmadan pisirebiliyorum.Degisik yemekleride tatmak denemek cok zevkli oluyor.Tek sorunum her gun etli ne pisiricem kaygisi ... Yoksa dedigin gibi et dogramaya ne var yani bu ev isi degil iste benim sorunum ev isiyle yoksa yemek yapmayi seven bir insanim cok hosuma gidiyor:)

Ay bakin aklima ne geldi ya :)) Dedigin bu ellerinden cok basit seyler gelmeyen kizlar hakkinda haklisin hayatim . Bi keresinde 6 kisilik misafir agirladim Unv deyken. Simdi kahvalti hazirliyorum onlara tamam mi 3 tanesi kiz gerisi erkek hadi erkekleri ise bulastirmayalim dedik, Diger bir kiz iyi kotu birazcik deneyimliydi ama kizlardan birini sosis kizariyordu onun basina dikmistim sosisi yakti!!! sok oldum ne dicemi sasirdim bir sosisi bile cevirememis onada yuh sen bunu bile beceremedin mi alti ustu sosis kiz demistim Diger kizada patates kizartma gorevi vermisti o da patatesi dilimleyemedi karistirmamis vs onuda o halledemedi Biz diger kizla hem gulduk hem sasirdik sonrada dedim sizin elinizden bir is gelmicek gidin kahvaltiliklari masaya dizin dedim. Kizdim soylendim sonucta ben bekar ogrenci evinde yasiyorum aksam bende kaldilar sabahada oyle hazir kahvaltimi hazirliycam 6 tane koca insana.Birde insan yetisemiyo yani ayni anda nasil herseyi hazir ediyim yardim istemistim onuda yapamamislardi:))))

Son düzenleme:
yani işte insanın daha küçükken den kendini alıştırması lazım.
ama annenin kalbini kırarak yanlış yapmışsın.her fırsatta gönlünü almalısın.
gerçi anneler hemen affeder.
yemekte iyiysen yüzde atmış başarılısın demektir.olumlu düşün,kendine güven evişleri konusunda da.bana her zaman evişleri yemekten daha kolay gelir.
her gün aynanın karşısına geç.aynada kendine göz kırp."neden yapamayayım ben beceriksiz değilim" de ve bir hızla işe koyul ara verme."bu işi bitirirsem kendime şu ödülü vereceğim" de.
işni bitir kendini ödüllendir.

Biliyorum canim iste universiteye gidene kadar cok kalbini kirdim cok hircindim maalesef... birde ergenlik donemi ne zaman is yap dese aklini isle bozdun sen anne temizlik hastaligin mi var derdin yada kendimi hizmetci gibi fln hissedderdim... Tabiki pismanim oyle yaptigim icin gonlunu alali cok oluyor ne zaman gitsem evien is yapiyorum tabiki o yorulmasin diye ama genede vakti zamaninda yapmadik. Yemek yapmayi cok seviyorum annem pratiktir cabucak yapar ama ben uzun zamanda yayila yayila yapiyorum onun gibi hizli degilim:)

Ben uzun zamandır formlara girmiyorum girince de sizin konunuzu gördüm ve çok hoşuma gitti:) Ne mi özgüveniniz ve farkında olmanız. Ben iş konusunda marifetliyim ama motivasyonum eksik:) Mesela gecenin bi yarısı oturur iki tencere yaprak sarar, börek açar, ev siler süpürürüm. Ama yine aynı ben çamaşırlarımı üç gün katlamaz, gözümün önündeki herhangi bişeyi kaldırmak yerine dümdüz geçer giderim. Benimki psikolojik.Yorumların tamamını okumadım ama şuna katılıyorum: Anneler kızlarına kıymalı, mutlaka çok küçükken bazı şeyleri yaptırmalı. Mesela evliliğimin ilk yıllarında ben eşime hizmet etmek zorunda olma fikrine bile alışamadım bi süre. Eşime derken ikimiz de çalışırken bulaşığı, çamaşırı evi benim çekip çevirmek zorunda olmam fikrine... Ama okurken bu sorumluluk sana verilmiş olsa idi zamanında belki de evlenir evlenmez hiçbi şekilde adapte olma sorunu yaşamayacaktın. Ben şuna da kızıyorum öyle yorum yapan var mıdır bilmiyorum dediğim gibi okumadım tüm yorumları genelde günlük hayatınızda söylediğinizde: Aa ben hiç dayanamam mutlaka yaparım, ay öyle ev hanımı mı olur canım, ben hergün kapı pencere silerim, haftada bir cam silmedim mi rahat etmem v.s vs ...
Onlara da sakın kanmayın:) Eve hizmet ederek ömür geçirmek mantıksız. Kendinizi onlarla kıyaslamayın ya da yarıştırmayın. Evet yapın mutlaka yapın temizlik kadar güzel birşey yok dünyada ve bi çok şey gözümüzde büyüttüğümüzden daha ufak. Mühim olan tam motivasyon:) Bir de bi gün kızınız olursa mutlaka küçük de olsa iş yapmaya alıştırın sizin için değil kendisi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…