- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi missplayful
-
Valla yargilayan yargilasin ama benim o kopek en iyi arkadasim cogu insandan kazik yedim ama ondan bi kotuluk gormedim. Benim psikoljimi duzeltiyor ve karsiliksiz sevgi veriyor ben ondan ayrilamam duygusal bir bagim olustu[/QUOTE
katılıyorum sana canım.iki tane kedim var benim de. en iyi dostlarım benim onlar:)
Ya canım benim bende çalışıyorum haftanın 6 günü sabah 8 dev evden çıyorum akşam 8.10 geçe eve giriyorum. Çok titiz bir eşim var çok titiz ama kendisi çok dağınık hep onun arkasını toplamamı bekler. Bir gün önce yedği yemği sonraki akşam yemez. İlla her akaşam değişik ve taze yemek olucak ve kesin 3 çeşit bir şey çıkartcaksın.. onun önüne ben istersen sana nasıl yaptığımı anlatayım...
1) Her sabah kalktığımda yatağımı ve yatak odamı topluyorum(akşam yine dağılıyor çünkü çok küçük)
2) Akşam işten gelince ocakların 3 nü de yakıyorum 3 nede ayrı bir yemek ....
3) Yemekten sonra kesinlikle oturup kalmıyorum, çünkü otorurussam birdaha kalkmıyorum oyüzden masayı toplarken blaşıkları sudan geçirip makinaya atıyorum ... mesala yemek pişti değilmi ocağın altını söndürür sondürmez ocağı silerim çünkü sonraya kalırsa yapamam
4) Akşam yatarkende oturma odasındaki bütün ıvır zıvı toplarım makinaya atarım...
5) Gelelim çamaşırlara üstümüzden çıkanları hemen makinaya atarım sabah işe gelirken makinamı çalıştırım akşam gelincede yemek pişerken onları asarım... Çamaşaırları katlamaya gelince balkonda çamaşırları toplarken katlarım onları bir leğenin içine sonra gider hemen yerine yerleştirimm..
6 belir günler belir le kendine evi süpürmek için ben p.tesi. çarşamba. evi süpürüm... cuma akşamıda dip bucak temizlik yaparım hemen işten gelince başlarım ki hafa sonum bana kalsın mesala saat 8.30 başlarım yemek falan yemem saat 12.30 kadar yapar yatarım... Bir ütüm var onuda bir ara boşlukta yaparım...
inan bana bende çok haylazımdır... Hele o yatak odasından bıktım artık hep dağınık hep dağınık.... Toplamaktan bıktım... Ama işleri böyle bölünce bitiyor inan bana....
heeee bu işler öylede çok vaktini almıyor....
sadece yemek yedinmi heme kalka masana bak her şey bir kolay olucak görüceksin...
sorma canım aynen öyle yapıyor. gerçi her akşam mesaisi var saat 10 dan önce eve gelemiyor... sadece hafada bir gün erken saat 7 de eve geliyor..sen bunları yaparken kocan napıyor, bcaklarını uzatrıp tv mi izliyo
Ya kizlar cok sagolun yardimlariniz icin gercekten evimde gozle gorulur fark var.Bocekler gitti artik gelmiyolaryasasin mutfak temiz, yemeklerden sonra bulasik biriktirmemeye calisiyorum. Yemegi ise gitmeden yapip birakiyorum ama sagolsun esime soylememe ragmen bazen kalan yemekleri dolaba kaldirmiyor.En sevmedigim sey yemek dokmek.Hala camasir katlama olayini duzene sokamadim sinir oldum o konuda.
canım ben şunları yapıyorum
1 paket kuru fasülye al .Düdüklüye koy yağını salçasını tuzunu koy pişir.soğuyunca 5 e böl.bu dolabı poşetlerine koy.Haftanın bir günü fasülye yanına pilav hızlı bir servisin olur.
1 paket de nohut haşlarsın aynı şekilde.Al sana 5 gün daha.
1 tane yeni tefal düdüklün olsa dolapta kuşbaşı kıyılmış et bulundursan haftanın bir günü öyle gider.
Bir de buzdolabı böreği var.Yapınca yarısını pişir miyorum ben.Acil durumlarda işime yarıyor.
Yani birşeyi yaparken biraz fazla yapıp dolaba atmak çok işe yarıyor.kk da ezinenin açtığı övgülü tarfiler var onları yaparsan her beğenilen şeyde yapma hevesin artar.
Evdeki dağınıklık bitmiyor.Çok haklısın .Ama büyük ihtimal fazla eşya ve her eşyanın yerinin olmamasından kaynaklanıyor.Kullanmadıklarını ver.Eskiyenleri at.
Dolabına raf ekle.İkea da raf ve çekmeceler için ucuz kumaş kutular var.Rafları ve çekmeceleri çok güzel toparlıyor.Oğluma geniş bir dolap alınca onun çamaşırı ortadan kalktı.kreşten gelince paltosunu atkısını bile oraya koyuyor.
İlaçlar için dolapta ayrı bir yerin olsun.
Mutfakta takım olmayan tek tek kalan tabakalrını ver.Üstüste yerleşmiyorlar ve sıkıntı oluşuyor.
Salata kapların plastik kapların genelde aynı boyda olsun ve üst üste koyunca az yer kaplasın.
Fazlalıklardan kurtulup bir dolap düzeni kurunca ev daha kolay toplanır hale geliyor.Tuvalete girince deterjanla gir.hemen yıkayıver.
Çamaşır içinde fazladan iki büyük çamaşır sepetin olsun.Kuruyanları hemen toplar sepetle ütü masasının yanına koyarsın.En azından sen ütü yapana kadar ordan orya dağılmazlar.
Hafta da bir kuaföre git.komple ağdayı 15 dk da bitiriyorlar.bir fön kaş derken hem bakımlı hem derli toplu olursun.Bunlar senin gibi benzer sıkıntılarla kk da dolaşırken bulduğum ve kendimce üzerine eklediğim şeyler.
haftada bir silip süpürürsen yada bu konuda yarım gün bir yardımcı alırsan düzene girmiş olursun.Umarım işine yarar. Sevgilerimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?