Evi cekip ceviremiyorum!!!

baya hallolmuş işler anlaşılan
kadınlar kulübünün bu yönünü çok seviyorum.yardıma ihtiyacı olanlara kimse sırt çevirmiyor..herkes püf noktaları paylaşmış.çamaşırları kurutucudan çıkar çıkmaz ütüleyip katlayabilirsin canım;sevmiyorsan oturdugun yerde müzik eşliğinde yapabilirsin..herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum..ikea bu konuda güzel düzenleyiciler üretiyor.bende severek kullanıyorum.
kolay gelsin

Katlanilcak camasirlar!!!!!!!! Koltukta bir dag olustu bir sonraki hedefim onlari katlamak...

ay bu manzara bana hiç yabancı gelmedi. benim yatağın üzerinde de aynı çamaşır yığını var
bekarken çok titiz çok hamarattım.her işi öğretti annem sağolsun. gelin kaynanasına çeker derler ya evlendikten sonra kayınvalidem kızım boşver yorma kendini dedikçe işleri boşladım.şimdi gidip saçımı boyamam lazım mesela kalkamadım yerimden...
aslında disiplinli olmakla alakalı.bir iş yapılacaksa ertelememek lazım.

canıım şu çamaşır katlama işini çok büyütüyorsun gözünde.eğer boş bi odadaysan çok sıkıcı olur.geç tv karşısına sevdiğin programı aç onu izlerken de şöööööle ellerinle ütü yapa yapa katla.vakit nasıl geçiyo anlamazsın bile.bi de gece işten geldiğinde hemen uyumadığını söylemiştin.madem uyumuyorsun bunu prensip edin işten gelince seni rahatsız edecek en ufak bir iğneye kadar (kaldıki iğneyi muhakkak al :))))ortalığı toparla.birden yorma kendini.düzenin yavaş yavaş oturacak.bi gün bi bakacaksın ki belli başlı dağınıklıklardan başka hiçbirşey (kültabakları,mutfaktaki bi kaç bardak,yataktaki pijamalar....)gözünü yormayacak

he bu arada katlanılmayı bekleyen zavallı çamaşırlar gibi 'işte evim düzene girdi ' dediğin günkü fotoları da merakla bekliyorum.bakalım bizden tam puan alabilecek misin

canim bak ne guzel artik isleri halletmeye basladin yavas yavas
kurutma makinasi camasirlari cok burusturuyor o yuzden camasirlari kurutma makinasindan cikarir cikarmaz katla derim ben.
utulenecekleri de uygun bir zamanda yaparsin canim

başlanmış işin yarısı bitmiştir, derler... güzel bir ilerleme kaydetmişsiniz, tebrikler..

çamaşırları askıdan katlayarak toplayın,aynı zamanda ayırın. mesela ütülenecekleri tamamen kurumadan askıdan alıp ütüleyin, daha kolay ütülenir... diğerlerini ayrı yerlere koyacaksanız ayrı ayrı katlayın. hemen yerine koyun.

böcek konusunda, apartmanda bir dairede varsa, diğer dairelere gitme olasılığı daima vardır. sprey şeklinde ilaçlar var ya, onları böceklerin gelebileceği yerlere arada bir sıkın. uzun süre koruma sağlar, böcekler oraya yaklaşmaz. banyo su giderleri, banyo havalandırması, dış kapı eşiği. tezgah altları gibi. mutfakta ilaçlamaya dikkat edin, kazara kendinizi zehirlemeyin. daima süresi bittiğinde yemleri tazeleyin. bunlara dikkat ederseniz böceklerden tamamen kurtulursunuz.. özellikle sıcak havalarda çabuk ürerler, bu dönemlerde apartmanı ilaçlatın...

dinlenmiş olduğunuz dönemlerde bile, sürekli yorgunluk halsizlik hissi varsa, doktora görünün. aynı şikayetle dr a gittiğimde kansızlık olduğunu öğrenmiştim. çok sık karşılaşılan bir durum..

cnm gündelik liste yap her yaptıgın işin işaretle hem zevkli oluyo hemde egleniyon hemde çabuk bitiyo programlı bi şekilde yaz saat 10 kahvaltı edilcek mutfak tıoplancak saat 11 müzik eşliginde cam silincek gibi
arkadasima katiliyorum bende bazen liste yaparim,su yapilacak bu yapilacak diye gercektende zevkli oluyor.
canim öncelikle calisiyorsun.calistigin icin canin hicbirsey yapmak istemez haklisin ama hepimizin basinda,mecburuz cünkü hersey sana bakiyor.inan simdi birsey yok,cocugun bir olsun o zaman sen isi gör.sürekli kosusturma halinde olacak ve her isi yetistirme yarisinda olacaksin.bebeginin uyudugu o iki saate yada 1 saate neler sigdiracaksin.o yüzden canim kendine biraz cesaret ver ben bunu yaparim her isin hakindan gelirim evelAllah de.bence evindeki bütün fazlaliklari at.makyajlari falan.hani su kullanilmayan ama sürekli yerinde duran fazlaliklardan bahsediyorum.

Arkadaslar cevap yazan herkese tskler... Su an cok kotu hasta oldum sesim gitti cok usutmusum. Buraya girip gunceleyemedim konuyu. Duzelir duzelmez konuyu guncelleyecegim

temiz evinin fotolarını görmeyi istiyorum :) tebrikler bepey yol katettiniz arkadaşım

Gostericem thecat arkadasim en kisa zamanda su anda hastaliktan beter haldeyim gecmeyen bir oksurugum var usuttum acikcasi ve kisliklari cikariyorum yazliklari paketleyip kaldiricam. Ayrica burda tavsiye veren bir arkadas fazlaliklari kullanilmayanlari ver demisti verme aliskanligim pek olmasada artik giyilmeyenleri vermeye karar verdim. Surekli aliyoruz giysi olsun esya olsun ama hic vermiyoruz boyle olunca tabi heryer kiyafet olmus oluyor yillardan biriktirmisim resmen artik modasi gecti yok dar geliyor vs diye giyilmeyenleri veriyorum. Oturma odamiz allahtan temiz hala ayni duruyor. Geri kalan evide temizleyip duzene sokarsam olacak gibi.

öncelikle geçmiş olsun..şuna inanıyorum ki bir kadın kafasına koysun yeter ki,her şeyi başarır...

sanki ben yazdim yazdiklarini :) ama bir fark var ben calismiyorum bile! ve anlattigin derecede oluyor dönem dönem evim..
aslinda genis kapsamli motivasyonalrimi yazacagim daha sonra ama önce arkadaslarin tavsiyelerini ve yorumlarini okuyacagim..
inaniyorum kaideye deger cok iyi tavsiyeler almissindir.. Onemli olan istemek. Benim cocugum yok, evcil hayvanim yok
ama cok usengecim.. bu beni son donemlerde cok rahatsiz etti psikolojik olmakla beraber eskidende tembeldim bu durumu biraz anneme bagliyorum cunku kendisi temizlik hastasiydi yaptigimi begenmez pesimden yapardi ve cok zoruma giderdi.. cokta sinirlenirdi ufacik bir toz veya
leke gordugu zaman bir yerlerde bende bunalip bunalip is yapmiyordum artik nasil olsa ise yaramayacak diye.. neyse
ayda bir kere camlari siliyorum simdi belki iki ayda.. camasirlari biriktiriyorum senin gibi ama toplamak o kadar eziyetli oluyorki dag gibi olunca artik biriktirmeden her yikadigim camasiri kurutup utuluyorum.. bir camasir konusunda aklim basima geldi.. becerikli ev hanimlari gibi her gun toz almam.. haftada bir kere alirim.. pencere onlerini sehpalari dolaplari vs vs..
yani biraz genis takiliyorum.. bir ara toplamak icinmi dagitiyorum, dagitmak icinmi topluyorum diye dusunuyordum.. ama aldigimi yerine koymayi aliskanlik haline getirdikten sonra.. yemekten sonra bulasiklari yikadiktan sonra (her zaman degil) iyice rahatladim..
eslerimiz ayni hem yemek secer hem daginiktir benimki bizde birbirimizi bulduk.. ama su var farkettimki temiz bir evde kahvemizi cayimizi alip oturmak daha zevkli oluyor.. ben bu motivasyonumu kazanmaya calistigim an esime dedim.. kendimi cok saldim farkindayim seninde benden asagi kalan yanin yok bu yuzden yardimci ol dikkat et sen atarsan yere bende atarim camirlari sen batirirsan bende batiririm haaa ama ben yaparsam sende yap :) bu sefer daha dikkatli oluyoruz.. inat etmemek icin ise yariyor.. her anneme gidip evime donusumde sozler veriyordum bende boyle olacam diye ama olamam anacim boyle mutluyum.. bak temizlik ne ise yarar nasil olsa tekrar dagilacak diye dusunuyorsan sana arti ve eksilerini siralayayim bunlar bildigin seyler ama belki daha cok dikkatini ceker..

EVIN DAGINIK VE KIRLI OLDUGU ZAMAN!

- misafir gelmesini istemezsin
- cat kapi birileri gelir diye korkarsin (mesela benim mahalle polisim bir anket icin gelmisti eve girmek zorunda kaldi ve bayagi utanmistim, yada ev sahibim geldiginde kendimi kotu hissetmistim)
- karamsar olursun
- canliligini yitirirsin (cunku o kadar is vardirki yapilacak nerden baslayacagini bilmez pes edersin)
- sabah moralin bozulur (yapilmasi gereken ama yapilmamis bir suru is dururken yapamayacagini dusunup moralini bozar)
- yarin bir gun cocuk oldugu zaman cok daha zorlanirsin

EVIN TEMIZ VE TOPLU OLDUGU ZAMAN

- sabah kalktiginda kahvalti veya kahveni yapmak isteyip mutfaga girdiginde bulasiklar yikanmis ortaligin toplu olmasi seni rahatlatir
- cat kapi gelecek olan yada misafirlige gelmek isteyenlere icin huzurlu kapini acarsin hatta disarda gordugun bir arkadasini korkusuzca evine davet edersin
- hijyenik bir ortamin olur bunun rahatligini yasarsin
- camasirlarin yipranmaz
- bulasiklardan mutfagin kokmaz
- yatagin haftada bir kere degistigi zaman kendini iyi hissedersin
- yikadiktan sonra kuruttugun camasirlarin cok zaman gecmeden utulendigi zaman daha gicir gicir durur
saymakla bitmez aslinda bunlari dusun derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…