- Konu Sahibi missplayful
-
Waouww süper :13: Senin için listeledim:
Yatak odasina kirli sepeti gelmi$
Eni$te oturma odasini toparlami$
Eni$te oturma odasini süpürmü$
Yatak odasina dolap veya $ifonyer bakiliyor Ikea'dan
Ivir zivir için küçük dolaplar / kutucuklar bakiliyor
Odalara oda kokulari alinmi$
Ufak böcek yemleri konmu$
E$iniz arabasini temizlemi$
Marketten alinanlar hemen yerlerine yerle$tirilmi$
Bula$iklar yikaniliyor
Yapilcak ba$ka nelerin var? Yaz buraya biz seni buradan takip edelim.
3 gün olmu$ bir çok $ey yapmi$sin(iz) kendine ve e$ine haksizlik yapma!
Bak isteyince bir$eyler oluyor...
+ Banyo da ki makyaj malzemeleri için de Ikea da güzel kutucuklar var aslinda onlardan alabilirsin.
+ Yatak odasinda ki çekmece için de böle göz göz ayirabilcegin kuma$tan veya plastikten bir ürün var (ismini bilemiyorum) onu çekmeceye yerle$tiriyorsun ve her ayri bölüme bir çift çorap koyabilirsin :)
+ e$siz olanlari bi kenara koy $imdilik bulduklarini içine at sonra çift olanlari bu çekmeceye koyarsin. (benimkiler çekmecede.. senin ba$ka bir yerin varsa bunu geç!
+ Köpegin bakimini kim yapiyor? Haftalik mi oluyor? Bir hafta sen, diger hafta e$in yapsin bunu konu$un
+ Evde bulunan ufak böcekler nasil bir$ey? Karinca mi? Karincalarin lavanta dan ho$lanmadigini biliyorum. Istersen yerleri lavanta kokulu ilaçla sil hem güzel bir koku sizi rahatsiz etmez.
+ Orada havalar güzel galiba burada kl$ var... Tam da camlarin silinebilcegi güzel havalar e$inizle bunu birlikte yapin bence
+ ... ba$ka ne vardi yapilcak? Aklima bunlar geldi...
Gostericem thecat arkadasim en kisa zamanda su anda hastaliktan beter haldeyim gecmeyen bir oksurugum var usuttum acikcasi ve kisliklari cikariyorum yazliklari paketleyip kaldiricam. Ayrica burda tavsiye veren bir arkadas fazlaliklari kullanilmayanlari ver demisti verme aliskanligim pek olmasada artik giyilmeyenleri vermeye karar verdim. Surekli aliyoruz giysi olsun esya olsun ama hic vermiyoruz boyle olunca tabi heryer kiyafet olmus oluyor yillardan biriktirmisim resmen artik modasi gecti yok dar geliyor vs diye giyilmeyenleri veriyorum. Oturma odamiz allahtan temiz hala ayni duruyor. Geri kalan evide temizleyip duzene sokarsam olacak gibi.
Geçmi$ olsun,... çok fazla yordun kendini ve bünyen zayifladi tabii.. Biraz mola ver sagligina dikkat et
Bende banyomda ki di$firçasiyla di$macunun yerlerini degi$tiren e$im için bir$ey buldum :))
Geçen temizlik yaparken pembe renkli $eyleri çikardim. Sabun, havlu, paspaslar, ve pembe kordale buldum bunu di$macunun oraya taktim :) daha bi böle dikkat çekti sabunlugun altini da pembemsi bir$ey koydum örtü gibi diyelim. Banyo'ya girdiginde.. "harika yapmi$sin eline saglik" dedi e$im. Bende zamani $imdi deyip "evet bundan sonra bizahmet macunla firçalari düzgün yerlerine koy kullandiktan sonra" dedim. Sonra pembe elbezi aldim tra$ sonrasi batirdigi lavabo kenarlarini silmesi için aldigimi söyledim onun da bi yeri var gösterdim :) " tamam " dedi.1 hafta oldu iyi gidiyor hehehe :))
Arada böle renklerle de dikkat çekmek i$e yariyor gibi geldi özeniyor o da $imdi. Kim istemez temiz bir banyo da yikanmayi, elini yüzünü yikamayi dimi?
Kiyafetlere gelince.. Aynen benimkiler daha duruyor. 2 po$et atmi$tim özellikle ayakkabilarimiz baya varmi$ giymediklerimiz onlari da yardim kurulu$larina verdik. $imdi yine e$imle giysileri gözden geçircez tekrar eleyebilceklerimiz varsa elicez.
Sana kolay gelsin $ekerim...
Diger bayanlar da missplayful arkada$in üzerine gitmektense ipucu versinler. Kendilerini övmesinler benim evim $öyle böyle diye... Diyenden korkcaksin zaten. Ayriyetten e$leriniz ne yapiyor siz evinizi çekip düzene koyarken acaba? Kusura bakmasinlar evde 2 ki$i ya$iyorsa beyfendiler de bir i$in ucundan tutsunlar. Her$eyi bayanlarin üzerine yikmak kadar saçma bir$ey olamaz.
en sonunda bitlenip pirelenince temizlersinn..olurda şak diye eve bir tanıdık gelirse kokudan kaçarsa temizlersinnn... afedersin solanda yürürken b.ka basınca temizlersin...
heyy yarabbimm daha yeni evlisin evin ilk halini hatırla çeyizin geldikten sonra temiz pırıl pırıl nasıl kıydın o evi bu hale sokmaya
Hayda bu nasil bir yorum ya siz acaba bunlari yazarken azicik dusundunuz mu acaba yoksa hic beyninizi yormuyor musunuz bir konuya yorum yaparken... Ne kadar cirkin tabirler kullanmissiniz iki tane tuvaletimiz var salonun ortasina gelip ihtiyacimizi gormuyoruz ki dediginiz b.ka basalim??? Evimizde hayir kokmuyor, hayir bitlenip pirelenmedik de... evimiz cop ev degil ki sadece daginik ve temizlik duzen islerini aksatiyorum yetistiremiyorum hepsi bu.Benim hic ceyizimde olmadi oyle seyler sevmiyorum ben ceyiz denilen sey dantel, ortu mortu turu seylerden ibaret oluyor genelde ve ben oyle seyler kullanmiyorum sevmiyorumda.Evimin esyalarinida evlendikten sonra aldim. Hic ceyizim yoktu zaten gereksizde, Ben yapamadigim seyleri ogrenmeye basladim duzenede koymaya basladim ama sizde vakit kaybetmeden nerde nasil kendinizi ifade edeceginizi ogrenin fazla basite kacmissiniz. Bakin sizinde ogrenmeniz gereken seyler varmis demek ki ... Bir yabanci atasozu ne demis "parmagini bana uzatip beni gosterene kadar once parmaklarin ne kadar temiz ona bak"....
Canim cok guzel bravo sana... Benimki pembe hic sevmez ki... pembe hic birsey aldirtmadi bekar kiz evi degil evlisin sen istemem ben diye. Oysaki pembe en sevdigim renk. IKi banyo var biri mavi digeri yesil renklerde dekore ettim.Su an hala giysi derdiyle ugrasiyorum bundan sonra fiyati dustu diye birsey almam artik ihtiyacim oldugu icin alirim. Heryer kiyafet olmus
ahh ben evli olsam kucağımda karnımda bebek olsa yinede dip köşe temizliğimi yaparım ,,yaparımda yapacak yuva yok allahım herkezin derdi başka işte
Canim haklisin ... ne desmeki utaniyorum iste... ama yapamiyorumda... Birde bu kisir donguden biktim napiyim. Mesela ozeniyorum yapiyorum oyle kalmiyo tabiki haydii tekrardan don basa.. bazen diyorum allahim hic camasir bulasik bitmicek mi bu evde biktim 100 parca incik cincik corap t shirt pantolon katlamaktan... sorap teklerini eslemekten kaybolanlari aramaktan.,. napiyim ..eve gundelikci bayan bulmak sart oldu dediginiz gibi. Ev artik dayanilmaz dereceye geliyor esimde bende karar verip girisiyoruz ev isine...
Yapmak istemediğinden olabilirmi bu halsizlik yorgunluk. Bahane yani
hadi 2-3 gün yorgunsun halsizsin ertesi günlerde de mi aynısın. yada akşam yorgun geldin eve diyelim sabahtamı yorgunsun.
Kendine bahane bulma, inandırma kendini ben yorgunum, offff bugün yapmiyim de 2 gün sonra yapiyim diye. yapabilirsin elbetteki. İstemen lazım ilk başta. Ne demişler istemek başarmanın yarısıdır diye. (öylemiydi o laf yav:26:)
Programlı planlı olacaksın yoksa kralıda olsa ev dağınık düzensiz pis olur.
Günlere böl yapacağın işleri yaz bir tarafa, not defteri gibi. Odaların kapısına as. Bugün yatak odası, ptesi salon, salı mutfak diye koca harflerle "beni temizle" diye.Sabah işe gitmek için kalktığında yüzünü yıkadıktan sonra 5 dk da tuvaleti lavaboyu ov temizle. çamaşırlarını katlamadan gidip oturma yada başka bir şey yapma. "Ben bu çamaşırları yerlerine koymalıyım" diye telkinde bulun kendine.
Haftanın bir günü ütü günün olsun mesela. Tak kulaklığı kulağına müzik eşliğinde yap ütünü. yada geç TV karşısına hem TV izle hem ütünü yap.
yemeğini de haftanın belli günlerinde yap mesela. Diğer günlerde idare edin birşekilde. Sonra zamanla zaten elin pratikleşecek, alışacaksın yeni düzenine. herşeyin ilk başta mükemmel olmasını bekleme. "yapamıyorum amaaan başlarım lan bu işe" diyede vazgeçme. YAPABİLİRSİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?