Evi cekip ceviremiyorum!!!

canım bu yazıyı anneme okutmalıyım benden şikayet ettiği zaman
şaka şaka....
canım ne mutlu sana bak sewdiğin adamla yuva kurma şansını vermş Allah sana..
ben olsam işe evimi sevmekle başlardım....
sözlümle evlenebilsemde tek derdm bu olsa gerek..
bence 15 günde bir kadın çağır ve onla birlikte temizle, öğrenmiş olursun
yemek için önerim bi yemek kursuna git..
ama eşinde her daim yardımcı olsun sana
herşeyi birlikte yapın..
vallahi bende sözlümün bana yardımcı olmamasından şikayetçiyim onu harelete nasıl gecirrim bilmiyorum
benim b arkadaşım var normalde bu işler elinden gelir
ama eşine bilmiyorum rollerinde oynuo ve eşi herşeyini yapıo

ayyy arkadaşım çelik gibi sinirlerin varmıs valla tebrik ediyorum ve lütfen herkesten rica ediyorum artık kimse kötü yorum yapmasınn bana fenalık geldi okurken sabırla herkesede cevap vermiş taktir etttim hakkaten

çok geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlarsın evini ne güzel toparlamışsın bundan sonra bu düzeni alışkanlık haline getirmen yeterde artar sana

süpersin konunun özetini tek mesajda toplamıssın eline sağlık görmeyenler laf edenlerde görsün ne kadar çok iş yaptıgını :13:

bende çok kasmam kendimi ev işleri için, camları mesela kırkta bir silerim oda canım isterse, zaten burda yanlızız gelen gidenimiz yok ama evde fazla eşya, kap kacak bulundurmam, bişeyin yenisini aldıysam eskisini mutlaka atarım, gerçekten gerekiyorsa ve koyacak yerim varsa alırım, hafta sonu temizlik yaparım yorulana kadar, ütümü vs. tv karşısında yaparım sıkılmayayım diye.

Geçmi$ olsun,... çok fazla yordun kendini ve bünyen zayifladi tabii.. Biraz mola ver sagligina dikkat et
Bende banyomda ki di$firçasiyla di$macunun yerlerini degi$tiren e$im için bir$ey buldum :))

Geçen temizlik yaparken pembe renkli $eyleri çikardim. Sabun, havlu, paspaslar, ve pembe kordale buldum bunu di$macunun oraya taktim :) daha bi böle dikkat çekti sabunlugun altini da pembemsi bir$ey koydum örtü gibi diyelim. Banyo'ya girdiginde.. "harika yapmi$sin eline saglik" dedi e$im. Bende zamani $imdi deyip "evet bundan sonra bizahmet macunla firçalari düzgün yerlerine koy kullandiktan sonra" dedim. Sonra pembe elbezi aldim tra$ sonrasi batirdigi lavabo kenarlarini silmesi için aldigimi söyledim onun da bi yeri var gösterdim :) " tamam " dedi. 1 hafta oldu iyi gidiyor hehehe :))

Arada böle renklerle de dikkat çekmek i$e yariyor gibi geldi özeniyor o da $imdi. Kim istemez temiz bir banyo da yikanmayi, elini yüzünü yikamayi dimi?

Kiyafetlere gelince.. Aynen benimkiler daha duruyor. 2 po$et atmi$tim özellikle ayakkabilarimiz baya varmi$ giymediklerimiz onlari da yardim kurulu$larina verdik. $imdi yine e$imle giysileri gözden geçircez tekrar eleyebilceklerimiz varsa elicez.

Sana kolay gelsin $ekerim...

Diger bayanlar da missplayful arkada$in üzerine gitmektense ipucu versinler. Kendilerini övmesinler benim evim $öyle böyle diye... Diyenden korkcaksin zaten. Ayriyetten e$leriniz ne yapiyor siz evinizi çekip düzene koyarken acaba? Kusura bakmasinlar evde 2 ki$i ya$iyorsa beyfendiler de bir i$in ucundan tutsunlar. Her$eyi bayanlarin üzerine yikmak kadar saçma bir$ey olamaz.

Canim cok guzel bravo sana... Benimki pembe hic sevmez ki... pembe hic birsey aldirtmadi bekar kiz evi degil evlisin sen istemem ben diye. Oysaki pembe en sevdigim renk. IKi banyo var biri mavi digeri yesil renklerde dekore ettim.Su an hala giysi derdiyle ugrasiyorum bundan sonra fiyati dustu diye birsey almam artik ihtiyacim oldugu icin alirim. Heryer kiyafet olmus

en sonunda bitlenip pirelenince temizlersinn..olurda şak diye eve bir tanıdık gelirse kokudan kaçarsa temizlersinnn... afedersin solanda yürürken b.ka basınca temizlersin...

heyy yarabbimm daha yeni evlisin evin ilk halini hatırla çeyizin geldikten sonra temiz pırıl pırıl nasıl kıydın o evi bu hale sokmaya

Hayda bu nasil bir yorum ya siz acaba bunlari yazarken azicik dusundunuz mu acaba yoksa hic beyninizi yormuyor musunuz bir konuya yorum yaparken... Ne kadar cirkin tabirler kullanmissiniz iki tane tuvaletimiz var salonun ortasina gelip ihtiyacimizi gormuyoruz ki dediginiz b.ka basalim??? Evimizde hayir kokmuyor, hayir bitlenip pirelenmedik de... evimiz cop ev degil ki sadece daginik ve temizlik duzen islerini aksatiyorum yetistiremiyorum hepsi bu.Benim hic ceyizimde olmadi oyle seyler sevmiyorum ben ceyiz denilen sey dantel, ortu mortu turu seylerden ibaret oluyor genelde ve ben oyle seyler kullanmiyorum sevmiyorumda.Evimin esyalarinida evlendikten sonra aldim. Hic ceyizim yoktu zaten gereksizde, Ben yapamadigim seyleri ogrenmeye basladim duzenede koymaya basladim ama sizde vakit kaybetmeden nerde nasil kendinizi ifade edeceginizi ogrenin fazla basite kacmissiniz. Bakin sizinde ogrenmeniz gereken seyler varmis demek ki ... Bir yabanci atasozu ne demis "parmagini bana uzatip beni gosterene kadar once parmaklarin ne kadar temiz ona bak"....

Son düzenleme:
yardımcıya karşıyım heleki çocuk yoksa çok şükür hepimizin eli kolu tutuyor.ben 20 yaşmda ewlendim ewin tek kızı olduğum için annem hiç birşey yaptırmadı bende merak etmedim.ewlendiğim zaman çay demlemek dışında hiçbir şey bilmezken şimdi 15 aylık ewliyim içli köfte karnıyarık pastalar börekler yani herşeyi yapabiliyorum.aslında bnmki biraz inattı çünkü kayın walidemn her zaman laf atmasına dayanamadım ve şimdi en az onun kadar iyi bir ew haınımyım hemde çalışıyorum :)))9 yuppiii

cnm psikolojik deli die yazmışya takma boş wer sen :))

Hehe :)
Yok aslinda benim banyo wc 'nin rengi de sari ve mavi üzerinedir... Sirayla bunlari degi$tirirdim ama $imdi bebek bekliyoruz ya pembe renklere de hafif e$imi ali$tirmak istiyorum bebi$imizin odasinda örnegin pembe renk istemiyor. duvarlari rengarenk yapicaz (açik mavi, açik sari, beyaz, açik ye$il ve açik pembe) pembeye yine ikna ettim ama duvarin bir kismi pembe olcak dü$ünün yani. Alinan mobilyalarimiz da beyaz olcak kapaklarda ye$il renk olcak mesela...
Birazda benimki psikolojik ali$tirma gibi bi$i diyelim biz buna hahahah

Camlari naptiniz buarada? Geçen gün bende yatak odasini içerden temizledim, di$arisini e$ime biraktim hamileyim uzanamam onu da haftasonu felan yaptiricam

Evde: tornavida, çekiç, pense,... vs erkeklerin i$ine yarayan $eyler heryerdeydi. Tam bir yeri yoktu ben elime geçeni alip alip evin bir kö$esine koyuyordum. Örnegin e$im geçen hafta bir kutu aldi hepsini toparladi bir dolabin üzerine yerle$tirdi. "Bundan sonra bunun yeri burasi olsun" dedi.

Bu tarz $eyler de çok önemli farzedin evde degilsiniz, e$iniz evde bir süreligine yalniz kalacak neyin nerde oldugunu bilmek zorunda canim.

Bugünlerde pratik bir$eyler ögrendiyseniz, uyguladiysaniz beklerim.. E$inize ve size kolay gelsin.

ahh ben evli olsam kucağımda karnımda bebek olsa yinede dip köşe temizliğimi yaparım ,,yaparımda yapacak yuva yok allahım herkezin derdi başka işte

missplayfull.....canım yazdıklarınada yorumlarada bayıldım çok komik hepsi yaa... sakın alınma seni kırmak yada eleştirmek için söylemiyorum işin kölesi olmak benim de tarzım değil seninde en azından biraz derli toplu olman normalş temizliğini yapman iyi olur çocukda olursa hiç başedemezsin sonra ...ben de birşey anlatayım sana.. 10 yıl kadar önceydi arkadaşım bir bilgisayarteknik dükkanında çalışıyordu,adamın karısıda hergün dükkana gelirdi alımlı çok güzel bakımlı bir kadındı selamlaşır hal hatır sorardık karşılaştıkça, 2 çocuğu vardı onlarda dükkanda..sonra arkadaşıma ben dükkandayken bizim evde dururmusun demeye başladı ,çocukların derslerine yardım edermisin ,onlara kek yaparmısın ben yapamıyorum vs...bir gün arkadaşım çoukların sefaletine dayanamayıp tamam dedi öğleden sonraları çocukları alıp eve gitmeye başladı 2-3 ay olmuş eve taşınalı görüştüğümüzde şoka girmişti evi görünce ertesi gün benide çağırdı çocuklara yemek yapmaya yardım için kısaca evin halini özetliyim......mutfak tezgahında bulaşıklardan tabak koymaya yer yoktu,fırında 3 tepsi içleri su dolu yıkanmayı bekliyor kokmuş vaziyette, banyonun yerleri kirli çamaşır dolu iç çamaşır v.s ,odaların yerleri çamaşırlaratılmış adım atcak yer yok ,yerde ütü lencekler anlatılcalk gibi değil şok olmuştum resmen okadının oevden nasıl osüs püsle çıktığına hayret ettim zavallı çocuklar perişan haldeydi bi kek yaptık nasıl çıkıcamı şaşırdım evden ...dükkanda adamda biiki söylenirmiş karısından dertli olduğundan ailesi ziyarete gelicekmiş arkadaşıma ne olur sen evi biraz topla dermiş..velhassıl arkadaşım 10 güne kalmadı ayrıldı işten dayanamadı yani...2 yıl kadar sonra bi arkadaşım aynı adamla tanışıyorlar iş için bize anlatıyor dükkanda karısı uğradı şöyle böyle falan ,biz nasıl olur onun karısı çok güzeldi biz tanıyoruz diye anlattık arkadaşım bikaç gün sonra geldi adam meğer boşanmış yeniden evlenmiş.............en çok çocuklara üzülmüştüm o zaman ....sebebi neydi bilmiyorum ama gerçekten çok şaşırmıştım boşanmalarına....lafı sana getirmek istemiyorum yanlış anlama sen okadar işi becerirsin eminimki ama ibretlik olay dişye böylesine derler heralde..........

en çok erkek çoraplarını eşlemek zor oluyor..
ben hepsini bir örnek alarak çözüm buldum :)
siyah çoraptan beğendikmi alıyorum 20 çift tamamdır..eş aramaya gerek yok..hepsi aynı zamanda eskiyo eski yeni diyede ayırmaya gerek kalmıyo :)
spor ayakkabı için beyazmı gerek yine aynı şekilde :)
tavsiye ederim..

bende kendimi son günlerde temizlik konusunda çok eksik hissediyorum.üşenir oldum herşeyden.çalışıyorum, yoruluyorum tamam ama kendime de çok kızıyorum.
yine de canım isteyince dip köşe tertemiz ediyorum heryeri.
haftalık temizliğimi şöyle yapıyorum,
-çamaşırlarımı haftaiçi yıkar kuruturum.
-cuma akşamları mutfakta bulaşıklarımı yıkar.tezgahı, yerleri çamaşır suyu ile dezenfekte ederim.
-cumartesi-pazar günleri geç kalkarız.kahvaltı sonrası eşim dışarı çıkarsa ben ardından işe koyulurum.o giderken bütün evi temizleyeceğim derim.gelince not verir bana çoğu zaman eksik bir yer kalır.
-pazar günü gezeriz genelde.eve gelince yemekleri fazla yaparım.bir kaç gün yeriz.
-sigara böreği, börek, pogaça yapıp dondurucuya atıyorum.misafir için kahvaltı için iyi oluyo.
-kurufasulye, nohut pişirip dondurucuya atarım.çözdürmeden hemen yemeğini yaparım.
-hafta içi klozete çamaşır suyu dökerim.sabaha kendi kendine temizlenir zaten.
-bulaşıkları makinaya dizmek, yerine yerleştirmek,ütü yapmak,cam silmek zor gelir bana.hiiç sevmem
bu tü işleri hep aksatırım.ama öyle böyle yapılıyor bir şekilde.
-birde banyo ve lavabo için çekçek öneriyorum.heryeri su - çamaşır suyu döker fırçalarım sonra çekçekle çekerim.hemencecik kurur.balkonları da yine çekçekle yıkıyorum.pratik geliyor bana.
-birde dipnot eşinizi çaktırmadan alıştırın ev işlerine.ben eğer makinayı açıp uyuyakalmışşsam kapağını açar.çamaşırsa yıkanan sepete doldurur.dışarıda yemeğim kalmışşsa dolaba atar.çoraplarını banyoda çıkarır.kirliye atar.haftasonu biryere gideceksek çamaşırlarım katlanacaksa mesela.aşkım sen bunları katla bende hazırlanayım deyip eline tutuştururum işi.tv karşısında dalmışken katlar hepsini.birgün ütü versem eline yaparmı acaba
anlayacağınız benim yardımcım kocam.çocuk olunca neolcak bakalım

Son düzenleme:
dün okumuştum konunu.
hastaydım akşam kafama takılmış merak ettim,ne durumdasın diye.

başlangıca göre baya mesafe almışsın,bravo sana.
evdeki fazlalıkları atman %50 işini kolaylaştırmıştır.

bir şey alırken ben şu sözü hep düşünürüm''gerçekten ihtiyaç olan şeylerin dışındaki herşey israfdır.''
alışveriş yaparken bunu düşünmeli.
gece sabaha kadar yorulup kazandığın parayı bir heveslik kıyafetlerle heba etme,yazık sana.

*evde olduğun 2.gün erkenden kalk.
gör bak işlerin nasıl çabuk bitecek,anlamayacaksın bile.
*hem daha enerjik olursun.
*ben cuma geceden akşamdan yıkamaya başlardım çamaşırları.
sabaha kadar 3 makina yıkar,sabah erkenden balkonu yıkayıp asardım.senin kurutma var sanırım.
*sonra da evi silip süpürüp,güzelce havalandırırdım.
çocuklar da yokru ve 9 da 10 da iş biterdi.
*evi süpüreceğin zaman toplamaya uğraşma.
mümkünse daha önceden topla her yeri.
ufak tefek şeyler kalsın.
*yeni evlendiğimde her sabah evi toplayacağım diye işe koşarak giderdim.sırf akşam temiz göreyim diye.:))
*akşam yorgun olunca bulaşıklar lavaboda kalıyor,o zaman işin içinden çıkamıyorum.
anında sudan geçirip makinaya atıyorum.

çalışınca canım pek ev işi yapmak istemiyor.
zaten çocukların dağıttığını toplamak epey mesai istiyor.

ben dolaplarımı değiştireceğim,herşeyi oradan kaldıran dolaplar ev düzenini zaten sağlıyor.

hastaydın,geçmiş olsun canım.

Arkadaslar ben iki haftada bir hasta oluyorum acaba evimi tam dip kose temizlemedigimden mi acaba? Daha yeni hastalik atlatmistim gecen haftalarda gene hasta oldum.Su dezenfekte isine biraz yogunluk verecegim.

Saferan arkadasim tabiki kizmadim kibar bir dille anlattiktan sonra niye kizayim ki... Sende tecurbelerini paylasmissin. Sadece koskoca yetiskin olupta burada daha nasil bir konuya cevap yazilir nasil kibar bir sekilde konuay katilinir bilmeyen arkadaslara tahammulum yok.

Su hastaligim gecsin artik oksurmekten uyuyamadim bugun.

çok geçmiş olsun canım.
dip köşe için bir yardımcı bul.
hem hastasın,hem de bunca işten sonra sana daha zor gelecek.
bünyen zayıf ve geceleri çalıştığın için vücut yeterince dinlenemiyor.
gündüz ne kadar uyursan uyu gece uykusu gibi olmaz.
acaba köpek tüyüne alerjin mi var?
alerji de grip ve öksürük yapar.
kan-vitamin hapları al.
halsizlik de b12 de düşük oluyor.

sonuna kadar katılıyorum aynı şeyleri yazacaktım baktım aynısı duruyor çalayım dedim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…