Evi cekip ceviremiyorum!!!

Ev işini ben de sevmem. Ev hanımılığı sıfatını hakettiğimi söyleyemem. Ama dağınıklığa, pisliğe de tahammülüm yok Evim büyük ve hergün gelen yardımcım var. ama bu demek değil ki hiç iş yapmıyorum. Hafta sonu ya da akşamları nasılsa ertesi gün kadın gelecek diye dağınıklığın içine oturamam. Ev işini sevmediğim için işin birikmesine izin vermem. Hiç bir odadan elim boş çıkmam. Dağılmadan toplarım. Kirlenmeden temizlerim. Mesela lavaboyu banyoyu saatlerce temizlemek yerine kullandığında biraz deterjanla fırçalarsan asla leş gibi olmaz. Derin temizlik için de haftada bir iki temizlikçi çağırırsın olur biter..
İnan gözünde büyüttüğün kadar değil.. Biraz gayret hadi.

Hep okuyup çalışmış, annesine bile ancak yaz tatillerinde veya izin günlerinde yardım edebilen biri olarak, ilk evlendiğimde herkes gibi bende düzenimi oturtana kadar bi 3 ay bocalamıştım.. ama sonra herşeyi yoluna koydum.
Şu anda da hamile olduğum için baya bi halsizlik var ama evimi yemeğimi asla boşlamıyorum. En büyük püf noktası o, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi.. dağılmadan toplicaksın kirlenmeden temizliceksin, inan gözünde büyümesin çooook daha kolay..
Ben 1 kere duşa normal olarak giriyosam 2.sinde domestos ve süngerimi alıp giriyorum küveti ovup, sonra duşumu alıyorum ve çıkıyorum, dişlerimi fırçalarken de banyo aynasını siliyorum ve lavaboyu da yine domestosla şöyle bi ovalıyorum.. birikmediği için de hiç kirlenmiyo.. Bazen bazı işleri yapmayı unutabiliyoruz, insanız yani, bazen de liste yaparım acil olmayan şeyler için. Mesela buzdolabını haftada bir silmek, mutfak dolaplarını ve gardrobu 2 haftada bir düzenlemek gibi her gün yapılmayan şeyleri unutmamak için, ve buzdolabına asarım. gördükçe de hiç olmazsa birini yaparım boş zamanımda.. Sabah yatağımı topladıktan sonra toz alırım mesela, tabi ki her gün... Allahtan eşim de hem kişisel hemde çevresel temizlik bakımından acayip temiz ve titiz de daha kolay oluyo benim için..

İnan göründüğü gibi zor değil, yapmadığın için çok zor geliyo çünkü biriktikçe daha çok yorucu oluyo, ama gerçekten yaptıkça kolayını bulucaksın ve temizlediğin evde 1 hafta yaşayınca yamuk bi örtüye bile tahammül edememeye başlicaksın Yanlış anlama he? Ben kendi yaptıklarımı anlattım, belki fikir olur sana da kolay gelir yaparsın, yada en belki sende böyle şeyler uydurusun

tolina ya valla çok acıdım haline.bence sen konu sahibi arkadaştan daha zor durumdasın.kendini niye bu kadar feda ediyorsun?pardon da eşin hangi kraliyet ailesinden geliyor ya da sen daha önceki hayatında kül kedisi falan mıydın?eşin kaçta gelirse gelsin o da yardım etsin en azından boş gününde. sen de çalışıyorsun sonuçta.bir yemeği ertesi günde yesin bir zahmet.pek tepene çıkarmışsın.yazık sana hayatım.

böyle giderse 15 yıl sonra sen dünyandan bezmiş yıpranmış yaşlanmış bir kadın olacaksın.
eşinde her gün 3 çeşit yemekle beslenmiş biri olarak zıkkım halleriyle aldatacak seni.

dost acı söyler kendini bu kadar feda etmeye değer mi?sen de insansın ve ruhun eğlenmeye,dinlenmeye de ihtiyacı var yoksa genç yaşta çöker bir de aldatılırsın.sonra hatırlarsın beni.

evinizde 2 banyo varmış madem.birini banyo yapmak vs için kullanın,diğerini de makyaj eşyası vs için kullanın olmaz mı

Ben de öyleyim aslında yalnız yaşıyorum hem çalışıyorum hem de öğrencilik durumum var ama bunlar olmasa bile zaten temizlik yapmayı seven bir insan değilim. Evim dağınık ve toz içinde
Yemek yapmaya bayılırım ve hiç üşenmem ama temizlikten nefret ediyorum.
Tek çözüm bir yardımcı almak. Bunu 15 günde bir yapsanız ve siz de biraz daha dikkatli tertipli olsanız hem bütçenize çok büyük bir yükü olmaz hem de eviniz tertemiz olmasa da temiz olur.

esimle isleri paylasip artik yapmaya calisiyoruz, yardimci olan arkadaslara tsk ediyorum cok yakinda fotolar koyacagim:)

temizlik yaparken mikrofiber mop kullanmak silme işlemini hızlandırıyor.Düz olanı laminatları çok güzel temizliyor.silindirik çekmeli olanda fayans dahil her yeri hızla siliyor.saçları kırıkları topluyor.Sıcak suyla iyice yıkayıp bırakıyorum.Gözüme kirli görününce de süngerini değiştiriyorum.Toz bezi
olarak da mikrofiber toz bezleri çok güzel.Su izi kalıyor gibi görünüyor ama kuruyunca bakıyorsun hiçbirşey yok.Toz alırken çok be zkullanırım.Hepsini çamaşır makinasında yıkıyorum.cam silmek için de fırçalı iki taraflı camsiller var.Çektiriyorum.Akan suları ve kenarlarda kalan suları bezle alıyorum çok hızlı cam siliniyor.Bir de süpürgemin uç kısmını ve hortumunun içini güzelce temizliyorum.Zamanla tozlar yapışıyor.Tozları şişle çıkardıkatn sonra içlerinde sıcak su akıtıyorum.Temiz su gelince kurumaları için asıyorum.Süpürgen çok daha fazla toz çeker.Ve süpürüyorum süpürüyorum bu tozlar nerden geliyor diye düşünmezsin.

Aslında ev düzeni ,gardolapdüzeni ,mutfak düzeni evin genel eşya düzeni,her eşyaya bir yer olacak şekilde ve kullanırken pratik olarak ulaşmayı sağlayacak şekilde yerleşmişse ,çamaşır da kaç makina ve ne yıkayacağın az çok kafanda belirmişse,ona göre günleri ayarlamışsan,Mutfakta bir menün ve kalıplaşmış bir alışveriş listen ve aldıklarının hepsinin koyulacağı yer belliyse,kısaca evin bir düzeni varsa,aldığını yerine koyuyorsan,kirlilerini hemen kirli sepetine atıyorsan,yemekten sonra bulaşıklarını ve mutfağını hemen toparlıyorsan işin zaten çok kolaylaşmış olur.toplu evi süpürüp silmek çok kolay oluyor çünkü.Hafta içi evi derli toplu tutmaya hafta sonuda detaylı temizlik yapmaya alışırsan senden başarılısı olmaz.

Bunların hepsini sen yapıyor musun diyeceksin.Yapmaya çalışıyorum.Kendimi kaptırınca agresifleşebiliyorum.Çünkü hiç bitmiyor ve devamlı yapmak gerekiyor.biri dağıtıyorsa o an sinir olur duruma gelebiliyorsun.Ev işlerini sevmeyen ama çalışıyor olmamla gururlanan bir eşim var.dünya tatlısı oğlumun da ben mutfağı temizledikten sonra yere süt boca etmeleri,baloncuk yapıp salona üflemeleri çişe alışırken altına kaçırmaları,kıyafetini çikolataya bulamaları , topladığım odayı arkamdan 5 dk içinde dağıtmaları var.Anne seni çok seviyorum demeleri var durup durup.Bunların hepsi çok güzel.Yere bişey döktüğünde kızmayıp bir dahaki sefere dikkatli ol tatlım dediğimde gözlerindeki ışıltıya bayılıyorum.üç gün hasta bronşit olmuş çok fazla öksürüyor.Gece çok fazla uyandı hasta olduğu için ben de hem hasta hem çok yorgundum.O varken sadece toparlayabildim.Tozdan etkileneceği için süpüremedim.Anneannesine gitmek istedi.Ben o arada temizlik yaptım.

Bunları şunun için anlatıyorum en önemlisi evini kontrol edebilmek için çok iyi bir düzen oturtmak.Gün oluyor insan temizlik yapamıyor.Bunlar normal bence.Çocuk olana kadar o düzeni oturtman çok iyi olur demeye çalışıyorum.Anne ,eş , iş kadını ,aşçı ,temizlikçi voltranını oluşturmuşsam o an aniden gelen evin azıcık tozuna burun kıvıranı da evime bi daha zor alırım zaten.Ben böyle düşünüyorum.Umarım benim bu ev işini çözmeye çalışırken bulduklarım senin de işine yarar.Sevgilerimle.

Ya bide sorcam sorcam amerikada o iki katlı kocaman salonlu kocaman mutfaklı evleri nasıl temiz tutabiliyorlar?Hayret yani :)

Canim cok sagol cevap icin. Seninkiler cok yaramazmis ama insan onlara kizamaz ki heleki Anne seni cok seviyorum diyorlarsa:)))) Cok guzel ornekler vermissin cami bende artik o sekilde silecegim.

Bu arada iki katli evleri nasil temizliyolar bende bilmiyorum , ama ben apartman hayatina aliskin oldugumdan 3 katli bir apartmanda yasiyoruz en azindan kapi komsumuz olur yanliz kalmayiz diye dusunduk.

hakikaten yaa,temizlik derdi olmasa ben de dubleks ev istiyorum oda sayısı çok oluyor ama nası temizlenecek???işi de bitmez aşağı yukarı koştur artık.

Canım, özellikle çamaşır dağlarından söz etmişsin, çamaşırları katladığın zaman, yanına bir poşet al, giymediklerini, kullanmadıklarını ayır bir tarafa. İhtiyacı olanlara verirsin evdeki eşya yükünden kurtulursun, dolapları ayıkladığında kullanmadığın ne kadar eşya olduğunu görünce şaşarsın. Biz hanımlar, ne kadar olsa da kıyafete doymuyoruz. Ama kullanılmayanlar biriktiği zaman, bir dolabın gözünü dolduracak kadar çok. Onları ayır, hem eşya yükünden kurtul, hem de işin kolaylaşır. Bir de bulaşık birikince yemek artıkları kuruyup zor çıkıyor. Benim bulaşık makinem bozulduğu için şimdi elimde yıkamak zorundayım. Olsun, yıkıyorum şimdilik. Ama arkadaşlardan Allah razı olsun, ne güzel hemen gık diyenin derdine koşmuşlar. Herkese ayrı ayrı teşekkürler. Benim önerim bu.

ben de yeni bir yöntem keşfettim.ben de 7 aylık bebek var.o yüzden fazla iş yapamıyorum.akşam bebek uyuyunca evi toparlayıp,bulaşıkları atıyorum.yani sadece günlük temizlik.hal böyle olunca dip köşe işleri çoğaldı tabi.işte mutfak dolapları,cam kapı silimi,halı silimi,gardrop düzeni falan...ben de ne yaptım bir liste hazırlayıp bütün işleri yazdım.bitirdikçe üstünü çiziyorum çok zevkli oluyor bu işte bitti diye.insan gaza geliyor bir çentik daha atmak için.

yapıyorum,çiziyorum.
karizmatik bir gülüşle "görev tamamlandı" diyorum.

BENDE bugün olmazsa yarın olur diyenlerdenim. dağınıklıktan aşırı rahatsız oluyorum ama yapmakta istemiyorum.20 aylık bi oğlum var 6 aylık hamileyim ev temizliği işini tamamen eşime yıktım sadece mutfak ve oğlumla ilgileniyorum. akşam eve gidince yemek yapıyorum yiyoruz ardından çay faslı sonra meyve sonra mutfağı topluyorum ve bulaşık makinesinin düğmesine basıyorum hepsi bu. tüm gün çalıştığımız içinde hafta sonu bir gün dip bucak temizlik yapıyor eşim bende ufak tefek yardım ediyorum.. asla karanlıkta iş yapamam zaten bana göre değil. gece demek keyif demek. sağolsun eşimde alıştı idare ediyor. tabi çocuk olmadan sadece büyük temizliklere yardım ederdi çocuk tekrar bi hamilelik derken yavaş yavaş her işe yardım etmeye başladı. dedim çağıralım birini ben evimde yabancı kadın istemem orası benim mahremim sen kendine dikkat et çocuğa bak yeter dedi... aşkımmm benimmm yaaa. daha ne olsun

aaaa, canim o kadar da degil yani, kendine bahan bulma bence, bi gün yorgunsin, bi gün halsizsin, her gün olmaz ki
kocaman kiz, kendine toparla bi anda.
ben bak sabah 6 da kalkiyom, cocugum 6:30 kalkiyo, 7de evden cikiyoz, kizimi krese birakiyom, ise gidiyom,sahat 14:00 isten cikiyom, 14:30 kizimialiyom, alisverise markete falan gidiyoz, evde sahat 15:30 falan oluyom.
yemek yapiom her gün, her allahin günü yemek yapiom hemde türk yemekler, evime temizliyom.
esim sahat 16:30 ta isten geliyo, 17:00 yemek yiyoz, sonradan kafe iciyoz.
kzimla oyniyorum her gün, bilimsel ve zeka oyunlari oynuyoz her gün.
kizimi sahat 21:00 yatiriyom.
sonra esimle ilgileniyom, esim yatiktan sonra benim islerim hala sürüyo.
tabii ki bunlardan disinda degisiklikler oluyo, ama genelde planli oluyo her sey.
sen bu yola girmisin ve cikamiyosun bi türlü, anliyorum, ama öyle olmamasi lazim, o kadar da degil.
bence böyle bi plan yap ve bunu yapmaya calis ki, zaman gectikce bu plana alisiyosun ve hersey cok kolay gelir.

ben dakikayi oynatma her gün ayni sey yap demiyom ama böyle bisey yapmalisin

valla canım aslında bunlar bize ders olmalı, kız çocukları küçük prenses, erkekleride küçük prens gibi yetiştirmemek lazım
gerçi sanırım sen evden uzak okumuştun değil mi, üni. yi dışarda okuyanlara güzel tecrube kazanıyolar ama ev çevirme konusunda...

Ben de 6 aylık evliyim. Bekarken en fazla bulaşık yıkayanlardanım. Yemek yapmaktan nefret ediyorum DNA ma kodlanmadığını düşünüyorum ben sadece temizlik yapayım cam kapı sileyim öyle mutlu oluyorum ama bi ev öyle dönmüo

İlk üc ay kafayı yicektim. Yetiştiremedğim yada yemek yapamadığım zaman strese girip evde hır cıkarıodum Ama artık oturttum.

Ben normalde taze yemek yemeyi severim ama işin pratiğiyle ilgileniyorum artık. Pazar günü üc cesit yemek yapıyorum. Haftaiçi de onun yanına corba salata plv makarna vs gibi seyler yaptığım zaman bana da dinlenecek vakit kalıyor. Corbam yada pilavım ocaktayken salatamı yapıyorum. masamı hazırlıyorum. Evim dağınıksa ki eşim eğer benden sonra cıktıysa evden bardaklar küllükler vs hep ortada kalıo

Yemekten hemen sonra bulaşıklar makinaya girio. ben yine mutfagımı temizliyorum. Vee dinleniyorum.

Haftaiçi yataktan kalkar kalkmaz oturma odamı toplarım, eşim mutlaka tezgaha bişeyler bırakır mutfagımı toplarım. Toz alırım ve cıkarım evden.

Ctesi bnm keyif günüm. İstediğim herseyi yapıyorum. Bazen evimi toplayıp saatlerce kitap okuyorum

Ama pazar günü dip köşe temizlik Yemek Ütü bulaşık vs bunlarla ilgileniyorum.

Bütün bi haftam böle gecio. Eşim yeni yeni konuya adapte oluo Corabını sepete atınca, montunu askıya asınca, bardagı makinaya koyunca mutlu oluyorum Eee yavas yavas

arkadaşlar kimimiz eleştirmişiz kimimiz destek olmuşuz. ama harika bir konu olmuş.biraz kendimi bırakınca buradan ilham alabilirim

Benim yardımcı değişti.İlk defa ev temizliğine geldiği için pek bir şey bilmiyor.Ben de çok anlamam,kloraktı,amonyaktı,halı şampuanıydı vs.Bana soruyor.Ben de bu sayfayı açtım oku bak burada yazıyor hepsi dedim. Böyle temizlikti,işti muhanettleri beni boğar,o yüzden de yazılanları okuyamadım,iyi mi!..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…