Evi cekip ceviremiyorum!!!

Bu başlığı sabit yapalım yada buna benzer bi konu açılsın..Temizlik yapmayı çoookkk seven biri olmamakla birlikte hamarat hatunların yazdıklarını görünce gaza gelip tüm evi temizleyesim geliyo

Ağaç yaşken eğilir efenim iyi ki çalışan annenin kızıyım =) düzensizlik kirlilik bana göre değil başkasının yaptığı işide beğenmem içime sinmez ben gibi sevdiklerimi düşünüpte tertemiz yapamaz. Umarım bu işi çözmek isteyenler bir an önce çözümü bulur =)

valla aynen katilyiorum ,tamam olabilirde buraya böyle yazmaniz tuhafima gitti acikcasi kim ne yapbilirki kendi kendinizi egitmeniz lazim bence hem rahatsizsiniz hemde bisey yapmiyosunuz valla sisdim yorumlari okuyunca böyle insan olamaz demiyorum illaki olur ama böyle rahat rahat buraya yazmaniz degisik ....allah yardimcin olsun ne diiym allah kolaylik versin heves versinde söyle istahli istahli is yap

bence kımseyı yargılamıyalım ben 3 senelık evlıyım ılk evlendıgımde cok temız bırı deıldım bulasıklar durur garplpbım dagınıktı ama zamanla duzen kurmayı ogrendım sımdı ne bulasık bırakıyorum nede dolabım dagınık hergun lavboyu cıflerım asırı tıtız deılım ama temız bırıyım benım kısa surdu pıs olmam onunkı bıraz uzun surmus sadece umarım yazılanlarla gaza gelırde bı hevesle evını tertemız yapar

eminim sn böyle programlı süper bi ev hatunu olcan yapamıyorum kelimesini ben tanımıyorum azimle insanın yapamayacagı hiç bişi yoktur

ben de ilk zamanlar ayarlıyamıyodum temizlik felan ama aynen liste yapmaya başladım. süper oldu. öle saat felan koymama ama yapılacaklar listesiyle evi düzene soktum. şimdi de birkaç pratik yöntemle evi temiz ve düzenli tutmaya alışıyorum. arada gene liste hazırlayıp iare ediyorum. şimdilik iyi gidiyorum bakalım...

bi kere evi temizleyip mis gibi yaparsan bence kadın tutmaya bile gerek kalmaz nasıl üniv. okurken sınavları çalışılması gereken şeyler olarak görüp bu dersi geçmem gerekiyor diye saatlerce üşenmeden ders çalıştıysak ev işlerinide yapılması gereken düzen için olmazsa olmaz şeyler olarak görürsen belki biraz daha yakın hissedersin kendini ev işlerine :) ben de bekarken pek iş yapmazdım annemde yap demezdi 2 büyük ablam oldugu için herşeyi onlar halleder ben ufak tefek toz almaya yer silmeye falan yardım ederdim evlendim bi hafta sonra baktım ev birinin gelip toplamasını temizlemesini bekliyor bulaşıkları yıkıyorum ortalığı toparlıyorum ama öyle her işi yapıp evi tertemiz etmiyorum pis görünüyor gözüme hepsi bi kaç saate baktı o hafta sonu evi tertemiz yaptım sonra kirlenmesin diye çaba sarfedince öylede devam etti :) şimdi pazar ( yada cumartesi ne zaman boş olursam) evi süpürüp silip mobilyaların tozunu aldıktan sonra bulaşık çamaşırları makinaya atıp ütüyü hallediyorum ütü bitince çıkan çamaşırları asıp bulaşık makinasındakileri yerlerine yerleştiriyorum( hemen yapmayınca kalıyor bulaşık bittiği an yerleştirmeye bak ki makina boş kalsın tezgahın üzerinde dağcık oluşturmasın ve kurumasın ) benim pazar temizliğim bu kadar cam silmeden çok bahsedilmiş açıkcası bizim camlardamı bi tuhaflık var anlamadım ama ben 6 aydan aşağı cam silmem kirlenmezde her yağmur yağdıgında su damlacıklarını yada su izlerini silmeye kalkarsam kafayı yerim her gün cam silmem lazım benim annemde bayramlarda ve yazın silerdi o kadar halılarda öyle yazın bi kere yıkanır ayda birde silinir mis gibi olur çıkar, yemek çay v.s dökülmüyosa her gün süpürülüyor zaten tertemiz kalıyor

Son düzenleme:
bide akşam yatmadan önce şöyle bi etrafına bak ortada olan gazete kumanda çay su bardağı yada başka bişyler varsa onları yerlerine koy kırpıntıları gırgırla yada el süpürgesi ile 2 dakikada al öyle uyu 10 dk sürmez etesi günde günlük temizliği yaparsın sil süpür toz al( hatta iki güne birde toz alsan olur mobilyaların için pronto kullan cillop gibi kalıyor sildiğin yerler toz tutmuyor) yemeğide bi öğle yemeği yap akşamada kalır zaten ben günde iki defa yemeğe çok nadir girişirim çalıştıgım için akşam yapıyorum yemekleri ertesi gün öğleyede birer tabak kalıyor geldiğimde yine akşama yemek yapıyorum sadece bu şekilde yaparsan sabah kalktıgında evi tertemiz buldugunda mutlu da olursun ben bazen hafta sonu dip köşe temizliği öğleye kadar bitirip evin her tarafınada mis gibi oda parfümü sıkıp alışverişe çıkıyorum geldiğimde kapıyı açınca mis gibi koku yüzüme vurdugunda mutlu oluyorum şimdi hamileyim risk de var o yüzden kendimi çok yoramıyorum doktor dinlene dinlene yap hiç bi şekilde yorulma diyor o yüzden temizlikten zevk almaz oldum kalkınca tüm evi temizleyip oturmak istiyorum bu defa korkuyorum bişy olacak diye azar azar yapıyorum hiç zevki olmuyo vallahi şu durumdan kurtulsamda bende evi tertemiz etsem şimdilik günlük temizlikle idare ediyorum oda içime sinmiyor, büyük temizliğe kalkışamıyorum, yazılanları okuyunca şevke geldim şeytan diyo yarın dip köşe temizle her tarafı

Son düzenleme:
Kizlar ev temizligi bayagi duzeldi, dun esimle buyuk yilbasi cam agacimiz vardi onu soktuk , susleri paketledik, evi sildik supurduk. Bugun market alisverisine gittik bulasiklari yikadim, yemek yaptim, Camasir yikadim su anda evde yapilmasi gereken bir tek camasir katlamasi var. Eskiye nazaran pek cok gelisme var evimde. Yanliz basa cikamadigim tek konu yiyeceklerin ziyan olmasi .. mesela market alisverisine gidiyoruz bazen dolapta curuyorlar , az alsan olmuyor elinin altinda malzeme olmuyor cok alsan curuyor. Hep curutup attiklarim oluyor veya yenmeyenler oluyor nasil bunun onune gecebiliriz. Yiyecek ziyan etmek hic hosuam gitmiyor acikcasi.

Son düzenleme:

valla canım almıcaksın, ilk evlendiğimde hep annem öyle yapıyor diye bende çok alıyorum niyeyse
biz iki kişiydik sonuçta...
market yada manav yakındaysa hemen gidip bi kaç günlük taze taze almayı tercih et bence, zaten günlerce durdukça ne tadı ne vitamini kalmıyo sebze meyvenin
bide yemek programı yapabilisrin, pazartesi şu yemek, salı bu yemek yapılcak diye...
ya da saklamayı öğrencen, mesela ben maydonuzu buzdolabı poşetine koyup ağzı kısmını büzüp, poşetin havasını ağzımla alıp hemen poşetin ağzını başlıyorum, maydonuz çok dayanıyo o zaman

bu işlerden süper anlamadığım için sana öneride bulunmam çok komik geldi şuan

ben mesela, plan yapioyorum. söyle oluyo:
pazar günü bütün hafta icin yemek plani yapiyorum, mesela pazatesinden pazara kadar ne yemek yapilicak. 7 gün- 7 cesit yemek, ve alisveriside yaparken ben sirf kulanicam ürünleri aliyorum.

klorak mı kaldı şekerim, amonyak nerde satılır ne yapılır bende bilmiyorum valla

evet kesinlikle çok fazla almamak planlı alışveriş yapmak en iyisi ama işte bilemiyosun bende de bazen aynı sorun beliriyo. ama mesela domatesi havucu falan hiç atmam baktım bozulmak üzere doğrarım hemen, buzdolabı poşetine atar deepfreeze e atıveririm ihtiyacım olduğunda da hazır oluyor hem.

valla ben de temizlik konusunda çok tembelim. canım hiç yapmak istemez diyicem ama sorsak şurda kaç kişi acaba ben ev temizliğini severek yapıyorum, temizlik yparken acayip zevk alıyorum der acaba? ben de öle işte. evlendiğimde anca silme süpürme bilirdim o kadar. yemek yapamazdım, cam silmezdim, halı silmezdim, kapı üstleri toz içindeydi... hele o ocağımın etrafını görmeliydiniz :S bir de o zamanlar çalışıyordum...

şimdi 2,5 sene oldu evleneli. bu arada oğlum da var 14 aylık. çalışmak daha kolaymış öğrendim. buna rağmen şimdi evim daha düzenli ve temiz. hee öle temiz dediysem, camlarım şuanda silinmek istiyor mesela ama bakaım ne zaman el atıcam. saat 11:30 ama daha hiçbi iş yapmış değilim. arada böle kaçamaklar oluyor yani ama genel olarak düzenli evim. nasıl düzene soktuğüğuma gelince;

önce elime bir kağpıt kalem aldım, evin her köşesini dolaştım. liste yaptım;
süpürülecek
silinecek
tozlar alınacak
banyo wc temizlenecek,
balkon yıkanacak
gardrop toparlanacak,
çekmeceler toparlanacak,
kapılar silinecek,
duvarlar silinecek
perdeler yıkanacak
koltuklar silinecek
halılar silinecek
oğlumun gardrobu toparlanacak
kitaplık düzenlenecek
bazalar toparlanacak
yorganlar dökülüp kirli olanlar varsa elden geçirilecek
paspaslar yıkanacak
çamaşır varsa yıkanacak
ütü yapılacak
mutfak dolapları düzenlenecek
mutfak dolapları silinip temizlenecek
ocak ve etrafı silinip temizlenecek
derz araları beyazlatılacak
buzdolabı toparlanıp temizlenecek
mutfak lavabosu çamaşırsulanacak
vs vs

bunlara ek labilir tabiiki. aklıma gelenler bunlar. nereden başlıycam nasıl uapıcam diye düşünen arkadaşlara da hazır bir liste olsun. listeyi görüpte korkmayın ama. bunları bir günden yapmıcaksınız. misal ben dolap çekmece işlerini eşim işten geç geldiinde oğlum uyuduktan sonra yapıorum. camları oğlumun öğlen uykusunda silerim. ya da ne bilim banyo felan da oğlum uyurken. yani şu işleri bir yada iki haftada yapabilseniz sonradan düzene giriyo. mesela duvarlar ayda yılda bir silinir. hele de çocuunuz yoksa. camlar ayda bi silinse çok bile bence. diyorum ya çok titiz insan diilimdir. bakarım pislenmiş mi o zmn temizlerim. dediğim gibi arkadaşlar. benm gibi tembellere sesleniyorum. bunları bir kere yapın bir daha dağıtmamatya çalışın bu kadar kolay aslında. bütün arkadaşlara da sesleniyorum. bu listeme eksik şeyleri ek yapın lütfen...

Ben yemekleri haftasonu yapıyorum 3 çeşit ana yemk. Eve gidince cok kolay oluyo aksamları. Ama gördüğüm kadarıyla herkes akşam yapıo. Öyle daha mı kolay olur

Gerçi ben cok cabuk acıkırm. O yemeğin pişmesini bekleyene kadar ölürüm aclıktan herhalde

bunları yapmak benim enaz birayımı alır [/B
Şaka bi yana liste yapmak büyük temizliklerde benim de başvurduğum bi yöntemdir..

bunları yapmak benim enaz birayımı alır [/B
Şaka bi yana liste yapmak büyük temizliklerde benim de başvurduğum bi yöntemdir..

valla ben de nerdeyse bi aya anca bitirmiştim bütün bunları ama dediğim gibi sonradan düzene giriyo ve artık bu kadar uzun listeeler çıkmıo
misal gardrop hergün toparlanmıo düzenli tutunca sorun yok. ya da mesela perdeleri öle sürekli yıkamam ben baramlarda bahar temizliği felan derken 2-3 ayda bi anca yıkarım yani

liste kesinlikle süper oluo ama....

yemek konusunda çalışan bayanlara tavsiyem, haftasonundan pratik bişiler hzırlayın. mesela ben fasülye haşlar difreeze atardım. köfte koyardım. vs vs haft içi de oişten gelince en fazla yarımsaatimi alırdı yemek hazır çünkü. zor hazırlanan bişi olursa akşamdan yaaprdım.

açıkçası çok sık görüşmesem de çevremde "pasaklı" denilebilcek 1-2 kişi var..bikaç kez evlerine gitmişliğim vardır,o haliyle misafir kabul ettiğine göre ya pis olduğunun farkında değil,ya da hiç umursamıyo...yetişme tarzı öyledir,o kadarını biliyodur,orasını bilemem,ama siz herşeyi idrak ediyosunuz,pasaklı olduğunuzu açık açık söylüyosunuz bundan rahatsızlık duyuyosunuz ve hala pc başında vakit geçirebiliyosunuz...şaştım açıkcası..bi insan ya pis olduğunun farkında olmaz ya da farkındaysa canı istemese bile bi şekilde elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışır...
bence mazeretleri bi kenara atın,derin temizlikten bahsetmiyorum ama evi derleyip toparlamak maksimum 2-3 saatinizi alır...bi deneyin...

kızlar bu liste olayını ilk ben ortaya attım.şimdi herkes sahiplendi.bari hakkımı verip yılın ev hanımı falan seçin beni ya.

kızlar bu liste olayını ilk ben ortaya attım.şimdi herkes sahiplendi.bari hakkımı verip yılın ev hanımı falan seçin beni ya.

ayıbettin cnm yaa. bütün msjları okumadım şahsen ondan yazdım ben de tekrar. ama hakkını yemiyelim ilk sen yazmışın madem. patenti sana verelim :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…