Evi cekip ceviremiyorum!!!

evet a. FAsulye falan buzluga atılınca kullanılabilir dimi

rica ederim çok mutlu olurum ufacık bir faydam olmuşsa.yazılan garip birkaç yoruma da aldırma şekerim.sordun ve iyi niyetli insanlar da fikir verdi.çok iyi yaptın.insan daha nasıl öğrenir ki.yöntem bilmemekten kaynaklanıyordu senin sıkıntın.eminim çoğu şeyi hallettin zaten.

evet a. FAsulye falan buzluga atılınca kullanılabilir dimi

tazesi de kurusu da atılıo cnm. hatta kuru fasulyeyi porsiyonlar halinde atıorum ben. misafir geldiinde menüye göre ya yemeğini ya da piyazını yapıorum. süper oluo. nohutu da aynı şekilde yapabiliorum. hatta eti haşlayın düdüklüde az bişi. çıkarın mikrodalgada çözüp küçük doğrayıp domatesli biberli soğanlı sote gibi yapın. makarna üstü, pişav üstü ya da ekmek rası gibi yapın mesela. ben biçok şeyi çalışırken deneme yanılmayla buldum. bazılarını da nette raştırarak. mesela biber doldurun atın difrize çıkarıp çözmeden pişirin. daha örnek çookkk...

aynen sana katılıyorum canım bende fasulye ve nohutu bolca ıslatıyorum bi gece kalıyor öyle sonra küçük porsiyonlar halinde buzluğa koyuyorum taze fasulyeyide çok alıp sadece içine domates rendeliyorum biraz ymuşayana kadar yani suyunu çekene kadar kısık ateşte kavuruyorum sonra onuda porsiyonlara bölüp buzluğa atıyorum çok lezzetli oluyor lazım oldukça kullanıyorum çok pratik benim gibi çalışıyorsanız ve çat kapı geleniniz oluyorsa elinizin altında mutlaka pratik bişeyler olması şart

o çatkapı misafirlere kaç kere bu şekilde çeşit çeşit yemek yaptım şok oldular :)

sl Arkadaşlar ben yeni evlendim pasta tatlı kurabiye filan bildiğiniz kolay tarifler varmı misafir filan geldiğinde ikram edilecek yicekleri fazla bilmiyorum bilenler varsa yardımcı olurmusunuz.

sl Arkadaşlar ben yeni evlendim pasta tatlı kurabiye filan bildiğiniz kolay tarifler varmı misafir filan geldiğinde ikram edilecek yicekleri fazla bilmiyorum bilenler varsa yardımcı olurmusunuz.

valla canım tarif sorarsan çok. sana tavsiyem bikaç tarif bul kendine göre. 3-5 kere yapınca çok pratik gelmeye başlar.

Rica ederim diger yazdiklarimida okuyun... ben zaten konuyu actiktan beri yaptiklarimi buraya yazdim durumum konuyu ilk actigim zamanki gibi degil arada cok buyuk gelisme var arkadaslarin yardimiyla.Pek cok tavsiye aldim ve onlari uyguladim zaten. Motivasyonumda yoktu ama duzeldi. BU arada Pc basinda da elbet vakit gecirecegim. Surekli pc basinda oldugum kanaatine nasil vardiniz? Gunun belli saatlerinde giriyorum burada yatip kalkmiyorum. Lutfen elestrilerinizi yapmadan once biraz konuyu gozden gecirin bakalim neler gelismis o surecte.

Son düzenleme:

sizin adınıza sevindim o halde :81:

Ben de iş yapmayı sevmiyorum pek. Zaten bir kaç ay öncesine kadar çalışıyordum, bebeğim olunca izne ayrıldım. Şimdi ev işi yapmak daha zor. Akşamları uyuyor bebeğim ama akşamları iş yapmak çok garip geliyor bana, yapamıyorum. Sanki akşam oturup dinlenmek, eşle vakit geçirmek içinmiş gibi. Zaten apartmanda oturuyoruz çok gürültü de yapamayız. Neyse...
Benim uyguladığım işe yarayan birşy var. Misafir çağırmak. Bir kaç gün sonrasına misafir çağırdığım zaman mecburen evi derleyip toparlıyorum. Hoş misafiri evi toplamak için çağırmıyorum ama ikisi bir arada pek güzel oluyor.
Evin düzene girdikten sonra sık sık misafir davet edebilirsin. O zaman evi mecburen derli toplu tutarsın.

Ütü hiç denecek kadar az yapıyorum. Bazen giyecek olduğumuz şeyleri, ütüsüz çok kötü gözükenleri... Nasıl beceriyorsunuz ütü işini. Hele havlularını nevresimlerini ütüleyenler..???

Ya ben bayılıyorum bu kızın nezaketine.Aynı mesaja cevap yazdım yazdım sildim sinir olup neyse dedim kendi cevaplar nasıl olsa bak gene kızmadan yanıtlamış.ben de bunu yapamıyorum işte.Bu uslubu iş hayatıma aktarabilsem ... bana yazsalar bu mesajı tonla laf saymıştım şimdi.Huy güzelliği de buna deniyor anlaşılan.

dimi, bu topik için konuşuyorum ama başka bi topikte olgunluğuna hayran kaldım, bence de missplayful çok tatlı bi üye:13:

misafir yöntemini hiç duymamıştım ama bu da iyiymiş

eve 1 hafta her akşam misafir çağar ,onların geleceği için mecburen temizlik toplamave yemek yaparsın o 1 haftadan sonra herşey kendiliğinden programlanmış olur,gelmese bile misafir gelecek gibi ototmatik olarak yaparsın..buda bir çözüm olabilir canım..1 hafta sok dişini sonra rahat et,bu bebeğe meme bıraktırmak gibi bişey heralde,bende kızımı memeden keserken 1 hafta çok az uykuyla durdum mesela şimdi akşam yatıp sabah kalkıyorum

kayınvalidemin bir sözü vardır evlendiğim ilk yıllarda söylerdi: işin ucunu bıraktınmı başa çıkamazsın diye.
ben bu sözü çok doğru buluyorum. ben günlük evi toparlarım silinip süprülecekse onları yaparım. büyük temizliktede oda oda yaparım mesela oturma odasına bir gün ayırırım. camı cercevesi perdeleri falan filan. ertesi gün diğer oda....bu böyle gider. ama ben çalışmıyorum. çalıstığım dönemlerde çocuk yoktu. aparatif şeyler yerdik akşam. haftasonu da dışarda yerdik. ama evi toparlamayı temizliği aksatmazdım. aslında evliyken çalışmak zor hele bir de bebek varsa çok yorucu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…