- Konu Sahibi missplayful
-
Ya bak sen bile ne cok sey yapmissin!!! Burda sabahin 5 i kizlar ben artik yeni uyanmis olacagim siz aksam yemegine oturmusken... ins kalkinca bende kendimi zorlayip yapabilirim.Bu aksam yaptiklarimi yazayim bari buraya motivasyon olur..
En başta şunu belirteyim. Sabahın 5' ine kadar her zaman oturursan iş yapacak ne halin olur nede zamanın.
Önce uyku düzenini oturt. Sabahları erken kalk. Kafein al yada enerji içeçeği iç.
Pazartesileri temizliğe ayır. Haftada bir kere temizlik yapsan bile şu durumdan daha iyidir.
Kirlileri çamaşır sepetine atmayı alışkanlık edin. Haftada bir makineni çalıştır. Ertesi gün ütü yap. Öyle iç çamaşırı, çarşaf, çorap v.s. ütüleme.
Bulaşık makinen varsa kirlileri içine koy. Yoksa kendine bir leğen bul içine su doldur onun içine at. Her akşam 30 dak bulaşıkları yıkarsın.
Yemek yapmayı biliyormuşsun ne güzel işte. Bir gün öğleden sonra 3 çeşit yemek yap. Deepfreeze at. Dönüşümlü ısıtın yiyin.
Pazar günü zorla eşine arabasını yıkat, temizlet. Bir torba olsun arabada, içine çöplerini atsın.
Haftanın bir kaç günü çalışıyorsun sonuçta. Bunları rahatlıkla yapabilirsin. Hem iş yapmayınca ne yapıyorsun?? Tv karşısında mı oturuyorsun? Bütün gün dışarda mı geziyorsun?
Unutma yuvayı dişi kuş yapar. Eşinin müsama göstermesi seninde böyle devam etmen için bahane değil. Zaten buraya sorununu belirtmen bile senin istekli olduğun anlamına geliyor bence.
İlerde bebeğiniz olunca ne yapacaksınız?
Ben senin yerinde olsam evimi bir güzel derler toplar, üstüne birde fotoğraflayıp evim evim güzel evim köşesine koyardım.
gerçekten herkesin temizlik anlayışı farklı.
bazıları senede 4 kere halı yıkıyor.
haftada bir cam siliyor.
ayda bir tülleri perdeleri yıkıyor.koltukları siliyor.
Canim ise ben 8 30 da basliyorum gece 3 te isten cikiyorum. eve geldigimde 4 oluyor ve uyku tutmuyor tabi 5 e kadar oturdugum oluyor bazen,Eskiden gunduz yaptigim bir isim vardi ama simdi bu sekidle cunku maasi daha yuksek kisa bir sureligine 5-6 ay daha dayanmayi dusunuyorum cunku para biriktiriyoruz sonra zaten hemen bir gunduz isi bulacagim.Su an katlanmak zorundayim gecici bir is bu.. Maalesef ekonmik kriz burada da var su anda dayanmak zorundayim bir sureligine.
pardon da müşteri temsilcisisiniz dimi neden 3 te çıkıyorsunuz işten...
Oo seninki tembellik sayılmaz bence. İşin yorucu. Hal böyle oluncada kim ev işi yapmak ister ki... Bence de az daha sık dişini zaten normal mesai saatlerinde çalışınca kendince bir düzenin olur. Bırak keyfine bakAh pardon degistirmeyi unutmusum evet musteri temsilcisi idim 1 ay oncesine kadar ama maalesef maasim dusuktu su anda bir gece klubunde barmaid lik yapiyorum. Malum bir sure dayanmayi dusunuyorum sadece cabuk hizli para kazanmak icin.
Ah pardon degistirmeyi unutmusum evet musteri temsilcisi idim 1 ay oncesine kadar ama maalesef maasim dusuktu su anda bir gece klubunde barmaid lik yapiyorum. Malum bir sure dayanmayi dusunuyorum sadece cabuk hizli para kazanmak icin.
@Aday anneyim tsk ederim uzunca cok aciklayici bir mesaj yazmissin usenmedim tabiki sonuna kadar okudum. Tavsiyelerini uygulayacagim. Evimden bahsedeyim biraz. Simdi yatak odasi var banyolu,bir tane oturma odamiz ve bir salon var bu arada salonun yaninda mutfagimiz ve mutfagida kapsiyan bir oda var Amerikan muttfak tarzi orada yemek masamiz duruyor. yani 2 oda 1 salon mu derler o sekilde arti 2 tane banyolu .
Ni dimek ifinim...
Evde olan bayanla çali$an bayan arasinda daglar kadar fark var. I$ten yorgun geliyorsun hele bir de i$yerinde sorunlar ya$iyorsan hiç mi hiç evde i$ yapasin olmaz.
Dedigim gibi e$inle bir oda seçin ve bu odayi ikiniz birlikte temizlemeye çali$in. Mesela girin odaya... Ciddi ciddi.
Al eline kalem kagit:
Oturma odasinda neler gidecek neler yapilcak? Bunlari not tutun (bi arkada$ kapiya as demi$ti öyle yap) Diger odalara da aynen böyle yapin.
Sonra tek tek bir oda seçin $lklardan hangileri yapilcaksa birini seçin yapin ve üzerini böle KALIN RENKLi KALEMLE CiZiN
Ne kadar çok cizilmi$ bir kagit o kadar çok iyi demek olcak.
(Buarada ya$adiginiz sorunu dün gece e$ime okudum "bizimi yazmi$?" dedi... Daha sonra ki hikayen daha da kötüye gidince "e$i yardim etsin gece çali$iyormu$ öglene kadar yattigina göre tabi vakti olmaz" dedi. Özellikle e$in sabah erken kalkiyorsa onun birkaç i$i üstlenmesini senin de öglenden sonra devamini getirebilcegini söyledi. Yapilir, Amerikalilar o kadar da tembel degildir ya...
Sizin ilk i$iniz önce odalari tek tek düzenlemek gereksiz $eyleri çöpe atmak evet çöpe atmak. Fazlaliktan kurtulun!
Bi sonraki i$iniz de haftalik ve gündelik evde yapacaginiz i$lere programlamaniz. $uan gündelik bir$eyi yapsaniz bile ev derli toplu olmadigi sürece yaptiginiz $eyler gözle görülmez.
SIFIRDAN BIR HAYAT TEMIZ HAYAT!
Mutlu bir çift!
Arkanizdayiz!!
kızlar ınanamıyorum sıze.nasılda saldırmıssınız.dınıne bıle laf etmıssınız.yargılamak bıze dusmes.burda herkes hersey hakkında fıkır alıyor danısıyor.ancak onerıde bulunabılırız.kendısının farkına varması akıl danısması yolun yarısını ılerlemıs oldugunu gosterıyor.dur demek ıstıyor ama nasıl bize onu soruyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?