Evi cekip ceviremiyorum!!!

Ya bak sen bile ne cok sey yapmissin!!! Burda sabahin 5 i kizlar ben artik yeni uyanmis olacagim siz aksam yemegine oturmusken... ins kalkinca bende kendimi zorlayip yapabilirim.Bu aksam yaptiklarimi yazayim bari buraya motivasyon olur..

En başta şunu belirteyim. Sabahın 5' ine kadar her zaman oturursan iş yapacak ne halin olur nede zamanın.
Önce uyku düzenini oturt. Sabahları erken kalk. Kafein al yada enerji içeçeği iç.
Pazartesileri temizliğe ayır. Haftada bir kere temizlik yapsan bile şu durumdan daha iyidir.
Kirlileri çamaşır sepetine atmayı alışkanlık edin. Haftada bir makineni çalıştır. Ertesi gün ütü yap. Öyle iç çamaşırı, çarşaf, çorap v.s. ütüleme.
Bulaşık makinen varsa kirlileri içine koy. Yoksa kendine bir leğen bul içine su doldur onun içine at. Her akşam 30 dak bulaşıkları yıkarsın.
Yemek yapmayı biliyormuşsun ne güzel işte. Bir gün öğleden sonra 3 çeşit yemek yap. Deepfreeze at. Dönüşümlü ısıtın yiyin.
Pazar günü zorla eşine arabasını yıkat, temizlet. Bir torba olsun arabada, içine çöplerini atsın.
Haftanın bir kaç günü çalışıyorsun sonuçta. Bunları rahatlıkla yapabilirsin. Hem iş yapmayınca ne yapıyorsun?? Tv karşısında mı oturuyorsun? Bütün gün dışarda mı geziyorsun?
Unutma yuvayı dişi kuş yapar. Eşinin müsama göstermesi seninde böyle devam etmen için bahane değil. Zaten buraya sorununu belirtmen bile senin istekli olduğun anlamına geliyor bence.
İlerde bebeğiniz olunca ne yapacaksınız?
Ben senin yerinde olsam evimi bir güzel derler toplar, üstüne birde fotoğraflayıp evim evim güzel evim köşesine koyardım.

gerçekten herkesin temizlik anlayışı farklı.
bazıları senede 4 kere halı yıkıyor.
haftada bir cam siliyor.
ayda bir tülleri perdeleri yıkıyor.koltukları siliyor.

Canim ise ben 8 30 da basliyorum gece 3 te isten cikiyorum. eve geldigimde 4 oluyor ve uyku tutmuyor tabi 5 e kadar oturdugum oluyor bazen,Eskiden gunduz yaptigim bir isim vardi ama simdi bu sekidle cunku maasi daha yuksek kisa bir sureligine 5-6 ay daha dayanmayi dusunuyorum cunku para biriktiriyoruz sonra zaten hemen bir gunduz isi bulacagim.Su an katlanmak zorundayim gecici bir is bu.. Maalesef ekonmik kriz burada da var su anda dayanmak zorundayim bir sureligine.

gerçekten herkesin temizlik anlayışı farklı.
bazıları senede 4 kere halı yıkıyor.
haftada bir cam siliyor.
ayda bir tülleri perdeleri yıkıyor.koltukları siliyor.

Bu arada yaptigim en iyi secim koltuk alirken yaptigim olmus kesinlikle koltuklari deri almistim ve gercekten silmesi temizlemesi cok pratik normal kumas bir koltuk alsaydim gercekten silmesiyle basa cikamazdim!

pardon da müşteri temsilcisisiniz dimi neden 3 te çıkıyorsunuz işten...

merhaba;bende bekarken hiç iş yapmadım..annem hiçbir şey yaptırmadı;bende heveslenmedim zaten:26:
ama ne zaman kendi evimi kurdum;annemden ne gördüysem yavas yavas uygulamaya basladım..bende hafta içi okula gidiyorum ve 4 te evde oluyorum.size tavsiyem diğer arkadaslarında dediği gibi işlerinizi plan dahilinde yapmanız.çalışanlar için en önemlisi bu..
malum iki kişiyiz ve misafir gelmediği takdirde evimiz çok fazla dagılıp;kirlenmiyor.onun için genelde hafta sonu temizlik yapıyoruz. cumartesi kahvaltımızı yapıp eşimle iş bölümü yaparız.2 saat sürecek iş böylece 1 saate iner.o süpürür ben silerim evi.toz alırım ve önceden çamaşır suyu döktüğüm lavabo ve tuvaleti yıkarım.bu arada çamaşır makinasını akşamdan doldurur uyanır uyanmaz çalıştırırım.zaten 3 kere çalışması yetiyor.cumartesi eve dair bu işleri bitirince;pazar günü ütülerimi bitirir temizlik sayfasını kapatmış olurum
herkesin evi illaki dagılır;dolaplar makyaj malzemeleri..eğer zamanında müdahale edilmezse iyice dagılıyor ve insanın hiç toplama istegi olmuyor.
dagınıklıgı önleyecek düzenleyici ürünler kullanabilirsiniz.
eşinizle iş bölümü yapabilirsiniz.
umarım herşey düzelir

pardon da müşteri temsilcisisiniz dimi neden 3 te çıkıyorsunuz işten...

Ah pardon degistirmeyi unutmusum evet musteri temsilcisi idim 1 ay oncesine kadar ama maalesef maasim dusuktu su anda bir gece klubunde barmaid lik yapiyorum. Malum bir sure dayanmayi dusunuyorum sadece cabuk hizli para kazanmak icin.

Son düzenleme:
Ah pardon degistirmeyi unutmusum evet musteri temsilcisi idim 1 ay oncesine kadar ama maalesef maasim dusuktu su anda bir gece klubunde barmaid lik yapiyorum. Malum bir sure dayanmayi dusunuyorum sadece cabuk hizli para kazanmak icin.
Oo seninki tembellik sayılmaz bence. İşin yorucu. Hal böyle oluncada kim ev işi yapmak ister ki... Bence de az daha sık dişini zaten normal mesai saatlerinde çalışınca kendince bir düzenin olur. Bırak keyfine bak

çok güzel öneriler gelmiş, tekrar mesajları okuyup uygulamaya başlayın bence.

et yemeğine değinmişsiniz. benim eşim de etsiz yemek yemez pek. tavsiyem, bolca eti kavurun. bir kısmını kullandıktan sonra, kalanı birer yemeklik bölerek buzluğa atın. her yemekte et kavurmayla uğraşmazsınız, sebze yemeklerinin içine bu etlerden koyarak eşinizin yemesini sağlayabilirsiniz. bende işe yaramıştı...

makyaj malzemelerinizi lavabonun yanında bırakıyorsunuz ama su-nem çabuk bozulmasını sağlar.. onları küçük bir sepetin içinde saklayın, derli toplu dursun... plastik büyük kutular veya sepetler alın, ıvır zıvırları toparlayın. fazla dağınıklık olmaz...

böcek konusuna gelince, en kısa zamanda onlara bir çözüm bulun. çok etkili böcek ilaçları var. yazdıklarınızdan en çok buna rahatsız oldum... wc mutfak arası mekik dokur onlar.

bir de eve misafir çağırın ara sıra. temizlik yapmaya mecbur hissedip bir bahaneyle iş yapmış olursunuz...

bende bekarken hiç bi iş yapmazdım....evlendiğimde çamaşır makinesini çalıştırmayı bile bilmiyordum..annemin evinde ne bi kez çorba yapmışımdır ne bi kez çamaşır asmışımdır :) ah bekarlık ve tembellik işte..

ama bekar bi bayanın herşeyi öğrenmesi ilerisi için güzel bence...

şuanda allaha şükür bütün işlerimi yapıyorum ama öle yaramz bi kızım varkii tüm enerjimi alıyor,vucudumun direncide düşük çok çabuk yoruluyorum iş yaparken (tansiyonum düşüyo hemen

kızlar ınanamıyorum sıze.nasılda saldırmıssınız.dınıne bıle laf etmıssınız.yargılamak bıze dusmes.burda herkes hersey hakkında fıkır alıyor danısıyor.ancak onerıde bulunabılırız.kendısının farkına varması akıl danısması yolun yarısını ılerlemıs oldugunu gosterıyor.dur demek ıstıyor ama nasıl bize onu soruyor?

7 saat yuksek muzikte ayakta durmak onca ınsanla ugrasmak hıc kolay degıl.Allah kolaylık versın.burdakı yorumlarada uzulme.duzenlı olmayla ve planlı olmayla cozersın

Amerikadaki şartları bilemiyoum canım ama taşınma imkanın yok mu?
Bak benim bir sözüm vardır,en güzel temizlik taşınmadır diye..
Hem yeni bir ev,sana da iyi gelir.eskileri,kullanmadıklarını elden çıkarma imkanın da doğar.
Ayrıca önceki konunu ben hatırlıyorum,komşunla da yaşadıkların çok can sıkıcı.Ondan da kurtulmuş olursun.
Yeni evinde pırıl pırıl bir düzen kurar ve onu korumaya çalışırsın..
Yalnız şuna dikkat et,evimde böcek var diyorsun giderken onları da götürme..Yeni evine de yayılabilirler.
Her şeyi güzelce silkeleyip kolile eğer taşınma fikri aklına yatarsa..

Ni dimek ifinim...
Evde olan bayanla çali$an bayan arasinda daglar kadar fark var. I$ten yorgun geliyorsun hele bir de i$yerinde sorunlar ya$iyorsan hiç mi hiç evde i$ yapasin olmaz.
Dedigim gibi e$inle bir oda seçin ve bu odayi ikiniz birlikte temizlemeye çali$in. Mesela girin odaya... Ciddi ciddi.

Al eline kalem kagit:

Oturma odasinda neler gidecek neler yapilcak? Bunlari not tutun (bi arkada$ kapiya as demi$ti öyle yap) Diger odalara da aynen böyle yapin.

Sonra tek tek bir oda seçin $lklardan hangileri yapilcaksa birini seçin yapin ve üzerini böle KALIN RENKLi KALEMLE CiZiN
Ne kadar çok cizilmi$ bir kagit o kadar çok iyi demek olcak.

(Buarada ya$adiginiz sorunu dün gece e$ime okudum "bizimi yazmi$?" dedi... Daha sonra ki hikayen daha da kötüye gidince "e$i yardim etsin gece çali$iyormu$ öglene kadar yattigina göre tabi vakti olmaz" dedi. Özellikle e$in sabah erken kalkiyorsa onun birkaç i$i üstlenmesini senin de öglenden sonra devamini getirebilcegini söyledi. Yapilir, Amerikalilar o kadar da tembel degildir ya...

Sizin ilk i$iniz önce odalari tek tek düzenlemek gereksiz $eyleri çöpe atmak evet çöpe atmak. Fazlaliktan kurtulun!
Bi sonraki i$iniz de haftalik ve gündelik evde yapacaginiz i$lere programlamaniz. $uan gündelik bir$eyi yapsaniz bile ev derli toplu olmadigi sürece yaptiginiz $eyler gözle görülmez.
SIFIRDAN BIR HAYAT TEMIZ HAYAT!
Mutlu bir çift!

Arkanizdayiz!!​

off benim de en büyük korkularımdan biri :26: annem bana pek iş öğretmedi, okumaya şehir dışına gitmesem pilav bile yapamazdım..her şeyi orda öğrendim..ama ev arkadaşlarım hep daha hızlı ve tertipli olmam gerektiğini söylerlerdi..yemek yaparken her yeri batırmam gibi..

şimdi düşünüyorum ilerde evlenirsem evi çekip çevirebilecek miyim, temizlikti yemekti, hem bunları sürdürüp hem de bakımlı olmaya süsüme püsüme devam edebilecek miyim..

sırf bu korkularımdan erkek arkadaşıma evlenince ben çalışmak istemiyorum bile dedim..onun zaten canına minnet...

Gercktn cok kotu bi durum. Bazen benimde ustume bi tembellik dusuyo, ama sadece bikac saatligine)) cok huzursuz ve mutsuz oluyorum. Sonra kendimi toparliyorum istemeye istemeye ve temizligimi yapyorum. Baslayinca zaten duramiyorum))) bide oglum var 2 yasinda. Daha bebekken gece o uyuyunca saat 1,2 ye kadar temzlk yapardm)) gercektn totiz olmayi istiyorsun ama enerjin yok sanki. Sabahlari portkal suyu sık icine bikac damla corek otu yagi damlt; tembellige cok iyi gelyomus)). Allah yardmcn olsun

Canim sagol burdaki her oneriyi hayata gecirmeye calisiyorum. Dun aksam gene 3 te ciktim isten mecburen insan uyuyamiyor o kadar gec olunca saat..neyse esim evi supurmustu salonu toparlamisti cok sevindim. Onunlada konustum beni isten almaya gelir hep korktugum icin .Yatak odasina kirli sepeti koydum ama ona ikinci bir dolap veya sifonyer gibi birsey almayi teklif ettim boylece sigmayan giysiler oraya kolayca organize edilebilir.Bugun almaya gidecegiz.Ikea var burada orada cok guzel ev esyalarini ivir zivir organize etmek icin kutular kucuk dolaplar var onlardan da almayi dusunuyorum.

Bu arada bocek o sirada tum apartmanin sorunuymus apartman gorevlileri gelip her daireyi ilacladilar herkes o donem sikayetciymis. Ben her yere ufak bocek yemleri koydum nolur nomaz diye. Sonra copleri her gun attiriyorum esime. Oda kokulari aldim otomatik fisfisli olan. Yemek artigi ortada kalmasin diye dikkat ediyorum, Nadirde olsa arada tek tuk gordugum oluyo ilaclanmasina ragmen ama nerden geliyor o tek tuk bilmiyorum ama komsularimlada konustum onlardada ayni sorun varmis.

Bu arada ben 4 gun calisiyorum aksam 8 :30 gece 3:00 e kadar. ESIM 4 Gun calisiyor askeriyede sabah 5 te kalkiyor 6 da iste oluyor aksam 7: 15 te evde oluyor. O da 12 saat calistigi icin maalesef calistigi gunler birsey yapmak istemiyor ama ikimizinde bos gunler var o gunlerde yapabilriiz

Canim cok haklisin demek istedigimde buydu zaten ben hatalarimi kbl ediyorum soylenen seyler benim bilmedigim seyler olsa o zaman gercekten hak veririm. Kac kisi acaba acikyureklilikle boyle kotu bir huyunu kabul edebilir yuzlesebilir ve cozum arayabilir. Vok iyi bir insanim iyi bir arkadasim, esim, fedakarim, canayakinim, sessiz sakinim, dedikoducu degilim ama pis ve daginigim. Napalim benimde bu huyum kotu ...Onemli olan degistirmek ki ben istiyorum ve baslsadim planla her gun baska bir yeri temizliyorum eminim yakinda evim toplanacak. Bu arada kislik ve yazliklari ayirip kucuk bi kilerimiz vardi esktra giysileri oraya koydum organize edip. Iste bu benim isimi kolaylastirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…