Merhabalar
Yazilarinizin birkaç yerinde kendimi gördüm. Evliligin ilk zamanlarinda evde ki e$ya sayisi ve aksesuar sayisi daha azdi örnegin. Ve inanirmisiniz mutfak bölümünde her aletin bir yeri vardi. En basitinden su $i$esi sag tarafta durcakti. Böyle biçak setim vardi onun yeri bir yerdeydi. E$im ordan biçaklari kullandigi zaman hafif kaydi mi? Hemen onu alip düzeltiyordum saçma sapan. Baktim manyak manyak en ufak $eylere dikkat ediyorum böyle otoriter, askeriye yönetiminde evde ya$anilmaz.
Kendimi frenledim.
Bi ara hatta fazla frenledim

hiç bir$eyi takmaz olmu$tum bu da e$imin ho$una gitti. Sizin bahsettiginiz o kirli kiyafetleri banyoya yere atiyordu. Günlük giydiklerini de yatagin hemen kenarina. O öglenciydi bense memur sabah gidip ak$am geliyordum eve her geldigimde bir sürprizle kar$ila$maya ba$ladim.
Bilgisayar masasinin üzerinde biriken tabaklar, içecekler, vs... gibi
$imdi evdeyim (zaten hamileyim) evde olunca daha fazla gözleme $ansim oldu. Mesela yatak odasina böle kirli giysileri koyabilcegi bir sepet gibi bir$ey aldim. Banyo da zaten vardi. 1 tane de çama$ir makinasinin oldugu yere aldim. Dedim: bak hangi odada olursan ol, oradaki sepetlere atacaksin bir dahakine kirlileri. Artik bunu yapiyor o konuda mutluyum
Banyo da $uan benim tek sorunum Di$ firçasi ile di$ macunu bunlar için iki ayri kaplarim var. Birine macun digerine firçalar gircek. Ama beyfendi her defasinda firçasini alir di$macunun oldugu yere koyar, macunu da lavabonun kenarina

O öyle yapar bense her gün onu alir bikmadan tekrar yerine koyarim... Son 2 aydir buna yogunla$tim... Dikkatini çekmek için ne yapicam bilemiyorum. Ileriki zamanlarda ya bu 2 kaplari degi$tircem yada oraya ufak not yazcam. Kendisiyle yüz yüze bunu daha konu$madim
Bir de sakal tra$ olduktan sonra aynanin islanmasi lavabonun etrafinin islanmasina uyuz oluyorum. Bunu kendisine söyledim aldigim cevap $u oldu: "
ya su o, kurur.. bi$i olmaz o kadar slkma kendini". Dedim: "
dur orda! Kuruduktan sonra yaptigi lekelerden haberin varmi?" Hemen yan tarafta bir tane elbezi koydum bu tra$ olduktan sonra içeri girip bakiyorum islaksa çagiriyorum ufak çocuk azarlar gibi. Gülerek geliyor bazen çocuk gibi "
gelmiyorum yaa" felan yapiyor ama sildiriyorum silcek ya. Ne demek silmem...
Bilgisayar etrafinda ki bira $i$eleri, bo$ bardaklar, çerezler duruyor... Onlara artik dokunmuyorum kendisine "
orasi senin yuvan artik beni ilgilendirmiyor" dedim. Hatta bir gün Cola $i$elerinden Pizza Kulesi yaptim gözlerimin içine bakti... bense görmezlikten geldim ve usulca gidip çöpkutusuna atti.
Bende yurtdi$inda ya$iyorum buarada. Burada $i$eler, kartonlar ve normal çöpler ayri ayri atilir. Onun için ayri büyük containerlarimiz var. Bak mesela bu huyu vardir gider yerlerine atar sagolsun.
Kiyafet konusuna gelince,
bazen benim de yiginla ütülencek ve dolaplara koncak kiyafetler oluyor. Yer olmadigindan dolabin yanina yere koydugumu biliyorum. Bu biraz da yerin olmamasindan kaynaklaniyordu. E$imle sonra bir dolap aldik. Birine yazliklari digerine ki$liklari koyacaz. Ama bir türlü bu iki ayrimi yapmadik. Mesela ikimizin son tembelliklerinden birisi bu hep bebi$in odasina odaklandik. Yakin bir zamanda büyük bir po$et(ler) alip giymedigimiz kiyafetleri, eskiyen, ufalan,... yardim yerlerine felan götürmeyi dü$ünüyoruz (veya çöpe) geriye kalanlari da düzenli bi $ekilde dolaplara yerle$tircez.
Sadece kendinize yükü atmayin! Iki tarafli olmasi gereken bir$ey bu bence. Evime daha ben bi yardimci felan çagirmadim en kolay temizligi ben WC,BANYO,MUTFAK,KORIDOR da yapiyorum.
Zorlandigim yerler ise: YATAK ODASI ve OTURMA ODASI :92:
En çok zaman isteyen yerler bunlar bence bir yere kadar ben yaparim ama bi yerden sonra e$imin de gelip kendi kiyafetlerinin nerede oldugunu felan görmesi bilmesi lazim hatta kendisinin yapmasi lazim.
Yukarda yazdiklarimin arasindan ne kadarindan bir$eyleri kendin için kullanabilirsin bilmiyorum ama...
Istersen kaç odan var ne amaçla kullaniyorsunuz? Bunlari payla$ birlikte forum olarak gün be gün bir odayi temizlemende yardimci olalim

biz fikirler veririz sen uygularsin e$inle.
Hem canini slkma o etrafta kalan yapilcak i$ler insani dagitir ve bitkinlik bi yorgunluk hissi getirir gayet normal bu da.