- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Sevgili erkek anneleriAma alttan almayıp karşılık verirsem tartışmalarımız hakaret ve şiddete kadar uzuyor. Ve pişman olmuyor sen beni o duruma getirdin diyor.
Siddet ortamı atıyorum senede 1 kere filan oldu ama çekinmeden hakaret ediyo kızınca. Ayrılık aşamasında da aksi gibi guzel gunler hatırlanıyo hep ya da korunma sahiplenilme eksikliği yasiyorum bu duygular gecici diyorlar daha lohusalık var neler olacak acaba
Aynı dediginiz gibi boş sebepten evi terk ettiğimi düşünüyo kendini haklı görüyo, siddet ve hakaretlerini de söyleyip gittim aslında ama o olaylar soğuduğu için etkisi olmadıGereksiz yerde yapilmis bi tavir olmus sizinki
Adam doverken gitmemişsiniz de kalkip ufak bi seyde terk etmişsiniz evi.o yuzden kendini hakli goruyor ola bilir
Her ne kadar zamanlamaniz yanlis olsa da aldiginiz karar dogru.hamileligin verdigi duygusallikla dusunuyorsunuz su an
ben de bu sürede dik durmaya calistim dava actım hic aramadım guya ama üzüntüden kahroluyorum
Bence hemen psikolojik destek alın. Hem hamilesiniz mutlaka destek almanız gerek ki stressiniz azalsın ve yavrunuzda karnınızda sorun yaşamasın.bence geri dönmeyi düşünmek yerine bu süreyi nasıl sorunsuz atlatabilirsiniz onu düşünün. Kaç zamandır sizi ve bebeğinizi atayıp sormayan sizi silen adamı siz de silin. Yaşamayana söylemek kolay diyebilirsiniz ama İnan’ın çok çok benzer bir süreci yaşıyorum hem de 2 çocuğumla birlikteYok canım normal karsılamadıgım için bıraktım geldim ve dava açtım, meğer iç dünyamda evimin yıkılmasını istemiyormuşum galiba zamanla duygularıma yenik düştüm üzüntüm ağır bastınormalde siddeti kabul edenleri de hep eleştirirdim, özler pişman olur sandım demek ki ama yok hiç adım atmadı
O zaman kararli dur sakın pisman oldugunu farkettirme.eger az da olsa farkederse daha beter olur.bebegin dogunca ailen onun ailesine haber versin.normal bi insan mutlaka gelir gelmezse de dogru bi karar verdigini bir daha anlayip yoluna bakacaksin baska caren yokAynı dediginiz gibi boş sebepten evi terk ettiğimi düşünüyo kendini haklı görüyo, siddet ve hakaretlerini de söyleyip gittim aslında ama o olaylar soğuduğu için etkisi olmadı
Gururlu sert bi tip falan değil, sadece seni sevmiyor, değer vermiyor hepsi bu.Merak etmiyo aşırı gurur yaptı , karakteri de öyle gururlu sert bi tip. Terk edilmeyi yediremedi, ben de bu kadar beklemez diye düşünmüştüm açıkcası özler gelir demiştim tam tersi oldu
Sığıntı hissi geri dönmek istemene yol açan. Ancak şiddet kabul edilemez canım. Bence en iyisini yapmışsın. Şimdi hamilesin hassassın. Biraz geçsin toparlarsın illa bir meslek olmasa da gider çalışırsın geçindirirsin kendini. Mecbur verecek nafakayı çocuğuna bakarsın.Tabi inşallah daha makul yol bulunur ama şiddeti hoş görme ne olur.Merhaba önerilerinize ihtiyacım var. 8 aylık hamileyim. 3 aydır annemin evindeyim. Eşimle ara sıra şiddetli tartışmalarımız oluyordu. Birkaç kere bana şiddet uyguladı tokatlama, yumruk gibi. Şiddet uygulamadıgı zamanlarda da küfürlü olmak suretiyle hakaret etti. Kendisi sinirli bi karakter ben alttan alırsam bunları yapmıyo siniri geçince gelip kusura bakma diyo. Ama alttan almayıp karşılık verirsem tartışmalarımız hakaret ve şiddete kadar uzuyor. Ve pişman olmuyor sen beni o duruma getirdin diyor. Ben de en son ufak bi tartışmayı bahane edip o evde yokken çıktım gittim. Gideceğimi söylediğimde gidersen biter asla gelmem silerim demişti. Ben de belki bi umut özler pisman olur da birdaha saygısızca davranmaz diye çıktım gittim. Eskişehire annemin yanına geldim. Ne aradı ne sordu. Ailesinden yarım ağız bi aracı olma girişimi oldu geri çevirdik ( oğlan pisman olsun istesin diye) onlar da bıraktı arayıp sormuyo. Biraz bekledim sonra boşanma davası actım yine adım yok. Ben pişman oldum simdi. Cok mutsuzum geri gitsem daha beter kırıcı olur kalsam kalmak istemiyorum sığıntı gibiyim burda. Ne yapmalıyım mesleğim yok ailemin durumu kötü eşim cocugu hic sormadı biseye ihtiyacınız var mı demedi doğum yapacağm az kaldı. Bebek icin hastaneye gelir mi ondan da süpheliyim. İlişkimiz genel olarak guzeldi ne desem alırdı gönlümü hos tutmaya calisirdi. Sadece bu tarz kavgalar buyurse şiddet oluyodu ben de her zaman alttan alamiyodum. Ne yapacagım geri gelmiyo , dava actim diye de iyice sinirlendi. Kızımız olacak onu da sormuyo
İlişkimiz genel olarak guzeldi ne desem alırdı gönlümü hos tutmaya calisirdi. Sadece bu tarz kavgalar buyurse şiddet oluyodu ben de her zaman alttan alamiyodum.
Doğru söylüyosunuz huyuna gidilen herkes iyi olur8 aylık hamile ve 3 ay önce evi terkettiyseniz bu adam 5 aylık hamileyken bile canınızı yakacak kadar vicdansızmış. Nasıl iliskimiz güzeldi, gönlümü alırdı diyebiliyorsunuz ki. İnanmak istediğiniz bu bence.
Huyuna gidip her dedigine ok dersen kimse kötü olmaz.
Canımı yakabilecek kadar gaddar bir adamin kahrını cekecegime, gözümün yaşına kıyamayan anne babamın yanında yokluk çekerim. Zaten bu yaşınıza kadar onlarla yasamadınız mi?
Eve kapandım kaldım bir yere de gidemiyorum siz nasıl atlatıyorsunuz beni silmiş olması ağırıma gidiyo, hırsımdan da dönmek istiyorum galiba anlamadım ki kendimiBence hemen psikolojik destek alın. Hem hamilesiniz mutlaka destek almanız gerek ki stressiniz azalsın ve yavrunuzda karnınızda sorun yaşamasın.bence geri dönmeyi düşünmek yerine bu süreyi nasıl sorunsuz atlatabilirsiniz onu düşünün. Kaç zamandır sizi ve bebeğinizi atayıp sormayan sizi silen adamı siz de silin. Yaşamayana söylemek kolay diyebilirsiniz ama İnan’ın çok çok benzer bir süreci yaşıyorum hem de 2 çocuğumla birlikte
Özsaygımı yitirdim dediginiz gibi, bana dönmemesi cok agirima gitti hırsımdan da gitmek istiyor olabilirim bu duygulardan nasıl kurtulacagm bilmiyorum haberlerini alıyorum kızlı ortamlarda takılmaya baslamıs, bana hicbir seye izin vermezdiEvlilikte şiddet olması için belli bir zaman geçmesi mi gerekiyor?
Ya da senede 1, 2 senede 1 olunca normaldir mi denecek?
Siz eşinizle tüm evlilik hayatı boyunca hiç eleştiri yapıp tartışmayacak mısınız? Ne demek "ben sinirliyken karşılık verme"?
Karşılık da verilir, kavga da edilir. Aynı evde yaşamanın doğasına aykırı bir defa. Benim 3 yaşımdaki oğlum bile her dediğimi yapmaz itiraz eder.
Bence bir psikologdan yardım almaya başlayın. Özsaygınızı kaybetmişsiniz.
Kavga, hakaret, şiddet olan ortamda çocuk büyütülmez.
Beden olarak tabi ki büyür, ama ruh halinde oluşacak tahribatı ömür boyu çeker..
Evet söyledikleriniz mantıklı ve ben duygularıma yenil düşüyorum yani bana gelmemesi hırslanmama yol açıyo ağırıma gidiyo, haberlerini alıyorum kızlarla kaynatıyormus takılıyormus üzülmemesi beni daha cok üzüyor şu ruh halinden çıkamadım kaç aydır, bağımlılık bu belki de sevgi değilSevgili erkek anneleri ☝yukardaki cümleye dikkat cekmenizi istiyorum. Etrafındaki bir çok anne bunu yapıyor. Oğlu birine vurduğu zaman yapma diyeceği yerde karşıdaki çocuğu suçlayıp " sen öyle yapmasaydın o da vurmazdı sana " diyor. Bunun sonu da böyle oluyor maalesef.
Konuya gelirsek sana şiddet uyguladığı zaman muhtemelen hamileydin. Bu şekilde nasıl güzel bir ilişkimiz var diyorsun?
Istediğin şeyleri almasın ama kötü söz söylemesin, kırmasın, incitmesin. Böylesi daha mantıklı değil mi?
Şu an çok zor bir durumdasın anladığım kadarıyla. Ailenin yanına evlendikten sonra dönünce eskisi gibi olmuyor tabiki. Bence yapman gereken en iyi şeyi yapmışsın. Çünkü eşin sorunlu. Önceki mesajda yazdığım gibi biri istemediği bir şey yapınca şiddet kullanmayı kendilerine hak görüyorlar, ya bebeğine bir şey olsaydı? Veya kalsaydın olmayacağı ne malumdu? Hadi döndün, doğum yaptın. Sana yine ayni muameleyi yapacak, belki yavruna da yapacak. Ayrıca nikahına bile sadık kalamamış pis herif. Senden ricam senin ve yavrunun selameti için psikolojik destek al. Devlet hastanelerinde ücretsiz psikologlar var. Bağımlılık dedin ya bu bağımlılıktan kurtul. Lütfen önce kendini ve yavrunu düşün. Söylemesi kolay belki ama kocan olacak şahıs da ne hali varsa görsün. Allah'a emanet ol. ❤❤❤❤❤Evet söyledikleriniz mantıklı ve ben duygularıma yenil düşüyorum yani bana gelmemesi hırslanmama yol açıyo ağırıma gidiyo, haberlerini alıyorum kızlarla kaynatıyormus takılıyormus üzülmemesi beni daha cok üzüyor şu ruh halinden çıkamadım kaç aydır, bağımlılık bu belki de sevgi değil
Çok teşekkür ediyorum psikolojik destek almaya çalışacağım dualarınızı beklerimŞu an çok zor bir durumdasın anladığım kadarıyla. Ailenin yanına evlendikten sonra dönünce eskisi gibi olmuyor tabiki. Bence yapman gereken en iyi şeyi yapmışsın. Çünkü eşin sorunlu. Önceki mesajda yazdığım gibi biri istemediği bir şey yapınca şiddet kullanmayı kendilerine hak görüyorlar, ya bebeğine bir şey olsaydı? Veya kalsaydın olmayacağı ne malumdu? Hadi döndün, doğum yaptın. Sana yine ayni muameleyi yapacak, belki yavruna da yapacak. Ayrıca nikahına bile sadık kalamamış pis herif. Senden ricam senin ve yavrunun selameti için psikolojik destek al. Devlet hastanelerinde ücretsiz psikologlar var. Bağımlılık dedin ya bu bağımlılıktan kurtul. Lütfen önce kendini ve yavrunu düşün. Söylemesi kolay belki ama kocan olacak şahıs da ne hali varsa görsün. Allah'a emanet ol. ❤❤❤❤❤
Öncelikle ben adamı evden attım koruma kararı çıkarttırdım ve ailem benim yanıma geldi tabiki insanın kendi evinde olması farklı ailesinin evinde olması farklı bir durum. Ben kendi evimde olduğum İçin daha şanslıyım.Eve kapandım kaldım bir yere de gidemiyorum siz nasıl atlatıyorsunuz beni silmiş olması ağırıma gidiyo, hırsımdan da dönmek istiyorum galiba anlamadım ki kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?