evimde fosile benzeyen bir sey buldum!

Deri atarken arka ayaklarının derisi deforme olmuş olabilir.

Yani aklıma gelen tek ihtimal atılmış deri olması, başka türlü orada ölüp kurumasına imkan yok diyorsunuz çünkü.
Ona imkan yok evet. Cunku televiyonum var konsolun uzerinde. Devamli duzenledigim, temizledigim bir yer. Aksam yoktu, sabah var. Ama dediginiz gibi balik kuyruguna donusebiliyorsa kuyrugu kertenkeledir bu.

S shot adli arkadasimiz soyleyecek bunu. Onun cok tatli bir kertenkelesi var. :) bacaklar o hale gelebilirse kertenkeledir.

Ay hadi bakalım meraklandım ben de takip ediyorum konunuzu :)

Genelde evlere girebilen (ve yukarıda bir arkadaşın eklediği) keler/gecko türü kertenkeleler değiştirdiği deriyi yer ama sizinki yemeye fırsat bulamamış veya yememiş olabilir.

Gerekli ortam varsa çabucak deri değiştirebiliyorlar. Deri değişiminde yüksek nem gerekiyor ve bu sıcakta sizin ev uygun olmuş olabilir serin olduğu için : )

Ona imkan yok evet. Cunku televiyonum var konsolun uzerinde. Devamli duzenledigim, temizledigim bir yer. Aksam yoktu, sabah var. Ama dediginiz gibi balik kuyruguna donusebiliyorsa kuyrugu kertenkeledir bu.

Normalde balık kuyruğuna dönmez ama hayvan deriyi atarken arka kısım parçalanıp saçma bir şekil almış olabilir. Veya kuyruğu kopuksa yine arka ayakların biri formunu bozmuş olabilir.
Ben de tahmin yürütüyorum açıkçası, eğer fakülteye götürüp öğrenirseniz haber verin lütfen, merak ettim ben de.

Bu benim eve disaridan gelmis canim. Cunku diyorum ya hep gozumun onunde olan bir yer. Oraya cikip olmeyi bekleyecek hali de yok, olmus birine yapisip gelmis. Simdi aklima bir sey geldi. Esim isten gelir anahtarlarini cebinden cikarip konsola koyar. Acaba cebine mi girmisti? Bu da zorlama bir tahmin gerci.

Mutlaka goturecegim. Pesindeyim bu isin. :) buraya da yazacagim.

Gecenlerde bi tanıdığım çlştığı dükkanda kolilerin altında dümdüz olmuş bi kertenkele fotosu gösterdı. Kurumuştu ta ne zmndan kalmssa diodu ve gözleri duruyodu. İş yerindeki diğer arkadasları korktmk istemis bu da fotoğrafını çekmişti.

amaan hafif bir şeydir zaten o bir yerden uçmuştur falan, endişelenmeyin.bu arada bir arkadaş kertenkelesinin fotolarını koymuş ya bayıldım zaten böcekler(sinek, örümcek vs vs onlardan nefret ediyorum) hariç her türlü hayvanı severim; kertenkeleleri, yılanları falan bile.

bizim oralarda bu yaratığa köyü göçüren ya da kuyruklu denir. sizinki kurumuş, fosilleşmiş şekli. küçüktür, boyu sizin resimdeki kadar olur. kertenkeleye benzer canlıyken de gözleri belirgin, iki kollu ve parmakları var gibidir. bazen bizim evde duvarda dolaşır :) konsolun üstüne rüzgarla falan uçmuş olabilir, ordan burdan. aklıma başka bir şey gelmiyor.

valla ilk bakınca elma veya armut çöpüne benzettim
malum kuruyunca öyle bir şekil alıyor

canım ölü kuyruğu o biz burda böyle deriz bizim evde canlısı çoktur:)bahçeli olunca ev.minik kertenkele yani elleri vardır ayakları kurbaya benzer uzun kuyruğu vardur ama miniktir.bir yerde ölmüştür örümcekte taşımıştır.merak etme:)

Bunun gozlerinin yerinde oyuklar var. Gozlerinin de yok olmasi icin ne kadar bir suredir o halde durmus olmasi gerekir acaba. Valla degisik bir sey ben cozemedim.

Valla bilemiyorum arkadaslar. Tuhaf bir sey bu ya, saskinim acikcasi. En kisa surede incelemeye gonderecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…