Zaten balik olsa kolu olmaz. Ama kuyrugu bildigin balik kuyrugu.Birde balık kafası sağdan soldan ezik olmuyor mu ben bunu daha çok ufacık bir yılan kafasına benzettim..
Geriye kalan kısmını gerçekten birşeye benzetemedim.
Merhabalar, bugun evimde salonda konsolun uzerinde balik, kertenkele fosiline benzeyen bir sey buldum. Hic kimse bir anlam veremedi. Bayagi gozleri var. 2 - 3 santimetre boyunda. Fotografini da paylasiyorum. Bir fikri olan varsa yazabilir mi lutfen? Endiselendim.
:) evim yazin bile cok serin olur. O kadar ki ben yazin bile havanin cok serin oldugunu zannediyordum, evde oldugum zaman. Kuyrugu balik kuyrugu ama kafasi ve tek kolu, 3 parmagi kertenkeleye benziyor. Bir de konsolun uzerinde olmasi, gece hicbir sey yokken sabah birden peyda olmasi... ne bieyim. Rengi de koyu yesil. Kafasinin bir kismi sarimtrak. Ve oradan ici gorunuyor.Açılın ben kertenkele sahibiyim : )
Eğer bu keler/gecko türü bir kertenkeleyse, bu tip hayvanlar derilerinin nemli kalmasına ihtiyaç duyar. Aksi takdirde ölürler ve nem ihtiyaçları yüksek hayvanlar olduğu için, özellikle sıcak havalarda çok çabuk kuruyorlar.
Gözleri bir gecede gider mi emin olamadım ama eviniz sıcaksa kısa zamanda bu kadar kuruyabilir.
Cekiyorum hemen.Bir kac sekilde fotolarini cekseniz anlayabiliriz. Yandan sagdan soldan onden ve arkadan yakinlastirarak ceker misiniz? Yardimci olmaya calisirim.
Oy bu cok tatli be. :) bak kuyrugu balik benimkinin. :)Bu benim velet mesela. Sizin bulduğunuz hayvanla bayağı benziyorlar (benimki Türkiye'de doğada bulunan bir tür değil ama yapı olarak çok benzerler)
Sert kabuk gibi. Icinden de sadece arkasi gorunuyor.İçi etli gibi dolu mu yoksa sadece deri mi?
Deriyse evinizde kertenkele deri değiştirmiş olabilir. Bütün olarak değiştiriyorlar derilerini ve bıraktıkları deri kılıf gibi kalıyor böyle.
Bu da baska bir fotografi.
I ih , henuz evimde hic balik pismedi. Hic hazzetmem de. :) balik olsa kolu olmaz, parmaklari olmaz, kertenkele olsa kuyrugu balik kuyrugu olmaz.Bakin hemen esrarengiz seyler aramayin. Benim annem bi ara hamsi almisti ve posetin icinden kertenkele çıkmıştı. Aslinda birbirine yapisiklardi. Kertenkele kurumustu. Ablam saklamisti. Yani aslinda esrarengiz bir olay degil. Yakin zamanda bakik yaptiniz mi?
Fosil olması imkansız bence, çünkü fosil oluşumu için belli bir basınc altında yuzyıllar boyunca kalması gerek, bu tarz canlıların ölüleri bir kaç günde bu hale gelebiliyor, bizimki 2 günde böyle olmuştu buldugumda.Merak uyandırıcı olması konsolda ne işi var? Çocugunuz var mı belki o koymuştur yerde bulup.Evet baliktan ziyade kertenkeleye benziyor. Ama bu hale ne kadar da gelir olusu acaba? Uzerinden asir gecmis gibi duruyor ve konsola nasil gelebilmis? Ben once umursamadim ama esime gosterdim o cok korkunca ciddiye aldim ben de,
Bu da baska bir fotografi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?