Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evimdeki Bahçe...

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
77
358
58
Pencere önü bostanlarım nasıl olmuş arkadaşlar?
ışte benim maydanoz ve rokalarım...

Bunlar da mutfağımın biricikleri...

Domates, salatalık ve çileklerimi de eklemek istedim. Biberler henüz olmadı. Çilekleri de kızım toplamış.

Son düzenleme:
Anuşkam yaza o maydanoz ve rokayla salata istiyorumkaydirigubbakcemile3 bitirmeyin sakın....

Çok şirin gözüküyorlar maşallah diyeyim senin de ellerine sağlık anuşkam ciddi çok zevkli bir uğraş bu insanın nasıl hoşuna gidiyor değil miopuyorumnanaktan

çok hoşlaropuyorumnanaktantaze taze ne güzel

ne kadar da guzel buyumusler ınsan bakmaya doyamıyor :1rolleyes:
evın ıcerısınde sanırım sureklı, hani bazı bıtkıler sıneklenme falan yapar ya bunlarda olmuyormu merak ettım Anuska?

Sen hele bir gel de istediğin roka olsun :))

çok hoşlaropuyorumnanaktantaze taze ne güzel

Sağol canım arkadaşım.

:) ay cok hoş olmuş
maydonozlar ne kadar guzel oylee

Yemesi daha da bir güzel oluyor.

Ne güzel bunlar anuşkam....Müşterin çok bizi unutma:):)

Ah arkadaşım, bir gelsen de ben de seni bir ağırlasam.

sende ben gibi cok sIk ekmissin maydonozlarini benimkiler hic boy atamadi cüce kaldilar :icecream:

Aralardan çekip alıyorum, o zaman büyüyorlar. Şimdiki hallerini bir görsen bayılırsın.

ne kadar da guzel buyumusler ınsan bakmaya doyamıyor :1rolleyes:
evın ıcerısınde sanırım sureklı, hani bazı bıtkıler sıneklenme falan yapar ya bunlarda olmuyormu merak ettım Anuska?

Sinek falan olmuyor canım. Aslında balkona çıkarmak daha iyi ama ben içerde olmalarını seviyorum.

anuşka pencere önü bostanları ne kadar dayanıyor.yani nekadarsüre verim alabiliyorsun

ay bende pencere onudekiii maydonosa bağılyorum güzel kokuyorlarr
emeklerine sağlık güle güle yiyinnnnn

anuşka pencere önü bostanları ne kadar dayanıyor.yani nekadarsüre verim alabiliyorsun
ayrıca sümbüllerde çok güzellll:hulyanlar kaç ay dayanıyor....a.s.a.s.

Canım, pencere önü bostanlarımı alalı iki aya yakın oldu. Ektikten iki hafta sonra çimlenmişti, hala da yemyeşil. Roka ve maydanozları biçtikçe çoğalıyor zaten.
Sümbülleri 10 gün önce aldım. Hemen açtı zaten. Bu sabah baktım, pembe olan solmaya başlamış. Yani tomurcuk alırsan 10-15 gün dayanıyor. Seneye yeniden açıyor ama...

sevgili anuşka sümbüllerini kıskandım ve bugün koçtaştan aynı seninkilerden aldım.çok mutlu oldumm nefis kokuyorlar.seneye yeniden açıcağını bilmiyordum.ne yapmam veya saksıları nasıl saklamam gerek bilgi verirsen sevinirim..

ayrıca pencere önü bostanlarını alıyoruz ve sadece suluyoruz değil mi.....

Canım, sümbül ve lalelerin çiçekleri ve yeşillikleri solduktan sonra saksısıyla birlikte bir torbaya koyup bodruma indiriyorum. Ertesi yıl açma zamanı geldiğinde torbanın içinde başlıyorlar yeşillenmeye.
Pencere önü bostanlarına gelince, tohumları içinde satılıyor. Üstünde tarifi var, aynen ona uy.Onları alt tabağından suluyorsun, üstünden de fısfısla su püskürtüyorsun o kadar. Üstten sularsan tohumlar oynar yerinden.
Büyüt de fotoğraflarını yolla.opuyorumnanaktan

çok faydalı bir bilgi oldu benim içinkaydirigubbakcemile5
babam yazlığımız bahçesinde maydonoz roka yetiştiriyor. çimlenene kadar üzerine şeffaf naylon örtüyor. çimlendikten sonra bakımı çok kolay oluyor. kestikçe yeni maydonozlar çıkıyor. ben de tohum ekip mutfakta yetiştirmek istiyordum. bu hazır pencere önü bostanlarını da koçtaşta görmüştüm ama almaya tereddüt ettim. sizinkiler çok güzel olmuş. bana da cesaret geldi. yarın torf almaya gidecektim bostan da alayım.
ayrıca ben de sümbülleri tek yıllık olarak biliyordum. artık zamanı geçiyor seneye alıp dediğiniz gibi saklamayı düşünüyorum. opuyorumnanaktan

Canım, geçen yılki lalelerim de bir açtı ki sorma. Sakın atma soğanlarını. Saksıdan da çıkarma. Öyle soğanıyla kaldır. Seneye yeşillendiğinde kulaklarımı çınlatırsın.

lale soğanları kalıyorsa istanbul a her sene niye yenisini dikiyorlar acababilmiyorumkismile

ama çok sevindim bu soğanlı bitki işine. teşekkürlera.s.

yeşil seven biri olarak,bitki aşığı biri olarak evde maydanoz fikrini şahane buldum ablacım.en son evime yucca aldım.duruşu çok hoş.birşey soracağım her mevsim maydanoz oluyormu?tohum olarak alıptamı ektin acaba?bende yapacağım.bilgilendirirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…