yeşil seven biri olarak,bitki aşığı biri olarak evde maydanoz fikrini şahane buldum ablacım.en son evime yucca aldım.duruşu çok hoş.birşey soracağım her mevsim maydanoz oluyormu?tohum olarak alıptamı ektin acaba?bende yapacağım.bilgilendirirsen sevinirim.
Beğendiğine sevindim canım. Evet, maydanoz her mevsim oluyor. Tohum olarak alıp ektim. Dikkat etmen gereken şey, tohumu toprağa serptikten sonra üzerine ince bir tabaka toprak serpeceksin ve asla üstten sulamayacaksın. Saksının tabağından sulayacaksın. Üstten ise fısfısla su vereceksin. Kısa zamanda yeşerirler. Çok sık olursa aralardan kökleyerek seyrelt ki büyüsünler.
Ben de seviyorum bunları ama Türkiye'de sebze için ayrı toprak satılmıyor .Halbuki yurt dışında çiçek toprağı ayrı sebze toprağı ayrıdır. Ne katıldığını bilmediğin için çiçek toprağı ya da torfu pakette alıp da yiyecegim şeyleri ekmiyorum, onlar için inip parktan bahçeden kendi katkısız toprağımı alıyorum saksılara.
topiğe kimse uğramıyor resimler de görünmüyor bende açmaya çalıştım ama başka bi siteye yönlendiriliyor ve orda da bişey yok. ben de maydanoz ektim saksıya nasıl olur bilmiyorum, resmini görmek isterdim...
bence önemli, ben her gün üstü kurudkça su serptim üstüne, hiç kuru bırakmadım, rüzgarda da bırakmadım, içerdeydi maydanoz saksım, hatta az karanlık odaya bırakmıştım bi kaç içinde filizler hızla büyüdü, ama güneşe de ihtiyacıvar ,yoksa filizler zayıf cılız oluyor ve kırılabiliyor.