• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu o bekarken alınan evler anne babanin yaninda oturup babanin getirdiği annenin pisirip sofraya koyduğunu yiyerek alinmiş. Tek yaşasaydılar hem kira odeyip hem fatura odeyip hem mutfak masrafı cekip hem ev alabilecekler miydi?

Herhalde çocuklukta cekilen maddi sıkıntıların psikolojik etkisi olarak hep mal edinme ve o maldan gelir elde etme ic gudusu olusmus ve bu ic gudu cok kuvvetli anne baba da soz konusu olsa bile o gelecek gelirden vazgecilemiyor.

Birde olaya çok duygusal bakıyorsunuz diyen olmuş. Yani söz konusu annemiz babamızsa tabiki olaya duygusal bakacağız. komsudan bahsetmiyoruz ya evimde oturuyorlar kira vermiyorlar diye duygulari kenara birakip mantiksal bakalim. İsın icinde anne baba var. Anneme babama duygusal davranmıyacagimda daha kime duygusal davranacağim şu 3 günlük dünyada?

Ayrıca eş nasıl karısamaz diyenlere olmuş. Esimle butcemiz ortak o benim ben onun her seyine karisirız. ortak kazıniyoruz yatirimları ortak kararımizla yapiyoruz AMA benim hayatimda esim yokken annemin babamin yaninda oturup aldigim evde annemin babamin oturmasina esim karisamaz ki esimi taniyorsam boyle bir durumda annenlerden kira iste abilerin kira versin demez bende ona demem.

Yahu o bekarken alınan evler anne babanin yaninda oturup babanin getirdiği annenin pisirip sofraya koyduğunu yiyerek alinmiş. Tek yaşasaydılar hem kira odeyip hem fatura odeyip hem mutfak masrafı cekip hem ev alabilecekler miydi?

Herhalde çocuklukta cekilen maddi sıkıntıların psikolojik etkisi olarak hep mal edinme ve o maldan gelir elde etme ic gudusu olusmus ve bu ic gudu cok kuvvetli anne baba da soz konusu olsa bile o gelecek gelirden vazgecilemiyor.

Birde olaya çok duygusal bakıyorsunuz diyen olmuş. Yani söz konusu annemiz babamızsa tabiki olaya duygusal bakacağız. komsudan bahsetmiyoruz ya evimde oturuyorlar kira vermiyorlar diye duygulari kenara birakip mantiksal bakalim. İsın icinde anne baba var. Anneme babama duygusal davranmıyacagimda daha kime duygusal davranacağim şu 3 günlük dünyada?

Ayrıca eş nasıl karısamaz diyenlere olmuş. Esimle butcemiz ortak o benim ben onun her seyine karisirız. ortak kazıniyoruz yatirimları ortak kararımizla yapiyoruz AMA benim hayatimda esim yokken annemin babamin yaninda oturup aldigim evde annemin babamin oturmasina esim karisamaz ki esimi taniyorsam boyle bir durumda annenlerden kira iste abilerin kira versin demez bende ona demem.
Evet hep fakirlik korkusu. Dolabimda ömür boyu giysem bitmeyecek kadar elbise var. Buzdolabı tıka basa dolu.işe ilk girdiğimde hep kovulacagim yine yoksul olacağım kaygısı vardı.

Evet hep fakirlik korkusu. Dolabimda ömür boyu giysem bitmeyecek kadar elbise var. Buzdolabı tıka basa dolu.işe ilk girdiğimde hep kovulacagim yine yoksul olacağım kaygısı vardı.

Yavaş yavaş bunu aşmanız lazım ama.

Esimde cok zor sartlar altinda buyumuş kendi imkanlariyla okumuş şu an gayet iyi bir meslegi ve iyi bir geliri olan bir insan.

Ilk evlendigimiz zamanda esimde hicbir seyi atamama huyu vardı. en eskimis yirtilmiş tsörtleri bile. Giymiyordu ama atamıyordu.

Hatta ilk evlendigimiz zaman kesinle uzun donemli bir birca girmek istemiyordu ya isten kovulursam diye.

Ona da demistim senin cocukluktan geliyor bu kaygilarin. Bana hak verdi bayagi bayagi asti bu durumu simdi.

Simdi bulundugu şirkette 8 yıldir calısıyor eskisi kadar kaygısı yok.

Sizinde asmaniz lazim.

Diğer konunuzu yeni gördüm, ona yetişemedim ama dayanamadım buraya yazacağım. Kendi anne babasına merhamet etmek istemeyen insansınız, başlığı "evimden kira alamıyorum" diye açacak kadar merhametsizsiniz, sokaktaki hayvana merhamet etmenizi zaten beklemiyordum ama yaptığınız büyük terbiyesizlik.Bir de insanlara hakaret etmişsiniz. Herkes aklını başına alır da vicdan akıldan daha önemli bir olgu, hatırlatayım.
Bende köpekten ölesiye korkarım, hatta bugün sürekli havlayan bir köpeğin önünden geçmek zorunda kaldım ama hiç hayvanlar ölsün şöyle yapılsın böyle yapılsın demedim. Öldürülsün hiç istemedim. Hiç düşündünüz mü bu sokak hayvanları niye böyle saldırgan diye?
Çünkü biz onların evini aldık, yaşadıkları uzun uzun beton yığınları diktik, onlara yaşanacak alan bırakmadık, çoğu aç aç sokaklarda geziyor, gözümde hayvana şiddet uygulayan insanlardan farkınız yok. Gerçi sizde haklısınız, değer görmeyen değer vermeyi bilmez,zira önceki konularınızdan eşiniz tarafından zerre değer görmediğiniz belliydi. 43 yaşına kadar değersiz sevgisiz büyümek çok acı. Size hiç üzülmüyorum, yardıma muhtaç bir hayvana değer vermeyip vicdansız davranan insana üzülemem, Allah kalbinize merhamet versin.

3 kardeş para kazanmaya başlayınca anne babamızı kiradan kurtaralım diye dusunmemissiniz hepiniz kendi kesenize çalışmışsınız şimdi de kira kavgasına tutuşmuşsunuz çok yazık. Durumum iyi diyorsunuz abilerinizden alacağınız kira geliri ile zengin mi olacaksınız. Bu insanlar el değil anne babanız isteyen evlatlık görevini yapar isteyen yapmaz kimsede kimseyi zorlayamaz herkesin kendi vicdanına kalmış.

Belli ki sevgisiz buyumussunuz. Yoksa kimsenin aklina anne babasindan kira almak gelmez. Bu kadar sevgisiz buyuyunce de esinizin hincini gunahsiz sokak kopeklerinden cikartmayi dusunmeniz anlasilabilir bir hal aldi. Gerci ben hala anlayamiyorum bir insanin bu kadar merhametsiz olmasini ama en azindan sebebini ogrenmis olduk.

Belli ki sevgisiz buyumussunuz. Yoksa kimsenin aklina anne babasindan kira almak gelmez. Bu kadar sevgisiz buyuyunce de esinizin hincini gunahsiz sokak kopeklerinden cikartmayi dusunmeniz anlasilabilir bir hal aldi. Gerci ben hala anlayamiyorum bir insanin bu kadar merhametsiz olmasini ama en azindan sebebini ogrenmis olduk.
Herkese kalbine göre veriyor işte... Kalbi kötü olana kalbi kötü, pis, bencil, paragöz bir eş düşmüş. Tencere kapak.

Silah alip kopekleri vurayim dusuncesi evet bence de korkunc ama bu linç kulturunu biraksak mi artik.eski konuyu hortlatip buradan saydirmak da ofke kusmak da kotu.kopek neden saldiriyor dusundunuz mi diye sempati kurabiliyorsaniz kopekle,konu sahibi ile de empati kurabilirsiniz belki.arada hep isten atilirim diye korkuyorum yazmis.belli ki sorunlar yasamis.
Kopege gosterdigimiz merhameti insanlardan da esirgemeyelim.
Eminim konu sahibi bi anlik ofkeyle acmistir konuyu yoksa kimse katliam istemez...

Silah alip kopekleri vurayim dusuncesi evet bence de korkunc ama bu linç kulturunu biraksak mi artik.eski konuyu hortlatip buradan saydirmak da ofke kusmak da kotu.kopek neden saldiriyor dusundunuz mi diye sempati kurabiliyorsaniz kopekle,konu sahibi ile de empati kurabilirsiniz belki.arada hep isten atilirim diye korkuyorum yazmis.belli ki sorunlar yasamis.
Eminim konu sahibi bi anlik ofkeyle acmistir konuyu yoksa kimse katliam istemez...
1- bu konu yeni konu zaten, hortlatmadik
2- kendisinden gucsuz herhangi bir canliya dusmanlik besleyene sempati besleyemeyecegim; cunku kotu kalpliler ve bende peygamber sabri yok
3- hayvanlarin tum yasam alanlarini elinden alip beslenme imkanini ortadan kaldiran, kontrolsuz ureme ile sayilarini cogaltan, senelerdir petshoplarda satisina engel olmayan hep insan ve insanin para hirsi
4- valla ben kopek tarafindayim, cok net 😌

Son düzenleme:
Her karşı gelinen konuya da linç kültürü demeyi mi bıraksak artık? Konu sahibinin empati yapılacak yeri kalmamış konusuna yazdıkça.

Köpekten korkuyorum demek farklı itlaf etmek lazım, silahlanacağım demek farklı, sanırım ya okuduğunuzu anlamadınız ya da farklı konuları okuduk. Köpekler itlaf edilsin, bireysel silahlanacağım cümlelerinin neresiyle empati kurdunuz tam olarak? Köpek gibi savunmasız ve bizim muhtaç bıraktığımız canlıya merhamet göstermeyene biz neden merhamet gösterelim? Aynı empatiyi o neden yapamıyor? Bi anlık öfkeyle açtığı konuyu insanlara hakaret ederek bitirdi, polyannacılığı bıraksak mı ha? Konuya ilk önce ben yazdım hatta bende korktuğumu söyledim, bana da köpek saldırdı ama kalkıp itlaf edilmeli demedim. Hani konu sahibinin savunulacak bir tarafı yok, vicdansızlığı, kötü kalpliliği savunacak değiliz. Bu zihniyetler azalarak bitmeli, zira bu insanlar böyle yaptıkça hayvanlar daha da saldırganlaşıyorlar.

Köpekten korkuyorum demek farklı itlaf etmek lazım, silahlanacağım demek farklı, sanırım ya okuduğunuzu anlamadınız ya da farklı konuları okuduk. Köpekler itlaf edilsin, bireysel silahlanacağım cümlelerinin neresiyle empati kurdunuz tam olarak? Köpek gibi savunmasız ve bizim muhtaç bıraktığımız canlıya merhamet göstermeyene biz neden merhamet gösterelim? Aynı empatiyi o neden yapamıyor? Bi anlık öfkeyle açtığı konuyu insanlara hakaret ederek bitirdi, polyannacılığı bıraksak mı ha? Konuya ilk önce ben yazdım hatta bende korktuğumu söyledim, bana da köpek saldırdı ama kalkıp itlaf edilmeli demedim. Hani konu sahibinin savunulacak bir tarafı yok, vicdansızlığı, kötü kalpliliği savunacak değiliz. Bu zihniyetler azalarak bitmeli, zira bu insanlar böyle yaptıkça hayvanlar daha da saldırganlaşıyorlar.
O kadarini okumadim acikcasi tamamini simdi okudum evet fazla gercekten tepki zalimce

Asagidaki yorumlari bu empatik ve sempatik baagyan yazdi. Bende merhamet taze bitti uzgunum.

*Silah almayı düşünüyorum ciddi ciddi.

*Neden nefret etmeyeyim. Hamam böceğinden tiksiniyorsam ondan da nefret ederim

*itlaf en iyi çözüm

*Beynini kullansan keşke

*Beynini aldırıp yerine köpek maması dolduran itperestlerin beni anlamasını beklemiyorum zaten.

Ailem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Aileye akrabaya evini Kira verip de zarar etmeyen biri gormedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X