- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ya çok büyük sıkıntı cidden. Eve bakıyorsun canavar gibi. Geniş, güzel, yeni falan. Ama içinde yaşamaya başlayınca işin iç yüzünün farkına varıyorsun. İnsanlar korkunçderecede cahil. Yani küçük görmek değil yanlış anlaşılmasın da huzur yok sitede. Sürekli kavga gürültü. Hayatımda duymadığım küfürleri çoluk çocuktan duyuyorum burda. 2 senedir alışamadım bundan sonra da alışamam muhtemelen."kentsel dönüşüm hikayesi" bayıldım buna
hakkatten öyle de mi?
Cnm bizim istediğimiz evler fahiş fiyatla satılıyor . Gelir durumunu bilmiyorum ama bu işlerin sonu yok onu çkk biliyorum ,görümcem 500 bin tl. Ev aldı 2007 istnblda oda mutsuz /: bir avuç zümre dışında herkes mutsuz ... Ne oldu bu bizlere bu topluma ... 90 larda kek kısır yapar çay demler arkadaşlarla oturur yerdik hiç evin şurası burası aklımıza gelmezdi mutluyduk... Ev eşya araba konuşmazdık ! Şimdi emlak balonuyla ekonomi dönüyor ,1 kg. Bonfîle alıp yemiyoruz ama bankalara faiz ödüyoruz aç geziyoruz ama iyi yaşıyoruz /:Aynen. Eşim sık dişini sabret değiştiricez diyor. Ben de bekliyorum. Kiraya falan çıkmaz eşim o konularda çok garantici. Bakalım bekliyoruz, dilerim siz de gönlünüzdeki eve kavuşursunuz
Cnm bizim istediğimiz evler fahiş fiyatla satılıyor . Gelir durumunu bilmiyorum ama bu işlerin sonu yok onu çkk biliyorum ,görümcem 500 bin tl. Ev aldı 2007 istnblda oda mutsuz /: bir avuç zümre dışında herkes mutsuz ... Ne oldu bu bizlere bu topluma ... 90 larda kek kısır yapar çay demler arkadaşlarla oturur yerdik hiç evin şurası burası aklımıza gelmezdi mutluyduk... Ev eşya araba konuşmazdık ! Şimdi emlak balonuyla ekonomi dönüyor ,1 kg. Bonfîle alıp yemiyoruz ama bankalara faiz ödüyoruz aç geziyoruz ama iyi yaşıyoruz /:
ya bunlar dostlar alışverişte görsün evi yapıyorlar zaten.Ya çok büyük sıkıntı cidden. Eve bakıyorsun canavar gibi. Geniş, güzel, yeni falan. Ama içinde yaşamaya başlayınca işin iç yüzünün farkına varıyorsun. İnsanlar korkunçderecede cahil. Yani küçük görmek değil yanlış anlaşılmasın da huzur yok sitede. Sürekli kavga gürültü. Hayatımda duymadığım küfürleri çoluk çocuktan duyuyorum burda. 2 senedir alışamadım bundan sonra da alışamam muhtemelen.
ya bunlar dostlar alışverişte görsün evi yapıyorlar zaten.
bir de milleti kura usulü evlere yerleştirmişler, kültür kaosu yaratmışlar iyice aklı bozuklar! olacak iş mi bu?
bence yapılan evler estetikten son derece uzak. haa bi 10 yıl öncesine göre iyi ama avrupa ülkelerine kıyasla berbatlar. her şey eğreti. işçilik berbat. cici evler yapmıyorlar. hepsi aynı üretim bantından çıkmış gibi. şöyle ağaç-park peysajı olan, az katlı evler yapamıyolar da dikiyolar uzun kuleleri. valla ben sevmiyorum, o rezidans mı plaza mı ne tarz evleri.
bahçeli, mümkünse bi su gören, çoluk çocuğun rahatça oynayabileceği, biraz şehir merkezine de uzak olan bir evim benim de hayalim.
şimdi 3 katlı, etrafı bahçeli, 6 haneli bir apartmanda oturuyorum, merkez de yürüme 7-8 dk uzakta. etraf 2-3 katlı evlerle ve bahçelerle dolu. sizleri duyunca şükrediyorum halime. ama burda da her yer inşaat. e biliyorsunuz tek gelişim alanı inşaat bu ülkede. yapıp yapıp gurur duysunlar artık.
valla biz ev alırken müteahit benzer statüdekilere ev sattığını söylemişti. uyumsuz bir aileyse, hemen kabul etmeyecekleri bi fiyat söyleyip uzaklaştırıyomuş. bir çok ev, arazi satan burda bu konuyu önemsiyor. sokağın, mahallenin, sitenin hatta apartmanın tarzına uymayacakları kişilere satmıyorlar mülklerini.
baştan iyi araştırmak lazım nereye talipseniz.
ya bunlar dostlar alışverişte görsün evi yapıyorlar zaten.
bir de milleti kura usulü evlere yerleştirmişler, kültür kaosu yaratmışlar iyice aklı bozuklar! olacak iş mi bu?
bence yapılan evler estetikten son derece uzak. haa bi 10 yıl öncesine göre iyi ama avrupa ülkelerine kıyasla berbatlar. her şey eğreti. işçilik berbat. cici evler yapmıyorlar. hepsi aynı üretim bantından çıkmış gibi. şöyle ağaç-park peysajı olan, az katlı evler yapamıyolar da dikiyolar uzun kuleleri. valla ben sevmiyorum, o rezidans mı plaza mı ne tarz evleri.
bahçeli, mümkünse bi su gören, çoluk çocuğun rahatça oynayabileceği, biraz şehir merkezine de uzak olan bir evim benim de hayalim.
şimdi 3 katlı, etrafı bahçeli, 6 haneli bir apartmanda oturuyorum, merkez de yürüme 7-8 dk uzakta. etraf 2-3 katlı evlerle ve bahçelerle dolu. sizleri duyunca şükrediyorum halime. ama burda da her yer inşaat. e biliyorsunuz tek gelişim alanı inşaat bu ülkede. yapıp yapıp gurur duysunlar artık.
valla biz ev alırken müteahit benzer statüdekilere ev sattığını söylemişti. uyumsuz bir aileyse, hemen kabul etmeyecekleri bi fiyat söyleyip uzaklaştırıyomuş. bir çok ev, arazi satan burda bu konuyu önemsiyor. sokağın, mahallenin, sitenin hatta apartmanın tarzına uymayacakları kişilere satmıyorlar mülklerini.
tabi tatlım haklısın. ben İstanbul ya da Ankara gibi metropolde değil de küçük bir şehirde yaşadığım için her yerin şartlarını aynı gibi düşünüp yorum yaptım. burda da müstakil ev olup site halinde olan yerler var, aslında biraz kafamda onları canlandırarak söylemiştim. ben de korkarım çocuğumu sokağa salıvermeye hele ki bu zamanda.Aynen öyle. Son derece haklısınız söylediklerinizde. Biz 40 daireli bir binadayız. Bir kişinin ismini bilmem daha. Görüşebileceğim insanlar değiller çünkü. Bir yönetici bir de kapıcıyla muhatap oluyorum sadece.
Aklımızda başka bir site var. Öncesinde bir sene kirada oturup iyice emin olmak istiyoruz ortamdan. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.
Benim biraz güvenlik takıntım var, o yüzden tarif ettiğiniz şey de çok uygun değil bana. Çocuğum sokakta oynasın arkadaşları olsun isterim ama bunu evin bahçesinde ya da mahallenin parkında falan yapmasına izin veremem. Her dakika da peşinde olamayacağım için güvenlikli site tercih ediyorum. Önüne gelenin giremeyeceği bir yer olmalı.
Sosyal imkanlar da önemli, arabayla 25-30 dakika yol gidip spor salonuna girmek hoşuma gitmiyor mesela. Sitenin içinde spor salonu olması benim için büyük artı. Ya da kendi kafa dengi komşularımla akşamları iş çıkışı falan evimden çok uzaklaşmadan kafede oturup bişeyler içmek isterim. Camımı, balkonu falan açtığımda tedirgin olmamalıyım. Bunlar kriter olunca müstakil ev biraz yetersiz kalıyor. Belki çoluk çocuk büyüyüp emeklilik gelince düşünülebilir olur benim için.
amin canım amin. siz de bulursunuz umarım inşallah en kısa zamanda koştura koştura eve gitmek istediğiniz bir ev. hani şu ikeanın bir reklamı vardı. herkes bi acele alışveriş yapıyo, yemek yiyor, balıkları yemliyor, meğer telaşları bir an önce eve gelmek, ikea eşyalarına kavuşmakmış! süper bir reklamdı. hatırladınız mı? hah öyle olsun işte.Hayalimdeki evdesiniz valla Allah ağız tadıyla yaşamak nasip etsin
Burda da var tabiki güvenlikli mustakil evli siteler ama yanına yaklaşılmıyor ki. Geçen baktık bi yerde kirası 2500 lira satın almaya kalksan 700 bin lira istiyorlar. Müstakil dediğim de 2+1 dubleks işte. Bahçede mangal yakamazsınız, kendiniz ekip biçemezsiniz gibi kuralları var. meyve sebzeyi geçtim çiçek bile ekemiyormuşuz, peyzaj bozuluyormuş. Sizin olsun dedim, o kadar para sayıp kapm hayatı yaşicaz kurallarla. 2500 lira krediye versem en merkezi evi alırım izmirde.tabi tatlım haklısın. ben İstanbul ya da Ankara gibi metropolde değil de küçük bir şehirde yaşadığım için her yerin şartlarını aynı gibi düşünüp yorum yaptım. burda da müstakil ev olup site halinde olan yerler var, aslında biraz kafamda onları canlandırarak söylemiştim. ben de korkarım çocuğumu sokağa salıvermeye hele ki bu zamanda.
umarım içine sinen bir ev bulursun. bulana kadar da kirada oturmak en mantıklsı
Harfi harfine katılıyorum. Ama inan gözüm yükseklerde değil. Ben memur çocuğuyum evimiz vardı Allah'a şükür ama çok zengin değildik annem doktor babam emekli orta halli aile. Ama evimiz sahildeydi denize yakındı, bahçeliydi ve ağaçlar vardı öyle özlüyorum ki.. Şimdi beton yığınına baktıkça içim soluyor. Zaten büyük siteden ev almam bir daha apartman dairesi alırım biri bizi kesse kimse duymaz bu sitede öyle büyük ve kalabalık.
Ben eski apt . Aldım şehir merzkinde içini full yaptım . Modern banyo dolapları duvar kağıtları vs. Temiz para harcadım . Sabah çıkıyordum şurda durak şurda simitçi yüze yakın kafe bir simit alıp 10 dk. denize sıfır parkta çay simit keyfi . Ama binanın girişi eski ve pis insanı utandıyor diye 6 yıl oturduğum evi kiraya verip çıktım. Sözüm ona yeni eve gidecem , çünkü gelen giden yeni ev aşağı yeni ev yukarı herkes yeni ev övüyor. Kendi evimi kiraya verip yeni eve çıktım girişi güzel dışı güzel tmm . ama evin içinde kullanılan malzemeler basit , fayanslar ucuz , alçı bile uyduruk. Kendi dekore ettiğin ev gibisi varmı /: anladımki hepsi hikaye ... 30 senelik apt.1,5 yıllık apt. Dan daha iyiydi . Allah tan birde residance diye dağın başına gitmedim .arkadaşm yeni evime geldi ay bu ev eskimi senin çeneni .... Dedim içimden . Gaza gelmeyin . İyiki kredi çekip ev almadım . Şimdi her evi deniycem . Kiracının bin evi hehheya bunlar dostlar alışverişte görsün evi yapıyorlar zaten.
ben de eskiciyimdir zaten. istanbul'dadır senin evin şimdi? yavrum nettin, niye bıraktın canım evi, sana diyim daha sağlamdır yeni yapılanlardan. hemen kiracıyı gönder, evine yerleş, ohh tadını çıkar. lütfen lütfen yap bunu.Ben eski apt . Aldım şehir merzkinde içini full yaptım . Modern banyo dolapları duvar kağıtları vs. Temiz para harcadım . Sabah çıkıyordum şurda durak şurda simitçi yüze yakın kafe bir simit alıp 10 dk. denize sıfır parkta çay simit keyfi . Ama binanın girişi eski ve pis insanı utandıyor diye 6 yıl oturduğum evi kiraya verip çıktım. Sözüm ona yeni eve gidecem , çünkü gelen giden yeni ev aşağı yeni ev yukarı herkes yeni ev övüyor. Kendi evimi kiraya verip yeni eve çıktım girişi güzel dışı güzel tmm . ama evin içinde kullanılan malzemeler basit , fayanslar ucuz , alçı bile uyduruk. Kendi dekore ettiğin ev gibisi varmı /: anladımki hepsi hikaye ... 30 senelik apt.1,5 yıllık apt. Dan daha iyiydi . Allah tan birde residance diye dağın başına gitmedim .arkadaşm geldi ay bu ev eskimi senin çeneni .... Dedim içimden . Gaza gelmeyin . İyiki kredi çekip ev almadım . Şimdi her evi deniycem . Kiracının bin evi hehhe
Ben eski apt . Aldım şehir merzkinde içini full yaptım . Modern banyo dolapları duvar kağıtları vs. Temiz para harcadım . Sabah çıkıyordum şurda durak şurda simitçi yüze yakın kafe bir simit alıp 10 dk. denize sıfır parkta çay simit keyfi . Ama binanın girişi eski ve pis insanı utandıyor diye 6 yıl oturduğum evi kiraya verip çıktım. Sözüm ona yeni eve gidecem , çünkü gelen giden yeni ev aşağı yeni ev yukarı herkes yeni ev övüyor. Kendi evimi kiraya verip yeni eve çıktım girişi güzel dışı güzel tmm . ama evin içinde kullanılan malzemeler basit , fayanslar ucuz , alçı bile uyduruk. Kendi dekore ettiğin ev gibisi varmı /: anladımki hepsi hikaye ... 30 senelik apt.1,5 yıllık apt. Dan daha iyiydi . Allah tan birde residance diye dağın başına gitmedim .arkadaşm yeni evime geldi ay bu ev eskimi senin çeneni .... Dedim içimden . Gaza gelmeyin . İyiki kredi çekip ev almadım . Şimdi her evi deniycem . Kiracının bin evi hehhe
ben de eskiciyimdir zaten. istanbul'dadır senin evin şimdi? yavrum nettin, niye bıraktın canım evi, sana diyim daha sağlamdır yeni yapılanlardan. hemen kiracıyı gönder, evine yerleş, ohh tadını çıkar. lütfen lütfen yap bunu.
Boşver geleni gideni .. Utanma . Ev evdir . Dışı önemli değil . İçini kullanıyosun evin .eve alışamama durumu bende de var. 4 ay oldu evleneli evde sıkıntım yokta etraf berbat tek kelime gelen satın başka yerden alın diyor.. sabah gidip akşam geliyorsun ama misafir çağırmaya utanıyor insan etrafının iğrençliğinden
hmmmBurda da var tabiki güvenlikli mustakil evli siteler ama yanına yaklaşılmıyor ki. Geçen baktık bi yerde kirası 2500 lira satın almaya kalksan 700 bin lira istiyorlar. Müstakil dediğim de 2+1 dubleks işte. Bahçede mangal yakamazsınız, kendiniz ekip biçemezsiniz gibi kuralları var. meyve sebzeyi geçtim çiçek bile ekemiyormuşuz, peyzaj bozuluyormuş. Sizin olsun dedim, o kadar para sayıp kapm hayatı yaşicaz kurallarla. 2500 lira krediye versem en merkezi evi alırım izmirde.
Büyük şehir biraz böyle. Bu semtte yaşamaya başladıktan sonra daha net anladım kendimizi korumamız gerektiğini. Hava karardıktan sonra bakkala gitmeye bile korkuyorum inan. Anlatılmaz yaşanır. Çok sıkıntılı.
Umarım öyle olur. Artık burda yaşadığımız sıkıntılar çok geriyor ikimizi de. Bunu satarsak sağlam bir peşinatımız olur zaten. Bu eve yaptığım onca tadilat masrafına acıyorum sadece. Bütün eşyayı da buraya göre aldık, şimdi gözüm hep daha küçük, kutu gibi evlerde. Nasıl olacak bilmiyorum. Bir kapı açılır inşallah bize de.hmmmöyle de olmaz ki güzelim. hem dünyanın parasını ver hem de bir şeyde hakkın olmasın.
ya ne biliyim bu işler biraz kısmet. ben inanırım kısmete falan. biz evi alırken, öyle saf saf yürümeye çıkmıştık, paramız da bir kuruş yok, işe gireli 1 ay olmamıştı, araba kredisi ödüyorduk. evin olduğu muhite bayıldık, orda sıvacı biadam vardı, biz möl möl bakarken geldi sordu, hiiiççç bakıyoruz dedik, yeminle o sıvacı adam ısrar etti, gidin mütehitle konuşun, evleri güzel diye dedi, valla gittik sıvacının gazıyla. müteahit de bizi sevdi mi ne sıfır kaporayla evi bize sattı. hiç hesapta yokken evimiz oldu. bi de ev hala inşaattı, 7 ay bekledik, o ara faizler de düştü, şu "gezi parkı olayları" başladı, faizler yükselmeden süper bi oranla krediyi de çektik. haa çok sıkıştık, arabayı sattık ama ev sahibi de olduk. kimse de beş kuruş yardım etmeden, hesapta yokken alıverdik. 1 seneden az fazla oldu, 145 bine almıştık, şimdi 200'e satabiliriz rahatça.
yani sizin içinde uygun zaman çıkacaktır eminim.
Boşver geleni gideni .. Utanma . Ev evdir . Dışı önemli değil . İçini kullanıyosun evin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?