Evimi eşyalı olarak sat diye ısrar eden alıcı

Anladım bence aradaki masrafi düştüğünüzde 600b lik fark eşyalarınızı da karşılar. Bana uygun gibi geldi, bazı eşyalarınızı seçmeyi falan da teklif edebilirsiniz belki öylesini kabul ederler . Ama zaten aradaki fiyat fark 1m ise ben satardım

Sevgili Boniva evi muhakkak satmak istiyorsanız bu rusun yanındaki Türkü ikna etmeye bakın.Kurtuluş savaşından girin,Çernobilden çıkın.Bizim bizden başka dostumuz yok diyin.Eşyaları kurtarın.Kolay gelsin.

Uyanığa bak sen, asla kabul etmeyin. Evi eşyasız bir şekilde alıyorsa alsin. Diğer türlü eşyaları aynı fiyattan asla bir daha alamaz üstüne birde zararlı çıkarsınız.
Çok özel değilse bu kadar özenerek döşediğiniz evi neden satıyorsunuz

Arkadaşlar şöyle de bir şey var. Ben bu evi sadece anadolu yakasına geçmek için satmıyorum. Bu evi alırken arabamı da satmıştım şimdi geri almak istiyorum yayan kaldım çok zor. Buradaki evi örnek aşağı yukarı 3-3.2 satıp anadolu yakasından 2 milyona kadar bir ev alıp 1-1.3 milyon civarı arabamı almak istiyordum .plan buydu.hem daha sakin bir semte taşınmak hem de arabamı yerine koymak .
bu teklifi değerlendirirsem iş zorlaşıyor.bu evi satmanın bi manasını yitiriyor.çünkü yeni taşınacağım eve eşya alacaksam istediğim arabayı alamam.başka bir arabada istemiyorum.

Hemen altınızda yorumladım

demek ki yanındaki kişi de sadece paranın kölesi olmuş biri.
yabancıya ev satma ve kiralama durumu emlak piyasasındaki tüm dengeyi bozduğu için bunlara yasal düzenlemeler çok yakında gelecektir. hükümet değişmese bile bu konuda adımlar atılacak diye düşünüyorum. çünkü bu artık memleket meselesi olmuş durumda. yabancılar yüzünden ev bulamayan yerli halk problemi çığ gibi büyüyor. elbette buna da dur denecek, denmek zorunda. lakin maalesef berbat bir dönemden geçiyoruz. bu yabancıya konut meselesinin ucu herkese dokunuyor. bak, ev sahibi olarak mağdursun çünkü normal vatandaşın senin evini almaya gücü yetmiyor. sen de zarara uğruyorsun. bu sorun olmasa belki evini 1 ayda satabilecektin ama bu sorun sebebiyle belki 5 ayda satacaksın. bütün planların etkileniyor. herkesi memnun edebilecek çözümlerin en kısa zamanda getirilmesi lazım. ben çok rahatsız oldum sana karşı olan tutumlarından, çok büyük saygısızlık etmiş resmen pişkinlik yaparak. elin yabancısının benim vatandaşıma böyle artistlik taslaması ve yanındaki türk'ün para için ortalığı ateşlemesi bana dokunuyor açıkçası.

Yani şöyle söyleyim burayı satsam karşıdan normal bir semtte iki tane daire alabiliyorum 2+1, 1+1 gibi ama tabi bu Pendik Maltepe Çekmeköy gibi uzak bir yerler olacak
Alıcı evinize semtteki ortalamanın üzerinde bir fiyat veriyor değil mi? Yani istediğinizin altında değil üstünde bir miktara satacaksınız evinizi, ayrıca elinize geçecek miktarla Anadolu Yakasında da 2 tane daire alabiliyorsunuz.
Eşyalarınızı giderken götürseniz Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına nakliye ücreti, alacağınız daire üst katlardaysa nakliyeye + asansörlü taşıma hizmeti, mobilyaların yeniden kurulumu için ücret derken epey bir masraf yapacaksınız, geçen gün tvde izledim deprem bölgesindeki insanlar 1-2 km ötede buldukları kiralık evlere nakliye ücreti olarak 6000 lira ödemiş +asansörlü taşıma için de ayrıca ödeme yapmışlar, depremzede bir adam taşınmak için 40 bin lira masraf yaptım diyordu, ki İstanbul‘da nakliye ücretleri ne oldu kim bilir?
Mobilyalarınız alacağınız eve sığacak mı uyacak mı o da bir bilinmezlik.

Şahsen ben sizin yerinizde olsam yeni eve yeni mobilya alırdım ama tabii siz bilirsiniz

Çok teşekkür ederim evet nakliye parası pahalı olabilir ama yeniden düzen kurmaktan daha zor değildir tahminimce..beyaz eşyalarıma bakıyorum şimdi resmi sayfalarında şimdi almaya kalksam 120-130 bin tl tutuyor.Çok zaman geçmesede üstüne 30-40 bin koymuş.
Sadece beyaz eşya böyleyse bunun daha koltuğu var,masa sandalyesi yatak odası. gardrop dolap alınacak benimkisi burada bırakacağım için.bir de ben bu evde saklama alanları için bir sürü gömme dolaplar alanlar yaptırmıştım.gideceğim evde yeniden yapmam gerekecek

Yerinizde olsam sadece evde bırakacaklarımı birakırdım,oraya özel yapılmış dolap vs varsa onları da fiyatı belirleyip satabileceğimi söylerdim ha çok mu ısrar ediyor diğerleri için o zaman fiyat konusunda pazarlık yapardım neyse yeniden alabilecegim fiyat onu isterdim. Sonucta sizin böyle bir talebiniz olmamis ki.
Hibe edecek yada değerinden düsük verecek haliniz yok.
Beğenmiyorsa almasın. Bakmayın paralarının bizimkinden değerli olduğuna,baya baya pinti insanlar ruslar.
Bir tanidigim gondermisti birlikte av bakmistik bir rus aileye. Aman Allahım herşeyin en iyisini en lüksünü en ucuza istiyorlardi. Alamadilar zaten İstanbuldan,Antalyadan ev almislardi o dönem.

Evin fiyatının üstüne 200 bin ekleyip satabileceğimi söyledim kabul etmiyorlar daha doğrusu yanlarındaki hukukçu hüso kendini yırtıyor adamlar tamam diyecek gibi olsa konuya atlıyor ama şöyle ama böyle siz de bilirsiniz ki piyasa kötü bizim insanımız almaz vs diye uyuz oldum
Şu an antalyadan alamayıp istanbuldan alıyorlar. Antalyada onların oturabileceği evlerin fiyatına istanbulda erenköyde beşiktaşta ev alırlar Antalya uçtu

O zaman şimdilik evinizde oturacak satmayacaksınız zira adamın teklif ettiği para anladığım kadarıyla evin eşyalı haline, eşyaları gözden çıkarsanız istediğiniz arabayı alamıyormuşsunuz, eşyaların fiyatını veya yaptığınız masrafları evin fiyatına ekleyemezsiniz de, oturduğunuz semtten memnun değilsiniz sanırım, Anadolu yakasında evi satınca apar topar bulacağınız evin semtinden de emin olamazsınız çünkü maalesef birçok yer yabancılar nedeniyle bozuldu.
Şişli de mi oturuyorsunuz ? Orası bile bozulduysa, Pendik sakin dingin şahane sanmayın, yaşamayı planladığınız Anadolu yakası ilçelerinin devlet hastanelerine gidin akşamları, yaralama, silahlı saldırı vakaları ne sıklıkla geliyor gözlemleyin dalga geçmiyorum, pandemi öncesi annemi yaşadığı ilçe dışında bir hastaneye yatırmamız gerekti, hastane silahlı baskına uğradı, sabah 5’e kadar doktorlar hemşireler tüm hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları olarak hepimiz tehdit altındaydık, meğer o ilçede böyle şeyler sıradanmış.

Ya işte o adam komisyon alacak ondan yırtınıyor böyle. Biraz milliyetçi olamıyoruz biz milletce para işin içine girince ne yazık ki.
Yerinizde olsam kararlı dururdum sadece 130-140 bin beyaz eşyam diyorsunuz,koltuğuydu,perdesiydi birde alacağınız evde depolama alanı olacakmı belli değil,dolabıydı siz 200 binin üzerinde harcayacaksınız zaten.
Pazarĺığa giriştilerse niyetleri var,adam da sizi manipüle ediyor satılmaz vs diyerek. Şayet 200 bin verirlerse satacaksanız kesin,bir dahaki görüşmenizde şu kadar teklif geldi(eşyasız 200 bin altı şeklinde fiyat verin),200 bin üstüne vermeyecekseniz göruşmeyelim deyip kestirip atın. Belki eşyasız alir yada 200 bin farkı verip alır.
Birşey kaybetmezsiniz. Zaten yabancılar alışkın bu teklif usulü satışa. Niyeti varsa alacak yoksa siz oyalanmamış olacaksınız.
Seçim sonrası satabilirsiniz rahatça zaten. Ev fiyatlarının aşağı ivmeleneceği yok,artişta sürekli,bir kaybınız olmaz.
O arada sizde fırsat buldukça ev alacağınız bölgede gezip görün ihtimalleri,kendinize uygun ev bulabiliyormusunuz,cevre nasıl neresi size uyuyor vs bakin. Net bir fikriniz ve alternatifiniz olsun,kafanız rahat olur.

Taşınırken eşyalar yıpranıyor. Eşya ile bağ kuran biri değilseniz aslında olabilir gibi. Tabi tekrar emek vermek gerekecek. Ha diyince yerlesilemeyecek vs böyle negatif etkileri de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…