Evimi eşyalı olarak sat diye ısrar eden alıcı

Yabancılar ev alırken yanlarında genelde hep bir hukuk danışmanı oluyor, bizim insanımız almaz söylemi yanlış, İstanbul’daki evimize geldi böyleleri, piyasa kötü emlak piyasası daha da kötüye gidecek, evinize bizden başka alıcı çıkmaz gibi sözlerle evi almaya çalıştılar vermedim, 3 ay sonra kendi insanımıza sattım.

Keşke. Ama işte ilana yabancıya satış yoktur yazısı yazamam. Emlakçılar dışında arayan tek kişi. Kimsede para yok
Eviniz yeni bina ise bence acele etmeyin. İllaki bu ortam da düzelir. Ben de evimi kiraya verip kiraya çıkmıştım. Borç stresine girmek istemedim. Pandemi ekonomi vs derken bir de ev sahipleri çık dedi vs bir sürü ekstra taşınma masrafım oldu derken çok zarar ettim. Son evimde bir yıldır oturuyorum. Bu ev sahibi de satıyorum evi diyince artık bıktım ben de evimi satışa çıkardım. Ama yok. Kimsede para yok. Emlakçılar uyanık. Düşük miktar söyleyip aradaki farkı komisyon olarak alıyor. Diğer evlerin fiyatı ha bire artıyor. Ben de vazgeçtim. Evimin konumu iyi. Zemin olarak çok iyi bir bölge değil ama sahil kesimi kadar da kötü değil. Ben de vazgeçtim şimdilik. Kredi düşük çıkıyor çünkü. Yüksek çıksa hadi yine neyse. İlla şartlar değişir diye düşünüyorum.

Beni de emlakçı bu şekilde manipüle etmeye çalıştı. Yok iskani yokmuş. Yok bilmem şu bu. O kadar piyasanın altında söyledi ki. Ev satıp ev almadiktan sonra anlamı ne. Satmam daha iyi kira geliri var en azından.

Sakın eşyaları satiyim deme aynılarını alması zor taşınınca çok lazım olucak eşyalar

canım 2 ayda bir ev bence rahat yerleşir ama bu yabancıya satma işi benim çok hoşuma gitmiyo açıkçası yinede ev sizin karar sizin şuan diğer mesajlatı okuyunca ne bilim ben olsam verirmiydim bilemedim
Evet ne olacak bunun sonu bilmiyorum. Kendi ülkemizde mülteci durumuna düşeceğiz. Zaten yabancı satışı olmasa emlak bu kadar yükselmez. Türklerde para yok. Yabancılar rahat kiralıyor ve alıyor diye piyasa yükselip duruyor.

Ben de evimi kiralarken yabancıya vermicem diye yola çıktım. Apartman komşularımız herkes kendi halinde insanlardı. Rahatsız olabilecekleri bir durum olsun istemedim. Yan komşumuzun eşi yeni vefat etmişti. Bekara özellikle bekar yabancıya verme diye rica etti. Hintlisinden tut da her arayan ayrı bir millettendi. İlçemizin ilk kez o zaman bu kadar göç aldığını anlamıştım. Türkmen bir aileye verdim sonra kiralık olarak. Babam da yabancıya kiraya vermek istemiyordu onun da her ülkeden nerdeyse kiracısı oldu.

aynı düşüncedeyim yakıbda türkler sadece kiracı olucak yabancılara keşke yasa gelse ve türkiyede sadece türkler ev sahibi olsa yabancılar yabancı olarak kalsalar

vermeyin . artık eşya almak bile çok zor. o da zaten hayrına değil kendi menfaatine o şekilde istiyor bu durumun farkında.sıfır mobilya alsa Allah bilir ne kadar harcayacak.

yok site değil şişli
İlçe iyiymiş. Şişli zemini iyi diye biliyorum. Bina da yeni yapimsa biraz daha bekleyin bence. Ben 5.8 depreminden sonra hem fobimden hem işten dolayi taşınmam gerektiği için biraz öne çektim. Evi satıp ev alayım diye düşündüm. O zaman piyasa çok düşmüştü çok durgundu. Hatta bir ev bulmuştuk çok uyguna ve çok güzeldi. Kendi evimi hemen satamayacagim için dolarla borç almam gerekiyordu. Ya sonra evimi satamazsam ve dolar firlarsa diye korktum. Almış olsam şimdi 3 bin taksitleri olacaktı..kiramın yarı bedeli. Neyse sonra ben satmaktan vazgeçtim ve kiraya çıktım 3-4 ay sonra. 5.8 in hemen sonrası istediğim yerde kiralar da çok yükselmişti. Sonra depremi unutunca insanlar biraz daha duruldu.

Şu an çok sıcak herşey. O yüzden emlak da karışık. Hem deprem hem ekonomi hem krediler falan herşey karışık. Biraz daha durulmasını bekleyin bence çok acil bir durum yoksa.

aynı düşüncedeyim yakıbda türkler sadece kiracı olucak yabancılara keşke yasa gelse ve türkiyede sadece türkler ev sahibi olsa yabancılar yabancı olarak kalsalar
Bir de arsa da alabiliyorlar galiba. Bütün güzel yerleri almışlar. Sonra ne olacak. Toprak kalmayacak bizim mulkiyetimizde resmen. Bunun sınırı var mı bilmiyorum ama olması gerek artık. Filistin için öyle derlerdi. İsrail toprak ala ala sonra ülke kurdular diye. Sonumuz ne olacak bilmiyorum. Hiç aşırı milliyetçi biri olmadım. Secmediğim şeyler için aşırı taraftar olmam. Ama bu hiç bize uygun bir durum değil. Bu hızla devam edersek ne olacak bilmiyorum.

Bizim evde iskan vb sıkıntı da yoktu, alım-satıma engeli olmayan tapulu imarlı iskanlı evdi lakin hepsi üzerine alınmasın ama bazı emlakçılar ve hukuk danışmanları yabancı müşterileri daha çok kayırıyorlar, illa yabancı alsın diye bir çabaya giriyorlar, bir de oturduğunuz evse satıp ev alma planınız varsa bunu görüp daha çok manipüle etmeye çalışıyorlar, inat ettim satmadım zaten içinde oturduğum bir ev değildi, kendi evim var o evimi de kiraya vermek istemiyordum, şehir dışında yaşıyorum, ev boş kalınca da içine bağımlı biri mi çöreklenir, bazı yabancı uyruklular mı sahipsiz bulur gasp eder, sürekli gidip kontrol de edemem düşüncesiyle satışa çıkardım.

Manipüle etmek isteyenlere prim vermeyin, nasip de varsa illa hayırlı bir alıcı çıkar.

Biz de annemin 2. evini ilana koyduk keşke eşyalarıyla alan olsa diyoruz yaşlı insanlar ne yapacaklar 2 evlik eşyayı tek evde şimdi diye. Bize de uğrar bu Rus umarım

Üstüne 200 bin koydum teklif ettim ama yok fiyatın içinde olsun eşyalı satın diyor
Ben bir ev beğenmiştim. Kendi evimi satmayı bekliyordum. Tadilat yapılmış ve çok kaliteli malzeme ve eşyalar kullanılmıştı. Ben esyasiz satın alacaktım ama ev eşyalı kiraya verilmisti bile. Esyasiz satın alırım ama sonra kiracı ile nasıl olur falan diyorduk. Tabi ben o arada evi satamadim. 1650 demişti emlakçı. Adam sonra kendi ilan verdi 2 milyon kusur. Dedim çok artirmissiniz ben bu fiyattan konuşmuştum emlakçı ile. Eşyalı hali bu dedi. Eşyalarına 300 binden fazla fiyat koymuştu. Ucuza gidecekse satmayın hiç. Ben artı fiyatı veriyor sandım. Fazla veriyor falan demiştiniz piyasaya göre.

Bizim de iskan problemi yok aslında. Ben kredi ile aldım evi. Yine de belediyeye gidip bir konuscam. Sırf beni anlık ikna etmek için işte müşteri hazır beğendi siz şu fiyat demiştiniz bu fiyat olsun vs vs. İskana bakalım vs dedi. Baktı nerden baktiysa zaten iskanı da yokmuş şu fiyat anca eder diye. Ben de safim ya kanacagim. Bir de parayı asla elde tutmamak gerekiyor..benim sattığım gibi yenisini almam lazım. Alamadiktan sonra satmanın anlamı ne. Sizinle çalışmak istemiyorum dedim yol verdim adama.

Bence satınca alacağınız evi veya evleri bulmadan böyle bir işe kalkışmayın, hesabı kitabı anca alacağınız ev belli olunca yapabilirsiniz.

Üstüne 200 bin koydum teklif ettim ama yok fiyatın içinde olsun eşyalı satın diyor
Satıp almayı planladığınız iki evi aldıktan sonra eşya için elinizde para kalmayacak ise mantıklı durmuyor.

Eğer bu evi en az 2 ev satın alabilmek için satmayı düşünüyorsanız yine mantıklı değil. Benim amacım bir ev almaktı normalde diyorsanız belki mantıklı olabilir.

Maddiyatınızı bilemem ama ben yerinizde olsam 3 4 ay kullandığım eşyayı bırakmazdım. Tekrardan araştır bul beğen beni yorar açıkçası.

2000 li yılların başında Ankara Emek 8 de 1+1 evi 30 bin liraya sattığımızı hatırlıyorum.3 bilemedin 5 senede kendini amorti ederdi.Ekonomi çok değişti.Önünü göremiyor insan.
O zamanlar kiralar çok yüksekti. Dükkanların bile eve çevrildiğini hatırlıyorum. Ev satışı azaldıkça kiralar yükseliyor. Bir ara çok kolaydı kredi odemeleri. O zaman ev satışı çoktu kiralar düşmüştü. Hatta yıllardır aynı evde oturan bir tanidigimiza ev sahibi indirim bile yapmıştı. Şimdi hem evler pahalı hem kiralar. Bu da yabancıların dengeyi bozmasından oluyor sanırım. Yoksa satılmayan bir malın fiyatının düşmesi lazım. Ama ilanlarda satilmadikca artiyorlar ilginç bir şekilde. Ayrıca ev için ideal olan 20-25 yıllık süredir. Diğer durumda normal değil. Ben ev sahibimizin polise kiraya vermem ev nasıl ödeyecek dediğini falan hatırlıyorum. Annem babam çalışırdı birinin maaşı tamamen kiraya giderdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…