Evimi satmalı mıyım?

bilba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
147
47
98
İstanbul
slm kızlar..aklım çok karışık..bu benim 2.evliliğim ve şu anda 5 aylık hamileyim eşimi çok seviyorum henüz doğru dürüst tartışmadık bile ama sorun şu ki benim daha önceki evliliğimde eski eşimden kalma bi evim var.boşanırken eski eşim vermişti.şimdi ise onu satmayı ve üstüne para koyup karşıdan ev almayı düşünüorus.ama sorun şu ki evet eşime güveniyorum ama ya bir gün boşanırsak ve ben ortada kalırsam artı benim koyduğum para kadar ortaya para koymalıki hem daha iyi bir ev alalım hemde allah korusun ayrılırsak mallar ikiye bölüneceğinden en azından zarar etmemiş olurum diye düşünüyorum..ama onun sadece 15-20 bin koyarak olayı kapatmaya çalışıo..kredi çekmeden halletmeye çalışıo..bunları düşünmemeliyim belki ama ilerisinide düşünmem lasım..bunu ona açıklamalımıyım? sizce ne yapmalıyım?

zor bir durum böyle düşünmekte de haklısın yarın bir gün ne olacağı belli olmaz.bence kredi çekip daha büyük bir alalım de eşiniz de krediyi ödesin..

bence satma her kadının bir evi olmalı kendine ait.kiraya ver parayı da at bankaya çocuğuna gelecek olsun...

evliliklerde bu kadar ince hesaplar bana göre değil

ama madem içiniz rahat değil satmayın kredi çekerek yeni bi ev alın

böylece ikinizde ortak para koyarak ev sahibi olursunuz

senin evin kalsın yine.kiraya verirsin.eşindeki parayı peşinat yapıp kredi çekerek başka ev alın.dediğin gibi ne olacağı belli olmaz.

bence de satmayın,krediyle ayrı ev alıp birlikte ödeyin

Satmak istememekte haklısın.Sütten ağzın yanmış,ayrılık nedir biliyorsun.
Bence açıkça söyle,o ev benim hayat güvencem,kendi adıma mülküm olması bana güven veriyor,satmak istemiyorum diye.
O evi kiraya verip,yeni evin kredisine katkıda bulunabilirsin.
Ben de olsam satmak istemezdim.

bence satma her kadının bir evi olmalı kendine ait.kiraya ver parayı da at bankaya çocuğuna gelecek olsun...

Aynen!
Ben de olsam satmazdım.. Rabbim sattırmasın inşallah!
Şu an oturduğunuz ev üzerinden muhasebe yapın bence.
Eski evinizin de kirası biriksin işte. Akan musluk kapatılır mı hiç?

kesinlikle satma...hem o ev eski eşinden kalmış hiç etik bi şey olmaz bence.hayat bu ne olacağı belli değil bence o ev senin geleceğin.kirasıyla kendi özel ihtiyaçlarını karşılarsın çocuğuna birikim yaparsın.ama bana garip gelende şu andaki eşinin o evi hesaba katarak ev almak istemesi.yani düşünüorumda benim eşim öyle bi evim olsa bırak ondan gelecek parayı o evin lafını bile etmezdi.doğrusuda budur.çok ev almak istiosanız kredi çekin beraber ödeyin.ama satma.....

annem 32 yaşında iki çocukla kirada oturdu belki 5 6 yıl ama ne zorluklarla oldu ben biliyorum.
babam kendi evinde oturdu biz süründük...

erkek adama ne kadar versen yıne de herşeyi o almıştır o kazanmıştır

annem bileziklerini verdi araba alsın diye herşey peşin alınırdı, iki maaş,babam senede arabasını değiştirirdi, taksit bile yapmazlardı bi boşandılar dımdızlak kaldık neden çünkü herşeyi babam yapmış!

şu anda dedemden kalan mülkler var ve kesinlikle kocamla ortak olmayacağım...kimse kusura bakmasın...

Son düzenleme:

Etik değil,evet.

Bu da güzel bir açıklama olabilir.
O ev eski eşin tarafından,sana tahsis edilmiş.
Eski eşinin parasıyla alınmış evde,yeni eşinle oturman etik değil.
Eşinin empati kurmasını sağlayabilirsin.Ama bilemiyorum,ters teper mi...

Bence asla satmayın evi
Siz evi satıp yeni bir almak isteseniz bile eşiniz o parayla alma ihtimalini bile düşünmemeli
Eski eşiniz sizi düşünüp ev bırakmış
Şimdi ki eşinizinde sizi düşünüp o evi sattırmaması gerekir.

Yarın ne olacağı belli olmaz. Eşinle bir ömür mutlu olursunuz inşallah ama o ev senin için bir güvence. Oturmayabilirsin ama kiraya verir gelir elde edersin. Özel harcamalarını karşılarsın. Yeni alınacak evi de ortak alın, gerekirse krediyle...

Son düzenleme:

kesinlikle bana görede değil aslında ama bir tecrübe atlattım.herkes mutluluğunun sonsuza dek sürmesini ister ve öyle başlar.şimdi daha tedbirli olmaya çalışıorum ama diğer yandan bunu düşündüğüm için bile kendimden utanıyorum.bi kere tamam satalım demiş bulundum şu saatten sonra geri dönemem belki ama daha iyi bi ev isteyebilirm ama bunu nasıl anlatırım orasını bilmiorum.. şimdi yok ben vazgeçtim satamam denirmiki

Kardeş evini satma

Eşin büyük bir borcun altına girmak istemiyorsa şöyle yapabilirsin en kötü ihtimal

evini kiraya ver ordan gelen para kredi ödemelerinin bir kısmını kapatır bir kısmını da eşin öder hem evin satılmamış hem de yeni bir eviniz olmuş olur..

Bir de eşinin eski eşinin malıyla mal elde etmeye çalışması bana itici geldi.

Şahsi fikrime göre gururlu bir erkek bu şekilde davranmaz..(tabi biz çok az bilgiyle karar veriyoruz eşini en iyi sen tanırsın)

peki mallar ikiye bölünür normalde öyle olmadımı?

hemde öyle bir denirki.düşündüm taşındım yapamam deyin.kendimi kötü hissederim hem etik değil deyin.sonradan pişman olmaktansa şimdiden önlem alın.utanılacak bi durum yok yani zaten başınıza kötü bi olay gelmiş alalh korusun ama yine böyle bişey olursa ve o zaman size ev bırakıp düşünen değilde sizden evi almak isteyen biriyle karşılaşırsanız ne olacak.neyin gururu bu....kimseye güven olmaz bu hayatta....(bu arada eski eşinizide çok takdir ettim ama yeni eşinize çok kızdım sizden böyle bişeyi talep ettiği için)

eskı esınden kalan evle sımdıkı esın yenı ev alıp ıcınde yasıycak sızınle hıc hos degıl.ılk evlılıgınızden cocugunuz varmı varsa onu bahane edın yoksa eger ne yapın edın satmayın,bır kere satalım dedım gerı donemem dıyorsunuz ama bunda yanlıs bırsey yok gerı donulmıycek bır sey degıl sakın satmayın.

kımse ıstemez evlılıgı bozulsun ama bakın ılk evlılıgınız bozulmus demekkı olmıycak dıye bırsey yok,esınıze mahcup olmaktan cekınıyorsunuz ama yarın bır gun pısmanlık duyucagınız bır sey yapmayın once kendınızı dusunun lutfen.

hem esınız borca gırmek ıstemıyor gıbı geldı hazır kenarda ev var nasılsa dıye dusunuyor.
ama sız bunu kıraya verelım kredıyı odesın gıbı bu tur yollarla evı satmaktan vazgectıgınızı soyleyın .

ayrıca eskı esımden kaldı ev onun parasınında oldugu bır evde senınle yasamak ıstemem deyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…