Evimi satmalı mıyım?

yok eski eşimden çocuk yapmadım zaten bir sene fln evli kaldım onunla..normalde istememesi lazımdı ama sanırım eşim o evin eski eşimden kaldığı ihtimalini çok düşünmüyo nasılsa karımın karımın malıda benm benm malımda onundur diye düşünüo

yok eski eşimden çocuk yapmadım zaten bir sene fln evli kaldım onunla..normalde istememesi lazımdı ama sanırım eşim o evin eski eşimden kaldığı ihtimalini çok düşünmüyo nasılsa karımın karımın malıda benm benm malımda onundur diye düşünüo

satma bana kalirsada, hazir elinde evi neden satacakmissin. suanda birde 2 canlisin...yarinin ne getirecegi ne belli???

bilba arkadaşım sakın sakın evini satma.. tabii ki kocanla malınız ortak olmalı ama beraber olduğunuz sürede aldığınız mallar ortak olmalı.
senin ailenden veya eski eşinden kalan mala bence o dokunmamalı. sen en başta satmak istemediğini güzelce söyle.. haa illa üstelerse düşünce sana etik gelmediğini söyle geç..
ayrıca eski eşini şaşırdım. hem 1 sene evli kal hemde kadına ev ver. (bu devirde bunları görmek mutlu etti valla, şimdi çoğu erkek kadına sırtını dayamayı seviyo malesef.. belkide eski eşin sana çok çektirdiyse vicdanı nıda rahatlatmak istemiş olabilir diye de aklıma geldi valla ama olsun aferin o adama)

benim felsefem bugünün yarını var, bugün anlaştığınla yarın anlaşamayabilirsin.. erkek milletine malesefki tam sırtını yaslamıcan bana göre. kendini her daim garantiye alcan ki ona mecbur kalmayasın. tecrübe ettikten sonra yani ağzım yanınca hiç yapmaz dediklerim bana yapılınca artık felsefem bu oldu.

sadece çocuk olunca mı nafaka yada boşanma tazminatı alınır ? Siz hiç istememiş olabilirsiniz, eski eşiniz vermemiş ve sizde bunun peşine düşmemiş olabilirsiniz ama kanunun verdiği hakkı kullanan insanlar için itici tabiri hoş olmamış.

bılemıyorum senı bıle rahatsız etmıs belkıde baska bı yolu yok ev sahıbı olmanızın ondan sebeb ıkı secenek var ya vazgectım dıyeceksın yada
daha guzel bır ev ısteyıp daha cok eklemesını saglayacaksın

Bak canım ilk evliliğimde yaşadığım tecrübeyi anlatayım sana,
ben de hamileyken ve elimde küçük bir ev alabilecek kadar birikimim varken o zamanki eşim bana dediki o parayı peşinat yapıp ev alalım,üstünü de kredi çekip ben tamamlayayım,evimiz olsun.ben de tamam dedim.tabi gün gelir ayrılırım diye aklıma bile gelmedi :) saflık işte.. Neyse eşim kendi adına krediyi çekti,ben de elimdeki tüm parayı verdim mi,aldık mı evi,aldık.evi de benim adıma yaptık mı yaptık.e banka kredi için ipotek talep etti tabi benim adıma alınan ev ipoteklendi.veee bebek doğduktan sonra ayrıldık! Boşanırken bu adam bana ne yaptı biliyor musun? Kredi benim adıma ama evi bana bırakmazsan krediyi ödemiycem,senin adına ipotekli nasıl olsa bu ev borçları sana yıkıyorum dedi mi! Ben resmen ortada kaldım mı?! Elimde bir bavul bir çocuk boşanıp evden çıktım mı,ve ortada kaldım mı? Kaldım.
Biraz uzun oldu ama benim kendime ait küçük de olsa eskide olsa kenarda bir evim olsaydı boşandığımda ortada kalmazdım.
O yüzden eşinle ev alsan dahi sana ait olan evi sakın satma.yarın ne olacağımız belli değil.oturmasan da,kiraya bile vermesen de bir yerde başını sokacak ve sadece sana ait bir çatın mutlaka olsun ve o eve kocanın el uzatmasına müsaade etme.ev alacaksa sana değil kendine güvenerek hareket etsin.

eski eşinizin parasıyla yeni bir ev sahibi olmayı eşiniz nasıl düşünebiliyor çok ilginç,bence çok rahatsız edici bir durum.

eşinize hayatınıza yeni bir başlangıç yapmak istediğinizi,bu yeni yuvada eski eşinizin gölgesinin dahi olmasını istemediğinizi,huzursuz olacağınızı söyleyin.ya da buna benzer şeyler.onu ve ondan ka-

lan hiçbir şeyi hatırlamak istemediğnizi bu sebeple yeni evde bu parayı kullanamayacağını söyleseniz,olmaz mı?kirasını kötü günler için biriktirelim ama ev için kullanmayalım teklifinde bulunurdum

ben olsam.

sakın satma asıl bunu düşünüpde satma kimin ne olacağı belli değil satmaaaaaaaaaaaaaaa

başta ne olacak satabilirim demişsiniz. ama bu sözden dönmek gibi düşünmeyin sakın. ve evi satmayın....

bende k.valide ile ortak ev alacağımız zaman evin k.validenin üstüne olmasını kabul etmiştim. sonra eşime vazgeçtiğimi sağlıklı düşünemediğimi söyledim. şimdi ev ortak. ve içim rahat....

sözünden dönmek gibi düşünmeyin. sadece sağlıklı düşünemediğinizi söyleyin. illa alacaksanız ortak alın. gerçekten ortak olsun ev...

Sakın satma. Boşandığın eşin ev vermiş, herkes vermez birde çocukla ayrılırsan perişan olursun(allah göstermesin tabiki kimse yuvasını dagılmasını istemez,ama olasılık üzerinden konuşursak hayat bu kime ne gösterir belli olmaz.Ben çalışıyor olmama ragmen tek çocukla boşandıktan sonra baya bi zorlanıyorum.Uygun bi dille izah et bence.

evini satma kredi çekip yeni bir ev alın beraber ödeyin
eşine bu ev benim güvencem satmak istemiyorum diyebilirsin

İçiniz rahat değilse satmamak için bir sebeb vardır diyebilirim.
O sebeb belki derinlerdedir,siz ilk başta farkedememişsinizdir.
Kendinize güvence olarak(ya da en azından çocuklarınıza) o evi satmamanızı önerebilirim.
Diğer yandan bu ev hangi semttedir,kiraya vermek mi yenisini almak mı karlı olur orasını bilemem.

evini satma kredi çekip yeni bir ev alın beraber ödeyin
eşine bu ev benim güvencem satmak istemiyorum diyebilirsin

benzer yorum yapacaktım katılıyorum arkadaşlara cnmm sakın satmaa......kredi çekin

Tüm arkadaşlarla aynı fikirdeyim satma, kredi çekip birlikte ödeyin hem yalnızca ikinizin emeği olur ama sen güvencenden vazgeçme

Benim düşünceme göre eğer bu senin evin eski eşinin parasıyla alınmış ve sana verilmiş bir evse aslında şimdiki eşinin bu durumu içine sindirmemesi gerekir diye düşünüyorum ben erkek olsam kabul etmezdim.Ama ilk evliliğinde sende çalışmış almışsan o evi o zaman durum değişir yok öbür türlüsü ise eşin zaten o senin kenarda dursun ben istemiyorum demesi lazım tabi bu benim hayata bakış açıma göre bir düşünce.Öte yandan hayat okadar zorki bak birde bebeğiniz olacak adam naapsın yeni ev alabilecek durumda değilse zaten evliliklerde böyle hesaplarda bana kötü geliyor her iki taraf için.Ama ne yazıkki ikinci evliliklerde bu tarz hesaplar yada güvensizlikler daha çok oluyor

Bence hiiic kendi paranizi ortaya koayin. Yani evinizi satmayin. Neler duyuyoruz. Severek evlendik kanli bicakli ayrildik fln..
Allah sizin mutlulugunuzu daim etsin insallah ama kimseye guven olmuyor. Bunu yapip her seferinde yanlismi yaptim demektense satmayin derim. Hem elinde guvencesi olmayan kadinin adriana lima da olsa erkegin gozunde degeri azaliyor. Size tavirlari bile farkli oluyor. Guvenebileceginjz bi yakiniziz varsa onun uzerine yapin. Anne bana bekar kardes fln. Hem Allah korusun eve bi haciz gelse gitti o ev de...

eşinin kabul etmemesı lazım aslında bu durumu sonucta eskı esınden kalmıs .

kızlar son dakika haberimi sizinle paylaşmak istiorum..daha ben eşimle bu konudaki rahatsızlığımı dile getirmeden o evi kiraya verelim dedi..şimdi yeni ev alıcas eşimin köşedeki parası üstüne babasının bir miktar yardımı gerisinide kredi çekices.diğer evin kirasıylada krediyi ödiyces.evet belki hayallerimizdeki gibi bir eve sahip olamıycas ama hem uygun hemde çok cuzzi miktara ev sahibi olmuş olucas.ve bence herşeydende güseli aramızda hiç tatsızlık olmadan ve ben söylemiş olmadan onun böyle bi teklifle gelmesi çok sevindirdi beni..belki ben bu kadar uygun bir dille söyleyemeyebilrdim.kartalda uğur mumcu da çok hoş sitelerde üstelik çokda uygun fiyatlara ev bakıorus iki gündür.ikimizde ilk defa gittik oralara ama bayıldık açıkçası..oralardan almayı düşünüorus..hepinizin yorumları için çok teşekkür ederim..beni çok aydınlattınız.

sızın adınıza cok sevındım tatsızlık cıkmadan hallolmus kendılıgınden allah gonlunuze gore vermıs gercekten.dılerım hayallerınızdekı evı de satın almak nasıp olur rabbım daha ıyılerını versın ınsaallah huzurunuz bozulmasın hıc .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…