evimi sevemedim

ben şunu anlamadım siz görmeden nasıl aldılar o evi. sonuçta yaşayacak olan sizsiniz niye fikriniz sorulmadı ki..

bence evine alışmaya çalış kirada oturmak çok zor.beyaz eşyalarıda takmışsın kafaya.ben bu tür şeylere ister istemez çok kızıyorum.onlarda heves etmiş olabilir.ne farkeder ki ???hiç alınmasaydı ne yapacaktın? ev alınmış eşyalar alınmış valla yüzbinkere allah razı olsun.neden şükretmiyoruz ki? anlamıyorum...
bana kayınvalidem küçük altın bile takmadı bırak evi eşyayı görümcem nevresim takımı aldı hediye.diğer görümcem küçük altın taktı belkide o yüzden böyle düşünüyorum.almadılar noldu?kendimiz aldık ben mutluyum ya umurum değil ama alsalardı ne güzel olurdu :))))))))))

ben şunu anlamadım siz görmeden nasıl aldılar o evi. sonuçta yaşayacak olan sizsiniz niye fikriniz sorulmadı ki..

şöylede düşün ortada nişan söz olmadanda ev alınabılırdı..yani o kadar takılacak bir sey degıl sonucta erkek tarafının kesesını dusunerek yapması gereken bir olay..ama esyalar konusunda evet kullanacak olan kısıye sorulmalıydı

Keşke bahçeli bir evim olsaydı :)
Bahçeli evi,her türlü güzelleştirebilirsin.İnşallah mobilyaları kendin seçersin de zevkine uygun hale getirirsin.
Halılar daha önceden,çeyiz gibi alınıp saklanmışsa yapacak birşey yok.
Olmazsa,içine sinmezse,onları sermezsin olur biter.

Çok içtenlikle yazmışsın.. Ve bende burdan kendime bir ders çıkardım... Bizde şuan kirada oturuyoruz ve evimiz hiç ısınmıyor. Ayrıca 700 lira kira veriyoruz bebeğimiz olacak olmasaydı belki taşınmayı düşünmezdik ama düşünüyoruz.. Diyeceğim şu ki, Pendik'e taşınmaya karar verdik ama baktığımız evler ya çok pahalı yada ucuz ve rutubetli.. Kocacım yazık bakıyor ama sanırım ben biraz nankörlük edip burun kıvırıyorum.. Galiba biraz gözümü yukarılara dikmişim
:26: Bana bu yazınızla " Kısmetine Razı Ol Ki, Rahat Edesin" kaidesini hatırlattı.. Allah razı olsun..

nişan olmadan söz olmadan alınan ev ayrı nişanlandıktan sonra alınan ev ayrı. mutlaka her iki tarafada sorulmalı oturacak olan sadece oğulları değil ki. ben olsam çok takardım bu duruma

böyle işte yardımcı olmazsın bi iğne bile almadılar derler

yardımcı olursun hatta ev alırlar karanlık içime sinmedi olur

valla kayınpederinin yerinde olsam çok üzülürdüm

arkadaşım 700 e kirada turuyorum yaşadığım yerde en uygun bu ikimizde çalışıyoruz da anca yetebiliyoruz

siz çalışmıyormuşssunuz tek maaşla bu devirde o evi bile alamazdınız o yüzden sevmeye çalışın evinizi

yada illa ben istemiyorum dersenizde çıkın kiraya yada evi satın başka yerden alın

bi tek size sormadan halı eşya almaları saçma olmuş kendileri kullanmıcaklar sonuçta

ayrıyetten de ev alınırken evli değillerse tabi ki geline sorulmaz kendi durumuna göre kendi istedikleri yerden alırlar

sonuna kadar katiliyorum. ayricasayin mozzarella ne sevimlisiniz ben agladim okuyunca Allah mutlulugunza mutluluk katsin insallah :) annem okusa ibret al derdi. ben de su siralar evdi esyaydi cok kafama takiyorum. nefis tabi en güzelini istiyor ama en önemlisi tabii ki gönül zenginligi, mutluluk ve huzur. siz bunu yakalamissiniz bozulmasin dilerim Rabbimden..

harikasın canım işte bu şükretme eminim hayatınız boyunca işlerinizin hep yolunda gitmesine neden olacaktır.Allah sağlık ,mutluluk ve huzur dolu herşeyin gönlünce olduğu bir ömür ihsan eylesin canımmmmmmmmmmm

hepinize çok tşk ederim arkadaşlar, inanın çok mutlu ettiniz beni, Allah hepimizin gönlüne göre versin, mutluluğumuza mutluluk katsın inşallah

sahip olduğumuz şeylere şükretmek herzaman bize artı olarak geri dönüyor bu hayatta.

2 yıl boyunca sahip olamayacağımı düşündüğüm evin hayalini kurdum, sonunda birgün oldu ve deliler gibi mutlu oldum.

sonra 3 ay o bomboş evin içinde 3 tane minderin üstünde yaşadım. evet 3 tane minder, gündüz oturuyordum gece çarşafımı serip yatıyordum. düğünümüze 2 ay vardı, ve eşyaya dair hiçbişey yoktu bizde. birgün oturdum saatlerce ağladım olmayan eşyalarım için, niye eşyam yok diye isyan ettim resmen, sabaha karşı birden kafama dank etti. neyime isyan ediyorum ben dedim, daha birkaç ay önce evimiz bile yoktu. şimdi neyin tafrasını yapıyordumki. boşver mozzarella, şükür bu günlerine , eşyada zamanla olur dedim. isyan ettiğim için kendi kendime özür diledim :)

aradan 2 gün geçti, ve babamdan gelen bir telefonla yatak odamızı , yemek odamızı, oturma odamızı ,çamaşır makinemizi, fırınımızı ve ocağımızı aldık :))

2 hafta sonrada atama bekleyen bir öğretmen olarak sürpriz bir şekilde atandım :)

hayatım boyunca nezaman şükretsem olumlu olarak geri döndü.

Allah sağlık sıhhat versin yeterki herşey zamanla olur.

tekrar tşk ediyorum buarada, duygularımıda paylaşmış oldum sizinle.

konu sahibi arkadaşım işgal ettim biraz topiğini, umarım kızmamışsındır.
sevgiler

neden sıfır bir ev almalarına rağmen sizi oraya geçirmiyorlar anlamadım şaştım kaldım doğrusu
ALLAH hayırlı insanlara ve ailelerle karşılaştırsın amin
ne diyim

gözlerim doldu yazını okuyunca... tekrar tekrar okudum... ne büyük bi aşkla bağlısın eşine, ne güzel ne masum duygularla yazmışsın yazını... yetinmeyi bilmek, elindekiyle mutlu olmak diyorlar sanırm buna:) canım allah gönlüne göre versin inşallah o evde hep mutlu huzurlu günler geçirin darısı başıma:)

ayy ne güzel yazmissin tüylerim kalkti

bizimde evimiz cok kücük simdide bebegim oldu ama esimin isleri cok ters gittigi icin büyük bir eve gecemedk bir türlü, ve bu beni cok mutsuz ediyordu, simdi seni yazini okuyunca biraz utandim vallah.

esiminde üzerine cok gidiyorum, adama bidaha acidim simdi.

Evinizde mutlu mesut oturmanızı dilerim.
Ama söylemeden edemeyeceğim, bu tarz konular sinirimi bozuyor.
Bende yeni evliyim, eşimin ailesi sadece fırın aldı. Şuan öyle borç batağındayızki, maaşım yattığı gün -600 e düşüyor. Düğün takılarımın hepsi bitti, zaten az takılmıştı. Salon koltuklarım eşimin bekarlığından kalma, halılar annemin depodaki eski halıları, perdeler ordan burdan toplama. Yeni gelin evi demeye bin şahit. Bunlar çokta umrumda değilde,bekarken gezmeyi tozmayı seven, üstüme başıma alışverişi seven ben evlendikten sonra hiçbirşey yapamaz oldum..Evlendiğimizden beri hiçbiryere gidemedik, gezip tozamıyoruz. Yeni evli genç bir çift olarak kös kös oturuyoruz. Ne yapsak para. Geçenlerde değişiklik olsun havamız dağılsın diye kahvaltıya gittik, kişi başı 30 tlydi, bizde pohça yiyip kalktık. Hala içime oturdu kaldı o pohça.
Bekarken kazandığımla yiyip içip ayakkabı alırdım. Öyle güzel harcar gezerdimki. Öğrenciykende babacım beni hiç parasız bırakmazdı. Yani hayatımda para sıkıntısını evlendikten sonra gördüm ben. Ama çok şükür sağlıklıyız, eşim beni çok seviyor, ikimizde çalışıp kazanıyoruz ve bu borçlar eninde sonunda bitecek.
O yüzden ev aldılar beğenmedim, eşya aldılar çok iğrenç. Ben 5 burma istedim 3 taktılar tarzında yorumlara katlanamıyorum. Kusura bakmayın. Sizi düşünüp ev almışlar, beyaz eşya, halı almışlar. Ama karşılığında beğenmeyen bir insan.

minnie, kayınpederinizin size aldığı evi satmanız demek onlarla aranıza uçurumlar koymanız demektir.

Ne güzel bir inceklikte bulunmuş, kıymetini bilin.

Önemli olan içinde yaşanılanlar, orayı siz güzelleştireceksiniz.

Böyle yaparsanız eşinizde soğuyacaktır.

Zamana bırakın ve kiradan kurtulmanın sevincini yaşayın derim.

Katılıyorum. Hayat çok kolay değil. Hele ki hiç emek sarfetmeden bir ev sahibi olmak ve daha sabrınızı taşıracak kadar bile oturmadan beğenmemezlik etmek... İnsanlar aynı evde doğup büyüyüp evlenip ölmüyorlar ki. Hayat şartları, hayatın akışı durumları değiştiriyor da değiştiriyor. Yeni evliliğin keyfine bakacağınıza alınan diğer evin hesabına düşmüşsünüz. Bu evi beğenmedim onu niye vermiyorlar demek bana biraz yüzsüzlük geliyor. Zaten birikim yapıp daha iyisine çıkacak duruma gelirseniz parayı sandıklara kilitlemez bir şeyler yaparsınız heralde. Ayrıca herkes saray yavrusunda oturmuyor ki. Bir bina düşünürsek bu binanın yarısı kuzeye bakmıyor mu :) Şu açıdan bakarsak: sıfır bir ev daha varken niye burada oturalım? Payınıza oturduğunuz evin düştüğüne oturun sevinin bence. Buradaki insanlar tek tek sıkıntılarını anlatıp utandırmasın sizi. Evliliğinizin tadını çıkarıp yuvanızı manevi olarak sıcak bir hale dönüştürürseniz evinize girip kapıyı kapattığınızda içerinin havası sizi yeterince mutlu edebilir.
Ancak eşyalar siz evlenme aşamasındayken sizsiz alınmışsa buna canınızı sıkabilirsiniz :) Ama kiralara vereceğiniz parayla neler neler döşenir. Biraz sabır. Mutluluklar dilerim.

En başta şunu söylemek istiyorum ki. Şu tv de gösterilen lüks hayatlar bir elbiseyi 800tl ye alanlar mı dersin.. 2-3 katlı evlerde oturanlar vs. vs. Bizleri eksik hissettiriyo belkide... Oysa ki sokakta aç açıkta kalan bi dilim ekmeğe muhtaç olan insanlar o kadar çok ki.. Onları gösteren yok malesef. Bardağın boş tarafına bakıyoruz bu tarz şeyler sayesinde. Oysa ki dolu tarafından baksak sağlığımıza bile binlerce kez şükrederiz hergün. Kayınpederiniz hediye almış çokta güzel yapmış Allah razı olsun ama almadan önce sizin fikirlerinizi almayı unutmuş sanırım.. Sağlık olsun alınmış artık. Hayatta bazen istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliyoruz ama güzel tarafından bakmayı bilmeliyiz her zaman. İmkanınız varsa çalışın birikim yapın evinizin dekorunu vs. değiştirin istediğiniz gibi yapın. Zamanla herşey olur inanın. En önemlisi huzurlu bi evlilik. Mekanın yerin ne önemi var ki siz eşinizi sevdikten sonra.. Zamanla bakarsınız yeni bi eve çıkarsınız bunu satıp. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır demiş atalarımız. Fakat şuan bunun zamanı değil eşinize siz söyledikçe onu daha çok itersiniz bu durumdan. Zamana bırakın.. Şirin bakımlı bahçesi varmış evinizin ne kadar güzel. Bahçeli evde oturmak bu zamanda herkese nasip olmuyo inanın ki.. Bahçe karanlık biraz demişsiniz ışıklandırın güzel güzel eşinizle beraber yapın hatta bunu keyifli keyifli.. Tadını çıkartın elinizdeki imkanların ne kadar güzel. Allah elindeki imkanları değerlendirip mutlu olmayı bilmeyi hakeden herkese nasip etsin canım...

Allah bozmasın mutlu yuvanızı inşallah

herşeye rağmen o poaçanın tadı mükemmeldir diye düşünüyorum. Mutluluk sağlık sıhhat kapımızdan hiç ayrılmasın..

Son düzenleme:
canım sen kiraya razıyım demişsin ama kira vermek ne zor biliyomusun
ben yakında ev taşıycam ev sahibimiz kira artırımını 100 tl olarak düşündüğü için hemde
eşim kazandığının yarısını kiraya veriyor
hazır evin varken huzurunu bozma bence
atalarımız olana kanaat etmeyen fazlasını bulamaz demiş
ayrıca benim eşyalarımın hepsi ben görmeden alındı salon takımı hariç
kullan eskiyince değiştirirsin
herşeyden daha önemlisi huzur inanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…