evimi sevemedim

Teşekkür ederim Yenilemeyi seviyorum. Ben evimi sevmezsem kimse sevemez. İlk geldiğimde terkedilmişti, kimse oturmuyordu. Vermek de istemediler lojman. Bende inat ettim. Şimdi iyi ki etmişim diyorum

evim olsunda bodrum kat olsun diye dua eden o kadar çok insan varki.... kayınpederiniz de bence ev konusunda kira ödemesinler rahat etsinler diye düşünmüştür bence... ben olsam madem karanlık aydınlık mobilya eşyalar vs ile aydınlatmaya çalışırdım evi..ev değiştirmek çözüm dğeil hele de maddi açıdan sizi zorlayacaksa bence israf bile denebilir...şöyle düşünün en azından kendi evinizzz istediğiniz değişikliği yapabilirsniz...öyle ev sahipleri var ki çivi bile çaktırmıyor duvara; halbuki insan kendi evim olsa neler yapardım neler diye düşünüyor...beyaz eşya ve halıları da istersen değiştirirsinn ortamada aydınlık katmak bence senin elinde.... ben olsam ev yüznden eşimi zorlamazdım ... canı sağolsun kirada değiliz en azından diye şükrederdim...gün gelir istediğiniz gibi bir ev de olur inşallahh :)

Bir seye emek vermeyince begenmemek daha kolay oluyor.
Ama emeginizle yapsaydiniz esinizle, bak o ev sana nasil saray gibi gelecekti.
Begenmiyorsan daha iyisini yapin, Allah herkese el kol vermis, herkes gibi calisip emeginizle alin esyanizi.
Hic sevmem böyle nankörlügü.
Kayinpederin baska daireleride sizi hic ilgilendirmemeli, istedigini yapabilir, cünkü onlar calismis yapmis, kimse hak talep edemez.

inan bende öyle diyorum hep keşke erkk arkdaşmn bir evi olsa da 1+1 kibrit kutusu kdr bahçe katı olsn yeter ki bnm olsun...
köy evleri geldi aklma şu an kerpiç evlere gelin giden kızlar fln..yıllar yıllar önce hep böyleydi.... Allah vrdikçe kul dha fazlasını istiyor sanırım...

merhaba minnie sana birkaç tane soru yöneltmiştim ama cevabını henüz senden alamadım çok zor sorular sormamıştım oysa
sadece okuduğum yorumlardan 1.5 yıllık evli olduğunu okudum henüz çok başındasınız yolun.

kayınpederinin size bir ev alması hayata maddi açıdan azından 1 adım önde başlamak adına güzel bir jest bunu iyi değerlendirmeye bakın bence adamcağız hiç de zorunda değil ev almaya öyle değil mi ?
kafamda o kadar çok soru varki sorsam da faydası yok sanırım ben sadece düşüncelerimi yazayım en iyisi .

ben de 11 yıllık evliyim ve kayınpederime ait aile apartmanında oturuyorum ve her zaman onlardan Allah razı olsun diyorum dile kolay 11 yıl geçmiş aradan bu ne demek biliyor musun maddi ve manevi artılar demek manen eşyamızı oradan oraya taşımadık ev aramak ve kiracı olmak durumunda kalmadık. ev sahibi ile muhatap olmak zorunda kalmadık.vs vs vs anlatılmaz sadece yaşanır
maddi olarak oturduğum evin kira bedeli 250-300 tl arası senede en azından 3000 tl kiradan kurtulduk .11 yılda ortalama 33000 tl kiraya verilecek olan para cebimize kaldı demek oluyor bu .
hiç de adamcağızın boynunun borcu değildi bize bir daire tahsis etmek.

size tavsiyem bilmiyorum aylık geliriniz nedir işte bunları da bilmiş olsaydık daha net şeyler yazabilirdim ama şu kadarını diyeyim sanki kiradaymışsınız gibi düşünün ve birikim yapın .
sanırım çocuğunuz da yok eğer öyleyse bunlar birikim yapmak adına avantajlı durumlar demek.
hem evliliğiniz iyice rayına oturup eşinle karşılıklı hayatı her anlamda paylaşabilirsen karşılıklı her anlamda güven oluşursa zamanla gönlünüze göre bir ev sahibi olma planları bile yapabilirsiniz.
şimdiden eşinin ailesinin size kendi imkanlarınca yapmaya çalışmış olduğu bu jestlere burun kıvırırsanız eşinizin sempatisinden ziyade antipatisini kazanırsınız ki bu hiç hoş olmaz

hayatta mutlu olmak için bence her zaman olduğumuz durumdan çok daha vahim durumlarda da olabileceğimizi aklımıza getirip her daim şükretmeliyiz diye düşünürüm ve yaşamaya çalışırım. inan bence hayata bakış açın değişecek ve iç huzuru yakalayacaksın .
herşey gelip geçici unutma dünya fani ölüm ani.
Rabbim hakkımızda herşeyin dünya-ahiret hayırlısını versin

yuvanızdan mutluluk bolluk bereket eksik olmasın inşallah

Son düzenleme:

yuvanızdan mutluluk bolluk bereket eksik olmasın inşallah

Amin Allah razı olsun bitanem ecmain inşallah .
Rabbim tüm dost niyetlilerimi iki cihanda kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah.

allah izin verirse sağlığımızda el verirse tabiki kendi emek ve çabamızlada daire sahibi olmayı düşünüyoruz işallah ama kısa vadede gerçekleştiremeyiz nankör deilim olmamda her zaman allah razı olsun demişimdir ama belkide herşey (beyaz eşyalar vs) bilgim dışımda olduğu için adapte olamadım

ile

bende arkadasıma katılıyorum evin içine sizin zevkinize özel değişimler yapabilirsiniz kendi ortamınızı oluşturabilirsiniiz derim ... ilerde neler olur neler biter belli olmaz belki çünkü

amin.......haklısın ama ortama aydınlık katmam zor en fazla daha şirin hale getirebilirim bi de eşim yenilik yapmaya yada eve tadilat yaptırmaya pek açık bi tip deil

kızlar üst komşum sürekli bişeyler çırpıyor (uyarmama rağmen)özellikle evde yoksam geldiğimde bahçede çer çöp bişeyler oluyor sinirlerim bozuluyor
k.validemde eski mutfak masası ve sandalyelerini getirmiş eve(mutfağa)sandalyeler kocaman onlarıda sevmiyorum evi sevimsiz hale getiriyor bazı detaylar beni rahatsız ediyor özellikle mutfakta set üstü ocak aldıkları için bulaşık makinasının üstünde ocak var bulaşık makinasının yeri boş yani yarım yamalak duruyor benden habersiz alınca başları göğe erdi heralde

Son düzenleme:
yorumlarınızın hepsini okudum.Sizi dünyaya getiren anne babanın elini öpmek isterdim...bravo budüsünce tarzınızla Allah size daha çok verir...çünkü kalbinizin temizlği burdan belli oluyor.Bukadar kişininde içlerinden gelerek dualarını aldığınıza eminim... ALLAH MUTLULUĞUNUZU HİÇ BOZMASIN VE KAT VE KAT ARTTIRSIN İNŞALLAH AMİNNN

Son düzenleme:
Canim biz esimle surekli evimizin seklini değiştiririz süsleriz..değişik eşyalar aliriz(bütçemiz yettikce) dun yine böyle bir girişimde bulunduk yatakodamiz güneş almiyordu bizde diğer odamıza taşıdık.2 gün sürdü.simdi bitti...ama hiç yorgunluk hissetmiyorum.esimde aynı...çünkü evimizi cok seviyoruz dediğin gibi halımız olmasın koltuk olmasın önemli olan huzur bence...simdi senin yazdığını esime okudum ve bana dediki benim adıma tebrik et böyle güzel düşüncesinden dolayı dedi...ben ve esim seni yürekten alkışlıyoruz...insallah daha cok mutlu olursun cnm....

çok tşk ederim, utandırdınız beni
amin diyorum, Allah hiçbirimizin mutluluğuna gölge düşürmesin.

dualarınız içinde çok çok tşk ederim tekrar

eşin bu girişimlerinde sana katkıda bulunuyorsa ne mutlu sana benim eşim giysi ve yiyecek alışverişinde çok cömerttir ama nedense eve bişey almayı ve yaprtımayı sevmiyor kendi imkanlarınla dahil almak istesem pek olumlu bakmıyor mesela annesinin mutfağa koyduğu masa sandalyeleri sevmiyorun cam masa ve küçük tabureler almak istiyorum ama olumlu bakmıyor

Son düzenleme:

cnmm sana ve eşine çok tşk ederim yorumlarınız çok mutlu etti beni, sizinde yuvanız mutluluk dolsun taşsın inşallah

buarada konu sahibi arkadaşım, benimde bekarken oturduğum ev yani annemlerin evi bir apartmanın bahçe katıydı, ve biz o bahçede içtiğimiz çaylara doyamazdık.

biz taşındığımızda bahçe sadece betondu, hiç ağaç vs yoktu. babam belediyeden toprak getirtip bahçenin bir köşesine döktürdü ve oraya farklı farklı çiçeklerin tohumlarını ekti.

toptancılardan 30-40 tane boş zeytin - peynir tenekelerini topladı , pembe mor kırmızı yeşil renklere boyayıp içine çiçek dikti ve sıra sıra dizdi bahçeye., tam bir renk cümbüşü oldu.

3-4 ay sonra o bahçe öyle bir hale geldiki yoldan geçenler durup kafalarını şöyle bir uzatıp bakar oldular

çevremizi yaşanır hale getirmek birazda bizim elimizde, sende başarabilirsin bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…