arkadaşlar benimki dert değil ama sıkıntı nişanlıyken eşimle düğüne yakın bi ev beğendik tam kiralıyodukki kayınpederim bi ev bulduğunu ve satın almak istediğini söylemiş ben evi görmedim ev satın alındı allah razı olsun başımızdanda eksik etmesin kayınpederimi ama ben eve pek ısınamadım şirin bakımlı bahçesi de olan bahçe katı ama karanlık biraz bi de nedense alışamadım alışamamın nedeni sadece evde deil evin beyaz eşya ve halılarınında bilgim dışında alınması ve içime sinmemesi .....beyaz eşya halılar değişir belki(çok kısa zamanda olmaz tabi)ama ev konusunda ne yapcam bilmiyorum kiraya da borçlanmayada razıyım ama eşim bu konuda ağız açtırmıor ve açıkcası bu konularda ailesinin sözünü dinliyor ailesinin oturdukları ev dışında bi evleri daha var biz evlenirkende vardı şimdi o ev satıldı ve sıfır bi daire alındı ama kiraya vericeğinize biz oturalım yada biz kiralayalın denmior tabi .arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız eşinizi başka bi ev için iknaya çalışırmıydınız yoksa eve alışmaya mı?
Bir seye emek vermeyince begenmemek daha kolay oluyor.
Ama emeginizle yapsaydiniz esinizle, bak o ev sana nasil saray gibi gelecekti.
Begenmiyorsan daha iyisini yapin, Allah herkese el kol vermis, herkes gibi calisip emeginizle alin esyanizi.
Hic sevmem böyle nankörlügü.
Kayinpederin baska daireleride sizi hic ilgilendirmemeli, istedigini yapabilir, cünkü onlar calismis yapmis, kimse hak talep edemez.
merhaba minnie sana birkaç tane soru yöneltmiştim ama cevabını henüz senden alamadım çok zor sorular sormamıştım oysa
sadece okuduğum yorumlardan 1.5 yıllık evli olduğunu okudum henüz çok başındasınız yolun.
kayınpederinin size bir ev alması hayata maddi açıdan azından 1 adım önde başlamak adına güzel bir jest bunu iyi değerlendirmeye bakın bence adamcağız hiç de zorunda değil ev almaya öyle değil mi ?
kafamda o kadar çok soru varki sorsam da faydası yok sanırım ben sadece düşüncelerimi yazayım en iyisi .
ben de 11 yıllık evliyim ve kayınpederime ait aile apartmanında oturuyorum ve her zaman onlardan Allah razı olsun diyorum dile kolay 11 yıl geçmiş aradan bu ne demek biliyor musun maddi ve manevi artılar demek manen eşyamızı oradan oraya taşımadık ev aramak ve kiracı olmak durumunda kalmadık. ev sahibi ile muhatap olmak zorunda kalmadık.vs vs vs anlatılmaz sadece yaşanır
maddi olarak oturduğum evin kira bedeli 250-300 tl arası senede en azından 3000 tl kiradan kurtulduk .11 yılda ortalama 33000 tl kiraya verilecek olan para cebimize kaldı demek oluyor bu .
hiç de adamcağızın boynunun borcu değildi bize bir daire tahsis etmek.
size tavsiyem bilmiyorum aylık geliriniz nedir işte bunları da bilmiş olsaydık daha net şeyler yazabilirdim ama şu kadarını diyeyim sanki kiradaymışsınız gibi düşünün ve birikim yapın .
sanırım çocuğunuz da yok eğer öyleyse bunlar birikim yapmak adına avantajlı durumlar demek.
hem evliliğiniz iyice rayına oturup eşinle karşılıklı hayatı her anlamda paylaşabilirsen karşılıklı her anlamda güven oluşursa zamanla gönlünüze göre bir ev sahibi olma planları bile yapabilirsiniz.
şimdiden eşinin ailesinin size kendi imkanlarınca yapmaya çalışmış olduğu bu jestlere burun kıvırırsanız eşinizin sempatisinden ziyade antipatisini kazanırsınız ki bu hiç hoş olmaz
hayatta mutlu olmak için bence her zaman olduğumuz durumdan çok daha vahim durumlarda da olabileceğimizi aklımıza getirip her daim şükretmeliyiz diye düşünürüm ve yaşamaya çalışırım. inan bence hayata bakış açın değişecek ve iç huzuru yakalayacaksın .
herşey gelip geçici unutma dünya fani ölüm ani.
Rabbim hakkımızda herşeyin dünya-ahiret hayırlısını versin
yuvanızdan mutluluk bolluk bereket eksik olmasın inşallah
allah izin verirse sağlığımızda el verirse tabiki kendi emek ve çabamızlada daire sahibi olmayı düşünüyoruz işallah ama kısa vadede gerçekleştiremeyiz nankör deilim olmamda her zaman allah razı olsun demişimdir ama belkide herşey (beyaz eşyalar vs) bilgim dışımda olduğu için adapte olamadımBir seye emek vermeyince begenmemek daha kolay oluyor.
Ama emeginizle yapsaydiniz esinizle, bak o ev sana nasil saray gibi gelecekti.
Begenmiyorsan daha iyisini yapin, Allah herkese el kol vermis, herkes gibi calisip emeginizle alin esyanizi.
Hic sevmem böyle nankörlügü.
Kayinpederin baska daireleride sizi hic ilgilendirmemeli, istedigini yapabilir, cünkü onlar calismis yapmis, kimse hak talep edemez.
kapın ne kadar güzel oolmuş:)çok yaratıcısın .....aynanda çok hoş evin çok şirinmiş güle güle otur
ilehım.. ben eve alışmaya çalışırdım kayınpederim düşünüp ev almış.. bu devirde ev sahibi olmak kolay değil.. eşyaları istediginiz gibi aldıktan sonra alışırsınız diye tahmin ediyorum da nekadar zamandır o evdesiniz
amin.......haklısın ama ortama aydınlık katmam zor en fazla daha şirin hale getirebilirim bi de eşim yenilik yapmaya yada eve tadilat yaptırmaya pek açık bi tip deilevim olsunda bodrum kat olsun diye dua eden o kadar çok insan varki.... kayınpederiniz de bence ev konusunda kira ödemesinler rahat etsinler diye düşünmüştür bence... ben olsam madem karanlık aydınlık mobilya eşyalar vs ile aydınlatmaya çalışırdım evi..ev değiştirmek çözüm dğeil hele de maddi açıdan sizi zorlayacaksa bence israf bile denebilir...şöyle düşünün en azından kendi evinizzz istediğiniz değişikliği yapabilirsniz...öyle ev sahipleri var ki çivi bile çaktırmıyor duvara; halbuki insan kendi evim olsa neler yapardım neler diye düşünüyor...beyaz eşya ve halıları da istersen değiştirirsinn ortamada aydınlık katmak bence senin elinde.... ben olsam ev yüznden eşimi zorlamazdım ... canı sağolsun kirada değiliz en azından diye şükrederdim...gün gelir istediğiniz gibi bir ev de olur inşallahh :)
yorumlarınızın hepsini okudum.Sizi dünyaya getiren anne babanın elini öpmek isterdim...bravo budüsünce tarzınızla Allah size daha çok verir...çünkü kalbinizin temizlği burdan belli oluyor.Bukadar kişininde içlerinden gelerek dualarını aldığınıza eminim... ALLAH MUTLULUĞUNUZU HİÇ BOZMASIN VE KAT VE KAT ARTTIRSIN İNŞALLAH AMİNNN9 ay önce evlendim. ve evlenmeden önce herşeye razıydım, tek odalı gece konduda 1 kanepenin üstünde bile otururum, yeterki "bizim yuvamız" olsun, yanımda sen ol derdim eşime.
sonra Allah çok güzel bir sitede çok güzel bir daire nasip etti bize.üstelik eşimin ailesinden 1tl destek görmedik. ben gece konduya razıyken, hayalini kurduğum eve kavuştum. herşeye şükrettim, Allah beklediklerimden fazlasını nasip etti. Belki bir başkası görse "bumu güzel ev?" diye sorar, ama gelin birde bana sorun
eşyalarım hala eksik , bir odam bomboş, hiç halım yok mesela. ama o ev saray yavrusu benim için
mesela bizim buzdolabımızdan çıkan domates daha bi lezzetli, televizyonumuz daha renkli gösteriyor sanki, koltuklarımız kaz tüyünden yapılmış diye düşünüyorum, yatak odasmızın beyazlığı hiçbir beyaza benzemiyor, evimizin kokusu mis gibi, çamaşır makinesi kıyafetlerimizi yenileyip duruyor.hatta gece bile güneş alıyor bizim evimiz, benim güneşim "O" , "O"nun güneşi ben.
çünkü orası bizim evimiz, hayalini kurduğumuz yer.
herşey için şükret cnm, o evde geçireceğin güzel günleri hayal et, eşyalar alıcaksın, o evde mis gibi yemekler yapıcaksın sevdiğine
yorumlarınızın hepsini okudum.Sizi dünyaya getiren anne babanın elini öpmek isterdim...bravo budüsünce tarzınızla Allah size daha çok verir...çünkü kalbinizin temizlği burdan belli oluyor.Bukadar kişininde içlerinden gelerek dualarını aldığınıza eminim... ALLAH MUTLULUĞUNUZU HİÇ BOZMASIN VE KAT VE KAT ARTTIRSIN İNŞALLAH AMİNNN
eşin bu girişimlerinde sana katkıda bulunuyorsa ne mutlu sana benim eşim giysi ve yiyecek alışverişinde çok cömerttir ama nedense eve bişey almayı ve yaprtımayı sevmiyor kendi imkanlarınla dahil almak istesem pek olumlu bakmıyor mesela annesinin mutfağa koyduğu masa sandalyeleri sevmiyorun cam masa ve küçük tabureler almak istiyorum ama olumlu bakmıyorCanim biz esimle surekli evimizin seklini değiştiririz süsleriz..değişik eşyalar aliriz(bütçemiz yettikce) dun yine böyle bir girişimde bulunduk yatakodamiz güneş almiyordu bizde diğer odamıza taşıdık.2 gün sürdü.simdi bitti...ama hiç yorgunluk hissetmiyorum.esimde aynı...çünkü evimizi cok seviyoruz dediğin gibi halımız olmasın koltuk olmasın önemli olan huzur bence...simdi senin yazdığını esime okudum ve bana dediki benim adıma tebrik et böyle güzel düşüncesinden dolayı dedi...ben ve esim seni yürekten alkışlıyoruz...insallah daha cok mutlu olursun cnm....
Canim biz esimle surekli evimizin seklini değiştiririz süsleriz..değişik eşyalar aliriz(bütçemiz yettikce) dun yine böyle bir girişimde bulunduk yatakodamiz güneş almiyordu bizde diğer odamıza taşıdık.2 gün sürdü.simdi bitti...ama hiç yorgunluk hissetmiyorum.esimde aynı...çünkü evimizi cok seviyoruz dediğin gibi halımız olmasın koltuk olmasın önemli olan huzur bence...simdi senin yazdığını esime okudum ve bana dediki benim adıma tebrik et böyle güzel düşüncesinden dolayı dedi...ben ve esim seni yürekten alkışlıyoruz...insallah daha cok mutlu olursun cnm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?