• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi terk ettim :(

Size bu tesellileri veren insanlara gülüyorum sadece. Bu forumda 7 yıldır varım. Çocuğu olunca kendi ailesinden vazgeçeni görmedim. Kimi Adam çocuğuna vermediği değeri yeğenine veriyor, kimisi annem daha iyi bakar diye konuyu açan kişinin annelik haklarını ezdikçe eziyor. Hatta daha bu hafta 2-3 konu okudum eşim çocuktan önce çok iyiydi ama şimdi çok kötü değişti diyen.neyse siz bildiğinizi okuyacaksınız belli. İkinci çocuğu yapmayın bari. Biriyle baba evine dönmek zor olur ikisi ile daha zor.
Ayrıca diğer mesajınızda demişsiniz yA uysal olacağım diye. Ablalarımın ayaklarının altına kurban ol diyen adama da ancak uysal yaklaşılır haklsınız. Siz böyle yapınca vaaay ne kadar güzel de yola geldi deyip verecek coşkuyu da neyse. Ne diyelim?
Aynen çocuk olunca erkek değişiyo ama kötü yönde 😂😂 arkadas 5 aylık hamile çok sert çıkmayalım yaşasın görsün artık yapacak bişi yok.

Bir kanun çıkarsalar aile apartmanlarini yasaklasalar yeni evliler en az beş sene farklı şehirde yaşasalar

Bencede bu ülkeye acilen bir cahiliye bölümü açılmalı. Yedisinden yetmişine herkese kurs verilmeli. Evlilikte şartlar olmalı. Özellikle eş aileleri, evlenecek kişiler sağlam bir teste tabi tutulmalı. Aynı apartman yasaklanmalı, aile baskıları engellenmeli bir şekilde. Çok konuda eksik var...

Evime döndüm, eşimi evden kovduğum an gitseydi bitcekti zaten ama kaldı diretti bende Bi şans verdim ona da söyledim bunu ama. Gerçekten evlilik çok zor hele ki aile yakindaysa çok çok zor. Ben bu şekilde tahmin etmemiştim çünkü eşim herkese karşı sert duruyordu evlendikten sonra bisey oldu aileci oldu valla birbirlerini bilmezlerdi ben diyodum ara ablanı gelsinler yemeğe çaya vs kötü olan ben oldum onlar can ciğer oldular. Dediğin gibi Allah goruyo benim ahımı aldı onlar ilahi adalete inanıyorum. Zaten vicdan azabi duyduklarına da adım gibi eminim çünkü bana iftira attılar gözümün içine baka baka onlara verdiğim değeri gayette biliyorlardı. Bu durumda olan kim varsa içinde de size Allah yardımcısı olsun
Amiiinn insallah canm. Ha biz evlenince ailesini at demiyoruz da boyle düşmek de anormal geliyo bana xnku bizimle aile oluyolar bi ömür geçirmek icin evleniliyo ama bu erkekler neden boyle cozemedim bi türlü. Bazen de aslinda erkekler bazi seyleri farkediyor ama derler ya gücü gücü yetene diye işte sadece güçleri bize yettigi icin ezilen de biz oluyoruz güya onlara saygi iste erkeklerin gözünde. Ama en onemlisi de biseyler icin cabalamis olmalari. Bak biz o ablasi yüzünden boşanma noktasina geldik git dedi ama bırakmadı da gözümün içine bakti hep o kavgada o zaman da cocugum yoktu ama dusunmeye başlamıştık ben istemedim geri cocuk çünkü evliligim sarsılmıştı ve ben belki bosanirim dusuncesindeydim ama kocam istedi cocuk illa olacak dedi. O ay da hamile oldugumu anladm flan. Gitme demenin bi baska yolu iste diyemiyolar bize gelince

Amiiinn insallah canm. Ha biz evlenince ailesini at demiyoruz da boyle düşmek de anormal geliyo bana xnku bizimle aile oluyolar bi ömür geçirmek icin evleniliyo ama bu erkekler neden boyle cozemedim bi türlü. Bazen de aslinda erkekler bazi seyleri farkediyor ama derler ya gücü gücü yetene diye işte sadece güçleri bize yettigi icin ezilen de biz oluyoruz güya onlara saygi iste erkeklerin gözünde. Ama en onemlisi de biseyler icin cabalamis olmalari. Bak biz o ablasi yüzünden boşanma noktasina geldik git dedi ama bırakmadı da gözümün içine bakti hep o kavgada o zaman da cocugum yoktu ama dusunmeye başlamıştık ben istemedim geri cocuk çünkü evliligim sarsılmıştı ve ben belki bosanirim dusuncesindeydim ama kocam istedi cocuk illa olacak dedi. O ay da hamile oldugumu anladm flan. Gitme demenin bi baska yolu iste diyemiyolar bize gelince
Ben asla öyle bisey demem ama o dedi bana, ya insanoğlunu çok önemsemiyorum artık mantiklari olsa bana bunu diyemezler zaten. Ne deseler desinler kimse kimseyi ailesinden koparamaz heleki benim ailem gibi aileyse..Her şeyin hayırlısı olsun eşlerimize doğru yolu göstersin inşallah Allah

Gece gece sinir oldum.Sana hiç üzülmedim ,üzülmem de konu sahibi.Yaşadığın ve yaşacağın her şeyi hak ediyorsun.Annen için üzüldüm.Sana ne dese hakkı var.En azından ayrı ev ve görümcelerle görüşmeme şartı koysaydın.Yazık,çok yazık
Üzülün diye paylaşmadım derdimi kadınların dayanışma yeri olduğu için danistim fikir almak için. Hak ediyorsam bunda da vardir Bi sebep demek ki inancı olan herkes Bi nebze de olsun bunu bilerek yaşar zaten bende öyleyim.

Ben asla öyle bisey demem ama o dedi bana, ya insanoğlunu çok önemsemiyorum artık mantiklari olsa bana bunu diyemezler zaten. Ne deseler desinler kimse kimseyi ailesinden koparamaz heleki benim ailem gibi aileyse..Her şeyin hayırlısı olsun eşlerimize doğru yolu göstersin inşallah Allah
İnan her zorlugun ardi bahardir bizde guzel gunler gorecegiz ve sadece sabır gerekiyor. Bak bu benm ikinci evliligim ilk de oyle annesiyle yasadm anne gorumce baba onlar yuzunden her gun kavga flan 1 seme snra artk olay şiddet olunca boşandım. Smdiki evliligmde de asla ayni evde yasamam dedim esim de istemem zaten dedi ama iste 5 ay ayri ev vw sehirdeydk kriz vurdu işsiz kaldi flan derken e kis gunu kira dogalgaz su elektrik derken bi de kart borclari olmadi ailesi evine geldk yine 1 bucuk yldr beraber yasiyorz yine mutlu değilim sorunlu ama iste bi de oglum var 4 aylk oyle ayri ev olur insallah cabaliyorz da once borç bitmesi gerek flan. İste bazen yastk degisiyo kader degismiyo derler ya. Ama ben şunu anladm esimi srviyorm ve onun icin yapiylrm katlaniyorm herseye. Cok zorlk cektk bosanma nokasina geldk ama o beni birakmadi seviyoruz birbirimizi. Onemli olan da o elbet bi sekilfe duzelecek hersey ayri rve cikacagm bende belki uzun surecek ama bunda da hayir var diyorm oyle

Ya buraya konu açan ve başına kötü şeyler gelen kadınların neden direkt katı bir tutumda olması gerektiğini varsayıyorsunuz? Instada resimler duruyor demiş de, evine dönmüşmüş de, "sana üzülmüyorum beter ol" demeler falan. Tuhafsınız. Burada "doğru olanı yapma örneği" olmak zorunda değiliz hiçbirimiz, destek oluyorsanız olun olmuyorsanız kapamayın şu dükkanın önünü. Belki kadıncağıza destek olmak isteyenler vardır sizin korkunuza yazamıyorlardır.

İnan her zorlugun ardi bahardir bizde guzel gunler gorecegiz ve sadece sabır gerekiyor. Bak bu benm ikinci evliligim ilk de oyle annesiyle yasadm anne gorumce baba onlar yuzunden her gun kavga flan 1 seme snra artk olay şiddet olunca boşandım. Smdiki evliligmde de asla ayni evde yasamam dedim esim de istemem zaten dedi ama iste 5 ay ayri ev vw sehirdeydk kriz vurdu işsiz kaldi flan derken e kis gunu kira dogalgaz su elektrik derken bi de kart borclari olmadi ailesi evine geldk yine 1 bucuk yldr beraber yasiyorz yine mutlu değilim sorunlu ama iste bi de oglum var 4 aylk oyle ayri ev olur insallah cabaliyorz da once borç bitmesi gerek flan. İste bazen yastk degisiyo kader degismiyo derler ya. Ama ben şunu anladm esimi srviyorm ve onun icin yapiylrm katlaniyorm herseye. Cok zorlk cektk bosanma nokasina geldk ama o beni birakmadi seviyoruz birbirimizi. Onemli olan da o elbet bi sekilfe duzelecek hersey ayri rve cikacagm bende belki uzun surecek ama bunda da hayir var diyorm oyle
Ne güzel birbirimizi anlıyoruz söyledikleriniz yüreğime su serpiyo gerçekten herkes kalbi gibi bir hayat yaşasın tek istediğim bu

Ya buraya konu açan ve başına kötü şeyler gelen kadınların neden direkt katı bir tutumda olması gerektiğini varsayıyorsunuz? Instada resimler duruyor demiş de, evine dönmüşmüş de, "sana üzülmüyorum beter ol" demeler falan. Tuhafsınız. Burada "doğru olanı yapma örneği" olmak zorunda değiliz hiçbirimiz, destek oluyorsanız olun olmuyorsanız kapamayın şu dükkanın önünü. Belki kadıncağıza destek olmak isteyenler vardır sizin korkunuza yazamıyorlardır.
Teşekkürler yorumun için. Ama inan zoruma gitmiyor yorumlar çünkü bu yaşadıklarımdan sonra kim ne derse desin şaşırmam zoruma gitmez insanogluyuz hepimiz. İnsanların kalplerinin kapkara olabileceğini de biliyorum artık en azından. Davulun sesi uzaktan hoş gelir sözü boşa değil, başka biri bunları yaşasaydı belki bende derdim sil gitsin ama olmuyo malesef

Valla başka evde de olsa başka şehirde de olsa eğer adamda karakter bozukluğu varsa hiç anlamı yok
Telefonla da yönetiyorlar öyle de kv görümce elti kavgaları oluyor
İş adamda bitiyor
Bir de gidicem diye blöf yapan ama gitmeyen kadın da bu işin tuzu biberi işte ne yazık ki

Ne güzel birbirimizi anlıyoruz söyledikleriniz yüreğime su serpiyo gerçekten herkes kalbi gibi bir hayat yaşasın tek istediğim bu
Buna emin ol yasiyolar hemde gözünün önünde. Benm gorumcem bna yapti yapacagini smdi o kaynanadan cekiyo hastalianiyo evi yak8n ama yyanina gelmiyo hamile düşük yapti yanina gelmedi smdi yine hamile bulaniyorm zorlaniyotm dio ama yaninda kimse yok. Diyorum işte Allah o bana yapti ve smdi bu şekilde çıkıyor. Eski taraf da oyle cok duydum pismanliklarini bana yaptiklarini cektiklerini cok duydum. Sende duyacaksn inan ici buz gibi oluyo insanın gördükçe

Ailenize üzüldüm sadece.
Sen o kadar okut, el bebek gül bebek büyüt sonra kızın gitsin bile iste bir aile bağımlısı, karaktersiz adama ve onun ailesine kul köle olsun, kendini ezdirsin.
Kusura bakmayın bu saatten sonra yaşayacağınız şeyleri hak ediyorsunuz. Size hiç üzülmedim. Bu da benim sınavım demeyin, hayır bunlar bizzat sizin seçimlerinizin sonuçları.
Size çocuk olunca değişir, çoğu erkek böyle diyenler de sizi avutmak için diyor unutmayın. Öyle etrafınızdaki 3 - 5 aile ile böyle bir genelleme yapılmaz. Her erkek böyle değil bilin. Ayrıca çocuk iyi gitmeyen bir evliliği daha kötü yapar. Çocuk sihirli bir değnek değil.
Siz daha çok konu açarsınız zaten buraya çocuk olunca da.

Ailenize üzüldüm sadece.
Sen o kadar okut, el bebek gül bebek büyüt sonra kızın gitsin bile iste bir aile bağımlısı, karaktersiz adama ve onun ailesine kul köle olsun, kendini ezdirsin.
Kusura bakmayın bu saatten sonra yaşayacağınız şeyleri hak ediyorsunuz. Size hiç üzülmedim. Bu da benim sınavım demeyin, hayır bunlar bizzat sizin seçimlerinizin sonuçları.
Size çocuk olunca değişir, çoğu erkek böyle diyenler de sizi avutmak için diyor unutmayın. Öyle etrafınızdaki 3 - 5 aile ile böyle bir genelleme yapılmaz. Her erkek böyle değil bilin. Ayrıca çocuk iyi gitmeyen bir evliliği daha kötü yapar. Çocuk sihirli bir değnek değil.
Karsidan oyle konusmak kolay ama o kadinin neler yasadigini bilemezsiniz.degisik duygulari oluyor insanin.daha yeni evlenmisken bitemez hemen diyorsun inanmiyorsun ne hayallerle evlenilmis cunku.ayrica konu sahibi hamile o ayri dusundurucu tabi.insan kendinden once cocugunu dusunuyor.genelleme yapmayim ama bende benzer sıkıntılar cektim.gorumcemden dayak bile yedim tabi o ara esim kendinde degildi baygin gibiydi.esimi uyusturmustu sanki biseyle.cok kavga ettim ama direndim gitmedim.simdi diyorum iyiki gitmemisim.2 cocugum var yuvamda mutluyum kimse bana bisey yapamiyor ve ben gidince onlar bana hizmet ediyor konusmuyorum dogru duzgun hicbirisiyle.esim beni cok seviyor etrafimda pervane ne desem yapiyor.cocuklarimda babalarina asik.ama ben gitseydim oglumun boynu hep bukuk kalacakti hep babalara ozenecekti.icten ice bana kizacakti belki.herkes ayni demiyorum ama adamin icindeki vicdana bakacaksin belki biyerde aciga cikar bazen sabretmek gerekiyor mutluluga ulasmak icin.konu sahibide gozluyordur bakiyordur ani karar almak iyi degil cunku insallah en dogru karari verir.bazilari baba olmayi bile haketmiyor cunku

Valla başka evde de olsa başka şehirde de olsa eğer adamda karakter bozukluğu varsa hiç anlamı yok
Telefonla da yönetiyorlar öyle de kv görümce elti kavgaları oluyor
İş adamda bitiyor
Bir de gidicem diye blöf yapan ama gitmeyen kadın da bu işin tuzu biberi işte ne yazık ki
Ne saçmalıyorsun sen ya ne blöfu ben gittim bitirdim diyerek, evime kabul etmedim geldiler kovdum gitmedi eşim bu şekilde kabul ettim. Valla kadın olduğunuzdan utanıyorum kadın kadının düşmanı boşa demiyorlar

Buna emin ol yasiyolar hemde gözünün önünde. Benm gorumcem bna yapti yapacagini smdi o kaynanadan cekiyo hastalianiyo evi yak8n ama yyanina gelmiyo hamile düşük yapti yanina gelmedi smdi yine hamile bulaniyorm zorlaniyotm dio ama yaninda kimse yok. Diyorum işte Allah o bana yapti ve smdi bu şekilde çıkıyor. Eski taraf da oyle cok duydum pismanliklarini bana yaptiklarini cektiklerini cok duydum. Sende duyacaksn inan ici buz gibi oluyo insanın gördükçe
Öyle Bi vicdanım var ki başlarına Bi iş gelse belki ilk ben koşarım ama tabi işte Bi yanım yinede onlarında acı çektiğini görmek istiyor. Gerçi bisey soyliyim mi zaten iftiracı nankör insana acımaktan başka bisey duymuyor insan

Ailenize üzüldüm sadece.
Senin gibi insanlara asla konu açmam Bi daha emin ol buna. Bende kendimden çok aileme üzülüyorum, öyle konuşuyorsun ki sanki ailemin emeklerini ezip geçmişim gibi ben çocuk değilim ailemle yaşadığımız zorlukları ben bilirim beni ne şekilde büyüttüklerini de. Ama hayatımın bu şekilde olacağını bilmiyordum Bi insanın hayatını yargilarken vicdan duygunuz da olsun. Sana senin gibilere göre ne var ki konusursunuz kolay çünkü. Bana üzülme zaten üzül diye açmadım bu konuları!

Karsidan oyle konusmak kolay ama o kadinin neler yasadigini bilemezsiniz.degisik duygulari oluyor insanin.daha yeni evlenmisken bitemez hemen diyorsun inanmiyorsun ne hayallerle evlenilmis cunku.ayrica konu sahibi hamile o ayri dusundurucu tabi.insan kendinden once cocugunu dusunuyor.genelleme yapmayim ama bende benzer sıkıntılar cektim.gorumcemden dayak bile yedim tabi o ara esim kendinde degildi baygin gibiydi.esimi uyusturmustu sanki biseyle.cok kavga ettim ama direndim gitmedim.simdi diyorum iyiki gitmemisim.2 cocugum var yuvamda mutluyum kimse bana bisey yapamiyor ve ben gidince onlar bana hizmet ediyor konusmuyorum dogru duzgun hicbirisiyle.esim beni cok seviyor etrafimda pervane ne desem yapiyor.cocuklarimda babalarina asik.ama ben gitseydim oglumun boynu hep bukuk kalacakti hep babalara ozenecekti.icten ice bana kizacakti belki.herkes ayni demiyorum ama adamin icindeki vicdana bakacaksin belki biyerde aciga cikar bazen sabretmek gerekiyor mutluluga ulasmak icin.konu sahibide gozluyordur bakiyordur ani karar almak iyi degil cunku insallah en dogru karari verir.bazilari baba olmayi bile haketmiyor cunku
Allah razı olsun senden beni anladığın için. Ben anlık karar verip gittim ve gerçekten bitti diye gittim kadınlık gururumu ezmisti çünkü hepsi. Asla geri dönemem dedim hep ailemde biliyo bunu. Ama işte dediğim gibi eşimin pişmanlığını hissedince çocuğum için ve gercekten onun doldurusa geldiğini bildiğim için şans vermek istedim. Şimdi de iyi ki yaşandı tüm bunlar diyorum çünkü bana karşı daha dikkatli herkes öyle, yapabileceklerimi biliyorlar en azından. İnşallah daha ilerisinde de iyi ki derim ve inanıyorum ki çok mutlu olcam. Olmasam bile en azından Bi şans vermiştim sana diyebilirim ama yuvami bırakmayı düşünmem bir daha.

Sağol söylediğin için ne kadar kalpsiz yorum bu böyle. Bende farkındayım her şeyin! Ordan söylemesi çok kolay tabi Bi yuva kurmak kadar yıkmakta zor hele ki karnımda bebeğim varken
Siz de ne istediğinizi bilmiyorsunuz. İlk mesajınızla gidişat o kadar farklı ki. 2 gün sonra vazgeçeceğiniz kararlar almayın o halde. Çocuk oyuncağı değil bunlar. Arkasında duramayacağınız işlere girmeyin. Bundan sonra saygınlığınız ve sözünüze itibar daha da azalacak.

Back
X